- 18 Eylül 2012
- 1.813
- 1.874
- 333
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #13.401
Güle güle kullanmak nasip olsun inşallah, hayırlı olsun aldiklarinKuzum litetrax 4 travel değil mi ya bugün gezdik öyleydi. Joie signature tourist aldım. Bi de puset aldım aslında kabin çok hafif bi araba tek elle kapanıp açılıyor ama üzerine puset de takabiliyorsunuz. Mağazada beğendim bebek arabasını internetten aldım. Puseti de mağazadan alıverdim
Canım ben arada normal pazar gezerken bakınıyorum da bizim pazarlar da çok ucuz değil çıtçıtlı zıbın falan ucuz desem onlar ebebekte de ucuz zaten.İstanbulda oturan arkadaşlar. Bu meşhur pazarlarda bebek kıyafetleri bakma şansınız oldu mu hiç? Fiyatlar orada nasıl?
Canım ben gün içinde bazen aşağıda bazen yukarıda hissediyorum fırıldak dönüyor içerde demekArkadaslar merhaba ben 19.haftamdayim 2 gündur bebegin hareketlerini cok aşagida hissediyorum hiç böyle hisseden var mi normal mi acaba
Benimde 60 cikti normalmis cok şükürBen verdim 45 cikti değerim dr iyi dedi
O test ne için acabaBenimde 60 cikti normalmis cok şükür
AFP testi, bebekte spina bifida ve anensefali gibi hastalıkların varlığının araştırılması için yapılıyor. Aynı zamanda tıpta omfalosel olarak tanımlanan karın defektinin yani bebeğin bağırsaklarının bir kısmının vücut dışına taşması olarak bilinen hastalığın bulunması için de yapılabiliyor.O test ne için acaba
Doktorum bana böyle bi testten bahsetmedi canım özel mi yapılıyorAFP testi, bebekte spina bifida ve anensefali gibi hastalıkların varlığının araştırılması için yapılıyor. Aynı zamanda tıpta omfalosel olarak tanımlanan karın defektinin yani bebeğin bağırsaklarının bir kısmının vücut dışına taşması olarak bilinen hastalığın bulunması için de yapılabiliyor.
Canim doktor uzun uzun anlatti bize ama en kisaca tanımı bu bize yaptiralim dedi bnde yaptirdim ne gerekiyosa bakilsin mantığındayim
Ben ozel muayenehanesine gidiyorum doktorun direk orda aldi kani anlasmali labaratuvara yolladi ozel bir test bildiğim kadarıyla 200lira ödedim canimDoktorum bana böyle bi testten bahsetmedi canım özel mi yapılıyor
Anladım canım sağ ol :)Ben ozel muayenehanesine gidiyorum doktorun direk orda aldi kani anlasmali labaratuvara yolladi ozel bir test bildiğim kadarıyla 200lira ödedim canim
Canım sonuç ne kadar sürede çıkıyor bir de belli bir haftası oluyor mu acaba bu test için 20. haftaya girdim bugün ben. Doktora 5 gün sonra gidicem. Nette 16-20 hafta diyor 21 olmamış olacağım o zaman yaparlar umarım. Dörtlü test ile birlikte yapılıyormuş sanırım bu test fetal yaptırınca da dörtlü olmadığı için doktorum bahsetmedi sanırım keşke önceden bilseydimAFP testi, bebekte spina bifida ve anensefali gibi hastalıkların varlığının araştırılması için yapılıyor. Aynı zamanda tıpta omfalosel olarak tanımlanan karın defektinin yani bebeğin bağırsaklarının bir kısmının vücut dışına taşması olarak bilinen hastalığın bulunması için de yapılabiliyor.
Canim doktor uzun uzun anlatti bize ama en kisaca tanımı bu bize yaptiralim dedi bnde yaptirdim ne gerekiyosa bakilsin mantığındayim
ben de yarın test vereceğim. 17. haftamdayım. doktorum ısrar etti bu hafta için yapalım, geç kalmayalım dedi. 18den sonrası geç mi bilmiyorum.Canım sonuç ne kadar sürede çıkıyor bir de belli bir haftası oluyor mu acaba bu test için 20. haftaya girdim bugün ben. Doktora 5 gün sonra gidicem. Nette 16-20 hafta diyor 21 olmamış olacağım o zaman yaparlar umarım. Dörtlü test ile birlikte yapılıyormuş sanırım bu test fetal yaptırınca da dörtlü olmadığı için doktorum bahsetmedi sanırım keşke önceden bilseydim
Ay anlamadım neden benimki istemedi ya kesin fetal yaptırdım diye ama kapsamıyorsa bu hastaliklari ayrıca yapılması lazım demek kiben de yarın test vereceğim. 17. haftamdayım. doktorum ısrar etti bu hafta için yapalım, geç kalmayalım dedi. 18den sonrası geç mi bilmiyorum.
her doktor her şeyi yaptırmıyor. burda bazen başka doktorların tavsiye ettiğini benim doktorum yaptırmamış oluyor. Çok da düşünmemek lazım belki. en önemlisi detaylı ultrason gibi anladığım kadarıyla.Ay anlamadım neden benimki istemedi ya kesin fetal yaptırdım diye ama kapsamıyorsa bu hastaliklari ayrıca yapılması lazım demek ki
Ben 2li testi yaptırırken aynı zamanda detaylı ultrasona girdim her şey olması gerektiği gibiydi fakat doktorum hiç bahsetmedi önceki hamileliğimde de duymamıştım haftaya 18+1 olacağım doktora soracağım ama gerek görmüş olsa söyler zaten diye düşünüyorum sen de gittiğinde sor canım ama zaten artık detaylı ultrason vaktin geldi senin orada ne var ne yok anlaşılırKızlar şu AFP testine biraz baktim da sıkıntı çıkanları detaylı ultrasona yönlendirmişler genelde. Bir de omurilikte vs sıkıntı varsa onları söylüyormuş tabi başka şeyler de var da folik asit önceden alındı mı o önemliymiş. Ben hamile kalmadan 4 ay önce başladım folik asite bu biraz rahatlattı. Anormal sonuç gelir de detaylı temiz çıkarsa temiz deniyormuş sanırım biraz kafamı karıştırdı gerekliliği bu yüzden çoğu doktor istemiyor galiba. Yine de doktorlarımıza bir soralım ben bakınca sizi de bilgilendirmek istedim
Arkadaşlar paylaşıyordu hep istanbulda pazarlar var çok ucuz falan diye. Eşimde bir hafta sonu gidelim tüm alışverişimizi yapıp dönelim demişti. O zaman gelmemize değmez yani.Güle güle kullanmak nasip olsun inşallah, hayırlı olsun aldiklarin
Canım ben arada normal pazar gezerken bakınıyorum da bizim pazarlar da çok ucuz değil çıtçıtlı zıbın falan ucuz desem onlar ebebekte de ucuz zaten.
Canım ben gün içinde bazen aşağıda bazen yukarıda hissediyorum fırıldak dönüyor içerde demek
Benim doktorum hiç bahsetmedi bu testtenBenimde 60 cikti normalmis cok şükür
Bende de var, kuru erik kayısı yedim kaynatıp suyunu içtim bana mısın demedi. Akşam doktoruma yazdım duphalac şurup sabah akşam bir ölçek alabilirsin mutlaka 3 litre su dedi. Suyu zorla içmeye çalışıyorum ama 3 litre buluyor mudur bilmiyorum hiç susamıyorum. Susamadan su içmek acı vericikızlar kabızlık var bir kaç gündür. internette bu haftalar ıkınmanın bir zararı yok diyorlar ama doktoru uyaran filan oldu mu bu konuda? ıkınmadigim sürece 1 saat tuvalette oturduğum oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?