2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .

Sakiin olmaya çalısın kızlar lütfen bu aralar kasık ağrılarımız, bel ağrılarımız sancılarımız vs olması kadar doğal hiç bir şey yok. Rahim kendini doğuma hazırlıyor sonuçta her şeyde strese girersek bebeklerimize zarar verecek evredeyiz. Aynı hamileliğim başı gibi düşünün annenin fazla stresi bebeğide strese de sokuyormuş oda nabzını vs arttıyormuş bebeğin. Nefes egzersizleri çok işe yarıyor ben başladım rahatlatıyor

Evet canım doğru birde ben aniden dört kilo falan aldım sanırım hamura çok yüklendim ondan da artmış olabilir.
Sen nasılsın canım
Karbonhidrat konusunda hepimiz öyleyiz canım benim ani kilo alımlarımın hep sebebi karbonhidrata düştüğüm zamanlarda oldu

Kizlar malesef bende de basladi odem aslinda hareketli olmaya calisiyorum ama 3 gundur falan az su iciyorum sicak olunca terle de atiyoruz ve vucut cok susuz kaliyor ve farkettim direkt hem odem hem kabizlik yapti. Su gercekten sifa aksatmayalim

Çok Geçmiş olsun
Ben de geçtiğimiz haftalarda atlattım. Ateşe çok dikkat et. Aç da kalma sakın.bol sıvı bol C vitamini.
Bebek gelişiminde bi problem olmadı cok şükür
Anca kendime geldim yazabiliyorum, Vitamin alıyoru. İştahım da düzeldi çok şükür

Umarım bebeğimi etkilememistir

cok gecmiş olsun

Kızlar ben bugün lansinoh manuel göğüs pompası aldım. Ama aklım Mosci’ye de kaymadı değil. Sizce hangisi?

Karbonhidrat konusunda hepimiz öyleyiz canım benim ani kilo alımlarımın hep sebebi karbonhidrata düştüğüm zamanlarda oldu
Doğru söylüyorsun canım ben biraz evde yalnız kalmaktan falan iyice oturup düşündüm herhalde . Kilo aslında aşırı almadım toplamda on kiloya yakın aldım üç dört kilosunu bu ay aldım bence ondan da tansiyonum çok hareketli . Karbonhidrat azaltamiyorum o kadar açım ki hep birşey yiyesim var

Sen nasılsın canım sancı kasılma durumların nasıl
Kuzum 15 saat arayla 2 lt serum taktırınca biraz rahatladım işte.
Geçmiş olsun kuzum güneş hanım yine sabırsızlandı annesiyle kavuşmak istiyor Az daha sabret güneş hanım az daha
İnşallah
Kuzum çok geçmiş olsun. Bir süre dikkat edeceksin artık inşallah tekrarlamaz bir daha
Yatakta dönerken Sağ kalça kemiğimi elimle tutarak dönmem gerekiyor artık
Puzzle gibi parçalarıma ayrılacağım yakında
Anca kendime geldim yazabiliyorum, Vitamin alıyoru. İştahım da düzeldi çok şükür

Umarım bebeğimi etkilememistir
Hiçbir şey olmamıştır canım en güzel şekilde beslenmeye bak sen çok geçmiş olsun
Kızlar ben bugün lansinoh manuel göğüs pompası aldım. Ama aklım Mosci’ye de kaymadı değil. Sizce hangisi?
Bu mochiler sadece kendi kendine akanı mı topluyor yoksa şişesini sıkarak pompa gibi mı kullanıyoruz.
Hep kendi kendine akanı topluyor gibi şeyler yazıyor. O yüzden ben pompa fonksiyonu yok gibi anladım

K KIR PAPATYASII kuzum alıntılamıştım ama kaçmış sanırım.
Suyu günde 3 lt filan içebilsem herhalde bu kadar kasılmam olmazdı diye düşünüyorum. Şu tüp midenin bana tek dezavantajı su içememem oldu sanırım. 1.5 lt max içiyorum

Bir de dün gece yarısı sebepsiz bi kanamam oldu doktorumun eski hastanesine başvurduk. Muayene ettiler ama sebebi bulunamadı. Bebito iyi dediler. Dayanabilirsek inşallah cumartesi günü kendi doktorum bakacak, haklı olarak bir şey diyemem şu an dedi. Sancım olunca yine serum takıldı.

Benim kız baş aşağı 3 gün filan dayanabilmiş gene kafayı sağ kaburga altına dayamış. Dün öğlen çok sancılandırdı meğer dönüyormuş.
reflümüz de anında yeniden başladı.

Canım güzel dayandı senin kız bu zamana kadar inşallah daha da bekleyecek ben inanıyorum. Allah sağlıkla kucağımıza aldırsin insallah yavrularimizi

Kızlar 1 haftadır boya telaşından yorgunum bebek hareket ediyor ama eskisi gibi şiddetli vurmuyor normal mi olmadı bir kaç gün sonra doktora gidicem

kanaman nasıl oluyır damla şeklinde mi yoksa baya bir mi, acık mı koyu mu? bnmde ilk oğlum da oldu acılmam oldukca kanamam oluyordu 7cm acılmayla gittm en son

Canım güzel dayandı senin kız bu zamana kadar inşallah daha da bekleyecek ben inanıyorum. Allah sağlıkla kucağımıza aldırsin insallah yavrularimizi
İnşallah canım.
Valla ne yaşadım ne yaşıyorum bu hamilelikte, ben anlamadım artık. Engelli parkurunu da geçtik artık
Kızlar 1 haftadır boya telaşından yorgunum bebek hareket ediyor ama eskisi gibi şiddetli vurmuyor normal mi olmadı bir kaç gün sonra doktora gidicem
Kendini yorman ciddi etkiler canım.
Bir de artık çat çut vurmak değil de daha çok kolunu kaldırıyor indiriyor, bölgesel iniş kalkışlar oluyor bende mesela. Dinlendiğin zamanlarda takip et bakalım.
kanaman nasıl oluyır damla şeklinde mi yoksa baya bir mi, acık mı koyu mu? bnmde ilk oğlum da oldu acılmam oldukca kanamam oluyordu 7cm acılmayla gittm en son
Aaaa ne diyorsun
Peki bu kanamalar sürekli geliyor muydu? Yoksa biraz olup kesiliyor muydu?
Alttan alet ile açıp bakıldı aktif kanaman görünmüyor dediler. Gerçekten sonra lekelenme bile olmadı. Yumuşama ve aktif bi parmak açıklık durumu stabilmiş. Bi de çok fazla vajinal akıntın mevcut dediler. Anlamadım hiç.

Kanamaya gelince, sancısız acısız oldu ve bebek hareketsizdi.
Kontrol edeyim kendimi dedim bi baktım 3-4 yemek kaşığı kadar bi kanamam olmuş. Koyu kırmızı taze kan şeklinde. Pıhtı değildi. Herhalde bi yarım saat akmış ve bitti. Devamı gelmedi. Bel ve regl olacak gibi sancım vardı.
Ayağa kalktığımda ise bi süre kanamam olduğundaki içerde yangı hissi devam etti sonra stabil sancılara döndük.
gece hastanede 100 e vuran sancılar çıktı 8 dk da bir. İkinci 1 lt serumu alınca biraz daha seyrekleşti neyseki.

Canım eve geçtin değil mi

bnm damla damla seklinde gelıodu perinatologa gitmiştm bana demiştiki cok kanaman olursa dr. a git 10gun bnı öle idare etti.bebeğin yukarı cıkması daha ıı çnkü eğer bası vajınaya baskı yapsa kanala girip doğum başlardı guneş yıne sana fırsat vermiş. güneşte sana yardım ediyor annesi

Canım eve geçtin değil mi
Evdeyim papatyam sakin sakin cumartesiyi beklemeye çalışıyoruz
Anladım canım. Bana da nişan sonrası kılcal kanamalar filan gelir muhabbeti yaptılar da kesinlikle öyle olduğunu düşünmüyorum cünkü nişan geleli nerdeyse 24 saat olmuştu. Sabahki kontrolden sonra herhangi Farklı bi açılma filan da olmadı.
kuzu ayaklar aşağıda olunca benimki rahim ağzını tekmeliyordu ultrasonda da gördük. Hunileşmeyi böyle böyle yaptı.
Doktor da ebe de bebeğin kafasıyla itmesi için Kanala yerleşmesi gerekiyor ama ayak küçük olduğu için kendi kendine açılma yapar doğumu başlatabilir demişti.
Ama tabi şuan en azından çok tepinmedikçe mesane baskısı daha az oluyor.

Canım çok şükür ki sende ciğer geliştiriciyi defalarca yaptılar . Ben geleceğini zannetmiyorum bekleyecek miniğin daha ama sen zaten her duruma hazırlıklısin inşallah bekleyelim

Bunu bende merak ediyorum

ben doktoruma sordum, çalışabilir raporu 32 -37. haftalar için geçerliymiş. 37 den sonra izne çıkmak zorunluymuş artık, rapor vs verilmiyormuş.

Çok geçmiş olsun, sağlıkla doğacak inşallah aceleci kız her gün düzenli takip edemiyorum hep geriden geliyorum o yüzden her girdiğimde bu minik kızı merak ediyorum ne yaptı acaba diye :)

Kizlar gogus pompasi olmasi gereken bir sey diye dusunuyorum ancak ne alacagimi bilmiyorum. Bana biri manuel ve kendi kendine pompalayan bir alet soylemisti ama emin olamadim

ben birkaç farklı ebe ve hemşirenin tavsiyesiyle mochi aldım. elektrikli veya manuel makinelere her annenin ihtiyacı olmuyormuş o yüzden doğumdan sonra duruma göre alınmasını tavsiye ediyorlar. Tek sıkıntı ihtiyaç olursa indirim vs denk getirmek zor olabilir

Sen neler yaşıyosun böyle :/ son bi hafta mı diyelim o zaman.. Allah yardımcın olsun ben olsam psikolojim delirmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…