Hardal sarısı normal emen bebek kakasıKakasi ne renk? .
Yok kuzum aslında şöyle oldu bu bebe beni emmiyormuş. Emzik gibi kullanıyormuş. Ben bunu farkettim 30cc mama verdim eözirmeden sonra. E tabi çocuk aç kalıyordu hali ile. Bir de 3 saatte bir besleme derken gazı var sanıyordum her ağlamsjnda. Meğer açlıktan çırpınıyormuş bebeğim. Şimdi maşallah o ladar güzel geçiyor ki günler. Sadece bazen gaz ağrısından ağlıyor. Her neyse doktora gittik. Doktor bu çocuk hiç kilo almamışım neredeyse ya seni emmiyor ya sütün ya da besleyici değil falan dedi. Bende sütüm var besleyi olmadığını düşünmüyorum 1.5 ay emzirdim bu çocuğu dedim. O zaman seni emmiyor dedi. Bir de çişli bez sayısı falan çok azalmaya bailamıştı. En son darbe aşırı sarı renkte kokulu çiş yapmasj olmuştu. Kızım resmen açlık ve susuzluktan öyle işemiş. . Tarif falan ettim işte emme şeklini mamaya başla bu ay dedi. İşte biz böyle komple mamaya başlayınca tamamen bıraktı. Evet çok üzülüyorum ama ne yapayım karnı doyunca pamuk gibi oldu. Kız doktora götürmeyen önce resmen karnı sırtına yapılmıştı bebeğimin. Ben nereden bileyim açlıktan olduğunu. O ladar üzüldüm vicdan azabı çektim ki anlatamam günlerce ağladım. Şimdi doysun yeter ki beslensin diye bakıyorım.Şimdi günlik dolu dolu çişli bez atıyorum. Karnı güp gibi şişiyorayy bu ilk bebek acemiliklerimiz ya ben yazdiklarini hatirladigim kadariyla oyle bi varsayimda bulundum bende her agladiginda aç diye mama verip obur yaptim bebişimi doktoru yanliş amlayip 40 dkda bi besledim simdi hala uykusu yok gecelero saat basi kalkiyor lohusalik=her şeyi yanlis anlamaydi benim için
Biz sanırım 25 inde gireceğiz. 1 hafta erken giriyor bizim bebe. Çok korkuyorum şu atak dönemlerinden12hafta atağına giriş yapan oldumu?
Niyeki canım şimdide tam 12haftadayızBiz sanırım 25 inde gireceğiz. 1 hafta erken giriyor bizim bebe. Çok korkuyorum şu atak dönemlerinden
Yok uygulamadan kontrol ediyorum. Atak günü 1 kasımda başlayacak gösteriyor. O yüzden dedim öyle. Bizimki neden bilmiyorum hep 1 hafta önce başlıyor.Niyeki canım şimdide tam 12haftadayızsen 40haftaylamı sayıyorsun?
Bizim ev 21-22 arası şuan yattığımız oda 19derece. Benimkinin donuyor olması gerekKizlar bebislerinizin odasinin derecesini kac yaptiniz. Biz 25-26 dereceye ayarladik ama ben usuyorum, bebek de usuyor mudur?
Canım bendede 4gün var gibi gösteriyor atağa ama qaliba biz girdik. Uyku dalma sorunu yaşıyoruz dünden beriYok uygulamadan kontrol ediyorum. Atak günü 1 kasımda başlayacak gösteriyor. O yüzden dedim öyle. Bizimki neden bilmiyorum hep 1 hafta önce başlıyor.
Canım bencede adam akıllı özele git orada özellerde nasıl bilmiyorum ama dediğin gibi burada hemen test yapıyorlar. Onlar yapmazsa sen iste testleri. sonucta parasıyla özel hastane kazanmak ister bence geri çevirmezler. Birde burada da devletin o kadar test yaptığını düşünmüyorum anca acile gidersen durumun çok kötü olduğundan bahsedersen yapabilirler. Yoksa normal zamanda aynı calpol verip öksürük şurubu mide bulantısı veya ishal için bişeyler yazıp gönderiyorlar en fazla. o yüzden asla gitmiyorum bir odaya 10kişi aynı anda alıyorlar. Baştan savma bakıp gönderiyorlar. Sağlam giren hasta çıkar öyle bir kalabalık. Umarım ateşi çıkmaz kuzunun çok geçmiş olsunBiliyosunuz bebegim cuma gecesi ateslenmisti. Calpol verdim dustu, sabahinda doktora goturdum goz ucuyla bakti resmen. Cigerlerini dinleyip onemli olan nefes alisverisinin duzgun olmasi, cigerleri temiz burun temizligine devam et diye eve gonderdi. Israr ettim enfeksiyon varsa antibiyotik gerekiyorsa diye soyle bi bogazina da bakti. Iyi iyi dedi. Ne kan almak ne bi sey. Zaten daha giderken biliyorum hicbi şey yapmadan geri gondereceklerini. Ama gitmemiş olmayayım dedim şansımı denedim. Su an oksuruyo, burnu tıkalı ve kakasi yesil ve kötü kokuyor. Yine de ve yine de ne kan aliyolar ne başka bi ilac veriyolar. Gerçekten kabusum gerçek oluyor su an. Burda okuyorum Turkiyede hemen gaita, idrar testi yapiyolar, kan alıp her şeyi kontrol ediyolar. Gerekirse hastaneye yatiriyolar. Burda ateşi çıkarsa calpol ver. Artı sık sık burnunu temizle diyip gönderiyorlar. Cok endişeliyim bebeğim için. Özel de aynı devlet de. Valla çocuk huzursuz ve normalden çok karın ağrısı var. Gidip ağlayarak kanını alın crpsine bakın diye diz çöküp yalvarıcam az kaldı. Cok çaresiz hissediyorum bu ülkede. Anksiyetem hep bu gerizekalilar yüzünden azdı zaten son yıllarda. Aklim çıkıyor çocuklarım hastalanacak diye. Ki illaki hastalaniyolar. Kan almak ameliyatla es değer sanki abv. Kim, ne korkutmuş bunları niye bu kadar çekingenler korkuyolar anlamıyorum. Cok saçma ya. Hastalığı geçtim aşılar bile yılan hikayesi oldu. Hasta diye randevuyu iptal etmek için aradık. 20 dakika telefonda bekledim. 4 kişiyle konuştum. Diyorum verem aşısı da var aynı hafta. 4 asi çok gelmesin. Randevuda sorarsın diyo. Özele gidicem yine. Bu sefer dünyanın parasını vermiyim demiştim ama olmadı. Çünkü devlet a..ettiklerimin bi asi işini bile beceremiyorlar.
Ay yok biz normaliz bakalım. Zaten atak haftasına girince hemen belli ediyor kendini. Belki emzik olarak kullanıp sakinleşmek istiyordur. İyi hissetmek falan. Eder eder bir süre sonra. Bi kere dalsın uyanmıyor bir daha. Ben genelde gece veriyorum çayı lazım olunca daha iyi oluyorCanım bendede 4gün var gibi gösteriyor atağa ama qaliba biz girdik. Uyku dalma sorunu yaşıyoruz dünden beriSürekli emme çabasında ama boş meme istiyor doluyu hemen bırakıyor bu atak değilde ne be
Humana iyi uykulardan verdim ilk kez bakalım etki edermi. Dalmaslna bir etkisi yok saatlerdi sallıyorum
Bende bu çayı alsammı diyorum ama gaz yapmasından korkuyorum. Benim oğlum asla uyumuyor nesela bugğn. Saat 8de uyandı. Öğleden sonra saat 4e kadar hiç uyumadı. Bölük pörçük 5dk kucağımdayken falan anca. 4te yattı 40dk sonra uyandı. Sonra yine uyanık. Saat 9da uyudu kucağımda şimdi kıpırdanıyor ben yazarken. Baya uyumuyor yani böyle olan var mı? Bu arada yatarak falan vakit geçirmiyor uyanıkken ful kucağımdaAy yok biz normaliz bakalım. Zaten atak haftasına girince hemen belli ediyor kendini. Belki emzik olarak kullanıp sakinleşmek istiyordur. İyi hissetmek falan. Eder eder bir süre sonra. Bi kere dalsın uyanmıyor bir daha. Ben genelde gece veriyorum çayı lazım olunca daha iyi oluyor
Bizde öyle olmuştuk bir ara. Hiç uyumuyordu ama aynı söylediğim gibiydik şimdi düzeldi. Çayı da her zaman vermiyorum geceleri eğer çok huzursuz uyumazsa veriyorum. O yüzden gaz yapar mı bilmiyorum inan. Ama denemeden de bilemezsin tabiBende bu çayı alsammı diyorum ama gaz yapmasından korkuyorum. Benim oğlum asla uyumuyor nesela bugğn. Saat 8de uyandı. Öğleden sonra saat 4e kadar hiç uyumadı. Bölük pörçük 5dk kucağımdayken falan anca. 4te yattı 40dk sonra uyandı. Sonra yine uyanık. Saat 9da uyudu kucağımda şimdi kıpırdanıyor ben yazarken. Baya uyumuyor yani böyle olan var mı? Bu arada yatarak falan vakit geçirmiyor uyanıkken ful kucağımda
Ben 1 ay kontrolünde bazen 5-6 saat uyuyor alarm kurup uyandırayım mı demiştim, yok uyandırma ne zaman uyanırsa o zaman emzir dedi. Tabii ben alarm kuruyorum yine de max 6 saat olacak şekilde zaten o da çok daha erken uyanıyorİstediğinde emzir diyorlar zaten, ama öyle geniş Aralık verdirmiyorlsr Emzirme için çocuk uyanmazsa
Evet ara ara benim kızımda da oluyor. Kucağımda uyuyor ama kucak dışında uyumuyor. Cuma günü mahvolmuştum mesela, hep kucağımda hiç soğru düzgün uyumadı. Uyanıkken de kucağımda gezmek istiyor evde. Baya zorlayıcıydı ama her gün öyle değil, ara ara yapıyorBende bu çayı alsammı diyorum ama gaz yapmasından korkuyorum. Benim oğlum asla uyumuyor nesela bugğn. Saat 8de uyandı. Öğleden sonra saat 4e kadar hiç uyumadı. Bölük pörçük 5dk kucağımdayken falan anca. 4te yattı 40dk sonra uyandı. Sonra yine uyanık. Saat 9da uyudu kucağımda şimdi kıpırdanıyor ben yazarken. Baya uyumuyor yani böyle olan var mı? Bu arada yatarak falan vakit geçirmiyor uyanıkken ful kucağımda
Merhabalar. Benim de olmuştu yara.aglayarak emziriyorum bir sürü pahali krem aldim geçmedi.anneme anlatırken teramycin kullan kızım iyi gelir o dedi.bende aldim onu da deneyeyim diye.bir hafta bile olmadan acılarım dindi.anneler her yaşta lazım bize.bence ni deneyin. Emzirmeden önce kremi iyice temizleyin ama.gecmis olsunMerhaba kızlar, biz yakında iki aylık olacağız ama göğüs ucu yaralarıma bir türlü çare bulamadım. İlk bir ay sütüm azdı sağıp verdim+mama destekli gittik. Sonra mamayı kestik. Bir aydır silikon uçla emziriyorum. göğüs uçlarım küçük kızım da silikonla daha kolay kavrıyor ama hala çok acı çekiyorum. Acaba silikon uçlar mı daha çok acıtıyor. Normal vermeye de cesaret edemiyorum çok canım yanar diye. Denemedğim krem yağ kalmadı. Tavsiyesi olan var mı?
Tıp dünyası yine bölündüBen 1 ay kontrolünde bazen 5-6 saat uyuyor alarm kurup uyandırayım mı demiştim, yok uyandırma ne zaman uyanırsa o zaman emzir dedi. Tabii ben alarm kuruyorum yine de max 6 saat olacak şekilde zaten o da çok daha erken uyanıyor
Canım 100ml hepsini veriyosun?? He aynen memedede süt olunca pek emzik olamıyoruz işteAy yok biz normaliz bakalım. Zaten atak haftasına girince hemen belli ediyor kendini. Belki emzik olarak kullanıp sakinleşmek istiyordur. İyi hissetmek falan. Eder eder bir süre sonra. Bi kere dalsın uyanmıyor bir daha. Ben genelde gece veriyorum çayı lazım olunca daha iyi oluyor
ben bir yerden okudum aksine mideyi rahatlatıyor papatya diye. Benimki zaten kolik bebek çay gaz yaparsa hemen çıkar ortaya. Bizde öyleyiz vAllah biraz dönenceyle oyalanıyor. Biraz pianoyla bende işimi yapıyorum. İki gündür yalnız dışarıyada çlkarıyorum eskiden tek çıkaramazdım arabada asla durmazdı. Şimdi kucağımda uyutup arabada gezdiriyorum işteBende bu çayı alsammı diyorum ama gaz yapmasından korkuyorum. Benim oğlum asla uyumuyor nesela bugğn. Saat 8de uyandı. Öğleden sonra saat 4e kadar hiç uyumadı. Bölük pörçük 5dk kucağımdayken falan anca. 4te yattı 40dk sonra uyandı. Sonra yine uyanık. Saat 9da uyudu kucağımda şimdi kıpırdanıyor ben yazarken. Baya uyumuyor yani böyle olan var mı? Bu arada yatarak falan vakit geçirmiyor uyanıkken ful kucağımda
Şöyle bir şey 8den sonra uyutmaya çabalıyorum e 10a kadar uyutuyorum. Bazen 9 bazen 9:30 bazende 10gibi uyuyoruz. Ama gündüzleri rutin falan yokSiz bebeklerinizle bi rutin oluşturabildiniz mi? Benim her gün ayrı bir macera. Asla kaçta uyuyacağını bilemiyorum. Her yerde uyku rutini oluşturun diyorlar ama ne mümkün. Acaba rutin için erken mi biraz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?