2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Rota aşısını yaptırdınız mı hanımlar? Bizde süt alerjisi ihtimali var. Çok fazla yan etki bildirimi olmuş. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim kızın hem süte hem yumurtaya alerjisi var. Hepatit hariç tüm aşıları iyileşene kadar erteledim. Hepatit de doğumda ve 1 aylıkken vuruldu bir tepki olmadı da ondan şimdi 6. Ayda son dozu vurdurucam. Alerjisi bağırsak tepkiliyse rotayi doktora sormadan yaptırma ben de alerji gruplarında çok okudum rota aşısı çok ağır gelen bebeleri.

Kilolar ne alemde kizlar
Göbeğim benden bağımsız bir kütle gibi. Sezaryan göbeği berbat bir şeymiş gerçekten normal doğumda da göbeğim var derdim ama bu 2. Doğum diye belki bilemiyorum böyle sarktı katlandı falan berbat bir şey oldu 3 ayımız doldu artık spora baslamam lazım bir an önce. Havuzda da tadilat vardi en son inşallah bitmiştir en azından gider iki yuzerim belki biraz kalori yakarım yoksa bu gidişat kötü. Yumurta ve süt diyetinden yiyecek bir şey bulamıyorum habire ekmek yiyorum

Ya bu bebeler eldivensiz üşüyor ya, evin oda sıcaklığı iyi, kısa kollu ile dolaşıyoruz hala eşimle. Ama bebenin eldiveni olmadan elleri soğuk Sizin de öyle mi?
Elleri ayakları baz alma ensesi ve göğsü sıcaksa sorun olmaz. Buralarla için rahat etmezse burnuna da bakabilirsin. Burnunu elle sıcaksa diğer yerleri dert etme. Dolaşımlari tam oturmadi ya ondan oralara yeterince kan gitmiyor.

Bizim de bu şekilde. 3-4 ay arası böyle geçiyor malesef. Dolaninca da etrafı izlemekten emmez sanki. Ya sabit bir şeye ilgisini çekmek lazım ya da emzirme örtüsüyle örtmek. İkisi de fayda etmeyebilir bazen kucağında hoplatarak emzirmek de fayda ediyor diyorlar ama benim tontikle zıplayamam valla belimi duzeltmeye bir ton para döktüm kayropraktiğe artık belim kıymetli Acıkınca illa ki emecek artık dört fort çekiyorlar zaten 5 dk da memeyi bosaltiyorlar beni kız 5 dk bile emmeiyor çoğunlukla ne yapayım çok olsa bu ay biraz daha az kilo alır

Al işte bu biz. 4-5 dk emse zaten daha ne isterim gayet doyar karnı ama 1, çokacsa max 2 dk emiyor. Bu yöntemi denicem bakalım inşallah faydası olur

Üzme kuzum kendini doktora danışmişsindir illa ki o bile bilememiş sen mi bileceksin hrm de ilk bebeğin. Simdi özellikle reflü olabilir mi şu ilaclar fayda eder mi diye bir sor bakalım inşallah şifa olur kuzuya.

Evet yaptirmamaya karar verdim. Bagirsagi narin risk almak istemedim

Nasıl basliycan neyle
Yogurtla baslarim. Tadimdan sonra kabak havuc patates pirinc denerim. Onlarla corba yaparim. Sonra yumurta sarisi sonra peynir sonra ihlamur avokado. Sonra onlarla karisim mamalar yaparim. Bebek biskuvisi yapar onu da katarim ara ara. Sonra muz irmik denerim. Elma denerim bunlarla ihlamuru karistirir gece mamasi yaparim falan fian alisir iste

İkinci üçüncü çocuğu olanlar ukiskanma durumlarında nasılsınız var mı gelişme gerileme büyük çocuk ne durumda neler yapıyor
İlk başlarda hiç kıskanıyormus gibi yapıyordu o zaman çok içine attığı için çok fenaydı ne zaman nene gibi söylenmeye başladı rahatladı
Merhaba arkadaşlar, aranızda çift anadilli olan veya bebeğine birden fazla dil öğretmeyi düşünen var mı?
Ben Türküm Eşim Cezayirli eşimle aramizda Fasih Arapça konuşuyoruz, Cezayir'de yaşıyoruz. Oğlumuz hem Türkçe hem Arapça hem Cezayir lehçesi konuşuyor. Çift dilli olması için ebeveynlerden birinin sürekli öğretmek istediğiniz dilde iletişim kurması lazım. Mesela bir Türkçe bir İngilizce konuşursa olmaz zamanla Türkçe ağır basacağı için İngilizce anlasa da konuşmaz çocuk. Baya özveri istiyor. Bizde herkes çocukla anadilini konuşmasına rağmen baya üstüne düştüm ben kitaplar, şarkılar, etkinlikler vs. Ekranı da olabildiğince geç verdim. Verdiğimde de saatli ve sadece Türkçe çizgi filmler izledi. Normalde çift dilliler geç konuşur ama oğlum hem zamanında konuştu hem de çok düzgün bir aksanı vardı. Şimdi yine saatli izlemesine rağmen YouTube videolari ve annemlerin orada sokaktaki çocuklar yüzünden biraz bozuldu aksanı da kullandığı dil de. Adile Naşit dilinden Mahalle jargonuna geçti çocuk Zamanla düzelir diye umuyorum, saldım artık

Ayak altina sarimsak kürü
Ya geçen bir yerde okudum ciltleri çok hassas ya tahriş edip yara yapabiliyormuş o dikkat etmek lazım. İlla yapılacaksa bile önce ufak bir yerde denemekte fayda var cilt tepki vermezse öyle komple ayak altına yapılır
5 6 dis sarimsagi havanda macun olana kadar dovup ustunu gecicek kadar zeytinyagi koyuyorum. Biraz bekletince de gece yatmadan ayaginin altina surup masajla yediriyorum corap giydiriyorum. Atestee de oksurukte de yapiliyo

Biraz önce temmuz annelerinde gördüm ilgimi çekti bende altı ayı beklemek istemiyorum tosunum yesin herşeyi
Ne acelen var bacım ömür boyu yemek yiyecek zaten
Nasıl basliycan neyle
Meyve gibi tatlı şeylerle değil de sebzelerle başlamayi öneriyorlar. Elmanın tadını alan bir daha haşlanmış kabak yemek ister mi hiç 3 gün kuralına uyarak önce sebze tadımı yaptırıyorsun mesela 3 gün kabak 3 gün patates 3 gün havuç. Baktın alerjik bir reaksiyon yok sonra bunlari birbirleriyle karıştırabilirsin. Benim bebeler alerjik olduğu için yoğurt yediremicem ama alerji şüphesi yoksa ev yoğurduyla başlayan da var. 8. Aydan sonra tahıllar et vs de ekleniyor. Tuz şeker bir yaşa kadar yok. 1 yaş sonrası da özel bir şey pişirmeye gerek yok bizim yemeklerimizden yiyebilirler.

Selam kızlar nasılsınız? Benim bebe canıma okuyor bakamıyorum buralara. Bir şey sormak istiyorum kızım 2 haftadıe doğru düzgün yemiyor. Mama içmek istemiyor. 4 saat sonunda ancak 60 ve altı içiyor. Bugün bezi 5 saat oldu değiştireli kıpkuruydu. Yarın doktora götüreceğiz ama size sormak istedim. Neden olur? Tahmininiz var mı? Çok üzülüyorum artık

Mevsim sebzelerinden püre yapip konverve yapsam mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…