- 7 Şubat 2022
- 668
- 731
- 33
Benim bebeğimde de süt alerjisi var. Süt ürünleri yemiyorum. Çikolata da alerjik ben de yemiyorum. Sen diyet yaptın diye bebeğinin kilo alımı azalmaz. Az emmiş olabilir. Huysuzluğu da geçti diyorsun üstelik. Yeşil kakanın başka bir sebebi vardır bence.Hanımlar bebişlerinizin kilo alımı nasıl? Benim bebeğim ilk ay çok güzel kilo almıştı. Ama aşırı huzursuz bir bebekti, saatlerce bağırırdı. Çok bağırdığı için 1 aylıkken doktora gittik ve bana süt alerjisi olabileceğimi söyledi, diyet verdi. Gürültülü kakası vardı, ama altın sarısı rengindeydi. Ben diyet yapınca bebeğimin bağırmaları azaldı ama kakası hiç değişmedi. Ve kilo alımı azaldı. Yarıya düştü nerdeyse.
Ayrıca geçenlerde diyeti açayım diye çikolata yedim. Ertesi gün çok mukuslu yeşil bir kaka yaptı bebeğim. Çikolatadan mı yoksa yediğim başka şeylerden mi bilmiyorum ama hala devam ediyor yeşil kaka. Ve ben bu kakayı görünce, bebeğimin eski kakalarının gayet normal olduğunu anladım. Boşuna diyet yapıp, oğlumun kilo almasını engelledim diye düşünmeye başladım. Kendi kendimi yiyorum şimdi, belki de alerji hiç yoktu. Diyetin zararı oldu bilmiyorum..
Ve en tuhafı benim o huysuz sürekli bağıran oğlum, yeşil kaka yapmaya başlayalı sakin, gülen bir bebek oldu. Kaka alerjiden kaynaklıysa hala huzursuz olması gerekmez mi?
Dün doktora gittik tekrar, doğru dürüst ilgilenmedi de, açıklama da yapmadı. Kaka numunesi vereceğiz bugün.
1 aydır boşuna mı diyet yaptım, oğlumun kilo alımının azalmasının diyetle alakası var mı? Alerjik anneler sizde durum nedir?
Enfeksiyon da yesil kaka sebebidir. Benim bebeğim hasta olduğunda kakasi yesildi. Şimdi düzeldi. Alerji suphesiyle ben de 20 gün diyet yaptim, memelerim çok dolmuyor gibi geliyordu ama kilo alımı azalmadi. Diyet yaptigim ay 1250 gr aldı. Kilo alımı azalmasi başka bi sebepler olmuş olabilirHanımlar bebişlerinizin kilo alımı nasıl? Benim bebeğim ilk ay çok güzel kilo almıştı. Ama aşırı huzursuz bir bebekti, saatlerce bağırırdı. Çok bağırdığı için 1 aylıkken doktora gittik ve bana süt alerjisi olabileceğimi söyledi, diyet verdi. Gürültülü kakası vardı, ama altın sarısı rengindeydi. Ben diyet yapınca bebeğimin bağırmaları azaldı ama kakası hiç değişmedi. Ve kilo alımı azaldı. Yarıya düştü nerdeyse.
Ayrıca geçenlerde diyeti açayım diye çikolata yedim. Ertesi gün çok mukuslu yeşil bir kaka yaptı bebeğim. Çikolatadan mı yoksa yediğim başka şeylerden mi bilmiyorum ama hala devam ediyor yeşil kaka. Ve ben bu kakayı görünce, bebeğimin eski kakalarının gayet normal olduğunu anladım. Boşuna diyet yapıp, oğlumun kilo almasını engelledim diye düşünmeye başladım. Kendi kendimi yiyorum şimdi, belki de alerji hiç yoktu. Diyetin zararı oldu bilmiyorum..
Ve en tuhafı benim o huysuz sürekli bağıran oğlum, yeşil kaka yapmaya başlayalı sakin, gülen bir bebek oldu. Kaka alerjiden kaynaklıysa hala huzursuz olması gerekmez mi?
Dün doktora gittik tekrar, doğru dürüst ilgilenmedi de, açıklama da yapmadı. Kaka numunesi vereceğiz bugün.
1 aydır boşuna mı diyet yaptım, oğlumun kilo alımının azalmasının diyetle alakası var mı? Alerjik anneler sizde durum nedir?
Kızlar bebeklerinizde ağız suyu akması başladımı? Son günlerde akmaya başladı bizimkisi
9dan uyuyan bebek iki gündür canıma okuyorAllahım sabr ver bana dayanamıyorum bu kadar uykusuzluğa. Uyumuyor dalmıuor. İyi geceler çayı bile etki etmedi benim kızıma. Melatonine başlicaz bu gidişle yok ben yapamıyorum böyle
Benim bebeğimde de süt alerjisi var. Süt ürünleri yemiyorum. Çikolata da alerjik ben de yemiyorum. Sen diyet yaptın diye bebeğinin kilo alımı azalmaz. Az emmiş olabilir. Huysuzluğu da geçti diyorsun üstelik. Yeşil kakanın başka bir sebebi vardır bence.
Idrar ve kaka verdik bakalım. Îdrarı bi turlu toplayamadım, umarim numune az demezler. İlk ay 1200 gram almıstı bebeğim, şimdi ise 600 gram. Sürekli emiyor, kusması da var sürekli. Cok uzuluyorum. En sevindigim sey bağırmalarının gecmis olması.Enfeksiyon da yesil kaka sebebidir. Benim bebeğim hasta olduğunda kakasi yesildi. Şimdi düzeldi. Alerji suphesiyle ben de 20 gün diyet yaptim, memelerim çok dolmuyor gibi geliyordu ama kilo alımı azalmadi. Diyet yaptigim ay 1250 gr aldı. Kilo alımı azalmasi başka bi sebepler olmuş olabilir
2 gün uyumadı diye bu kadar endişelenmeyin. Benim bebeğim her gün gece 12den önce uyumuyor. Gün içinde de cok az uyuyor.9dan uyuyan bebek iki gündür canıma okuyorAllahım sabr ver bana dayanamıyorum bu kadar uykusuzluğa. Uyumuyor dalmıuor. İyi geceler çayı bile etki etmedi benim kızıma. Melatonine başlicaz bu gidişle yok ben yapamıyorum böyle
Canım bende almıştım bundan pek doğru ölçmüyor haberin olsun buna güvenme normal klasik çubuk şeklinde olanlar en doğru sonucu veriyorÇok sağol canım. Ateş ölçerim bu
Emzik gibi biberon mu degissen? Farkli biberon ağızları var cnmKızlar bebem biberonu ememiyor
Biberon verince meme reddi olursa diye korkuyordum, geçende ben yokken annem biberonla vermeye çalıştı, onun emilecek bir şey olduğunu anlayamamış, itmiş diliylekaşıkla da yutmamış yarısını dökmüş yarısını yutmuş derken peşimden işe geldiler
İşe başladım ama şimdilik her gün gitmiyorum ve maksimum 4-5 saatliğine gidiyorum, annemle ikisini yanımda götürdüm annem oyaladı ben arada emzirdimAma önümüzdeki ay daha uzun gidicem, havalar da soğuyacak, evde biberonla içmesi lazım, napıcam bilemedim
Öneri var mı daha yumuşak, daha memeye yakın diyebileceğiniz? Evde lansinoh ve avent vardı, ikisini de emmedi. Bir de dr. Browns alayım diyorumEmzik gibi biberon mu degissen? Farkli biberon ağızları var cnm
Cidden benimkisde öyle hahahahI
2 gün uyumadı diye bu kadar endişelenmeyin. Benim bebeğim her gün gece 12den önce uyumuyor. Gün içinde de cok az uyuyor.
Dr browns ve tomme tippee daha sert ucları canım. Benımkısıde yumuşak diye avent ve lansinohu sevmisti diğerlerini reddetti. İstersen dene belki sever senınkisi benimkinin sevdiklerini sevmemişÖneri var mı daha yumuşak, daha memeye yakın diyebileceğiniz? Evde lansinoh ve avent vardı, ikisini de emmedi. Bir de dr. Browns alayım diyorum
Offff bu tam benim kabusum. Ben emzirdigim için sagip fln biberonla uğraşmaya üşendim hep meme verdim sonra ise baslayacagimda biberon teklif edince almamisti. Kızımda ayni bu sorunu yaşamıştık. Ofise çağırmadilar sansima. Evden çalıştığım için şanslıydım. Azcık tuttuğu tek biberon "mam" di. Geçen gün oğlumda da denedim. Ağzında gezindirip itip durdu. Bundan sonra sık sık deneyeyim diyorum.. 1.5 ay kaldı ise başlamaya. Belki de yanlış zamanda teklif ettim. Belki de aç değildi.Kızlar bebem biberonu ememiyor
Biberon verince meme reddi olursa diye korkuyordum, geçende ben yokken annem biberonla vermeye çalıştı, onun emilecek bir şey olduğunu anlayamamış, itmiş diliylekaşıkla da yutmamış yarısını dökmüş yarısını yutmuş derken peşimden işe geldiler
İşe başladım ama şimdilik her gün gitmiyorum ve maksimum 4-5 saatliğine gidiyorum, annemle ikisini yanımda götürdüm annem oyaladı ben arada emzirdimAma önümüzdeki ay daha uzun gidicem, havalar da soğuyacak, evde biberonla içmesi lazım, napıcam bilemedim
Zaten benimkide uyumayan bir bebek. Gün içinde hiç uykumuz yok. Akşamda 9da yatırıyorum 12e kadar uyuyor 3saat kesintisiz uyuya biliyorum sonra her saat başı uyanıyorI
2 gün uyumadı diye bu kadar endişelenmeyin. Benim bebeğim her gün gece 12den önce uyumuyor. Gün içinde de cok az uyuyor.
Halbuki 50 küsür günlük olana kadar silikon uçla emdi, biberon niye değişik geldi de almadıysaOffff bu tam benim kabusum. Ben emzirdigim için sagip fln biberonla uğraşmaya üşendim hep meme verdim sonra ise baslayacagimda biberon teklif edince almamisti. Kızımda ayni bu sorunu yaşamıştık. Ofise çağırmadilar sansima. Evden çalıştığım için şanslıydım. Azcık tuttuğu tek biberon "mam" di. Geçen gün oğlumda da denedim. Ağzında gezindirip itip durdu. Bundan sonra sık sık deneyeyim diyorum.. 1.5 ay kaldı ise başlamaya. Belki de yanlış zamanda teklif ettim. Belki de aç değildi.
Bir sorum var, ilk defa biberona alıştırmaya çalıştığım için az akışlı yenidoğan mı almalıyım yoksa +2 ay mı?Offff bu tam benim kabusum. Ben emzirdigim için sagip fln biberonla uğraşmaya üşendim hep meme verdim sonra ise baslayacagimda biberon teklif edince almamisti. Kızımda ayni bu sorunu yaşamıştık. Ofise çağırmadilar sansima. Evden çalıştığım için şanslıydım. Azcık tuttuğu tek biberon "mam" di. Geçen gün oğlumda da denedim. Ağzında gezindirip itip durdu. Bundan sonra sık sık deneyeyim diyorum.. 1.5 ay kaldı ise başlamaya. Belki de yanlış zamanda teklif ettim. Belki de aç değildi.
+2 alman gerekirBir sorum var, ilk defa biberona alıştırmaya çalıştığım için az akışlı yenidoğan mı almalıyım yoksa +2 ay mı?
Sen değil de başkasının denesin bebis acken. Ben odaya saklanmistim, kapidan izlemistim shsggshqHalbuki 50 küsür günlük olana kadar silikon uçla emdi, biberon niye değişik geldi de almadıysaBu hafta evdeyim sık sık deniyim bari açken
Aynen 5-6 günümüz başlıyorAynen.bizde de var. Doktora sordum dış çıkarmada olmuyor mu erken değil mi diye?
Erken başlıyormuş salyalanmalarnormal yani
Ataktan beri sabah 6 da başlıyoruz güne ve öğlene kadar gram uyumuyor. Partim çıktı benim de. Bir de yattığı yerde uyumasa da durmuyor, kucak al felan. Delirella is over
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?