E tabi ki artık eskisi gibi üretmiyoruz sürekli bi azalış eğiliminde olacak.İnşallah canım çok sağol.
Su akmadıysa neden nasıl azaldı bilmiyorım kendi kendine mi azalıyor her gelen akıntıyı su sanıp strese giriyorum dünden beri harekette etmiyordu doğru düzgün daha yeni etmeye başladı iştahım çok bişey yiyemiyorum yemek yemeden de hareket etmiyor hanfendi
Kızlar doğum çantanızı hazırladınız mı benim hiçbir şeyim hazır değil evime gidip geliyordum merdivenle 8. Kat asansörümüzü sözde açacaklardı artık açmadılar bi türlü şimdi böyle söyleyince doktor eve de çıkamıyorum haftada bir merdivenle in çık yapmak istemedim. Dolap aldık asansör yok diye getirmiyorlar aldığım her şey yerde evimin halıları serili değil temizlik yapılması lazım herşey hazır olsa bu kadar stres yapmazdım belki
Bizde de hastaneden çıktığı gün yıkanır. Zamanında doğarsa ablam ya da kardeşim gelir en kötü çok sıkışırsam eşime annesini çağırmasını söylerim banyosu için ya da gider onlarda doğum yaparım baksınlar bana gidince mecbur yaparlar diye düşünüyorumGöbek bağı düşüne kadar biz yıkamayız cocukları ıslak bir pamuklu bezle silinir. 1 hafta 10 gün arasında düşüyor zaten. O zamana kadar da eşinde sende bebeği tutmaya alışmış olursunuz. Fileler var artık elinle destekleyip fileye yatırırsın eşinde suyu döker sanki yeni doğmuş tertemiz ten illa ki sampuanlamaya vs gerek yok kendini ne zaman tam tutmaya hazır hissedersin o zaman gğzelce yıkarsın. Annelik tamamen iç güdü ya emin ol o iç güdü sana her şeyi yaptıracak bir bakmıssın sanki ilk değilde 3-4. Cocugunmus gibi her şeyi yapacaksın. Ben aşırı uyku düşkünü biriyim tepemde davul çal uyanmam kolay kolay gece en ufak tekmesine uyanıyorum. Eşim uyurken bacağını bana atıp uyumaya alısıktır mesela hamile kaldıgımdan beri dikkat edip yatmaya calısıyoruz bazıı geceler öyle ayak atacak olurken ayagını havada yakalarken buluyorum kendimi. Şaşırıyorum kendime hatta yani ne hissiyatı beni uyandırdı diye. Eksiğiyle fazlasıyla hepimiz çok güzel anne olacağız inşallah kendime bebeğimize güvenelim sadece
Bu hafta yıkayıp halletsem kafam rahat edecekti. Çarşamba kontrole gider sonra başlarım hazırlığa.E tabi ki artık eskisi gibi üretmiyoruz sürekli bi azalış eğiliminde olacak.
Yemek ve su konusuna dikkat et kuzum gerisini boşver
Bu ara biraz dikkat edeceğiz mecburen
Zaten haftalık kontrolmüş benim de o şekilde olacak.
Bebek bakım konusunda hiç endişelenme rabbim cesaret verir gerisini hallederiz
Hazırlık konusuna da takılma benim de hiçbir şeyim tam değil olduğu kadar artık. Doğsunlar sağ Salim, biz biraz toparlanalım her şeyini hallederiz
İşte yıkamak için kıyafetleri eve gitmem gerekiyor gidemiyorum asansör yokBen daha 2 hafta önce arabasını yatagını vs aldım. Bu hafta salıda biberon kıyafetir vs ufak şeyleri aldım evimde boş bir oda var orda poşetiyke duruyır her şey. Haftaya tekrar alısverİse cıkcam eksiklerimi tamamlamak için. Karakterini bilmem ama bunlar stres yapılacak şeyler değil kıyafetlerini vs yavas yavas makineye at yıkanıp kurusunlar dolap işini firmayla konuşun netleştirin o gelince ütünü yaparsın. Strese girmemeye çalıs
Eşine söyle gelsinler ya gitme bir yere evinin konforunu terketme sakınBizde de hastaneden çıktığı gün yıkanır. Zamanında doğarsa ablam ya da kardeşim gelir en kötü çok sıkışırsam eşime annesini çağırmasını söylerim banyosu için ya da gider onlarda doğum yaparım baksınlar bana gidince mecbur yaparlar diye düşünüyorum
Hiç korkma canım. Benimde ilk deneyimim olacak ama inan evlatlarımızı hayırlısıyla kucağımıza aldığımızda eminimki 40 yıllık tecrübeli gibi hareket edicez. O güç hepimizin içinde. Hepsini halledeceğine eminim. Önünde sonunda yalnız kalicaz zaten. İş başa düşünce herşey olurDiğer şeyleri bi şekilde hallederim diyorum ama banyo konusu beni korkutuyor koca tarafı da insaniyet olmadığı için tek kalmaktan o yüzden korkuyorum. Artık başa gelen çekilir bi şekilde zamanında sağlıkla doğsun da
Yok gitmem zaten bak bu durumdayım annemlerin burdaki evinde kalıyorum yemeğe bile gitmiyorum rahat edemiyorum. Banyo zamanı çağırırız gelir demişti eşim en kötü onlardan yardım alıcam istemeye istemeyeEşine söyle gelsinler ya gitme bir yere evinin konforunu terketme sakın
Doğumda sonra annemlere kaçmayı düşünüyorum yanında tecrübeli biri oldu mu daha rahat ediyor insanHiç korkma canım. Benimde ilk deneyimim olacak ama inan evlatlarımızı hayırlısıyla kucağımıza aldığımızda eminimki 40 yıllık tecrübeli gibi hareket edicez. O güç hepimizin içinde. Hepsini halledeceğine eminim. Önünde sonunda yalnız kalicaz zaten. İş başa düşünce herşey olur
Valla canım ben hamile kaldıgımı öğrendiğimde eltim de 5 aylık hamileydi ondan bir ay büyük eşimin kuzenin eşi hamileydi vs peş peşe hepimizin ki ya böyle saçma sapan kıyasa girdiler yok senin ki doğdugunda benim ki 5 aylık olcak gider gelir elini seninkinin gözüne sokmaya çalısır vs yaptı böyle ama onlar konusurken ben böyle boşluğa bakar gibi bakmaya devam ettim 5 aylık cocuk yani daha yeni yeni oturmaya başlamış olacak hani ne biliyim nerden ne çıkarım yapacaklarını şaşırdılar iyice. Neyse işte kuzenin eşi doğum yapınca arada da 1 ay vardı birisi zayıf birisi kilolu doğdu vs birbirinden farklı iki çocuk şimdi ikisi yan yana gelince herkes kıyas yapıyor vs bunların zoruna gitmiş yan yana getirmiyorlar diğer cocukla laflarıda çok kıyaslıyorlar biz rahatsız oluyor. Ee sen niye benim daha doğmamış cocugumla kendi çocugunu kıyaslıyorsun madem rahatsız oluyorsun bu kadar derdin ne şimdi. Her çocuk kendine özeldir her çocuk farklıdır bakışı huyu suyu hareketlenmesi kimi geç yürür kimi erken yürür kimi esmer olcak kimi beyaz olacak yani bizler gibi onlarda bambaşka özellikle doğuyorlar. En iyisi ketum olmak ağzından lafı eksik etme valla ben hamile kalmadan önce böyle şeylere susmanın en iyi cevap olduğunu düşünürdüm ama yok o bile ederi olan insanlara susulurmuş. Böylelerine hep verecek cevabın olmalı ki sınırlarını bilsinler
Canım ben de hazırlamadım henüz çanta falan. Hatta daha bir sürü de eksik var, al al bitmiyor zaten. Temizlik konusunda da aynı durumdayım, ama inan zaten yazın her taraf açık olduğu için temizlesen de aynı oluyor 2 gün sonra diye bıraktım. Dolap vs bile acil şeyler değil, çocuk doğduktan sonra getirseler bile olur, ne olacak ki. Sen şimdilik kendi dolabında küçük bir yerde muhafaza edersin onun kıyafetlerini, minnacıklar zaten. Hiç strese girme, her şey yavaş yavaş olur. Daha vakit var, böyle mesaj ver bilinçaltına ki her şey güzel olsun.Kızlar doğum çantanızı hazırladınız mı benim hiçbir şeyim hazır değil evime gidip geliyordum merdivenle 8. Kat asansörümüzü sözde açacaklardı artık açmadılar bi türlü şimdi böyle söyleyince doktor eve de çıkamıyorum haftada bir merdivenle in çık yapmak istemedim. Dolap aldık asansör yok diye getirmiyorlar aldığım her şey yerde evimin halıları serili değil temizlik yapılması lazım herşey hazır olsa bu kadar stres yapmazdım belki
Allah büyük bende aynı durumdayim bayramdan bu yana babam rahatsız felclik geçirdi şuan hastanede yatıyor kız kardeş desen yok teyze desen yok bı yengem var oda abimle uğraşıyor covid oldu ciğerlere inmiş bide üzerine şuan doğum yapsam kimsem yok bı komşular var onlarda ne kadar olursa artık kaynanam var oda babaannemiz yatalak ona bakıyor iyice karışık işler üzerine birde 5.5 yaşında bı oglum var eşimle hastanede olsak oğlum tek olacak olmayacak ben tek olsam hiç olmayacak ama Allah büyük ya bir şekilde geçirecez bu süreciStres demeyin bana
Annem rahatsızlandı apar topar doktoruna götürdüler ağlama krizlerine girdim 2 gündür doğum korkusu da başladı her şey üstüste geliyor doğumda yalnız kalıcam büyük ihtimal napıcam bilmiyorum
Valla buraya yazınca rahatladım çok stres yaptığımın farkındayım burda kalmış bir ayımız onu da stresle geçirsem elime ne geçecek sanki akışına bırakmak lazım ama işte ben sorunluyumCanım ben de hazırlamadım henüz çanta falan. Hatta daha bir sürü de eksik var, al al bitmiyor zaten. Temizlik konusunda da aynı durumdayım, ama inan zaten yazın her taraf açık olduğu için temizlesen de aynı oluyor 2 gün sonra diye bıraktım. Dolap vs bile acil şeyler değil, çocuk doğduktan sonra getirseler bile olur, ne olacak ki. Sen şimdilik kendi dolabında küçük bir yerde muhafaza edersin onun kıyafetlerini, minnacıklar zaten. Hiç strese girme, her şey yavaş yavaş olur. Daha vakit var, böyle mesaj ver bilinçaltına ki her şey güzel olsun.
Geçmiş olsun canım ya rabbim şifa versin babana. Tek kalmak bu süreçte hepimizin kaderi sanırım. Allah yardım etsin hepimizeAllah büyük bende aynı durumdayim bayramdan bu yana babam rahatsız felclik geçirdi şuan hastanede yatıyor kız kardeş desen yok teyze desen yok bı yengem var oda abimle uğraşıyor covid oldu ciğerlere inmiş bide üzerine şuan doğum yapsam kimsem yok bı komşular var onlarda ne kadar olursa artık kaynanam var oda babaannemiz yatalak ona bakıyor iyice karışık işler üzerine birde 5.5 yaşında bı oglum var eşimle hastanede olsak oğlum tek olacak olmayacak ben tek olsam hiç olmayacak ama Allah büyük ya bir şekilde geçirecez bu süreci
Nasip artık bakalım bidaha ki kontrol de konuscaz yineOlsun canim saglikla gelsin. Baska sey dusunme
Aynen bu cocuklar fabrikadan cikmiyor hepsi farkli farkli olacak tabiki. Benim icin onemli degil zayif olsa ne kilolu olsa ne uzun olsa ne kisa olsa ne. Benim cocugum benim icin en ozeli daha simdiden bile inanilmaz bir bag var onlarla aramizda dogunca kim bilir ne kadar farklidir anneligin tadi Allah isteyen herkese tattirsin.
Boyle enerji emici insanlar etrafinda olunca insan tatli heyecanlarinin tadini da cikaramiyor hevesi kursaginda kaliyor.
Pek hazir cevap birisi degilim agiz dalasina girmeyi de yakistirmiyorum kendime. Bu tip seylerde icime atar atar esime patlarim genelde. Bu durumda evliligime zarar veriyor acikcasi. Insallah cevap vermeyi ogrenicem pat pat konuscam hepsinin yuzune kuserlerse kussunler.
Allah büyük bende aynı durumdayim bayramdan bu yana babam rahatsız felclik geçirdi şuan hastanede yatıyor kız kardeş desen yok teyze desen yok bı yengem var oda abimle uğraşıyor covid oldu ciğerlere inmiş bide üzerine şuan doğum yapsam kimsem yok bı komşular var onlarda ne kadar olursa artık kaynanam var oda babaannemiz yatalak ona bakıyor iyice karışık işler üzerine birde 5.5 yaşında bı oglum var eşimle hastanede olsak oğlum tek olacak olmayacak ben tek olsam hiç olmayacak ama Allah büyük ya bir şekilde geçirecez bu süreci
Salatalık ye canım benim de süt daha çok yakıyor salatalık yiyorum o ani yanmalarda. Bide sakız çiğnemye başladım yemeklerden sonra oda rahatlatıyorKizlar mide yanmasina ilacsiz cozum bulan var mi? Internette sut icin yaziyor sut iciyorum daha cok yakiyor midemi. Doktora gidince ilac vs yazdiririm da daha 15 gun var
Valla buraya yazınca rahatladım çok stres yaptığımın farkındayım burda kalmış bir ayımız onu da stresle geçirsem elime ne geçecek sanki akışına bırakmak lazım ama işte ben sorunluyum
Canım ilaçsız çözüm bulamadım ben ona. Dik durmak, yüksek yastıkta yatmak vs kesmiyorsa gaviscon kesin çözüm. Bir kaşık alıyorsun, resmen yanan yemek boruna soğuk su dökmüşler gibi yanma kesiliyor.Kizlar mide yanmasina ilacsiz cozum bulan var mi? Internette sut icin yaziyor sut iciyorum daha cok yakiyor midemi. Doktora gidince ilac vs yazdiririm da daha 15 gun var
Aşırı duygusala bağladım bir de ağlayınca da durmak nedir bilmiyorum. Sigara içmemek için zor tutuyorum kendimi sanırım doğumdan hemen sonra başlıcam daha fazla dayanamıyorumSorunlu değiliz, hormonlarımız pert :) Ben de çok kaygılıyım ama her şey güzel olur, bir yolu bulunur, deyip sakinleştiriyorum kendimi. Allah büyük. Sıkıştık mı böyle deyip önümüze bakmaya çalışacağız artık :)
Canım ilaçsız çözüm bulamadım ben ona. Dik durmak, yüksek yastıkta yatmak vs kesmiyorsa gaviscon kesin çözüm. Bir kaşık alıyorsun, resmen yanan yemek boruna soğuk su dökmüşler gibi yanma kesiliyor.Muhtemelen doktorun da bundan yazar sana. Reçetesiz de satılıyor sanırım, doktoruna sorup alabilirsin. Fiyatlarını bilmiyorum gerçi, her şey uçtu
Ayy içme içme bak ne güzel temizlenmiş vücudunAşırı duygusala bağladım bir de ağlayınca da durmak nedir bilmiyorum. Sigara içmemek için zor tutuyorum kendimi sanırım doğumdan hemen sonra başlıcam daha fazla dayanamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?