- 2 Ağustos 2021
- 1.370
- 986
- 73
- 30
Anladım canım. Hastalık süresi geçsin napyorum bakıyımAksam 9 dan sabah 7 ye kadar 3 ya da 4 tane dolu dolu bez degistiriyorum. Hem emzirme danismaninin dedigine gore hem de burda yasayan arkadaslara gore cisin az olmasi beslenmenin yetersiz oldugu anlamina geliyo. Kilo alimina bakmak lazim
Gündüzleri yapiyor sıkıntı yokPeki gündüzleri nasıl canım? Ben şimdi sordum korkulacak bir şey yok dedi
Halsiz degil aslinda sanki emmesi 2 gündür kötü malesefEmmesi nasıl canım? Emmeme olur idrar yolu enfeksionunda halsizlik olur doktor bana öyle demişti
Bi hafta 10 günr etkisini görmüyosun ama vücut alişiyor malesef ben baska gaz damlasina gectim simdi o da etkisini yitirdi geri sab simlexe basladim geri etki ediyorKız ne bilim eczacı öyle dedi etki etmezse 7 damlaya kadar çıkabilirsiniz sabah öğlen akşam dediprospektüse şöyle bi baktım da emzirme öncesi falan görmedim dikkatli bakmamışım demek gece emzirdikten sonra verdim 3 damla kriz geçirmedi çok şükür ıkınarak da olsa uyuduişe yarayacak gibi şu an yine emiyor bi dahakini emzirmeden önce veririm ama prospektüsete biberonla besliyosanız mamanın içine damlatıp verebilirsiniz emziriyorsanız kaşıkla verebilirsiniz yazoyodu arkasına verdim o yüzden
Benimki kolik o yüzden ona yoruyordum ama kaka yapiyor pırt yapiyor bu kadar ıkınmamasi lazim ikinmaktan ememiyor ama erkek benimkiBizde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Salı günü öyle kakası varmış yapamıyormuş gibi ıkındı, ağladı. Şimdiye kadar hiç gaz sancısından ağlamadı, durup durup şimdiden sonra kolik olacak hali yok ne oldu bu çocuğa dedik. Akşamına kustu, sonra hafif ateşi oldu, yarım fitille düştü ve sonra gayet iyiydi tekrar ateş de olmadı kusma da. Hafif huysuzluk vardı sadece. Arada çok uykusu gelince memeyi istemeyip ağlıyordu, uyanınca veya uyku arasında emiyordu. Midesini üşüttü diye düşündük. Gece uykusunu da gayet uyumaya devam etti.
Cuma gece uyandı çok ağladı, uykusunda inledi resmen. Acile gittik, orda da doktora bakıyo gülüyo, bişeyi yok görünürde dedi doktor hatta, kaka çiş tahlilleri istedi. Sonra idrar yolu enfeksiyonu çıktı.
Anlaması çok zor yani
Canim kendini yıpratma üzme hepimiz bir çok yanliş yapiyoruz zamanla düzelir antibiyotik bitince doktora sor probiyotik damla kullan antibiyotik zararli bakterileri öldürürken yararlilari da öldürüyor bagirsak düzeni bozulmasin benimki erkek oldugu halde dogdugundan beri hep yikiyorum poposunu hoşuna gidiyor hemde ve hiç islak mendil almadim eve pamuk aldim kilitli ikea poşetlere ıslatip kullaniyorum dişarda çeşme suyuyla islatiyorum ben ama kaynamiş suyla degil tabi kullandikca islat pamuk çabuk küfleniyor aklinda bulunsunMoralim çok bozuk ya sabahtan beri ağlayıp duruyorum. İdrar yolu enfeksiyonu kız bebeklerde olabiliyormuş, sen iyi temizlesen de olabilir demişti doktor. Ama dün akşam bir arkadaşım dedi ki, ıslak mendille silince mendilin bir tarafını kakaya buluyorsun, sonra katlayıp diğer tarafını temiz diye düşünerek tekrar sürüyorsun, ama aslında ıslak olduğu için içinde kalan kaka öbür tarafa da geçiriyor bakterileri.
Pamuğu kaynamış ılımış suyla ıslatıp silmeye çok üşeniyordum. Her yerde mümkünse yıkayın, olmadı pamuk kullanın, en son ıslak mendil diye yazıyordu biliyordum halbuki ama en temiz içerikli ıslak mendili kullanırsam sorun olmayacağını düşünmüştüm, waterwipes kullanıyordum.
Akşam o öyle diyince acayip vicdan azabı duydum, benim tembelliğim yüzünden küçücük çocuğumu hasta ettim, buncacık yavrum antibiyotik kullanmak zorunda kaldı. Bir iki haftadır huysuzdu anlayamadım hasta olduğunu, kim bilir ne acı çekti.
Bakamadım yavruma bilemedim, benim yüzümden diye diye ağlıyorum
Yatağın altına katlayıp minik bi battaniye flnla eğim yapın. Yedikten sonra çok sallamayın evirip çevirmeyin, midesine baskı uygulamayın. Son olarak çok yiyor da olabilir, ondan kusuyor da olabilir.Kızlar merhaba bebeğinde reflü şikayeti olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Reflü teşhisi konulmadı ama istisnasız her emmeden sonra ağız dolusu kusuyor bebeğim
Off o nasi paraRota aşısı 777 liraymis haberini var mı ben yeni duydum şok
Emzirdikden sonra 20 dk dik tut reflü yataginda yatir canimKızlar merhaba bebeğinde reflü şikayeti olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Reflü teşhisi konulmadı ama istisnasız her emmeden sonra ağız dolusu kusuyor bebeğim
3 dozmu tek dozmu abooooğ ben sogorta yaptirmadim yarin kalca usg göz muayenesi ve normal kontrole 2350 ödeyecegim içim aciyorRota aşısı 777 liraymis haberini var mı ben yeni duydum şok
Bilmiyorum soklardayim. Eniştem eczacı bebişim resmini attım aşımı hazırla yazdım ona bilgisayar resmini atmış sende kendini hazırla diyo.Off o nasi para
Bilmiyorum ki ilk aşısı olcak rota dan diğer dozlarina da mı bu kadar vericez bilmiyorum yarın gidince öğrenirim artıkEmzirdikden sonra 20 dk dik tut reflü yataginda yatir canim
3 dozmu tek dozmu abooooğ ben sogorta yaptirmadim yarin kalca usg göz muayenesi ve normal kontrole 2350 ödeyecegim içim aciyor
Sigorta da babasından faydanliyor görünmüyor mu ben şimdi doğum izni deyim ama eşimin üstünden sigortasi geçmiyor mudur. İki hafta sonra da göz muayenesine özel hastaneye goturucem çünküEmzirdikden sonra 20 dk dik tut reflü yataginda yatir canim
3 dozmu tek dozmu abooooğ ben sogorta yaptirmadim yarin kalca usg göz muayenesi ve normal kontrole 2350 ödeyecegim içim aciyor
Yatağın altına katlayıp minik bi battaniye flnla eğim yapın. Yedikten sonra çok sallamayın evirip çevirmeyin, midesine baskı uygulamayın. Son olarak çok yiyor da olabilir, ondan kusuyor da olabilir.
Teşekkür ederim kızlarEmzirdikden sonra 20 dk dik tut reflü yataginda yatir canim
3 doz aşi daha bi de menenjit varBilmiyorum ki ilk aşısı olcak rota dan diğer dozlarina da mı bu kadar vericez bilmiyorum yarın gidince öğrenirim artık
Bu sgk ile anlaşmali hali bizim hastaneninSigorta da babasından faydanliyor görünmüyor mu ben şimdi doğum izni deyim ama eşimin üstünden sigortasi geçmiyor mudur. İki hafta sonra da göz muayenesine özel hastaneye goturucem çünkü
Emzirirken sonra bir süre dik tutmanız daha iyi olur. Hemen yatırmayınTeşekkür ederim kızlar
Doktor da kilo alımı normalse endişelenecek bir şey olmadığını söyledi. Reflü yatağımız var ama ben emzirmeden hemen sonra gaz çıkarıyordum biraz daha bekleyeyim o halde.
Bildirmen gerekiyor, ben cocugu hem benim hem eşimin özel sigortası için sirkete bildiri yaptık, girişini yaptılar.Sigorta da babasından faydanliyor görünmüyor mu ben şimdi doğum izni deyim ama eşimin üstünden sigortasi geçmiyor mudur. İki hafta sonra da göz muayenesine özel hastaneye goturucem çünkü
Doktorla görüştün mü durumu? Bir süre mama takviyesi verebilir, sonra kesersin.Kızlar akşam 9dan sabah 5-6a kadar kaç bez değişiyorsunuz? Bende bir tane. Oda aşırı dolu omuyor sanki 3-4kere yapılmış. Biraz koyu gibi. Gecede emiyor 3-4kere bu neden olurki? Normal değil dimi? Gece gündüze rağmen iyi emiyor
Valla ne şanslısınız. Burda yeni tarifeye geçmem gerekiyormusmus. Diyor ki şirketin sağladığı özel sigorta kapsamına girmiyor çocuklarınız. Onlar için kendiniz özel sigorta yaptırabilirsiniz. Ne kadar sacma.Bildirmen gerekiyor, ben cocugu hem benim hem eşimin özel sigortası için sirkete bildiri yaptık, girişini yaptılar.
Geçen hafta menenzit verem oldu sağlık ocağında onun için ödeme yapmadım alıp3 doz aşi daha bi de menenjit var
Bu sgk ile anlaşmali hali bizim hastaneninorda dogdugu icin ekstra indirimi de var sözde ben tamamlayici sigorta yaptirmak icin dusunuyorum hala
Nereye bildirmem gerekiyor çocuğun sigortası üzerimize olması için mi anlatsana yaBildirmen gerekiyor, ben cocugu hem benim hem eşimin özel sigortası için sirkete bildiri yaptık, girişini yaptılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?