Kız yok ne çorabıZaten en çok o koyuyor insana ikimizde çalışıyoruz ama evin sorumlulugu tamamen bende. Corabini bile makineye atmayip benim atmami bekleyen bir adam yani ama hakkini vereyim yere degil yuksek bir yere koyuyor ki robotu engellemesin oyle de dusunceli
Ben oldum acayip acıdı2.doz tetanoz aşısını vuruldum şimdi. İlk dozda kol ağrısı dahi yaşamadım inşallah buda öyle olur. Grupta çoğu kişinin 2.dozu gelmiştir diye hatırlatma amaçlı yazmak istedim.
bosver hic ugrasma ev isi yapicam diye kendine dikkat et yorma kendini. Cok rahatsizlarsa kalkip toplasinlar cocuk bir yek annenin cocugu degil ya cocuklarinin iyiligi icin cenelerini tutup totolarini kaldirip azicik is yapacaklar yani.Ah kocalar hepsi aynı çalışan kadın olarak eve gelince bi bulaşığı toplasa ikinci gün bu benim işim değil biliyosun dimi oluyor şimdi evdeyim şükür yavaş yavaş yapıyorum ama sancım olunca duruyorum işte
Valla sondan cevap vermeye başlayacağım.
Karşı çıkan adam tutsun bi işin ucundan o zaman. Kendisi yapsın.
Hiç tahammül edemiyorum.
Mesela
Dışardan yemek pahalı, hayır bi de gelen yemekten memnun kalmıyoruz. Evde bulaşıklar toplanacak mutfak temizlenecek 40 yılda 1 yardımcı.
E aç duramayız, ev yemeği yemek istiyor insan. Benimki de boğazına düşkündür.
E mutfağı toplamama yardım et ben yemek yapayım. Ona da yok.
Lafa gelince aşkım yorma kendini yapma bi şey bırak dağınık kalsın gerekirse dışardan yeriz.
Gerçekten sinir krizleri geçirecektim artık. evde yüzünü görmek istemediğim zamanlar oldu.
Artık Az az kalkıp bi şeyler yapabiliyorum da çok şükür.
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin gerçekten.
Oğullarınıza ev işi yaptırın öğretin sadece lafta duyarlı olmasınlar sevgili oğlan anaları
Boş konuşmalara hiç tahammül edemiyorum.
Ya bi de sen de çalışıyorsun. alın geçin. Hem çalışıp hem bunlarla hamile halinle uğraşmak çok zor.
Vallahi masanın üstünde toz birkmiyor en azından.
Ne güzelBen de çok memnunum hamilelikten hemen önce almıştım. Her gün evi siliyor süpürüyor
Bir daha bana bimden haber vermeyin, yetişemiyorum sonra delleniyorum fıttırıyorum işte.Hay Allah yaa.. Yine Bim ve yine bir Başakçım vakamız
Şimdilik robot süpürge görevini görüyor sevgili kocacığım.Ben de çok memnunum hamilelikten hemen önce almıştım. Her gün evi siliyor süpürüyor
Hele kiz cocuklari baba asigiVe en sonunda bebislerin gidip babalarini daha cok sevmeleri ihanet degil de nedir
Benim dis etlerim cok kotu bir de tansiyon ilaci da etkiledi. bakalim bugun ilacimi belki degistircekler .Merhaba kızlar ilk hamileliğimde hiç yaşamamıştım ama şu an günlerdir gribim ve geçmiyor. gözlerim diş etleirm boğazım kuşağım felaket ağrıyor. yaşayan ve atlatan var mı? atlattıysanız naptınız
cok sevindim guzel haberler almanaAylar sonra merhabalaraylar önce buraya gelip bebeğimin organlarında problem olabileceği ile ilgili şeylerde sizlerden bilgi almıştım. Şuan 20 haftalığım ve dün çok şükür ki iyi haberi aldım. Bebeğimin organları özellikle kalbi sağlıklı amniyosentez temiz çıktı. Çok kötü bi süreçti ama çok şükür ki bitti. Sadece amniyosentez dolayısı ile erken doğum olmaması için dua etcem artık. Normalde Kasım annesiyim ama sizlerin o kadar çok bilgisini desteğini gördüm ki ilk buraya yazmak istedim. Şuana kadar inanın yaşadığım bi hamilelik değildi. Mücadeleydi. Daha birçok konuda geri kaldım bu yüzden. İzniniz olursa o konularda da başınızı ağrıtcam ilerleyen günlerde
Ben robot aldim ama onu da kocam calistiriyorBen de tam bunlara giriştim, hareket ettikçe kasılıyor taşş gibi.Yapılması lazım ama bebeğim, kocam sağ olsun temizliği süpürüp silmekten ibaret sanıyor.
Eh kolay gelsin hepimize.
Ahhh guzzzuuumm benim dertli olmayanımız mı var
Hep aklıma üni okurkenki halim geliyor.
Çok miktarda harçlık alan biri değildim ama yemin ediyorum refah seviyem bundan daha yüksekti.
La ben a101 le okuldan mezun olunca tanıştım önceden hep Migros’a gidiyordum ahahahah
Yok ya ne mühendisin ne hekimin kıymeti kaldı ülkede.
Ah kocalar hepsi aynı çalışan kadın olarak eve gelince bi bulaşığı toplasa ikinci gün bu benim işim değil biliyosun dimi oluyor şimdi evdeyim şükür yavaş yavaş yapıyorum ama sancım olunca duruyorum işte
Hayyal senin dedigin gibi is anne de bitiyor .Oğlum olacağı İçin seviniyorum, ev işi yapmayı bilecek benim oğlum, böyle karısına rahat davranan bir erkek olmayacak benim çocuğum. En çok istediğim şey bu. Merhametli olacak eşine karşı.
Ayyy sorma sorma bizimki de kendi kendine dalga geçiyor “ senin kaynanaya ihtiyacın yok ben varım “diyeBen de sondan başlayayım. Canım valla bazen öyle kolay olmuyor cinsi böyle, babası dedesi de herşeye karışan cinsmiş kayınvalidemin dediğine göre, o da öyle.
Bana ilk 1 sene yardımcı kadın aldırtmadı evimde yabancı istemem diye
İyidir hoştur ama herşeyde böyle bir vazgeçirme sürekli zıtlaşma huyu var.
Çalışıyorum akşam da evle uğraşmaktan bir hal oluyorum
Çok haklısın, kimseyi Allah elden ayaktan düşürmesin, şükür elimiz tutuyor ama bebek doğunca bu kadar rahat olamayacağız.
Canım seninle aynı şeyleri düşünüyoruz ve yaşıyoruz sanki ben yazmışım. Ben de sen gibi dışarı yemeği sevmem pek, çok nadiren tercih ederim ondan da dediğin gibi memnun kalmıyoruz. Zaten her gün dışarıdan nasıl söyleyeceğiz, nasıl basit düşünüyorlar…
Hem yemeğe gelince hapur hupur, toplamaya gelince ben yorgunum ben sevmiyorum ev işi yapmayı, vs vs…
Ben de sen gibi çoğu zaman içime atıyorumsinir krizi geçirirsem de birbirimize giriyoruz sıkıldım bu döngüden.
Oğlum olacağı İçin seviniyorum, ev işi yapmayı bilecek benim oğlum, böyle karısına rahat davranan bir erkek olmayacak benim çocuğum. En çok istediğim şey bu. Merhametli olacak eşine karşı.
Ben sana dışardan söyle dedimdiYemeği fırına vermemleee gök gürültüsü başladı, hopp elektrikler kesildi. Açım!
size kocaman maşallah.Hele kiz cocuklari baba asigiama benden ondan sikayetci olmam ya, tam ayaklaninca ben kosacagima arkasindan kocam kossun napim
Benim dis etlerim cok kotu bir de tansiyon ilaci da etkiledi. bakalim bugun ilacimi belki degistircekler .
cok sevindim guzel haberler almanasaglikla gelsin yavrun
Ben robot aldim ama onu da kocam calistiriyorusengecligim hat safada
Hayyal senin dedigin gibi is anne de bitiyor .
Benim kayinvalidem esime herseyi ogretmis. Camasir asarken , ic camasirlarin arka tarafina asilmasi gerektigi detayina kadar . Gece lavobada bir bulasik olsa yatamaz , benim umrumda olmaz sahsen gitsin dursun tabak yada bardak ne olcak
Biz o yuzden hic sorun yasamiyoruz, aksine ben daha usengec ve tembelim o bana kiziyor
Babam da hep anneme derdi , biraz yemek , temizlik ogret oglumuza diye cunku kendileri askere gidince cok cekmisler. Erkek evlattir yapmaz , etmez diye babaannem hicbirsey gostermemis. Ayni zorlugu abim cekmesin diye univ de fln annem lisedeyken herseyi ogretmisti.
Ben zaten erkek cocugum olsa herseyi ogreticem diyordum kendi kendime , ayni seyleri dusunmusuz
Ya bu durum aşırı saçmaAhh ahhh.. Hepimizde problemler aynı. Eşine yardım eden erkekleri gördükçe o kadar imreniyorum ki. Ben sabah 8 akşam 6 çalışıyorum sadece pazar günüm boş. Eşimin de sadece pazarı boş gün. Ayda 3 kere yardımcı abla geliyor 900 tl sadece ona veriyorum. Gerçekten 3 kere gelmesi yetmiyor bile. işten sonra yemeği zor yapıp bulaşıkları yıkıyorum sadece. Eskiden çok dert etmiyordum ama hamilelikte bu durum beni çok bunalttı. Maddi durumumuz iyi ama buda yetmiyor kızlar. Yani her iş yine kadınlara kalıyor. Bir hafta oldu tatilden geldik evin orta yeri hala valizlerle dolu. Onu bile boşaltmıyor. Onu da mı temizliğe gelen ablaya yaptıracağım kadın güler artık bize yaa. Kısacası kabullenmekten başka yapacağımız hiç bir şey yok sanırım.
Of sorma bi sürü giymediğim ayakkabım var, almışım da almışım, alabilmişimHahahahhaha ayni ben. Ogrenci halimle aldigim ayakkabiyi bugun alamiyorum o kadar kaygisiz para harcayamiyorum. Tabiki artan sorumluluklarim da var once ev simdi cocuk gibi ama ne bileyim boyle olmamaliydi ya.
Haftasonu sinavdan cikan cocuklara bakiyorum iyi gecti falan diye seviniyorlar sevinsen nolur dort yil sonra issizsin. Yuzlerine diyemedim tabi. Neyse bizimkiler buyuyene kadar bu buhranlar biter insallah harika bir ortamda gonullerince gencliklerini yasarlar hayirlisiyla
Öf yine birileri çok şanslıKızlarrr teyzesi kızıma yeni ciciler aldı
Evet oda takımı benim halamdan bunlar teyzesinden anaannesi iç yatağını anne yanını aldı bir sürü kıyafet benim kocaya bir şey kalmadıYa bu durum aşırı saçma
Tamamen aynı şartlardasınız ama neden ev işi komple kadına kalıyor.
En azından Çamaşıra filan el at be adam.
Ben zaten evdeyim, eşim de çok yoğun ve yorgun oluyor ben de görüyorum diye çok alttan aldım ama bazı zamanlar benimkinin de fedakarlıklarımı unuttuğu çok oluyor.
Yani sen yardımcı olmayacaksan ben ayda 3 değil 5 kez temizliğe birini çağıracağım diyeceksin de insan saçmak istemiyor İşte bu zamanda.
Allah yardımcınız olsun gebelikte çalışmak bile çok zor ben arada evden pc başı çalışıyorum, çoğu zaman dayanamıyorum bile ona.
Of sorma bi sürü giymediğim ayakkabım var, almışım da almışım, alabilmişim
Şimdi böyle 40 defa düşünüyorum onda da vazgeçiyorum
İnşallah
yani kızım rahat bi hayat yaşasın istiyorum her ebeveyn gibi.
Edineceği meslek harici kesinlikle freelance de icra edebileceği yetenekler edinmeli bakalım kısmet inşallah
Öf yine birileri çok şanslıgüle güle kullanın canım çok kullanışlı ürünler
Burda okuyorum da ben senden iş mi bekliyorum yapma dışardan yeriz bu sözlerrr erkekler fabrikasyon ürünü sanırımbosver hic ugrasma ev isi yapicam diye kendine dikkat et yorma kendini. Cok rahatsizlarsa kalkip toplasinlar cocuk bir yek annenin cocugu degil ya cocuklarinin iyiligi icin cenelerini tutup totolarini kaldirip azicik is yapacaklar yani.
Çok yorma kendini canım. Bende olduğu kadar yapıp bırakıyorum. Ev işlerine yardımcı olan erkekler çok çok az gerçekten.Ah kocalar hepsi aynı çalışan kadın olarak eve gelince bi bulaşığı toplasa ikinci gün bu benim işim değil biliyosun dimi oluyor şimdi evdeyim şükür yavaş yavaş yapıyorum ama sancım olunca duruyorum işte
Yaaa ağrı var mı kolunda canımBen oldum acayip acıdı
Bizde olan sıkıntı tamamen o. Her gün bir yardımcı gelsin gerekirse biz hiç bir şey yapmayalım istiyor. Benimle hiç tartışmıyor bile konuşmuyor. Evde her gün yabancı birinin varlığı beni çok rahatsız eder bu nedenle bende ona hayır diyorum. Öyle işte bir çıkmazdayızYa bu durum aşırı saçma
Tamamen aynı şartlardasınız ama neden ev işi komple kadına kalıyor.
En azından Çamaşıra filan el at be adam.
Ben zaten evdeyim, eşim de çok yoğun ve yorgun oluyor ben de görüyorum diye çok alttan aldım ama bazı zamanlar benimkinin de fedakarlıklarımı unuttuğu çok oluyor.
Yani sen yardımcı olmayacaksan ben ayda 3 değil 5 kez temizliğe birini çağıracağım diyeceksin de insan saçmak istemiyor İşte bu zamanda.
Allah yardımcınız olsun gebelikte çalışmak bile çok zor ben arada evden pc başı çalışıyorum, çoğu zaman dayanamıyorum bile ona.
Of sorma bi sürü giymediğim ayakkabım var, almışım da almışım, alabilmişim
Şimdi böyle 40 defa düşünüyorum onda da vazgeçiyorum
İnşallah
yani kızım rahat bi hayat yaşasın istiyorum her ebeveyn gibi.
Edineceği meslek harici kesinlikle freelance de icra edebileceği yetenekler edinmeli bakalım kısmet inşallah
Öf yine birileri çok şanslıgüle güle kullanın canım çok kullanışlı ürünler
Yalancı kasılmalar diye geçiyor canımbu karnın sertleşip bir tarafa toplanmaları tekrar başladıhepinizde var mı bu durum acaba ?
Ya her gün de eve sokulmaz ki insan.Çok yorma kendini canım. Bende olduğu kadar yapıp bırakıyorum. Ev işlerine yardımcı olan erkekler çok çok az gerçekten.
Yaaa ağrı var mı kolunda canım
Bizde olan sıkıntı tamamen o. Her gün bir yardımcı gelsin gerekirse biz hiç bir şey yapmayalım istiyor. Benimle hiç tartışmıyor bile konuşmuyor. Evde her gün yabancı birinin varlığı beni çok rahatsız eder bu nedenle bende ona hayır diyorum. Öyle işte bir çıkmazdayızEn azından kendi işlerini yapsa ben gerisini hallediyorum zaten. Yaaa bide benim eşim misafir çok sever Ben kendimize zor yetiyorum zaten
Birde ben işteyken abla geliyor canım evde tek oluyor. Ayda 3 yetiyor işte bakalım inşallah çocuktan sonra düzelir bu eşlerYalancı kasılmalar diye geçiyor canım
Rahim büyüdükçe haftamız ilerledikçe rahim kendini hazırlarmış
Çok ağrılı sancılı olmadığı müddetçe endişelenme
Bi sorun var gibi hissedersin zaten
bende enfeksiyon varmış herhalde çok ağrılıydı örneğin.
2 gündür daha soft kasılmalar oluyor eskiye göre endişelenmiyorum o kadar
Ya her gün de eve sokulmaz ki insan.
Boş yapmayı çok seviyorlar
Bi de ne bileyim evin her köşesini elletme fikri bana hiç sıcak gelmiyor. En fazla mutfak banyoya sokabilrim başkasını.
Bu zamana kadar bi tek cam temizliğine çağırdım ama yazın bi mutfak banyo için çağıracağım artık mecbur.
Çalışıyor olsam vaktim kalmayacağı için daha sık almam gerekirdi aynı senin gibi.
Ooo hem misafir seviyor hem yanaşmıyor tam sopalık
yok yok hiç ellemiyorum camlara. işte bu kaba temizliğe birini alacağım ama tanımıyorum da kimseyi.Birde ben işteyken abla geliyor canım evde tek oluyor. Ayda 3 yetiyor işte bakalım inşallah çocuktan sonra düzelir bu eşlerbende senin gibiydim her yere dokunsun istemezdim ama ablaya alışınca rahatladım o konuda. Alışmam 2 yıl sürdü
Sürekli misafir ağırlayalım birde onlara yemek yapayım istiyor sevgili eşim
Cam falan sakın silme canım birini çağır. Annem bana hamileyken cam silermiş temizlik yaparmış sürekli evde iş yaparmış. Babaannem gördükçe kızarmış erken doğacak bu çocuk bırak yapma diye. Ve onun dediği gibi olmuş 1 ay erken doğmuşum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?