2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canim benim de ayni regl agrisi gibi agrilar oluyo kesiliyor. Belim agriyo sonra duruyo. Karnim kaskati kesiliyo sonra yumusuyo… artik bebis saglikla gelsin istiyorum, hareketleride azaldi, ben de sorlaniyorum, iyi uyuyamiyorum dinlenemiyorum. Birisi yazdi ne kadar kolay dogum yapmis insallah bize de nasip olur

Ayni durumdayım inşallah hayırlısı ile kurtuluruz

Ah ah evde hoşafım hazır kaç gündür içememiştim bu akşam içtim artık.
Bu akşam saatlerdir vermediğim memeyi sağdım 60 ancak çıktı azalmış cidden gözümü kararttım biberonla verdim 50 içti. Uyumadı ve mayışmadı da. Şimdi ancak biraz daha emdi kucaktan inince uyanıyo napıcam bilmiyorum
Kendimi bi bakıma almam lazım alışacağız inşallah ilk anne olan biz değiliz sonuçta
Ay bi dili çözülse diye beklicez hepimiz yakında :) oooo kendi acıkıp uyanmaya başladı demekki güneş kız :) buralara ne yollardan geldiniz bi hatırlasanaaa güzel anne
Aynen kuzum çok şükür kendi acıkınca uyanıyor ortalığı yıkıyor
Acıkmanın tam olarak hangi evresinde uyanıyor bilmiyorum tabi:)
Ya unutur muyum o günleri unutmam da dilini çözsem bi:) şöyle bi emeklemeye başlasa alcam koynuma uyuyacağım korkmadan da şimdi diken üstünde oturuyorum ancak:))))
Doğru diyorsun 4. Trimester deniyordu bu zamanlara Biz daha 40. Haftayı doldurmadık üzerine bi 40 gün daha beklemeyiz demi
Çünküüü Atak haftaları 40. Hafta üzerine hesaplanıyor hayırlısı bakalım
Evde bi sistem oturtmaya başlasak daha kolay hallederiz de işte alışma süreci bu tabi:)
keşke eşlerede 40gun izin verilse dimi, bebişi kaç dk.da besliosun ben uyandıkca besliyorum ama yeterli mi değil mi bilmiyorum. bgn kontrolumz vardı dr. ii dedi ama anlayamıyorum.
Kesinlikle yaaaa
Hamarat aşırı düşünceli bi eş değildir ama söylediğimde yapmaya çalışan bi eştir bazen yapamaz ama çabalar uykuya pek karşı koyamaz.
Ama bu haliyle bile eşin evde varlığı işimi inanılmaz kolaylaştırıyormuş.
Ben de uyandıkça besliyorum ama saatleri takipteyim iyi emdiğini düşündüğüm anlarda(lıkır lıkır 15 dk-nadiren oluyor) 4 saate kadar dokunmadığım oldu ama genelde maks 3 saat duruyor. Bu ara beni emzik ettiğinden 1-2 saat arası uyanıyor. Bugün tarttım evde 3 kg olmuşuz sanırım bez ve çıtçıtlı zıbın ile 3150 gr çıktı. Kilo alımı güzel gibi bizim de. Sağıp komple biberon ile vermedikçe anlayamayacağız
Canım bebişim 3.800 doğdu boyu da 50 cm sabah 8 gibi hafif hafif başlayan sancılarım sonra şiddetlenince kendimizi hastanede bulduk 4 saatlk bir sancı süreci sonunda sağ Salim kavuştuk çok şükür
Maşallah olsun canım benim. Yeniden gözünüz Aydın olsun gece emzirme mesailerinde bizi yalnız bırakma

Bebeğimde gaz sancıları gözlemliyordum. Cok sık kızarıp morarıp ıkınıyordu. Pembe mıçmadığı gibi baya bez değiştirirken yüzüme karşı gaz çıkardığı bile oluyordu.
Gaz damlaları gibi ekstra bi şeylere geçmeden önce kimyon tohumu aldım ilk kez çayını içtim. Bi çay kaşığından demledim denedim. Hemen Minik gaz çıkışları oldu ve minimum ıkınma yaşadık ay inşallah böyle devam eder

Kimyonun tohumunu alıp çay demeyi herkes tavsiye ediyordu sende de işe yaramış ne güzeel yemeklerinede kimyon at kuzum oda iyi geliyor gaz problemine. Ve bol bol gaz masajı güzel rahatlatıyor

Ayyy ekstra meme yarası mı
Dorukcuğumuz ile kavuştunuz mu
Canım yazamadım kavuştuk ama kavuşamadık. Yoğun bakımda bir bebek kötüleşmişti doktor çok telaşlıydı apar topar çıkardılar bizi. Yavruya üzüldüm inşallah iyileşir. Cuma’ya kaldı kavuştay
Meme ucum standart dışıymış özel ölçü meme uçları siparişle getiriliyormuş 450 TL gibi de ayrı ücreti varmış akşam tam bir sinir bozuntusu ile geçti. Sınanmaktan yoruldum vallahi…

Ya ben de annen gidince bundan korkuyordum işte. Yorulmaz mı insan ya
Hiç öyle düşünme canım belki bakarsın memen erken terbiye olur, bebek de emiyor nasipse o emdikçe süt olacak, su içmeyi eksik etme ve bol bol protein yemeye çalış. Uzun vadede protein sütte katkısı var.
Ah güneşim ah
Hadi inşallah

Ya ben de hamileyken kadına sinirlenip bırakmıştım şimdi arayıp kaça geldiğini sormaya korkuyorum bir de gelecek mi o var tabii
Yaptıkları o yarım yamalak işe mecbur kalıyorum bu halimle Allah yardımcımız olsun.
canim gecen kasim annelerinde konusuyorlardi, ojeyle yasakmis ameliyata girmek
Bu doğru canım sırf doğumdan değil de bütün ameliyatlarda oje yasak.

Ay valla iyi kötü idare etcez artık onlarda farkındaa hayır aradıklarıma birde vicdan yapayım hamileyim ben 2-3 haftaya doğum var dedim belki olur da hani doğuma az kalmış yazıktır derler diye yok birisi diyor 3 hafta programım dolu 3 hafta sonra gelsem olur mu dedi bide dalga geçer gibi

nasıl bir doymuşluk içindelerse Cumartesi pazar gelmeyi de teklif etmiyorlar değil mi
Bu arada 3 haftaya doğum mu dedinnn

Kimyonun tohumunu alıp çay demeyi herkes tavsiye ediyordu sende de işe yaramış ne güzeel yemeklerinede kimyon at kuzum oda iyi geliyor gaz problemine. Ve bol bol gaz masajı güzel rahatlatıyor
Aynen ben de Buradan öğrenmiştim
Annem gideli Henüz yemek pişirmedim
Gaz masajı yapıyoruz bi de Bisiklet çeviriyoruz
Ah yavrum bir an önce şifa bulsun o da inşallah.
Meme ucu da kötü denk gelmiş ya normalden daha büyük olduğu için mi sıkıntı oluyormuş?

Meme terbiye mi oluyor bilmiyorum ama uykusuzluk etkiledi sanırım
Bi de kafama taktığım bi kaç mevzu vardı etkiliyor:)) neyse hiçbir şey bebeden önemli değil su anda
Protein, su çözeceğiz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…