2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kizlar kitap aldiniz mi... Dogum sonrasi icin ... bakimi olsun gelisimi olsun.. hastaliklar vs... bir de haliyle egitimler uyku olsun tuvalet olsun vs vs ... siz anladiniz :)

Senin haftan ileri benden biz 32 ye yeni girdik akıntı yok tu başladı ve kasik ağrısı
Birde hemoroid vakası tabi neresi neden ağrıyor iyice karıştı
Canım bende henüz ağrı yok ama yalancı kasılmalar olabilir yine sen doktoruna sor mutlaka bu durumu

Kızlar sizler de bacak ağrıları, bel ağrıları oluyor mu? Geceleri özellikle bacaklarım çok ağrıyor. Takviye bir sürü vitamin kullanıyorum ama etki etmiyor sanırım

Darısı başınıza gözlerimi alamıyorum kızımdan yürüyorumda rahatımla kızlar ağrımda hiç yok
Kız zorla nazar edicen kendini masallah tü tü tü darisi basimiza aksamdan beri icim icime sigmiyor benimde ailecek sevindik bebisin kuveze girmemesine insallahda saglikla evinize cikarsiniz cokca sev Nil kuzuyu öpüyorum ikinizide

Sezeryanda kan geliyor mu ya Çok cahilim gerçekten, o zaman bağlanan hasta bezlerinden mi almak lazım yanımıza? Sizleri okudukça hastane çantasına başlıyorum
Geliyor kuzum kanama normal dogumdada sezaryan dogumdada var. Normal lohusa pedi alsan yeterli olur veya gece pedlerinden. Çanta olayi bendede ayni oluyor listem hazir ama cantayi bir turlu hazirlamaya gecemedim okudukca stres oluyorum hemen hazirlayasim geliyor sonra bir korku giriyor icime ya hazir edersemde dogum baslarsa diye piskolojik olarak bitmeye yakinim bu ara sonumuz hayir olsun artik

Merhaba teyzeler
Hastane randevumuz vardı bugün babamızı doktor ile görüntülü aradık
Bebeğim çok iyiymiş acıkmıştı sanırım tam yüzü dönüktü doktor 3d açtı parmağını emiyordu annemmm
1.600 gr olmuş kilosu 42 cm boyu ayakları göğsümün tam altında onlarla tekmeliyormuş elleri zannediyordum ben ee dedim başı nerde oda ayaklarıyla aynı hizadaymış bu çocuklar büyüdükçe nasıl duracaklarını şaşırdılar
Şeker için test istemişti tekrar açlık tokluk ama suyun iyi eğer şeker sıkıntın olsaydı arttırırdı suyunu dedi doktorum sanırım sorun yok
Doğum için 7000 tl fiyat verdiler özel oda ile
Buda fotomuz çok artistiz idare edin

Eklentiler

• 5C3836A0-1EFC-4CF3-BF16-D9C4FF3A5B23.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 110
Aman nazar değmesin maşallah maşallah

Gerçekten çok sevindim ilk suyum geldi mesajını gördüğümden beri aklımdasınız dua ettim, bu kadar hamilen duası aldınız ikiniz de iyisiniz çok şükür darısı bizim başımıza sağlıkla, analı babalı büyüsün inşallah minik kız

Kizlar kitap aldiniz mi... Dogum sonrasi icin ... bakimi olsun gelisimi olsun.. hastaliklar vs... bir de haliyle egitimler uyku olsun tuvalet olsun vs vs ... siz anladiniz :)

Benim okuduklarım;
  • Mahallenin En Mutlu Bebeği (Pek sevemedim, genel mantığı diğer kitaplarla aynı zaten)
  • Uyku, Güvenli Bağlanma ve Bebeğiniz - Sinem Özen Canbolat (Bunu daha çok sevdim)
Baya yavaş gidiyorum okumada ama sona sakladıklarımı doğumdan sonra okusam da olur gibi, tabi vakit olursa :)
  • Geliştiren Anne Baba - Doğan Cüceloğlu
  • Bilinçli Bebek - Solter
  • Otuz Milyon Kelime - Dana Suskind
  • Tuvalet İletişimi - Evren Bay Şengül
  • Bebeğimle Oynuyorum - Sinem Özen Canbolat
  • Harika Haftalar
Kızlar sizler de bacak ağrıları, bel ağrıları oluyor mu? Geceleri özellikle bacaklarım çok ağrıyor. Takviye bir sürü vitamin kullanıyorum ama etki etmiyor sanırım
Bende huzursuz bacak sendromu inanılmaz rahatsız ediyor.. imom omega dışında vitamin almıyordum. Magnezyum, demir, kalsiyum başladım. Hem gün içinde hemde gece yatmadan esneme germe hareketleri yapıyorum ama pek uyutmuyor

Bel ve sırt ağrısı için Orzax'ın Cosakondrin diye bir jeli var, hafif yanma hissi veriyor ve bana çok iyi geliyor hayatımda kullandığım en iyi ağrı jeli. Denemenizi tavsiye ederim

Bu arada birçok ücretsiz eğitim var ama benim en çok fayda gördüklerimi paylaşayım eğer bilmeyenler varsa;
Çam ve Sakura şehir hastanesinin ebe ve hemşireleri 4 hafta boyunca haftada 1 gün zoom üzerinden online eğitim veriyor. Sorularınızı da sorabiliyorsunuz ve katılım sayısı az olduğu için verimli geçiyor. Devlet hastanesi olmasına rağmen normal doğumu, ten tene teması vs destekleyen bir ekip. Yakın olanlar için yüz yüze eğitim veya birebir ücretsiz destekleri de varmış. Hatta psikolog desteği de veriyorlarmış, iletişime geçmenizi tavsiye ederim çok yardımseverler her konuda.

Kendi sitesinde canlı eğitimler var. Ben genelde günü saati uyduramadığım için yemek veya ev işi yaparken geçmiş kayıtları yine kendi sitesinden veya youtube kanallarından dinliyorum. Bazı eğitmenler gerçekten marka veya tüketime yönlendirmeyen faydalı bilgiler anlatıyorlar

Alınacakları hallettim bende... aynı haftada olduklarımı gördükçe başla dedim durma anneme de dedim bu durmayacak çok bekleme düğünden sonra hemen gel internetten gelecekler gelsin hepsini bir yıkar ütüler koyarım artık inşAllah tabi

Maşallah maşallah maşallah sağlıkla gelsin paşa

Günaydın kizlarr akıntı ve kasıklarda sancı bu hafta başlar mı? aramızda var mı? Bu durumu yaşayan
2 haftadır kasık ağrılarım benimde var doktor artık doğal diyor. Eğer böyle idrarda yanma akıntı yoksa sıkıntı yok dedi
Ay sıralarını beklesin minikler
Hamilelikte bacak sendromu varmıs ya doktorumuzla konustunuz mu
Oyy minik kuşuum beniim maşallah

Uzun zamandır çok iyiydim, sadece vitaminleri alınca kusuyordum, dün 4 tane fındık yedim savrula savrula kusturdu tekrar prilama başladım. Doğurana kadar içicem yetti gari. Var mı benim gibi halen prilam içen?

Yaşam hastanesi tekirdağ cnm öksürüğüm sadece narkozun etkisinden ilk çıktığımda 2 dk oldu hemen geçti öyle bir ilaç yükledimki ağrın olmayacak dediler cidden yürüyorum oturuyorum rahatımla emziriyorum korkma genel anestezi süper uyuyorsun uyanıyprsun 2 dk açılamıyorsun okadar şuan kızımı izliyorum dün sabah 7.30 dan beri uyumadım

Şimdilik yanma yok canım beyaz akıntı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…