2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Suyun gelip gelmediğini vajinal muayene ile anlaşılıyormuş doktor bana baktı akıntı için. Sen şüpheye düştüysen açıklık kontrolü de yaptırırsın vakti geldi zaten bebişlerin
Evet bir şüpheye düştüm, işin kötü tarafı kendi doktorum yok. Beni yönlendireceği doktora araya sıkışmaya çalışıcam acil durum diye. Bakalım umarım doğurmam ya yarın az kaldı zaten sezaryen gününe dursa o zamana kadar iyi olcak

Aynen canim muayeneni ol aklina gelen herseyi sor aklinda bisey kalmasin hayirli zamandada kucagina al minigini

Artık söylet bu hafta canım 36 bitmiş oluyor bizde tam tarihi 36 da konuşacağız çünkü vakit daralıyor sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah gerçekten ne zaman nasıl ne şekilde olacağını bilememek insanı geriyor
Benim 2 haftaydı 1 e düştü. Artık çalışma dinlen bol bol dedi.. dogum 8 9 10 Aralık tan birinde olur dedi.. Ben aslında 12.12 istiyordum ama o zaman 39+0oluyor o zamana kalmaz muhtemelen dedi
Ben zaten 13. Haftadan beri evdeyim çalışmıyorum çalışmayı unuttum alıştım iyice tembelliğe 38+ olsun da ayın kaçı olduğunun hiç önemi yok gerçekten

Kızlar desteğinize ihtiyacım var. Üç gündür sürekli kasılıyo karnım bebek hareket edince ağrı yaşıyorum. Sağ sol kasığımda şiddetli anlık acı oluyo. kasılınca yürümem bile değişiyo bazen pat diye duruyorum ev içinde bilr zor hareket ediyorum uzanınca ciddi bi durum yok ama bu seferdr kalbim sıkışıyo sanki boğazımı biri sıkıyo. Bide ev işine gücüm yetmiyo ev pis kimsem yok yapacak ağlıyorum gücüm yetmeyen yerde bu kez daha çok kasılıyo.Erken doğacak diye korkuyorum nolur dua edin bana 37. haftadan sonra doğurayım.

Hepimizin artık sıkıntıları başladı canım giderek ağırlaşıyoruz bazen benim de ayağa kalktığımda öyle bir baskı oluyor ki sonra geçiyor ne bileyim çok ayakta kaldığımda bebek bir yerde toplanıyor ağrı yapıyor sanırım olağan şeyler bunlar ev işine de çok kafanı takma ben uzun haftalar sürekli yattım eşimde çok anlamaz, uğraşmaz ve evi bildiğin götürüyordu ama ne yapayım önemli olan bebek evin temizliği mi bebeğin vaktinde sağlıklı doğması mı doğumdan önce temizlik için birini çağırırsın tertemiz yapar hiç canını sıktığına değmez sen uzan ve hamileliğin son haftalarının tadını çıkar bugünlerimizi çok arayacağız

Canim genelde gobek deliginin saginda ve solunda azcikda yukariya dogru toplanma oluo karnin sertlesio kasiklarindada oluo sen takip et duzenli olursa git ve vucutta artik doguma hazrlio kendini yavas yavas yalanci kasilmalarinda oluo olabilir
Kızlar 33 haftam bitmek üzere ama bana da oluyor öyle sanki. Bebek genelde sol tarafımda oluyor, sertliğini hissediyorum rahatsız ediyor, hatta bazen o kadar baskı yapıyor ki yukarı nefes almakta zorlanıyorum sonra geçiyor.. bu da yalancı kasılma mı sizce ?

Bendende pembe leke geldi simdi alttan muayene ettiler ya sanirim ondan geldi.Sizdede oldumu alttan muayene olup leke geldigi
Evet geldi canim bendede dun, aksama kadar sildikce geldi ama benim normaldede onceden her alttan muayene oldugumda kanamam olurdu, doktora demistim dun yine olursa korkma olabilir dediydi.

Sizinle haftamız aynı normal yani bu ağrılar sancılar

Ayy canım boşver ya evi mevi. Herhalde doğum öncesi ev temizlemek bir bizde vardır. Yabancıların hiç böyle dertleri olduğunu sanmıyorum. Sen iyi olmaya bebeğini sağlıkla kucağına almaya bak gerisi boş

Kızlar zaman yaklaştıkça korkmaya başladım. Normal doğum istiyordum ama şimdi de ya beceremezsem diye korkuyorum. Ikınmayı bile nasıl yapacağımı bilmiyorum doğum belirtisi gibi birşey olunca direk korku geliyor. Geçen belime bir ağrı girdi. Doğuruyorum sandım ağladım. Hiç hazır değilmişim meğer psikolojik olarak. Ne yapacağım bilmiyorum

Bence normal canım dün nst ye girdim mesela hiç sancı çıkmadı artık bebekler büyüdü illa toplanmalar yalancı sancılar olacak doktor randevun ne zaman bir sonraki
Önümüzdeki hafta içi olacak kontrolüm. Ya bide ben bu kadar acı çekerken eşimin fosur fosur uyuyor olması
Sinirlendikçe daha çok kasılıyo

Ayy canım boşver ya evi mevi. Herhalde doğum öncesi ev temizlemek bir bizde vardır. Yabancıların hiç böyle dertleri olduğunu sanmıyorum. Sen iyi olmaya bebeğini sağlıkla kucağına almaya bak gerisi

Ah keşke boşverebilsem. Siz başardınız herhalde bize de söyleyin sırrı. Aslında öyle titiz biri değilim ama Tozlar uçuşurken mutfakta bulaşık kokarken çamaşır asılacak beklerken temiz don kalmayınca banyo tuvalet bakteri yuvası gibi görününce ve sürekli evde olunca insana batıyo ya(

Kabasını yapıyorum canım. Zaten çok iş yapamıyorum. Birgün bulaşık, birgün üstünkörü süpürme. Olduğu kadar artık. Don lazımsa don yıkıyorum. Yoksa mutfak dolaplarım leke içinde camlar batık ama bana lazım değil onlar ne yapayım

Önümüzdeki hafta içi olacak kontrolüm. Ya bide ben bu kadar acı çekerken eşimin fosur fosur uyuyor olması
Sinirlendikçe daha çok kasılıyo
Eş deme bana zaten bugün bir kaşık suda boğasın var bencil onlar canım hiç bakma yani ona sinirlenip kendini de bebeğini de sıkma hiç kontrolün de yakınmış doktoruna da söylersin şikayetlerini nst ye de girersin için rahatlar

Ben artık dışarı bakmıyorum camlardan zaten görünmüyordur heralde dışarısı da valla hiç umrumda değil

Benim doktorum son kontrolümde bana cesaret verici şekilde konuştu. Olabilirse vajinal doğum istiyorum demiştim. O da bebeğin kilosu çok artmazsa öyle yapalım, bence siz doğurursunuz dedi. Öyle diyince ben şüpheye düştüm bu sefer ya olmazsa, çok ağrı çekersem, dayanamazsam şeklinde kurmaya başladım. Baktım iyice korkuya dönüşecek normal doğumu özendiren güzel yazılar okudum. Kötü hikayelere ve düşüncelere odaklanmamak gerekiyor sanırım. Ülkemiz sezaryende ilk sıralardaymış. Düşünün ki biz bin tane dertle boğuşan ve üstesinden gelen güçlü kadınlarız ama dünyada en düşük sezaryen oranı Finlandiya'daymış. Bunun nedenlerini soruşturmaya başlayınca bizde vajinal doğum olabilecekken bile sezaryene alınmanın bir miktar kolaycılıktan kaynaklandığını düşündüm. Elbette zorunlu durumları kast etmiyorum ama mesela bir arkadaşım kendi doğum hikayesini anlattı. 6. ayında normal doğum istiyorum demiş doktoruna. Kadın aa ben senelerdir normal doğurtmadım ki gibi bi tepki vermiş. Doğum yaklaşınca da bi bahane ile sezeryan yapmış.
Bence şu an için en güzeli doğum şekli netleşmediyse iki durumu da kabullenmek. Biri diğerinden daha iyi gibi düşünmemek. Her şeyin üstesinden gelebiliriz yeter ki işini bilen doğru insanlar yanımızda olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…