2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
26+3 ten selamlar kızlar Bayramın ilk gününden beri karın sertleşmeleriyle boğuşuyorum. Zaten oluyordu ama 4 gündür çok sık olmaya başladı ya da bebek büyüdüğü için daha fazla rahatsız ediyor. Hareketlerini hissetmesem kafayı yerdim herhalde. 16sında kontrolümüz resmen gün sayıyorum. Son trimester sanırım böyle zor geçecek.

Eklentiler

• 77014710-A2AF-4D56-9D49-5EECB5589176.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 126

aynen.. karın sertleşmesi aşırı derecede rahatsız ediyor dün bi ara ne oturabildim ne yatabildim ne yürüyebildim bugünde tüm gün yattım midem allak bullaktı Allah beterinden saklasın ne diyelim..

Biz tayinci insanlarız oda yapmam sadece dolap alırım dedim ve 3000 TL’ye bu takımı bulunca oda yapmam peki
Olsun kuzum cok guzel olmus

bebek buyudukce hareketler cok kisitlaniyormus diyorlar ya, artik sabit kalmak gerekiyor heralde ,
oo masallah yediklerin yariyor demekki canim

Calisan anneler , kacinci haftaya kadar calisacaksiniz ?

Ben agustosun sonunda 29. haftalik oluyorum , acaba o zaman mi ayrilsam diye dusunuyorum.

Normalde 32. haftadan sonra izin hakkımız başlıyor canım burda.. ben o zaman çalışabilir raporu alıp 37.haftaya kadar devam etmeyi düşünüyorum ki doğumdan sonraya kalsın iznim.. sonrasında da ücretsiz izne ayrılcam.. Öğretmenim bu arada şuan okul tatil olduğu için böyle yapıcam. dönem içi olsa 32 de ayrılırdım sanırım yine.. ilk gebeliğimde 32.haftada ayrılmıştım..

Aslinda bende eylul ortasina kadar calisabilirim gibi dusunuyordum ama ben bir pizza dukkani isletiyorum ve universitenin icinde , Eylul de yogunluk basliyor. Simdiden belirli tarihlere buyuk siparisle gelmeye basladi. o yuzden acaba altindan kalkabilirmiyim bilemedim

ooo yoğun olur canım tabi yaa eylülde.. durumuna göre ayarlarsın olmadı.. belli aydan sonra çalışmak çok zorluyor

Ben agustosun sonunda 29. haftalik oluyorum , acaba o zaman mi ayrilsam diye dusunuyorum.
Ben 32. haftada ayrilmayi dusunuyorum. Sonrasinda bebekle daha cok vakit gecirmek de mantikli geliyor aslinda ama is yogun ve yaz aylari benim icin normalde bile cok zorlayiciyken agirlasinca yapamazmisim gibi geliyor.

Eger Eylul ayinda yogunlugunuz basliyorsa ve dogum sonrasinda zaten uzun sure bebisle kalabilecekseniz bence de erkenden izne cikmak mantikli. Hem biraz dogumdan once enerji depolariz diye dusunuyorum.

Dogum oncesi son 17. haftadan itibaren izin kullanabiliyorum. Toplam 52 hafta tam bir sene.

Agustos sonu izne cikarsam doguma 10 hafta kala izne cikmis olacagim ve bebekle 42 hafta izinli olacagim. 42 den sonra ucretsiz olarak uzatabiliyorum ama annemler gelicek zaten b bebege bakicaklar

Ben 32. Haftada çalışabilir raporu alıp 37. Hafta ayrılmayı düşünüyorum canım.
Ama bu ara iyice ağırlaşmaya başladım ve halsizlik çok, son zamanlar biraz zorlayacak gibi geliyor ama yine de sonrasında bebekle daha çok vakit geçirmek istiyorum.

Yaa maşallah.
Yalancı kasılmalar gümbür gümbür başladı hepimizde
İnanılmaz bi büyüme atağındayız 3 gündür benim de vücudumda ilginç şeyler oluyor :)
aynen.. karın sertleşmesi aşırı derecede rahatsız ediyor dün bi ara ne oturabildim ne yatabildim ne yürüyebildim bugünde tüm gün yattım midem allak bullaktı Allah beterinden saklasın ne diyelim..
Bol sıvı, süt, yoğurt gibi seyler rahatlatır canım

Spicelover canım eğer risk görünmüyorsa hareketlerini kısıtlama bence
Benim gördüğüm kadarıyla vücudu hamlatmayacaksın yaa
Doktor her şey yolunda diyorsa kendine çok yüklenmeden devam et bence
Şahsen Yattıkça daha çok zorlanıyorum

şu bebeleri bi sağlıkla vaktinde doğuraydık neyse ki az kaldı sıkacağız dişimizi az daha

Kızlar selam bayram taşınma derken uğrayamadım şimdi okuyacağım geçmişi
Yeni dr arayışındayım iki tane dr buldum ikisi de iyi biri bayan biri erkek tek fark bu hangisini seçsem bilemedim

Ay bu arada 1.5 saat yol gittim karnım taş oldu toplandı mahvoldum dönerken tam yatırdım koltuğu anca öyle.. tatile filan gidemezmişim zaten ben

bir an da bir yorgunluk cokuyor insana
suan ofis kisminda oldugum icin rahatim, cumalari fiziken 5-6 saat calisiyorum ama eylul de hergun fiziken calismam gerekecek ve bugun bile egil kalk fln yapinca dukkanda karnimin alti agridi. 30. haftalarda kendimi pizza yaparken dusunemiyorum
Ay bu arada 1.5 saat yol gittim karnım taş oldu toplandı mahvoldum dönerken tam yatırdım koltuğu anca öyle.. tatile filan gidemezmişim zaten ben
gecmis olsun kuzum , dinlence duzelir bebisin

Senin izin şartların iyi kuzum türkiye de 116 gündü sanırım hesap doğumdan 8 hafta önce doğumdan 8 hafta sonrası. Çalışablecek herkes 37. Haftaya kadar çalısıyor bebekle daha çok vakit geçirmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…