2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Yaptırdım ikinciyi de iki saat önce. Gelişmeleri aktaracağım şimdilik hiçbir şey yok. İlki de ilk gün akşama kadar ağrımamıştı

Dikkat et çiçeğim, yorma kendini aman dikkat.
Gerçi diyene bak, ben de bu aralar yaz temizliği moduna girdim, bütün dolapları indirip silip yerleştirdim. Bu akşam da derin temizlik nasipse.
Ben de tam bunlara giriştim, hareket ettikçe kasılıyor taşş gibi. Yapılması lazım ama bebeğim, kocam sağ olsun temizliği süpürüp silmekten ibaret sanıyor.

Eh kolay gelsin hepimize.

dertleşmek isterseniz anlatın insan rahatlıyor
Hamilelikte uzak durmamız gereken ilk şey stres
Ah ferah ferah bi gebelik geçirsek eşe dosta daha rahat sayabiliyor saydırabiliyor insan
Şimdi aylardır içimiz şişti, psikolojimiz bozuldu. Eşimle kapışıyoruz arada sonra diyorum o da çok bunaldı. Biraz durulunca kızgın kalamıyorum da. Kötülüğünden yapmıyor bazı şeyleri ama İşte ekstra ekstra kırılmaya üzülmeye meyilliyim insanın zoruna gidiyor. Hepimiz aynı hormonları yaşıyoruz anlarsın İşte

Bir de Ülkemiz şartları sağolsun Hepimizin yaşadığı endişelere ek olarak başka endişeler de katıyor hayatımıza
Eşim işinden ayrılacak çok niyetli. Henüz yeni iş yok. Ben de destekliyorum bu kararını çünkü mutsuzuz. Çok zor şartları adamın yüzünü göremiyorum.
Bu da bi yandan ona çok stres veriyor evin ekonomik yükü onun sırtında.
Valla Allah Kerim dedik güneşimiz kısmetiyle geliyordur inşallah diye dua ediyorum artık

Ah benim sarı çiçeğim.

Ay başta çok güldüm sonra bayadır dinlemediğim bi şarkı olduğunu farkettim dinlerken gözyaşım süzüldü

Ayyyyy içim ısındı nasıl mutlu oldum.
Her zaman bekleriz
Sağlıkla vaktiyle mutlulukla gelsin bebeğin
Kendine çok dikkat et Allah’ın izniyle yolu yarılamışsın

Ay nasıl özeniyorum sen böyle dedikçe. Ben de anca çekmece içi temizleyebiliyorum yukarılar cıııkk
Allahım nasip et be gündelik abla çağırsam 500 diyorlar

Ben de tam bunlara giriştim, hareket ettikçe kasılıyor taşş gibi. Yapılması lazım ama bebeğim, kocam sağ olsun temizliği süpürüp silmekten ibaret sanıyor.

Of benimkine kalsa ne gerek var yapma modunda hemen.
psikolojik buhranlarda olmasa zorla ucundan tutturacağım ama saldı iyice yardımcı da olmuyor pek.
Allahtan robot var evde kendime yaptığım en büyük yatırımmış Allah razı olsun ondan

Ay başta çok güldüm sonra bayadır dinlemediğim bi şarkı olduğunu farkettim dinlerken gözyaşım süzüldü
Ben de dinlerken gözlerimi doldurdum şükür. Bügünlük yeter.
Yaa benim robotum yokk, doğum hediyesi olarak robot süpürge isteyeceğim.

-Sunshine o stres bende de var maalesef doğumdan sonra işi bırakıyorum iş yeri 3 4 ay idare edebiliriz deyince bırakacağım mecbur
Tek maaşa kalacağız eşim idare edebilecek mi kışın enflasyon çok fena olursa ne yapacağız
Bir kaç yıl sonra yeniden çalışmayı düşünüyorum tekrar iş bulabilecek miyim bunu bile takıyorum
Stresten uzak durmayı nasıl başaracağız hiç bilmiyorum dizi izliyorum düşünmemeye çalışıyorum iyi geliyor

Ben de dinlerken gözlerimi doldurdum şükür. Bügünlük yeter.

Yaa benim robotum yokk, doğum hediyesi olarak robot süpürge isteyeceğim.

Bak onu kesin aldır. Yani bak bekarken kendime yaptığım en büyük yatırımmış
Eşim hayatta almaz eline süpürge filan.
Muhtemelen ben 5 aydır sinir krizleri geçirip boşama evresine gelmiştim ama en azından şuan yerler temiz geri kalan temizliğe de artık düzelicez inşallah modundayım
2 abimden 1 i kız kardeş olsaymış keşke. şu gebelikte en çok ihtiyaç duyduğum şey bu oldu

Sen bırakma onlar seni çıkarsın hakkın olan
Tüm haklarını almaya çalış.
Ben de evlenirken lokasyon yüzünden bıraktım keşke şartları zorlayıp yolu kafaya takmayıp ayrılmasaymışım diyorum. Ama İşte insan bu ülkede yaşamaya rağmen şartların 2 senede ne kadar zorlayabileceğini ön göremiyor maalesef
Valla endişelerinde haklısın hepimiz benzer şeyleri düşünüyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ben de işte bebekle alakalı şeyler öğrenmeye çalışarak kafamı dağıtıyorum arada dizi müzik derken gün bitiyor yine akşam olmuş
Şimdiden çocuğa meslek düşünüyoruz geldiğimiz nokta bu

Ben de yavaş yavaş her gün bir yeri yapıyorum maalesef, geçen banyo dolaplarını sildim yerleştirdim baktım dediğin gibi karnım taş gibi oldu, dinlene dinlene bitirdim. Dün mutfak dolaplarını sildim yerleştirdim böyle böyle bugün bitireceğim ama kocam izin vermiyor boyuna bık bık tepemde konuşuyor. Dediğin gibi koca kişileri ev düzenini silip süpürmek zannediyor
Amin çok kolay gelsin de, koca kişisi eve yapışmış kırlent gibi baş köşede otururken iş yapmak çok zor.

Ay nasıl özeniyorum sen böyle dedikçe. Ben de anca çekmece içi temizleyebiliyorum yukarılar cıııkk
Allahım nasip et be gündelik abla çağırsam 500 diyorlar

Ya canım benim de içime fenalık gelmeye başladı tozları düzenlikleri gördükçe, dedim yapayım yavaş yavaş her gün bir yeri temizliyorum ağırlaşmadan gönlümce.

Aaa bir tane daha benim koca kişisinden varmış, tek değilmişim :)
O robotlardan ben de düşünmüştüm de beni vazgeçirdi bişeye yaramıyor diye. Sen memnunsun demek ben ikna edemedim

Geciyor o benim 2 gün feci agırmisti ama yine yurudum gecti kendiliginden cok sukur otururken bile popom aciyordu resmen

Simdide ne göreyim sol ayagımın üstü sismis ödemler basladımi yoksa oyyy cok erken degil mi

Valla sondan cevap vermeye başlayacağım.
Karşı çıkan adam tutsun bi işin ucundan o zaman. Kendisi yapsın.
Hiç tahammül edemiyorum.
Mesela
Dışardan yemek pahalı, hayır bi de gelen yemekten memnun kalmıyoruz. Evde bulaşıklar toplanacak mutfak temizlenecek 40 yılda 1 yardımcı.
E aç duramayız, ev yemeği yemek istiyor insan. Benimki de boğazına düşkündür.
E mutfağı toplamama yardım et ben yemek yapayım. Ona da yok.
Lafa gelince aşkım yorma kendini yapma bi şey bırak dağınık kalsın gerekirse dışardan yeriz.
Gerçekten sinir krizleri geçirecektim artık. evde yüzünü görmek istemediğim zamanlar oldu.
Artık Az az kalkıp bi şeyler yapabiliyorum da çok şükür.
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin gerçekten.
Oğullarınıza ev işi yaptırın öğretin sadece lafta duyarlı olmasınlar sevgili oğlan anaları
Boş konuşmalara hiç tahammül edemiyorum.

Ya bi de sen de çalışıyorsun. alın geçin. Hem çalışıp hem bunlarla hamile halinle uğraşmak çok zor.
Vallahi masanın üstünde toz birkmiyor en azından.

Youtuber, influencer falan olsun bence devir onlarin devri doktorlarin muhendislerin kazandigina para denmez onlarla kiyaslayinca ben universiteye girerken aile baskisiyla istemedigim bir bolumu okumustum okulu birakip evlenen kocasiyla tatilden tatile kosan arkadasim influencer gibi bi sey oldu 20-30 bin takipcisi var yeni dogum yapti simdi bakiyorum 16 bin liralik bebek arabasi almis. Cok sukur bizim de durumumuz kotu degil ama okumus calisan iki kisi olarak bebegimize 16 bin liralik araba almayi, 6 bine 4moms almayi hayal dahi edemiyorum suan

Yalniz baya dertliymisim he destan yazdim

Ahhh guzzzuuumm benim dertli olmayanımız mı var
Hep aklıma üni okurkenki halim geliyor.
Çok miktarda harçlık alan biri değildim ama yemin ediyorum refah seviyem bundan daha yüksekti.
La ben a101 le okuldan mezun olunca tanıştım önceden hep Migros’a gidiyordum ahahahah

Yok ya ne mühendisin ne hekimin kıymeti kaldı ülkede.

Ben de çok memnunum hamilelikten hemen önce almıştım. Her gün evi siliyor süpürüyor

Ahh ahhh.. Hepimizde problemler aynı. Eşine yardım eden erkekleri gördükçe o kadar imreniyorum ki. Ben sabah 8 akşam 6 çalışıyorum sadece pazar günüm boş. Eşimin de sadece pazarı boş gün. Ayda 3 kere yardımcı abla geliyor 900 tl sadece ona veriyorum. Gerçekten 3 kere gelmesi yetmiyor bile. işten sonra yemeği zor yapıp bulaşıkları yıkıyorum sadece. Eskiden çok dert etmiyordum ama hamilelikte bu durum beni çok bunalttı. Maddi durumumuz iyi ama buda yetmiyor kızlar. Yani her iş yine kadınlara kalıyor. Bir hafta oldu tatilden geldik evin orta yeri hala valizlerle dolu. Onu bile boşaltmıyor. Onu da mı temizliğe gelen ablaya yaptıracağım kadın güler artık bize yaa. Kısacası kabullenmekten başka yapacağımız hiç bir şey yok sanırım.

Hahahahhaha ayni ben. Ogrenci halimle aldigim ayakkabiyi bugun alamiyorum o kadar kaygisiz para harcayamiyorum. Tabiki artan sorumluluklarim da var once ev simdi cocuk gibi ama ne bileyim boyle olmamaliydi ya.
Haftasonu sinavdan cikan cocuklara bakiyorum iyi gecti falan diye seviniyorlar sevinsen nolur dort yil sonra issizsin. Yuzlerine diyemedim tabi. Neyse bizimkiler buyuyene kadar bu buhranlar biter insallah harika bir ortamda gonullerince gencliklerini yasarlar hayirlisiyla

Valla ayni durumdayiz soyleye soyleye kavga kiyamet yaptiriyorum ben. Kabullenip sustukca hic yapmayacaklar boyle en azindan umudum var duzelecegine dair.
Benimkine gecen hamileyim yetisemiyorum eve sen de yardim etsen biraz dedim onceden cok mu temizdi sanki dedi. Ölür müsün öldürür müsün. Ben ondan yardim isteyince direk saldiriya geciyor. Ev bu pisleniyor tabi ama oyle bir soyluyor ki sanki pislik icinde yasiyorduk. Kendi anasinin evini gormesem pis ortami yadirgayacagini dusunurdum de neyseki biliyorum sirf kavga cikarmak icin yaptigini.

Çok şükür benimki cevap vermiyor ama 3 gün sonra yapıyor dediğim şeyi buda beni yoruyor Ev hanımı olsaydım kesinlikle cevap verirdi ama bende akşam eve geldiğim için bir şey diyemiyor. Ben çok söylenip kızıyorum keşke köyünden bir kız bulsaydın evlenseydin her işini yapsaydı diyorum İnşallah kızım doğsun da bi hayırlısıyla bana yardım eder. Kabullenip susma böyle böyle alıştır en azından yapıyormuş söyleyince.

Zaten en çok o koyuyor insana ikimizde çalışıyoruz ama evin sorumlulugu tamamen bende. Corabini bile makineye atmayip benim atmami bekleyen bir adam yani ama hakkini vereyim yere degil yuksek bir yere koyuyor ki robotu engellemesin oyle de dusunceli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…