2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
ketty L Lalettayinn çok teşekkür ederim güzel anneler. Bu karbonatla gargara yapmayı bi deneyeyim

Süt ürünlerini düzenli kullanmak vücutta kalsiyumu destekleyeceği için illa ki faydası olurdu ama ben midem yüzünden kullanamıyorum. Normalde çok severim ama hem gaz yapıyor hem kusturuyor. Çok az peynir yemek için zorlayabiliyorum kendimi.

Vitamin ilaçlarını da kustuğum için kullanamadım. Doktorum biraz daha bekleyelim olmazsa farklı takviyeler deneriz. Şuan mideni yormayalım çok şart değil dedi

Merhaba,
Herkese iyi bayramlar.
Ben de 18+6 haftalık hamileyim. Hamileliğimin başından beri çiğ et ve dışarıda salata yememeye dikkat ediyorum. Evde cig meyve ve sebzeleri karbonat ve sirkeli suda yıkıyorum.
Dün aksam eşim adana dürüm yerken benim de canım çekti ve iki ısırık da ben aldım. Ama dürümün içinde domates ve maydanoz vardı O an dikkatsizliğime geldi ve yedikten 10 dk sonra aklıma geldi yine yememem gerektiği.
Dün gece çok huzursuz uyudum ve sabah uyandigimdan beri de ağliyorum. Ya toksoplazma kaptiysam diye
Delirmek üzereyim
Neden buraya yazdın derseniz de, beni anlayabilecek birileri ile paylaşmak iyi hissettirecek diye düşündüm.
Bu şüphe beni deli edecek, bir süre sonra testimi tekrar ettirecegim ama şüphe duymak insanın icini kemiren bir sey gerçekten

Bence kendinizi boş yere heba ediyorsunuz. Henüz olmamış şeyler için üzülüp zaman, enerji harcamaya değmez.

Benim şimdiye çoktaaaan toksoplazma geçiriyor olmam lazımdı. Çünkü canım çektiği zaman kaçamak yapıyorum ve ayrıca sebzelerimi meyvelerimi sadece duru suyla yıkıyorum

Canım benim bayramı kendine zehir etme lütfen biraz sakin olmaya çalış Allahın izniyle bişey olmayacak. Okul yemeğinde yediğimiz köftenin içi sanki pişmemiş gibiydi rengi pembe gibiydi panikledim anne olan arkadaşlarım panik yapmamamı bunun bahsedilen o çiğlik olmadığını söylediler. Üstünden 1 ay çekti şükür bişey olmadı.. dışarıda yiyorum ben valla ya canım çekiyor bazı şeyleri elimden geldiğince dikkat ediyorum Allaha emanet hepsi

Hatta şunu diyeyim hamileliğimde en çok aşerdiğim şey adana dürüm oldu neredeyse haftada 1 yedim kötüyü çağırmayalım

Yani doktorum bile bana cok cok kasmana grrek yok dedi. Açıkcası pazardan kayısı alıp direk yedim ki siz belliki cok dikkatlerinize. Bence bir problem olmaz

Sanırım bende sorun var hiç dikkat etmedim. Domates maydonoz ne bulduysam yedim 19 haftaya girmek üzereyim evde yemek yapamadığım için sürekli dışardan söyledik dürüm adana vs. Hepsinden yedim aklıma bişey gelmedi toksoplazmanın ne demek olduğunu bakıcam hatta şimdi Googledan Sanırım çevre baskısı ama hamileliği kendinize zindan etmeyin zaten zor geçiyor bir de üstüne kesinliği belli olmayan şeyleri duyup kafanıza takmamayı öneririm. Hamilelik çok doğal bi durum ve doğal akışına bırakmamız gerek abartmadan tabi. Umarım bir sorun olmaz hayırlı bayramlar herkese

Toksoplazma ilgili de bir şeyler yazmak istedim. Araştırdım kadarıyla bu şey bir parazit ve her meyve sebze ya da her ette mutlaka olan bir şey değil. Denetimsiz yerlerde sağlıksız bir şekilde kesilen etlerde olurmuş. Bizim ülkemizde et konusu denetimli olduğu için bu ihtimal düşükmüş. Meyve ve sebzeye de bu paraziti taşıyan bir kediden, kuştan vs bulaşıp bize bulaşması gerekiyor. Yoksa meyve sebze normalinde bu paraziti üzerinde bulundurmuyor. Tedbir olarak dikkat etmek gerekiyor ama her yediğimiz şeyden bulaşacak da değil. Toksoplazmasız sağlıklı günler

Hatta şunu diyeyim hamileliğimde en çok aşerdiğim şey adana dürüm oldu neredeyse haftada 1 yedim kötüyü çağırmayalım

Yani doktorum bile bana cok cok kasmana grrek yok dedi. Açıkcası pazardan kayısı alıp direk yedim ki siz belliki cok dikkatlerinize. Bence bir problem olmaz

Hepinizden Allah razı olsun

Benim daha önce iki kez düşüğüm oldu ve o nedenle ne yapsam bir şey olacak diye çok tedirginim.
Yavrularımız Allah’a emanet, hepimiz sağ salim sağlıklı şekilde doğum yapalım vaktinde inşaallah.

Ben de aklımdan bu düşünceyi atmaya çalışacağım

Teşekkür ederim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…