- 13 Ocak 2021
- 7.965
- 21.395
- 298
- 34
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #27.821
Seneye bile değil aslında 1 ay sonra bebeklerimizi kucağımıza alsak geçecek bitecek bu korkular tabi başka zorluklar başlayacak ama tatlı zorluklar olacak şükür riskim azaldığından beri çok rahatladım 1-1,5 aydır her şey çok daha güzel gidiyorBen de sürekli rahatsız edici rüyalar görüyorum uyusam bile kaliteli bi uyku değil akşam salondaki 15 dklık uyuklamam daha iyi sanki. Depresif ruh hali az çok hepimizde var sanırım ki hamileliği riskli geçenler için daha yüksektir bu durum allah yardımcımız olsun geçici olduğunu düşünelim. Seneye bu zaman hiç biri kalmayacak
Zencefil Papatya ve ıhlamurun zararı yok kadın doğum doktoru bunları icebilecegimi söyledi ama melisa yi bilmiyorumCnm bnmkide riskli gebelik olduğu için en başından beri stres yapıyorum.Bazen stresten nefes bile zor alıyor insan sürekli düşünce hali.Umarim bunların bebitolara hiçbir yan etkisi olmaz.Progestan baş dönmesi ve hafif şuur kaybı yapıyor.Bu arada melisavepapatya çayı demişsin bunların gebelikte bir zararı varmı acaba
anladım o araya bir rapor ekleme durumumuz yok yani direk doğum iznini başlatacaklar rapor alabilirsek doğum izni sonrasında kullanabiliyoruz o zamanBen öğretmenim müdür yardimcim rapora gerek yok bebek doğduğu zaman doğum belgesi getirmeniz yeterli demişti.
Hayır siz şimdi 37 ye kadar çalışınca sonrasinda otomatik izin başlıyor.anladım o araya bir rapor ekleme durumumuz yok yani direk doğum iznini başlatacaklar rapor alabilirsek doğum izni sonrasında kullanabiliyoruz o zaman
Sonrası için farklı raporlar alabilirsiniz o şekilde olurHayır siz şimdi 37 ye kadar çalışınca sonrasinda otomatik izin başlıyor.
yok doğumdan sonra evde kalma süresini uzatmak için rapor alma kısmını dedim ben ancak doğum izinleri bittikten sonra rapor alabiliyoruz o zamanHayır siz şimdi 37 ye kadar çalışınca sonrasinda otomatik izin başlıyor.
Aynıyız seninle canımBende serklajlıyım en son kontrolde kısalma var kesin yatış dedi doktorum bu haftalarda ki uykusuzluk psikolojik değildir galiba bende uyuyamıyorum ya burnum tıkalı oluyor ya lavaboya çıkıyorum sık sık ya ağrılar uyutmuyor bazen sebepsiz uyumuyorum oturuyorum son haftalarda normalmiş gündüz uyuyabiliyorsanız gündüz dinlenin bol bol
Melisa ve papatyayi doktorum önerdi gece uyumam için zararlı olsa önermesi sanırım. ama artık o da pek fayda etmiyor artikCnm bnmkide riskli gebelik olduğu için en başından beri stres yapıyorum.Bazen stresten nefes bile zor alıyor insan sürekli düşünce hali.Umarim bunların bebitolara hiçbir yan etkisi olmaz.Progestan baş dönmesi ve hafif şuur kaybı yapıyor.Bu arada melisavepapatya çayı demişsin bunların gebelikte bir zararı varmı acaba
37+0 da başlıyor yani 36. Hafta bitince izin başlamış oluyoyok doğumdan sonra evde kalma süresini uzatmak için rapor alma kısmını dedim ben ancak doğum izinleri bittikten sonra rapor alabiliyoruz o zaman
37 hafta 37+0 mı olacak yoksa 38+0 mı olacak peki aylardır okuyorum hiç anlamıyorum bu işlerden
Maşallah, tombik veya zayıf sağlıklı olsunlar yeterki. Bu boy kilo meseleleri zaten %80 genetik %20 çevresel unsurlarBir arkadaş da sordu canım ama özellikle bir şey yapmıyorum. Hamileliğin basından beri süt peynir yoğurt bunları sıkça yiyorum. öyle tahin pekmez olaylarına çok girmedim normal günlük rutinde ne yiyorsam öyle devam ettim. ama bana kalırsa vitamin takviyeleri vs çok etkili. hayatım boyunca demir değerlerim 10'un üstüne çıkamıyorken şimdi kapasite dolmuş durumda bu da hem bana hem bebeğe yaradı sanırım. hatta biraz fazla yaramış; genetik de olabilir ama hem ben hem de eşim 4 küsür kilo ile doğmuşuz
İnşallah gönlüne göre olur. Bu yıl girmiş olsan iyiydi yüksek bir alım bekleniyorFen bilgisi branşım canım 2020 yılında denedim zaten iyi bir sıralama ve puanla kaldım. Benim puanımla açıkta kalan fen bilgisi öğretmeni yoktu o seneye kadar o da benim şansım oldudüz memurluk denicem artık çocuklarımın şansına
Bu şiddetin sözlü hâli, bu şekilde konuşanin ağzına terlikle vuracaksın. Hamile ol veya olma bu üslupla konuşulması çok yanlış. Hele ki sözlerinde samimiyse daha kötü. Umarım hatasını anlarBende bugun halilari verdim yarinda annemle temizlige girisecez teyzem dayi gelinleri falanda bizide cagirin temizlik yapacaginiz zaman dedilerde ben kimseyi cagirmak istemiorum.Esimde ne temzligi dio ne gerek var yerleri silin yeter dio.Geri kirlenecek zaten dio.Bu arada esimlede cok guzel tartistik 2 gundur burnumdan getirdi bugunde dioki daha uzatacan mi hem suclusun hem uzation dio bende sucluysam sen uzat ozaman dedim.Hamile hamile aglatti beni bide hamile olmasam tokati hak etmisim lafa bak.Valla esiniz destekcinizse kvdeyi falan bosverin.
Benim de kaşınıyor gerginlik ve kuruluktan olan kaşıntıyı gidermek için kreme ağırlık verdim iyi e ancak bu sefer de göbek deliği çevresi mantar oldu fazla nemden.daha doğrusu krem surduk e oradaki kaşıntı geçmedi daha çok arttı ben de mantar kremi denedim ve anında kesildi kaşıntı.Of göbeğim feci kaşınıyor. Şu saatten sonra çatlarsam çok fena bozulurum
Al benden de o kadar çatlayacak her kalmadığı için rahatım ama yine de krem sürüyorum kaşıntı belası fena çünküİkinci hamileliğin en güzel yanı,birincide zaten çatladigin için ikincide hiç o mevzuyu takmamak
Canım hiç lansinoha gerek yok diye düşünme daha hamileyken başlamak lazım. Gümüş kapak emzirme döneminde iyi oluyor lansinohu erken kullanmaya başlamak lazimKendi kullanım videolarında kaynatmayı önermiyorlardı ben de kaynatmayı düşünmüyordum bu yüzden. Hatta yıkayıp kullanmaya başlamak istiyorum göğüs uçlarım bir tuhaf sanki. Ağrı sızı yok ama sanki pul pul olmuş, ucu zaten yok ama sanki olmayan şey kabuk bağlamış gibi. Anlamadım pek
Bugünden beri benim de aynı karakterde ağrım var. Bir de geniz akıntısı başladı ki oksururken ağrı giriyor iyiceKızlar bugün adet sancısı gibi ağrım var normal mi?
Canım sizin için hayırlısı olsun bizim şer gördüğümüzde hayır da var elbet inşallah gönlünüzce olur. Bebeğin kismetiyle geliyorGunaydin kizlarr, hatirlarsinizz 2 gun once ev sahibim kirayi 3 katina cikartti diye moralim bozuk demistimm, ser gordugumuzde varmis sanirim bir hayir. Ev alma niyetimiz vardi ama cok ciddi bakmiyorduk bu aralar cok uctu heryer diye imkansiz diye, o sinirle ben sahibindende tesaduf bi ev buldumm ve bakmaya gittik sanirim ev sahibi oluyorum artikeski ev ama icini komple tadilat yapalim dedik, onune millet bahcesi yapiliyor. Suan ortama bakarak uygun fiyatlida istanbul gibi biyerde, yoksa bodrum katlari bu fiyata veriyorlar eski daireleri. Varimizi yogumuzu yatircaz artikk buraya borc harc
Kotu komsu ev sahibi ettirirmis diye bi laf varmis sanirimyinede 1 sene en azindan bu evimden cikmicam ev sahibimede bisey demicem, kirayida 1800den 3000 yatircaz begenmesede ugrassin dursun kendisi madem. moralim azda olsa yerine geldii..
İşte 2 3 yıl önce ki krediler şimdi çerez parası kalıyor iyi denk gelmiş. Bizim kiramiz çok uygun olmasa eşim de ne yapar eder ev borcuna girer bizimki de kira uygun diye rahatBen de evimi böyle bir sebeple almıştım. Ev sahibim kızıma hamileyken gelip balkon camının önünün tozuna bakmıştı.bir de banyo fıskıye bozuldu. Biz de gittik yenisini aldık ondan habersiz nasıl değiştirirmişiz diye laf etmişti.
Çok sinirlenmiştim. Eşim de gel kredi çekip eve girelim çocuk olunca bu kadın çekilmez demişti.Hala kredi ödüyorum ama mutluyum
Umarım bütçenize ve isteğinize uygun bir ev bulursunuz. İlk zamanlar beraber olsanız senin için iyi olurdu ancak hakkınızda hayırlısı.zaman bir şekilde geçiyor.Kızlar bizde eşimin işimden dolayı İstanbul a taşınacağız
Tam doğum zamanıma denk geliyor doğumdan sonrada 3 ay falan ayrı kalmak zorunda olacağız ben annemin yanında kalacağım eşim ev bulana kadar ama İstanbul da kiralar çok korkunç ne yapacağız bilmiyorum eşimin iş yerine yakın yerler çok korkunç pahalı
Mide rahatladiysa inmiş olabilirValla iki hafta önce geldiğinde daha çoktu söylemiştim vajinal muayene yapmıştı yatış vermişti yarın 36+1 oluyorum. Bugün gelen az bir şeydi. Bence artık yavaş yavaş hazırlanıyor. En son 20 mm di rahim ağzı belki iyice kısaldı. Artık midem falan da çok rahat acaba kanala mı girdi diyorum Salı günü kontrol var bakalım :)
Canım ben, kollar da catlayabiliyor krem sürmeyi ihmal etmeyinKızlar kaşıntı yaşayan var mı? Kollarım kaşınıyor hafif kızarıklıklar da var. Göbeğim zaten kaşınıyor
Progestan hap akşamları beni Leyla yapıyor ama ben ağrılardan yine uyuyamıyorumGünaydın kizlar son zamanlarda o kadar kötüyüm ki geceleri asla uyuyamıyorum. 24.haftadan beri serklajliyim çok kötü psikolojideydim. 30.haftaya kadar sürekli yattım.30.haftadan sonra yavaş yavaş yürüyüşlere başladım. Alışverişlerimizi temizliklerimizi yaptık. Ama son iki haftadır geceleri uyuyamıyorum yine depresyona girmekten korkuyorum. Melisa ve papatya çayı içiyorum gün içinde yürüyüşe çıkıyorum evde oyalaniyorum sürekli hareket halindeyim ama gece olunca uyku yok strese giriyorum sabahları tansiyonum çıkıyor. Siz bu durumu yaşadınız mı neler yapıyorsunuz uyumak içinprogesteron kullanıyorum acaba onun etkisi var midir uykusuzlukta?
Doktorun verdiyse muhakkak kullan. Zaten başka veren doktor da muhakkak karnını görmüştür. Sef gebelikte kullanılan antibiyotikler denHerkese gunaydin
Kulak ve boğaz iltihabından dolayı doktor sef antibiyotik verdi kullanabiliyoruz değil mi? Bir zararı olur mu acaba ? Çünkü artık kulak ağrısından gündelik işlerimi bile yapamıyorum
Canım hayırlı sonuçlar al inşallah ama haftan baya ilerlemiş bebiş iyice büyümüştür canını sıkmaKızlar bgn kontrole geldim .kendimi turp gibi hissederken tansiyonum 159-95 filan o civarlarda çıktı.sık ölçmeler yapıldı düşme olmadı,idrarımda protein ve lökositte çıkınca dediler sen bi gel bakalım.idrarımı ve kanımı laboratuvara gönderdiler.Bana tansiyon hapı verdiler ve yatışım yapıldı 24 saat işe 48 saat arası gözlemlenecekmişim.Oğlum okulda eşimi aradım,işi gücü topla gel al çocuğu diye,çok canım sıkıldı,annemlerde gelemedi daha.tek başıma kimsesiz gibi yatıyorum hastanede.Umarım test sonuçlarım sabah güzel gelirde gebelik zehirlenmesi geçirmeden evime giderim.Dualarınızı bekliyorum
Belirtilerden biri. Başka belirtilerin de olursa kasılma dinlenince geçmeyen sancı falan takip et doktora basvurHayirli aksamlar hanimlar ishal normal dogum belirtisi mi dun gece, sabah 6 da bide simdi ayiptr soylemesi su gbi gelio dun temzlik yaptik belimde agriyor biraz.
Belirti sayılıyor ama ben de geçen olmuştum dedim acaba belirti mi sonra geçti tabi yine de takip et sancın kasılman filan olacak mı diyeHayirli aksamlar hanimlar ishal normal dogum belirtisi mi dun gece, sabah 6 da bide simdi ayiptr soylemesi su gbi gelio dun temzlik yaptik belimde agriyor biraz.
teşekkür ederim37+0 da başlıyor yani 36. Hafta bitince izin başlamış oluyo
Bana doktorum 37 de yapıcaz çatı muanesini sonra doğuma karar veririz dedi kuzum yapabilir belki senin doktorunArkadaşlar ilk çatı muayenesi ne zaman oluyor. Benim 36. Haftam yarın kontrol var ve korkuyorum birazcık
AyyBana doktorum 37 de yapıcaz çatı muanesini sonra doğuma karar veririz dedi kuzum yapabilir belki senin doktorun
Geçmiş olsun canım. Çok defa gittin geldin, zorlandın, yalnızlık hissetmen çok normal sonuçta bir çocuğun daha var.. annenler gelene kadar umarım her şey yoluna girer ve doğuma kalabalık güle oynaya girersinKızlar bgn kontrole geldim .kendimi turp gibi hissederken tansiyonum 159-95 filan o civarlarda çıktı.sık ölçmeler yapıldı düşme olmadı,idrarımda protein ve lökositte çıkınca dediler sen bi gel bakalım.idrarımı ve kanımı laboratuvara gönderdiler.Bana tansiyon hapı verdiler ve yatışım yapıldı 24 saat işe 48 saat arası gözlemlenecekmişim.Oğlum okulda eşimi aradım,işi gücü topla gel al çocuğu diye,çok canım sıkıldı,annemlerde gelemedi daha.tek başıma kimsesiz gibi yatıyorum hastanede.Umarım test sonuçlarım sabah güzel gelirde gebelik zehirlenmesi geçirmeden evime giderim.Dualarınızı bekliyorum
Ben uçak yolculuğunda kullanmak için aldım zaten. Çok yürüdüğüm zaman ödemler için de önermişlerdi ara ara kullanıyorum. Medikalden almıştımKızlar varis çorabını medikallerden mi alacaksınız? Benim doğum şeklim belli değil ama ben alayım dursun diyorum ne olur ne olmaz. Bizim hastane de vermiyor hiç böyle bisey demediler
Benimkide baya assada hissedioeum canimbebeğinizin hıçkırıklarını nerelerde hissediyorsunuz? ben hep göbek deliğimin sol yanında hissederdim. bebeğim baş aşağı duruyordu. bugün sağ kasığıma yakın yerde hissediyorum. bu kadar aşağıda hissetmek normal mi sizce?
Belirtilerden biri. Başka belirtilerin de olursa kasılma dinlenince geçmeyen sancı falan takip et doktora basvur
Kasilmam oluyor zaten hergunde sanci olarak belimde var biraz takip ediyorum bakalimBelirti sayılıyor ama ben de geçen olmuştum dedim acaba belirti mi sonra geçti tabi yine de takip et sancın kasılman filan olacak mı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?