2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Çok teşekkür ederim canım
Benim de var oyle Cok sevdigim bir arkadasim , Ben de dusunuyorum nasil soyleyecegim diye
Çok iyi anlıyorum seni. Çok seviyorum asla canı sıkılsın üzülsün istemşyırum yaşadıklarını biliyorum.
Çok haklısın. Ben de tam olarak nasıl cümle kuracağımı bilememiştim. Yoksa acımak falan asla haddime bile değil. İnsan için neyin hayırlı neyin şer olduğunu bilemiyoruz nasipte kısmette ne varsa hepimiz onu yaşıyoruz. Bana göre herkes çocuk sahibi olmak zorunda da değil. Ama isteyene bir gün allahım inşallah nasip etsin. Sadece üzülmesine kendini kötü hissetmesine hiç dayanamam. Söylemedikçe de vakit geçiyor bu defa daha saçma olacak. Çevremizden gelen haberler onu hep üzmüştü strese sokmuştu benimle de paylaşıyordu. O yüzden tam nasıl desem bilemedim. Ama bana fikir verdiğin için çok teşekkür ederim öyle yapacağım

Benim bir düşüğüm var ama ondan önce sağlıklı doğan bir çocuğum var yani sıkıntı yokdu asprin verdi bana doktor içmedim hala icmiyorum tedbir amaçlı vs dedi başka doktor gerek yok dedi yani pihitalasma vs birşey bakmadan ezbere verdi bende içmedim diğer çocuğumda sıkıntı yoktu cunku

Merhabalar. İkili tarama test sonucum çıktı henüz doktora gösteremedim bilgisi olanlar yorumlayabilir mi?

Eklentiler

• 20220615_223316.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 84
Tüp bebek ile hamile olan annelere sorum olacak, corasprin i doktorunuz devam ettiriyor mu pıhtılaşma sorunu olmayanlar için sorum

Tüp bebekle hamile kaldım. Pıhtılaşma sorunum olmadığı için doktorum hiç corasprin vermedi. Son tedavide planımı kendi doktorum değil bir başka merkez planladı ve protokolde aspirin grubu bir ilaç olduğu için 2 aya yakın 500 mg kullanıp bıraktım. Bugün 12 hafta oldu. yine o merkezinin önerdiği şekilde ilaçları yavaş yavaş bırakıyorum.

Bizde de kız ismi belli, erkek ismi henüz net değil.. ay sonunda cinsiyet belli olur ona göre daha bir netleşir durumumuz.

Arkadaşın dediğine katılıyorum. Acıma hissiyle yaklaşanlar en rahatsız edenlerdi. Teselli verilmesi de çok dokunurdu. Birde arkadaşının yanında süreçlerden çok bahsetme şikayet etme gibi de olmasın. Midem çok kötü nasıl geçicek bugünler fln gibi zaten o sorar sen cevapların yeterli şekilde. Bana hamile biri çok hareketli çok kilolu bebek taşımada zorlanıyorum gibi bişeyler demişti sinir olmuştum mesela.

Kuzum doktorun nasıl ayarladıysa öyle devam et
Benim 300 mg ile başladı kalp atışı duyduktan sonra 100 e düşürdü
Canım bir doktorum olsa ,ben yurt dışındayım,daha bir kere ebe gördüm,bir kerede ultrasona girdim,burda genelde randevular ebeyle,şimdi biri öyle biri böyle deyince kafam karıştı,aspirin aynı şeyi yaşama ihtimalini düşürüyormuş o yüzden kafama göre iş yapmak istemiyorum,sanırım bu aorumun cevabını en net 6 temmuzdaki doktor randevumdan alacağım memlekette.

Benim de var oyle Cok sevdigim bir arkadasim , Ben de dusunuyorum nasil soyleyecegim diye

Bence burada en önemli şey doğal olmak Ozlozz yakın arkadaş olarak kendi ortak hayatınızın akışında diğer her şeyi nasıl paylaşıyorsanız öyle paylaşmak en güzeli bana göre..

Benim 8. transferde sağlıklı devam eden bir hamileliğim oldu. Bunun için 4 tane de ameliyat geçirdim. Bu arada kuzenim, görümcem, iki yakın arkadaşım hamile kaldı ve doğurdu. Bunu bana direk söylemeleri güzeldi. Çocukları da mükemmel şekilde hayatımızı zenginleştirdi..

Hani sakınmak istiyorsun ama bunun bir yolu yok. günlük hayatınızda her sözünü seçerek konuşmuyorsan ve bunu söylerken seçmeye çalışırsan durum garipleşir gibi geliyor bana. Bende her konuyu konuştuğumuz gibi gündeme geldiği için ben de duyunda sevindim geçtim. Senin de olacak içerikli hiç bir cümlenin geçmemesi de ekstra güzel olabilir. Bunu söylememek ilgisizlik değil, boşuna konuşmaktan kaçınmak oluyor bence.

Bu sözleri yakınlarımdan duymadım ama böyle şeyler söyleyen insanlar tabiki oldu hayatımda ve hiç birisini ciddiye alamadım maalesef.. yakınlarımla böyle şeyler yaşamadığım için de mutluyum.

Kızlar oksapar yapanlar, göbeğimde yaptığım yerlerde içerden elime gelen şişlik ve ağrı oluştu bu tarz sorun yaşayan var mı? Kola geçeceğim sanırım. Koldan bacaktan çok acıyor mu ya

Bu arada özel olarak o arkadaşıma henüz söylemedim diye algılanmasın ben arkadaşlarımın hepsine daha yeni söyleyeceğim. Çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Ben de zaten gerçekten boşboğaz biri değilimdir yine de akıl akıldan üstündür diyerek sizlere de danışmak istedim. Daha fazla empati yapmamı sağladığınız için teşekkür ederim

Kızlar oksapar yapanlar, göbeğimde yaptığım yerlerde içerden elime gelen şişlik ve ağrı oluştu bu tarz sorun yaşayan var mı? Kola geçeceğim sanırım. Koldan bacaktan çok acıyor mu ya
Ben koldan yaptiriyorum göbekten bir defa denedim sadece.
Yumuşak dokuya gelirse igne acisi olmuyor , ignenin yakmasi hissediliyor azicik.
Benim kollarimda da bazi yerlerde hafif şişlikler ve agri oluyor kendiliginden geçiyor.

Kızlar benim göbeğimin sağ ve sol tarafında isilik gibi küçük kızarıklıklar oluştu. Simetrik bir şekilde ve orta taraflarda yok. Çok garibime gitti neden olmuş olabilir böyle birşey yaşayan var mı?

Ben koldan yaptiriyorum göbekten bir defa denedim sadece.
Yumuşak dokuya gelirse igne acisi olmuyor , ignenin yakmasi hissediliyor azicik.
Benim kollarimda da bazi yerlerde hafif şişlikler ve agri oluyor kendiliginden geçiyor.
Ah ne çektik be, ben zayıfım biraz kolumda çok et yok, acır mı acaba. Yanma göbekten de oluyor

Sorduğun için çok teşekkür ederim
Ara ara kahverengi lekelenmem oluyor bir de sancılar biraz fazla. Bunlar da geçecek inşaallah

O şekilde şişlik olmamasi için, iğneyi yaptıktan sonra O bölgeye dağılması için masaj yapın yoksa dağılmaz şişlik yapar

Ah ne çektik be, ben zayıfım biraz kolumda çok et yok, acır mı acaba. Yanma göbekten de oluyor
Canim bir kez saglik ocaginda yaptir orda nasil yapacagini anlatiyorlar.
Kolunda et fazlaysa dikey vuruluyor.
Zayifsa yatay öneriyorlar igne yandan vuruluyor yani.
Bir de kolun aşagi kisminda yumuşak doku mutlaka oluyor.
Eşim genelde oraya vuruyor , sertlik olusunca diger koluma geciriyoruz 3 gunde normale donuyor kolum , morarma çürüme de olmuyor.
Morarmamasi ve acimamasi icin yumusak dokuyu bulmak, havasini almak , igneyi hizli batirip yavas enjekte etmek gerekiyor.
Ben bazen vurdugunu hissetmiyorum bile ignenin yakmasini hissediyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…