- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #28.341
Son 1 2 haftadır bende aynı hissediyorum akşama kadar yattığım halde yine de yoruluyorum bi de iş yapsam ne olacak bilmiyorum az kaldı ya ondan heraldeResmen sonlara geldik ama ben müthiş ağırlaştım , son 2 3 gündür ne yaparsam nefes nefese kalıyorum , sırt kasık ağrım da cabası , keşke ilk 8 ay gibi bi 8 ay daha yaşasaydım da bu 2 3 günkü gibi olmasaydım
Düşürürler canım ilaçlarla benim de 90lardaydi ilaçlar çok etkili merak etme kötü düşünmeKizlar banada yatis verdiler dogacagini sanmiorumda engellemeye calisacagiz dedi doktor.Nst de sanci cikti 80 lerde.Simdi eve gidip esyalarimi alip gidecegim yanima ne alacagimida bilemiorum.Telefonumda cekmez orda simdi.Bana dua edin evde cocuklarim var diyecegim belki geri gonderirler.
40 üstü ve 20 dakika içinde 3ten fazla olursa doğum sancısı sayılıyor canım 50 de geçiyor sınırı ama kaç kere olduğu vs de önemliYaa canim benim, sureklimi 80lerde cikiyo pekii cunku bebek hareketlendikcede o aletlerde arada yuksek cikiyormus. Dun bendede 20lerdeyken bebek kipirdadikca 50ye cikip dusuyordu geri. Doktorlar en iyisini yapacaktirr tedbir amacli icini ferah tut sen
Seninle aramızda 1 gün var. Doktorun bebisin kilosu icin ne dedi? Bugün benim bebeğime 2400 dedi ve minyon bir bebek olacak dedi. Kızım 37 de 2600 dogmustu demekki sen minyon bebek doguruyorsun dedi.. Aslında ben bu bebeğimin kilosunun az olduğunu düşünmemiştim hiç.. sana ne yorum yaptı merak ettimBen de bugün bebişimi gördüm 2420 gram 48 cm olmuşuz ilk nst deneyimini de yaşadım bir sıkıntı çıkmadı şükür
Benim de ilk bebeğim 37 de doğdu 2400 küsürdü kilosu, ptesi kontrolde öğreneceğim kilosunu aramızda 1 gün var sanırım ben 2400 olmuşsa iyidir diye düşünüyordum ama dr niye öyle dedi ki acabaSeninle aramızda 1 gün var. Doktorun bebisin kilosu icin ne dedi? Bugün benim bebeğime 2400 dedi ve minyon bir bebek olacak dedi. Kızım 37 de 2600 dogmustu demekki sen minyon bebek doguruyorsun dedi.. Aslında ben bu bebeğimin kilosunun az olduğunu düşünmemiştim hiç.. sana ne yorum yaptı merak ettim
Sağlıcakla kucağına al canımBanada bgn gelen doktor karaciğer enzimlerin yükselmiş bunu riske atamayız,alttan tablet verip 24 saatte açılma oluşturmaya çalışıcaz ve doğumu başlatocaz bgn veya yarın doğurursun dedi.Şu iki gün baya sancılı geçecek dua edin bana kızlar,mideme ağrılar girdi.36+3’üm bgn ha bgn ha 37’de riske atamayız seni dedi doktor.bebek herşekilde bu haftalarda kurtulurda bizim için anne önemli dedi.allahtan bgn cuma eşim oğlumuzu arkadaşlara bırakmaya gitti aklım kalmayacak onda eşimde sonunda hastaneye gelebilecek,annemlerde pazar günü geliyorlar,kısmet olmadı yine kadına doğuma girmek .
Son 1 haftadır bende öyleyim, bugünü saymazsak son 4 iş günü ama ben çok zorlanıyorum artık. Umarım kızım zamanını bekler de doğum iznine ayrılınca bir kaç gün evde dinlenme fırsatı bulurumResmen sonlara geldik ama ben müthiş ağırlaştım , son 2 3 gündür ne yaparsam nefes nefese kalıyorum , sırt kasık ağrım da cabası , keşke ilk 8 ay gibi bi 8 ay daha yaşasaydım da bu 2 3 günkü gibi olmasaydım
Seninle ayni gün gorunuyoruz. 10 günde 200 gram almış ben iyi diye düşünüyordum. Doğuma kadar 3 olmaz mı dedim olmayabilir ama 2800 de olsa iyi bir kilo dedi. Bu arada 38.5 gibi doğum planladık. Yani 4 hafta kadar var. Bu sürede 600 gram alır herhaldeBenim de ilk bebeğim 37 de doğdu 2400 küsürdü kilosu, ptesi kontrolde öğreneceğim kilosunu aramızda 1 gün var sanırım ben 2400 olmuşsa iyidir diye düşünüyordum ama dr niye öyle dedi ki acaba
Karşılamıyor diye biliyorum. İlk çocuğumda isteğe bağlı bir durum olduğundan ödemiyor dediler.Kızlar özel sağlık sigortası sünneti karşılıyor mu bebek için sigorta düşünüyor musunuz
alır alır inşallah zamanını bekler de. Ben de 3 istiyorum fazlasında gözüm yokSeninle ayni gün gorunuyoruz. 10 günde 200 gram almış ben iyi diye düşünüyordum. Doğuma kadar 3 olmaz mı dedim olmayabilir ama 2800 de olsa iyi bir kilo dedi. Bu arada 38.5 gibi doğum planladık. Yani 4 hafta kadar var. Bu sürede 600 gram alır herhalde
oh çok şükürKızlar şimdi çıktım doktordan.
Bundan önce hep asistanları ölçüm yapıyordu kendi yorumluyordu. Bugün kendi girdi ultrasona, iyi bir cihazla. Baya dikkatli ölçtü, gelişimi 1 hafta geri, suyu evet az ama çok kritik seviyede değil dedi. 2 günde bir takip yerine 5 günde bir dedi. Bu şekilde giderse 37 e kadar bekleyebiliriz dedi rahatladım. Kilosu da son ölçümlerle 2350 çıktı çok şükür
Valla ben de 3 dese mutlu olacağımalır alır inşallah zamanını bekler de. Ben de 3 istiyorum fazlasında gözüm yok
Ya çok sevindim 1 hafta gerilik birşey yapmazKızlar şimdi çıktım doktordan.
Bundan önce hep asistanları ölçüm yapıyordu kendi yorumluyordu. Bugün kendi girdi ultrasona, iyi bir cihazla. Baya dikkatli ölçtü, gelişimi 1 hafta geri, suyu evet az ama çok kritik seviyede değil dedi. 2 günde bir takip yerine 5 günde bir dedi. Bu şekilde giderse 37 e kadar bekleyebiliriz dedi rahatladım. Kilosu da son ölçümlerle 2350 çıktı çok şükür
Eve geri gonderdiler canimDüşürürler canım ilaçlarla benim de 90lardaydi ilaçlar çok etkili merak etme kötü düşünme
40 üstü ve 20 dakika içinde 3ten fazla olursa doğum sancısı sayılıyor canım 50 de geçiyor sınırı ama kaç kere olduğu vs de önemli
Kuzum benim de ilk gebeliğim tecrübem yok ama baktığım kadarıyla havlu, her ihtimale karşı yelek, koyabilirsin bi de evin yakın değilse iç çamaşırlarına +1 ekle bence hem kanama için hem de çok terliyomuşuz. Ben bebeğin eşyalarını da ikiye ayırdım doğumhaneye verilecekler ve yedek kıyafetler olarak. Hastaneden çıkarken üşür diye hastane çıkışının battniyesini değil yün battaniye kullanacağım pusetine onu koyabilirsinKizlar hastane cantami hazirladimda acaba unuttugum bisey varmii sizde bi goz gecirirmisinizz
Kendime:
-2 adet pijama takimi + 1 gecelik ve sabahlik
-3 adet ic camasiri + emzirme sutyeni + atlet
-gumus gogus kapaklari
-gogus pedi
-sut sagma makinesi + gogus ucu cikarici :)
-2 adet corap
-terlik
-gogus ucu kremi
-bakim urunlerim (disfircasi tarak vs)
-lohusa pedi
Bebis icin:
-biberon + emzik + bir kutu mama
-3 adet yenidogan takimi
-3 adet zibin / corap / eldiven
-battaniye
-muslin bezleri 3 adet
-agiz mendili
-bez + islak mendil + popo kremi
-alt acma bezi
Baska varmi unuttugummm?
Bana hiç öyle demedi canım haftasıyla uyumlu dedi zaten kilonu yanında 34+2 yazıyor demekki günüyle uyumlu senin de öyledir daha zaten 1 ay var haftada 200 gram civarı alıyor 4 hafta var 800 gram alsa 3200 filan olur 3 olsa yeter bana fazlasında gözüm yok seninki de zayıf değil normal tamam önde gitmiyor tombik değil ama önemli olan haftasıyla uyumlu olmasıSeninle aramızda 1 gün var. Doktorun bebisin kilosu icin ne dedi? Bugün benim bebeğime 2400 dedi ve minyon bir bebek olacak dedi. Kızım 37 de 2600 dogmustu demekki sen minyon bebek doguruyorsun dedi.. Aslında ben bu bebeğimin kilosunun az olduğunu düşünmemiştim hiç.. sana ne yorum yaptı merak ettim
Bebek olunca utanmadan gelirler birdeGercekten oyle canim , amin insaAllahhhbizden uzak olsunda pislik. Bi kac ay yuzunu gormem insallah ama illaki denk gelicez, onlarin kapidan asansore biniyoruz bi kat assaga inip
Allah yardımcın olsun canım. Yavruna sağlıkla kavuş inşallah. Anneciğinde sonrasında yanında olur hiç üzülmeBanada bgn gelen doktor karaciğer enzimlerin yükselmiş bunu riske atamayız,alttan tablet verip 24 saatte açılma oluşturmaya çalışıcaz ve doğumu başlatocaz bgn veya yarın doğurursun dedi.Şu iki gün baya sancılı geçecek dua edin bana kızlar,mideme ağrılar girdi.36+3’üm bgn ha bgn ha 37’de riske atamayız seni dedi doktor.bebek herşekilde bu haftalarda kurtulurda bizim için anne önemli dedi.allahtan bgn cuma eşim oğlumuzu arkadaşlara bırakmaya gitti aklım kalmayacak onda eşimde sonunda hastaneye gelebilecek,annemlerde pazar günü geliyorlar,kısmet olmadı yine kadına doğuma girmek .
Çok aksiyonlu yaEve geri gonderdiler canimtekrar nstye bagladilar sanci cikmadi dedim cok kotu oluyorum dedim aksamlari ozellikle dedim.Dun dkk da tuttum 6 dkkda sancim geliodu ozaman aksam tekrar gel dedi.Yani yatirsalarda aksamki duruma gore baksalar olmuodu sanki.Neyse sancim olsada gitmem ya zaten olmama gbi bisey yokda
Kilo konusu haftadan haftaya çok değişiyor sanırım ya benim kızım önceki hafta 100 gram almıştı ultrasona göre ben az almış demiştim doktor kilosu iyi demişti, bu kontrolde 318 gram almış.Bana hiç öyle demedi canım haftasıyla uyumlu dedi zaten kilonu yanında 34+2 yazıyor demekki günüyle uyumlu senin de öyledir daha zaten 1 ay var haftada 200 gram civarı alıyor 4 hafta var 800 gram alsa 3200 filan olur 3 olsa yeter bana fazlasında gözüm yok seninki de zayıf değil normal tamam önde gitmiyor tombik değil ama önemli olan haftasıyla uyumlu olması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?