- 18 Nisan 2022
- 915
- 1.882
- 33
- 42
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #27.801
37de izne ayrılmadan önce doğum yaparsan iznin doğumla birlikte kendiliğinden başlıyor. 37ye kadar doğum yapmazsan da iznin 37de başlıyor. Tekrar bir rapor almana gerek yok.kontrolden çıktım bende kızlar çalışabilir raporu aldım 5 hafta daha çalışacağım bakalım gücüm yeterse
doğumdan sonra doğum izni hemen başlıyor mu yoksa sezaryen olacağım için öncesinde bir rapor durumu falan olacak mı?
benim hep aşağıdaydı hiç yukarı çıkmadı. İlk hamileliğimde de öyleydi.Karnı aşağı inen var mı? Sanırım benim bebiş aşağı indi ama emin değilim nasıl anlayacağım?
Insallah Test sonuclarin sabah güzel cikar canim.Kızlar bgn kontrole geldim .kendimi turp gibi hissederken tansiyonum 159-95 filan o civarlarda çıktı.sık ölçmeler yapıldı düşme olmadı,idrarımda protein ve lökositte çıkınca dediler sen bi gel bakalım.idrarımı ve kanımı laboratuvara gönderdiler.Bana tansiyon hapı verdiler ve yatışım yapıldı 24 saat işe 48 saat arası gözlemlenecekmişim.Oğlum okulda eşimi aradım,işi gücü topla gel al çocuğu diye,çok canım sıkıldı,annemlerde gelemedi daha.tek başıma kimsesiz gibi yatıyorum hastanede.Umarım test sonuçlarım sabah güzel gelirde gebelik zehirlenmesi geçirmeden evime giderim.Dualarınızı bekliyorum
geçmiş olsun, hayırlısı olsun hakkınızda. Umarım yarın sonuçlar güzel gelir taburcu olursunuz.Kızlar bgn kontrole geldim .kendimi turp gibi hissederken tansiyonum 159-95 filan o civarlarda çıktı.sık ölçmeler yapıldı düşme olmadı,idrarımda protein ve lökositte çıkınca dediler sen bi gel bakalım.idrarımı ve kanımı laboratuvara gönderdiler.Bana tansiyon hapı verdiler ve yatışım yapıldı 24 saat işe 48 saat arası gözlemlenecekmişim.Oğlum okulda eşimi aradım,işi gücü topla gel al çocuğu diye,çok canım sıkıldı,annemlerde gelemedi daha.tek başıma kimsesiz gibi yatıyorum hastanede.Umarım test sonuçlarım sabah güzel gelirde gebelik zehirlenmesi geçirmeden evime giderim.Dualarınızı bekliyorum
Umarım müdahale gerekmeden her şey normale dönerHiç sıkma canını kendiliğinden geçti bnm arkadaşımın. Benim yüksek malesef 12.5 mm di perinatoloji uzmanını gittik, sol böbrekte sadece. Haftalık takipteyiz. Doğumdan sonra takip edilecek müdahale gerekebilir dedi sonrası için. En son 16 mm di. Üroloji doktoru 20 mm e kdr bekleyebiliriz dedi. Doktorum da böbreğe daha çok zarar vermemek adına 38 de planlı doğum yapmak istiyor
Teşekkür ederim canım inşallahBaktım canım doğru. Benim aldığımı da zaten 49 diye güncellemişler. İndirimden almamıştım ben
Benim doktorum izinde olduğu için kadın doğum hastanesinden randevu aldım her şey yolunda dedi. Sadece böbrekte genişleme var sanki dedi. Sağ ya da sol diye belirtmedi 5 mm dedi ama bu riskli bir değer değil, 7 mm üzeri riskli doktorunuz takip etsin dedi. Hiç kafaya takmadım, kendi doktoruma gidene kadar da takmayacağım. Ultrason cihazları eski, daha önce devletteki perinatolog suyu biraz fazla şeker ölçümü yaptır dedi. Koşa koşa doktoruma gittim, şeker yüklemesi yaptırdım hiçbir sıkıntı yokmuş, suyu falan da gayet iyiymiş. Benim hikayem böyle sizin iki farklı doktor ölçmüş. Arkadaşımın bebeğine de aynısını demişler, şu an bebeği dört buçuk aylık bir böbreği diğerinden büyükmüş bir sıkıntı yok sadece birkaç ayda bir takip ettiriyoruz dedi. Allahın izniyle bir şey olmaz, belki de doğunca düzelir inşallah
ben anlatamamışım derdimi37de izne ayrılmadan önce doğum yaparsan iznin doğumla birlikte kendiliğinden başlıyor. 37ye kadar doğum yapmazsan da iznin 37de başlıyor. Tekrar bir rapor almana gerek yok.
Benimde sanki iyice aşağı indi ama aynada farkedemiyorum, göğüs altı ile karın arası boşluk aynı gibi sadece kızım aşağıda hareket ediyor, ilkinde de hiç inmemişti, suyumun gelmesiyle inmişti umarım bir sıkıntı yoktur bu seferKarnı aşağı inen var mı? Sanırım benim bebiş aşağı indi ama emin değilim nasıl anlayacağım?
Geçmiş olsun canım, inşallah test sonuçların güzel çıkarKızlar bgn kontrole geldim .kendimi turp gibi hissederken tansiyonum 159-95 filan o civarlarda çıktı.sık ölçmeler yapıldı düşme olmadı,idrarımda protein ve lökositte çıkınca dediler sen bi gel bakalım.idrarımı ve kanımı laboratuvara gönderdiler.Bana tansiyon hapı verdiler ve yatışım yapıldı 24 saat işe 48 saat arası gözlemlenecekmişim.Oğlum okulda eşimi aradım,işi gücü topla gel al çocuğu diye,çok canım sıkıldı,annemlerde gelemedi daha.tek başıma kimsesiz gibi yatıyorum hastanede.Umarım test sonuçlarım sabah güzel gelirde gebelik zehirlenmesi geçirmeden evime giderim.Dualarınızı bekliyorum
İlk doğumum sezaryen oldu benim sağlık raporu değilde doğum raporunda yazıyordu C/S ile dünyaya gelmiştir diyeben anlatamamışım derdimisezaryen sonrası ameliyat olduk diye herhangi bir sağlık raporu veriliyor mu onu merak ettim
Insallah Test sonuclarin sabah güzel cikar canim.
geçmiş olsun, hayırlısı olsun hakkınızda. Umarım yarın sonuçlar güzel gelir taburcu olursunuz.
Amin kızlar,inşallah allahım yardım eder.Bgn 35+6’yım.İlk oğlumuda 35+6’da gebelik zehirlenmesi ile doğurmuştum bgn,bundan umutluydum 37 filan görürüm diye,inşallahta görürüm,bakalım,sabah ola hayrola.Benimde sanki iyice aşağı indi ama aynada farkedemiyorum, göğüs altı ile karın arası boşluk aynı gibi sadece kızım aşağıda hareket ediyor, ilkinde de hiç inmemişti, suyumun gelmesiyle inmişti umarım bir sıkıntı yoktur bu sefer
Geçmiş olsun canım, inşallah test sonuçların güzel çıkar
Anlayamazsin bence göbekten canım, benim bebek çok aşağıda ama göbeğim hala yukarda ve sivri hiç değişiklik olmadı bebek aşağı indikten sonraKarnı aşağı inen var mı? Sanırım benim bebiş aşağı indi ama emin değilim nasıl anlayacağım?
Çok geçmiş olsun canım umarım en kısa sürede çıkarsın hastaneden takip edilmesi iyi olmuş bebiş için bir sıkıntı olmadan. Haftan da gayet güzel 36 bitmiş sağlıkla gelsin inşallah artık gelirse de sıkıntı yaşamazlar ama umarım 37yi doldurur bebiş. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama onlar ne zaman isterse o zaman gelecekler sanırımKızlar bgn kontrole geldim .kendimi turp gibi hissederken tansiyonum 159-95 filan o civarlarda çıktı.sık ölçmeler yapıldı düşme olmadı,idrarımda protein ve lökositte çıkınca dediler sen bi gel bakalım.idrarımı ve kanımı laboratuvara gönderdiler.Bana tansiyon hapı verdiler ve yatışım yapıldı 24 saat işe 48 saat arası gözlemlenecekmişim.Oğlum okulda eşimi aradım,işi gücü topla gel al çocuğu diye,çok canım sıkıldı,annemlerde gelemedi daha.tek başıma kimsesiz gibi yatıyorum hastanede.Umarım test sonuçlarım sabah güzel gelirde gebelik zehirlenmesi geçirmeden evime giderim.Dualarınızı bekliyorum
yok sezaryen yada normal doğum farketmiyor. Ayrı bir rapor yok.ben anlatamamışım derdimisezaryen sonrası ameliyat olduk diye herhangi bir sağlık raporu veriliyor mu onu merak ettim
Benim de hiç yukarı çıkmadı genelde aşağıda ama son iki gündür az hareket ediyor ve elimle baktığımda üst kısım iyice boşalmış gibi yarın kontrolüm de doktor ne diyecek bakalımKarnı aşağı inen var mı? Sanırım benim bebiş aşağı indi ama emin değilim nasıl anlayacağım?
Bana göre benimki yukarıda ama görenler aşağı inmiş dediler , doktora gittiğimde bi sorun olmadığını söyledi, bence sana da farklı bi şey söylemezBenim de hiç yukarı çıkmadı genelde aşağıda ama son iki gündür az hareket ediyor ve elimle baktığımda üst kısım iyice boşalmış gibi yarın kontrolüm de doktor ne diyecek bakalım
Cnm bnmkide riskli gebelik olduğu için en başından beri stres yapıyorum.Bazen stresten nefes bile zor alıyor insan sürekli düşünce hali.Umarim bunların bebitolara hiçbir yan etkisi olmaz.Progestan baş dönmesi ve hafif şuur kaybı yapıyor.Bu arada melisavepapatya çayı demişsin bunların gebelikte bir zararı varmı acabaGünaydın kizlar son zamanlarda o kadar kötüyüm ki geceleri asla uyuyamıyorum. 24.haftadan beri serklajliyim çok kötü psikolojideydim. 30.haftaya kadar sürekli yattım.30.haftadan sonra yavaş yavaş yürüyüşlere başladım. Alışverişlerimizi temizliklerimizi yaptık. Ama son iki haftadır geceleri uyuyamıyorum yine depresyona girmekten korkuyorum. Melisa ve papatya çayı içiyorum gün içinde yürüyüşe çıkıyorum evde oyalaniyorum sürekli hareket halindeyim ama gece olunca uyku yok strese giriyorum sabahları tansiyonum çıkıyor. Siz bu durumu yaşadınız mı neler yapıyorsunuz uyumak içinprogesteron kullanıyorum acaba onun etkisi var midir uykusuzlukta?
Ben de bir şey olduğunu sanmıyorum canım sadece son haftalarda hareket azalması bebeğin kanala indiğini gösterir diyorlar ondan onu merak ediyorum :)Bana göre benimki yukarıda ama görenler aşağı inmiş dediler , doktora gittiğimde bi sorun olmadığını söyledi, bence sana da farklı bi şey söylemez
Ben öğretmenim müdür yardimcim rapora gerek yok bebek doğduğu zaman doğum belgesi getirmeniz yeterli demişti.ben anlatamamışım derdimisezaryen sonrası ameliyat olduk diye herhangi bir sağlık raporu veriliyor mu onu merak ettim
Ben de sürekli rahatsız edici rüyalar görüyorum uyusam bile kaliteli bi uyku değil akşam salondaki 15 dklık uyuklamam daha iyi sanki. Depresif ruh hali az çok hepimizde var sanırım ki hamileliği riskli geçenler için daha yüksektir bu durum allah yardımcımız olsun geçici olduğunu düşünelim. Seneye bu zaman hiç biri kalmayacakBen de rahim ağzı yetmezliği korkusundan 28. Haftaya kadar çok dikkat ettim benim ilk hamileliğimden dolayı korkularım vardı ve gerçekten o psikolojiyi bilirim 13. Haftadan beri günde 2 kez progestan kullanıyorum ama onun uykusuzluk yapacağını sanmıyorum hatta vajinal değil hap olarak alırsan geceleri güzel uyutuyor haftamız ilerledi artık sürekli uyanıyorum bir sağa bir sola dönüp duruyorum
Güzel haberlerle evine döneceksin inşallah. Çok haklısın kötü hissetmekte ama seni seven insanlar var sadece ani olduğundan yanında olamadılar. Canın sıkılırsa burayada yaz biz burdayızKızlar bgn kontrole geldim .kendimi turp gibi hissederken tansiyonum 159-95 filan o civarlarda çıktı.sık ölçmeler yapıldı düşme olmadı,idrarımda protein ve lökositte çıkınca dediler sen bi gel bakalım.idrarımı ve kanımı laboratuvara gönderdiler.Bana tansiyon hapı verdiler ve yatışım yapıldı 24 saat işe 48 saat arası gözlemlenecekmişim.Oğlum okulda eşimi aradım,işi gücü topla gel al çocuğu diye,çok canım sıkıldı,annemlerde gelemedi daha.tek başıma kimsesiz gibi yatıyorum hastanede.Umarım test sonuçlarım sabah güzel gelirde gebelik zehirlenmesi geçirmeden evime giderim.Dualarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?