- 29 Mart 2021
- 1.074
- 1.684
- 53
- 32
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #10.101
Çok teşekkür ederim canımbenim de en yakın arkadaşlarım pıt diye hamile kaldı
ben aşılama tüp bebek uğraştım. onların haberini alınca onlar adına çok sevindim ama elbette kendim hep benim ne zaman olacak acaba deyip düşündüm. yani nasıl söylersen söyle senin adına sevinecek ama kendi adına çaresiz hissedecektir.
Çok iyi anlıyorum seni. Çok seviyorum asla canı sıkılsın üzülsün istemşyırum yaşadıklarını biliyorum.Benim de var oyle Cok sevdigim bir arkadasim , Ben de dusunuyorum nasil soyleyecegim diye
Çok haklısın. Ben de tam olarak nasıl cümle kuracağımı bilememiştim. Yoksa acımak falan asla haddime bile değil. İnsan için neyin hayırlı neyin şer olduğunu bilemiyoruz nasipte kısmette ne varsa hepimiz onu yaşıyoruz. Bana göre herkes çocuk sahibi olmak zorunda da değil. Ama isteyene bir gün allahım inşallah nasip etsin. Sadece üzülmesine kendini kötü hissetmesine hiç dayanamam. Söylemedikçe de vakit geçiyor bu defa daha saçma olacak. Çevremizden gelen haberler onu hep üzmüştü strese sokmuştu benimle de paylaşıyordu. O yüzden tam nasıl desem bilemedim. Ama bana fikir verdiğin için çok teşekkür ederim öyle yapacağımbeni bu süreçte en rahatsız eden şey birilerinin hep acır gibi inşallah senin de olur, darısı başına, rahat ol senin de olacak vs demeleriydi. çok rahatsız ediyordu bu cümleler beni. o yüzden arkadaşına söylerken sadece bilgi vermek sevincini paylaşmak yeterli, bence başka yorum yapılmamalı diye düşünüyorum. kendi yaşadığı yeterince zordur cümlelerle destek olunamaz gibi geliyor bana.
Tüp bebek ile hamile olan annelere sorum olacak, corasprin i doktorunuz devam ettiriyor mu pıhtılaşma sorunu olmayanlar için sorum
Arkadaşın dediğine katılıyorum. Acıma hissiyle yaklaşanlar en rahatsız edenlerdi. Teselli verilmesi de çok dokunurdu. Birde arkadaşının yanında süreçlerden çok bahsetme şikayet etme gibi de olmasın. Midem çok kötü nasıl geçicek bugünler fln gibi zaten o sorar sen cevapların yeterli şekilde. Bana hamile biri çok hareketli çok kilolu bebek taşımada zorlanıyorum gibi bişeyler demişti sinir olmuştum mesela.Kızlar benim size bi sorum olacak bunu uzun süre sonra hamile kalan arkadaşlarım da cevaplarsa çok sevinirim, çok sevdiğim ama çocuk sahibi olamayan olması da (doktorların yorumuna göre) baya zor olan bi arkadaşıma artık hamile olduğumu söylemem lazım. Sizce bunu nasıl söylemeliyim? Bu durumdan dolayı psikolojik olarak çok üzüldü kötü şeyler yaşadı. (Dua ediyorum allahım ona da ennn hayırlı vakitte nasip etsin) hassas bi konu belki ne var bunda diyebilirsiniz ama yakınen tanıdığım için ve hamilelik haberlerinden çok üzülüp etkilendiğini bilidğim içn fikir almak istedim
Canım bir doktorum olsaKuzum doktorun nasıl ayarladıysa öyle devam et
Benim 300 mg ile başladı kalp atışı duyduktan sonra 100 e düşürdü
Benim de var oyle Cok sevdigim bir arkadasim , Ben de dusunuyorum nasil soyleyecegim diye
Arkadaşın dediğine katılıyorum. Acıma hissiyle yaklaşanlar en rahatsız edenlerdi. Teselli verilmesi de çok dokunurdu. Birde arkadaşının yanında süreçlerden çok bahsetme şikayet etme gibi de olmasın. Midem çok kötü nasıl geçicek bugünler fln gibi zaten o sorar sen cevapların yeterli şekilde. Bana hamile biri çok hareketli çok kilolu bebek taşımada zorlanıyorum gibi bişeyler demişti sinir olmuştum mesela.
Bu arada özel olarak o arkadaşıma henüz söylemedim diye algılanmasın ben arkadaşlarımın hepsine daha yeni söyleyeceğim. Çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Ben de zaten gerçekten boşboğaz biri değilimdir yine de akıl akıldan üstündür diyerek sizlere de danışmak istedim. Daha fazla empati yapmamı sağladığınız için teşekkür ederimBence burada en önemli şey doğal olmakOzlozz yakın arkadaş olarak kendi ortak hayatınızın akışında diğer her şeyi nasıl paylaşıyorsanız öyle paylaşmak en güzeli bana göre..
Benim 8. transferde sağlıklı devam eden bir hamileliğim oldu. Bunun için 4 tane de ameliyat geçirdim. Bu arada kuzenim, görümcem, iki yakın arkadaşım hamile kaldı ve doğurdu. Bunu bana direk söylemeleri güzeldi. Çocukları da mükemmel şekilde hayatımızı zenginleştirdi..
Hani sakınmak istiyorsun ama bunun bir yolu yok. günlük hayatınızda her sözünü seçerek konuşmuyorsan ve bunu söylerken seçmeye çalışırsan durum garipleşir gibi geliyor bana. Bende her konuyu konuştuğumuz gibi gündeme geldiği için ben de duyunda sevindim geçtim. Senin de olacak içerikli hiç bir cümlenin geçmemesi de ekstra güzel olabilir. Bunu söylememek ilgisizlik değil, boşuna konuşmaktan kaçınmak oluyor bence.
Bu sözleri yakınlarımdan duymadım ama böyle şeyler söyleyen insanlar tabiki oldu hayatımda ve hiç birisini ciddiye alamadım maalesef.. yakınlarımla böyle şeyler yaşamadığım için de mutluyum.
Bencil olduklarindan pek yasatmiyorlar da neyseooohh gelin yaşadı :))
Ben koldan yaptiriyorum göbekten bir defa denedim sadece.Kızlar oksapar yapanlar, göbeğimde yaptığım yerlerde içerden elime gelen şişlik ve ağrı oluştubu tarz sorun yaşayan var mı? Kola geçeceğim sanırım. Koldan bacaktan çok acıyor mu ya
Ah ne çektik be, ben zayıfım biraz kolumda çok et yok, acır mı acaba. Yanma göbekten de oluyorBen koldan yaptiriyorum göbekten bir defa denedim sadece.
Yumuşak dokuya gelirse igne acisi olmuyor , ignenin yakmasi hissediliyor azicik.
Benim kollarimda da bazi yerlerde hafif şişlikler ve agri oluyor kendiliginden geçiyor.
Sorduğun için çok teşekkür ederimGünaydın kızlar hepimize çok güzel bir gün diliyorum bebişlerimize yaklaştığımız bu güzel yolda güzelliklerle geçirdiğimiz bir gün daha eklensin ömrümüze
@Misako @rinapera D DalgaliCihan sizler nasılsınız lekelenmeleriniz hemen geçer yada geçmiştir inşallah bir an önce içiniz ferahlar
Yay burcu bencil degil ki kendimden biliyorumBencil olduklarindan pek yasatmiyorlar da neyse
O şekilde şişlik olmamasi için, iğneyi yaptıktan sonra O bölgeye dağılması için masaj yapın yoksa dağılmaz şişlik yaparKızlar oksapar yapanlar, göbeğimde yaptığım yerlerde içerden elime gelen şişlik ve ağrı oluştubu tarz sorun yaşayan var mı? Kola geçeceğim sanırım. Koldan bacaktan çok acıyor mu ya
Canim bir kez saglik ocaginda yaptir orda nasil yapacagini anlatiyorlar.Ah ne çektik be, ben zayıfım biraz kolumda çok et yok, acır mı acaba. Yanma göbekten de oluyor
Erkek kardesim , erkek yegenim ve eşim yay çok yorucularYay burcu bencil degil ki kendimden biliyorumama yay erkeği baska ise onu yasayip görücez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?