- 18 Mayıs 2017
- 515
- 891
- 103
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #27.781
Ben de rahim ağzı yetmezliği korkusundan 28. Haftaya kadar çok dikkat ettim benim ilk hamileliğimden dolayı korkularım vardı ve gerçekten o psikolojiyi bilirim 13. Haftadan beri günde 2 kez progestan kullanıyorum ama onun uykusuzluk yapacağını sanmıyorum hatta vajinal değil hap olarak alırsan geceleri güzel uyutuyor haftamız ilerledi artık sürekli uyanıyorum bir sağa bir sola dönüp duruyorumGünaydın kizlar son zamanlarda o kadar kötüyüm ki geceleri asla uyuyamıyorum. 24.haftadan beri serklajliyim çok kötü psikolojideydim. 30.haftaya kadar sürekli yattım.30.haftadan sonra yavaş yavaş yürüyüşlere başladım. Alışverişlerimizi temizliklerimizi yaptık. Ama son iki haftadır geceleri uyuyamıyorum yine depresyona girmekten korkuyorum. Melisa ve papatya çayı içiyorum gün içinde yürüyüşe çıkıyorum evde oyalaniyorum sürekli hareket halindeyim ama gece olunca uyku yok strese giriyorum sabahları tansiyonum çıkıyor. Siz bu durumu yaşadınız mı neler yapıyorsunuz uyumak içinprogesteron kullanıyorum acaba onun etkisi var midir uykusuzlukta?
Benim var canım malesef takipteyiz bizde , tek böbrekte mi ? Kaç mm şuanBebeğinde böbrek genişlemesi olan var mı acaba?
Ayrıntılı ultrasonda perinatolog fark etmişti, sonraki kontrollerde sürekli arttığını ölçüyor kadın doğum doktorum. Endişeliyim
Teşekkür ederim canım, ilk önce tek böbrekti şu an ikisinde birden görünüyor. 5mm ile başladı, şu an 9 mm oldu. Her kontrolde biraz daha artmış oluyor. 10 bizim için sınır dedi ama bir müdahale de yapılamıyormuş doğmadanBenim var canım malesef takipteyiz bizde , tek böbrekte mi ? Kaç mm şuan
Canım kadın doğum doktorun verdiyse kullanmalısın. Başka doktor verdiyse kadın doğum doktoruna danış mutlaka. Ben hamilelik sürecinde bir kez dişiö için kullandım şimdi de idrar yolu enfeksiyonu için başladım. Enfeksiyonların bebeğe geçme ihtimali oluyor bir an önce iyileşmek daha önemli.Herkese gunaydin
Kulak ve boğaz iltihabından dolayı doktor sef antibiyotik verdi kullanabiliyoruz değil mi? Bir zararı olur mu acaba ? Çünkü artık kulak ağrısından gündelik işlerimi bile yapamıyorum
Zor günleri atlattık derken şimdi uykusuzluk başladıBen de rahim ağzı yetmezliği korkusundan 28. Haftaya kadar çok dikkat ettim benim ilk hamileliğimden dolayı korkularım vardı ve gerçekten o psikolojiyi bilirim 13. Haftadan beri günde 2 kez progestan kullanıyorum ama onun uykusuzluk yapacağını sanmıyorum hatta vajinal değil hap olarak alırsan geceleri güzel uyutuyor haftamız ilerledi artık sürekli uyanıyorum bir sağa bir sola dönüp duruyorum
Benim ağrı yok ama dün yüzüğümden fark ettim çıkarttım hemen tuzdan falan ödem diye düşündüm ayaklarımda oluyor çünkü yoğun olduğum gün sonunda özellikleGünaydın kızlar. El parmaklarım yine davul gibi oldu. Çok ağrıyor. Tansiyonu takip ediyorum. Gayet iyi. Var mı el şişmesi olan?
Hiç sıkma canını kendiliğinden geçti bnm arkadaşımın. Benim yüksek malesef 12.5 mm di perinatoloji uzmanını gittik, sol böbrekte sadece. Haftalık takipteyiz. Doğumdan sonra takip edilecek müdahale gerekebilir dedi sonrası için. En son 16 mm di. Üroloji doktoru 20 mm e kdr bekleyebiliriz dedi. Doktorum da böbreğe daha çok zarar vermemek adına 38 de planlı doğum yapmak istiyorTeşekkür ederim canım, ilk önce tek böbrekti şu an ikisinde birden görünüyor. 5mm ile başladı, şu an 9 mm oldu. Her kontrolde biraz daha artmış oluyor. 10 bizim için sınır dedi ama bir müdahale de yapılamıyormuş doğmadan
Senin kaç mm?
Psikolojik olabilir cnm eğer progestanı ağızdan alıyorsan çok uyku yapar.Yanında kalacak biri olsa belki rahat uyursun benim annem bende iken daha rahat uyuyorum.Bende bebeğin hareketinden pek uyuyamadımZor günleri atlattık derken şimdi uykusuzluk başladıçarşamba günü randevum var soriim bakalım akşam ağızdan alsam olur mu diye. Gece uyku meditasyonu dinliyorum gözlerim yorulsun da uyiim diye biseyler okuyorum Meryem suresi dinliyorum yok 1gram uyku bide kıpır kıpır maşallah kızamıyorum da ne yapacağımi şaşırdım artik Allah yardımcımız olsun inşallah yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alalım sabır ve dua artık başka çare yok sanırım
Beşinci ayımdayken o kadar çoktuki ödem ayaklarımda yüzümde ellerimde doktor çaktırmamış ama benden korkmuş tansiyon olacak diye .Tuzu çok azalttım yağsız yemek yedim şimdi daha iyim cnm.Düşün o şişliğe rağmen iki kere idrar toplandı 24 saat bir şey çıkmadı.Bazılarımızda son haftalarda ödem olabiliyor sen Gine’de yürüyüş yap yemene dikkat etKeyfimi kaçırıyor bu durum
Baktım canım doğru. Benim aldığımı da zaten 49 diye güncellemişler. İndirimden almamıştım benSepette 25e düşüyordu zaten canım
Benim doktorum izinde olduğu için kadın doğum hastanesinden randevu aldım her şey yolunda dedi. Sadece böbrekte genişleme var sanki dedi. Sağ ya da sol diye belirtmedi 5 mm dedi ama bu riskli bir değer değil, 7 mm üzeri riskli doktorunuz takip etsin dedi. Hiç kafaya takmadım, kendi doktoruma gidene kadar da takmayacağım. Ultrason cihazları eski, daha önce devletteki perinatolog suyu biraz fazla şeker ölçümü yaptır dedi. Koşa koşa doktoruma gittim, şeker yüklemesi yaptırdım hiçbir sıkıntı yokmuş, suyu falan da gayet iyiymiş. Benim hikayem böyle sizin iki farklı doktor ölçmüş. Arkadaşımın bebeğine de aynısını demişler, şu an bebeği dört buçuk aylık bir böbreği diğerinden büyükmüş bir sıkıntı yok sadece birkaç ayda bir takip ettiriyoruz dedi. Allahın izniyle bir şey olmaz, belki de doğunca düzelir inşallahBebeğinde böbrek genişlemesi olan var mı acaba?
Ayrıntılı ultrasonda perinatolog fark etmişti, sonraki kontrollerde sürekli arttığını ölçüyor kadın doğum doktorum. Endişeliyim
canım bir ay önce ben de clasem kullandım kulak ağrısı için.sıkıntı olmaz endişelenmeHerkese gunaydin
Kulak ve boğaz iltihabından dolayı doktor sef antibiyotik verdi kullanabiliyoruz değil mi? Bir zararı olur mu acaba ? Çünkü artık kulak ağrısından gündelik işlerimi bile yapamıyorum
Bende serklajlıyım en son kontrolde kısalma var kesin yatış dedi doktorum bu haftalarda ki uykusuzluk psikolojik değildir galiba bende uyuyamıyorum ya burnum tıkalı oluyor ya lavaboya çıkıyorum sık sık ya ağrılar uyutmuyor bazen sebepsiz uyumuyorum oturuyorum son haftalarda normalmiş gündüz uyuyabiliyorsanız gündüz dinlenin bol bolGünaydın kizlar son zamanlarda o kadar kötüyüm ki geceleri asla uyuyamıyorum. 24.haftadan beri serklajliyim çok kötü psikolojideydim. 30.haftaya kadar sürekli yattım.30.haftadan sonra yavaş yavaş yürüyüşlere başladım. Alışverişlerimizi temizliklerimizi yaptık. Ama son iki haftadır geceleri uyuyamıyorum yine depresyona girmekten korkuyorum. Melisa ve papatya çayı içiyorum gün içinde yürüyüşe çıkıyorum evde oyalaniyorum sürekli hareket halindeyim ama gece olunca uyku yok strese giriyorum sabahları tansiyonum çıkıyor. Siz bu durumu yaşadınız mı neler yapıyorsunuz uyumak içinprogesteron kullanıyorum acaba onun etkisi var midir uykusuzlukta?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?