Canim benim de ayni regl agrisi gibi agrilar oluyo kesiliyor. Belim agriyo sonra duruyo. Karnim kaskati kesiliyo sonra yumusuyo… artik bebis saglikla gelsin istiyorum, hareketleride azaldi, ben de sorlaniyorum, iyi uyuyamiyorum dinlenemiyorum. Birisi yazdi ne kadar kolay dogum yapmis insallah bize de nasip olurBenimde regl sancim iki üç gündr var ama on saniye olup hoop kayboluyor 3-4 saat yok niye böyle acaba 40+0 im
Doğumunz çok güzel olmuş darısı bize inşallah böyle doğum. Gözünüz aydın vatana millete hayırlı olsun
Canim benim de ayni regl agrisi gibi agrilar oluyo kesiliyor. Belim agriyo sonra duruyo. Karnim kaskati kesiliyo sonra yumusuyo… artik bebis saglikla gelsin istiyorum, hareketleride azaldi, ben de sorlaniyorum, iyi uyuyamiyorum dinlenemiyorum. Birisi yazdi ne kadar kolay dogum yapmis insallah bize de nasip olur
Bizim akraba yaptı yeni bir parmağını boyamamış işaret parmağı sanırım ölçüm içincanim gecen kasim annelerinde konusuyorlardi, ojeyle yasakmis ameliyata girmek
Allah yardımcımız olsun canım sağlıkla kucağımıza alalım inşallahBenim as
Benim aşağıda canım kafası orda kasilmalarim 34 ten sonra yoğun olmaya başladı şimdi daha sık tabi ihtiyaç dahilinde yürüyorum harici yatıyorum ona rağmen kasık ve vajina ağrısı kasılmasabır
Ah ah evde hoşafım hazır kaç gündür içememiştim bu akşam içtim artık.nasıl kurmuş yavrum işte..
Canım doyuyordur mideleri ne ki daha onların merak etme.
Bugün bir tarif aldım süt inmesini ve artmasını sağlıyormuş. 1 kase dut kurusuyla 6 7 tane kuru inciri yıkayıp kaynatıyomuşuz. Eriyip ılıyınca blenderdan geçiriyormuşuz. Gün içerisinde ılık olarak tüketiyormuşuz.. 2 3 bardak olacak şekilde. Tabi şekeri olanlar yine de dikkat etsin nolur nolmaz.
Aynen kuzum çok şükür kendi acıkınca uyanıyor ortalığı yıkıyorAy bi dili çözülse diye beklicez hepimiz yakında :) oooo kendi acıkıp uyanmaya başladı demekki güneş kız :) buralara ne yollardan geldiniz bi hatırlasanaaa güzel anne
Doğru diyorsun 4. Trimester deniyordu bu zamanlaraSürecin gecici oldugunu bil lütfen. Çocukların dünyaya alışma süreci 3 ay. Boşuna 4. Trimester demiyorlar bu sürece. Hatta ve hatta deneyimli annelerimiz yazsın bir bebeğin 40 cıkınca bile rahatlıyor bebek analı kızlı azıcık zaman verin birbirinize hepsi geçecek emin olÖnümüzdee up uzun bir yol vaar annem der ki evlendiniz gittiniz gözümün önünde değilsiniz diye hala aklım sizde kalıyor diye
Kesinlikle yaaaakeşke eşlerede 40gun izin verilse dimi, bebişi kaç dk.da besliosun ben uyandıkca besliyorum ama yeterli mi değil mi bilmiyorum. bgn kontrolumz vardı dr. ii dedi ama anlayamıyorum.
Maşallah olsun canım benim. Yeniden gözünüz Aydın olsunCanım bebişim 3.800 doğdu boyu da 50 cm sabah 8 gibi hafif hafif başlayan sancılarım sonra şiddetlenince kendimizi hastanede bulduk 4 saatlk bir sancı süreci sonunda sağ Salim kavuştuk çok şükür
Kizlar ne zamandir yoktum 38+5 erken dogum olacak diye neler dedi doktor hala dogurmadim. Bebekimde 3531 gr olmuş
Yarında gece de nasipse senin için son saatler olacakBirbasak kuzummm son saatler Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin paşamızı şimdiden geçmiş olsun ve hayırlı olsun
Bebeğimde gaz sancıları gözlemliyordum. Cok sık kızarıp morarıp ıkınıyordu. Pembe mıçmadığı gibi baya bez değiştirirken yüzüme karşı gaz çıkardığı bile oluyordu.
Gaz damlaları gibi ekstra bi şeylere geçmeden önce kimyon tohumu aldım ilk kez çayını içtim. Bi çay kaşığından demledim denedim. Hemen Minik gaz çıkışları oldu ve minimum ıkınma yaşadıkay inşallah böyle devam eder
Canım yazamadımAyyy ekstra meme yarası mı
Dorukcuğumuz ile kavuştunuz mu
Ya ben de annen gidince bundan korkuyordum işte. Yorulmaz mı insan yaBeynim o kadar yorgun ki şurada 2 cümle yazı yazmak bile o kadar zor geliyor. Annem bir kaç gün önce gitti. Eşim 2 gündür işe gidiyor. Bebe uykusuz bırakmaya başladı. Emmese de Memede durmak istiyor. Cok zorlanıyorum. Çok yorgunum çok uykusuzum düzgün beslenemiyorum ve hiç süt sıkıntısı çekmemiştim ama sütüm eskiye göre azalmaya başladı sanki
Hiç öyle düşünme canım belki bakarsın memen erken terbiye olur, bebek de emiyor nasipse o emdikçe süt olacak, su içmeyi eksik etme ve bol bol protein yemeye çalış. Uzun vadede protein sütte katkısı var.Memede süt yok gibi gerçektenemiyor ağzından akıyor da tabi saçma sapan vesvese de yapmamaya çalışıyorum tabi ki.
Düzeleceğiz inşallah
Emzik almıyor sabah ağlayacaktım eşim işe gitmeden oyalamaya çalıştı bebeyi emzik tutturmaya çalıştı öğürüyor atıyor kabul etmiyor
Bugün daha biberon denedim biraz alır gibi oldu ama arada ağzından atıyor onu da
cok yorgunluk var gerçekten boş boş halıya bakarken yakalıyorum kendimi
Bakalım eşimle de bi dinamik yakalayacağız inşallah maalesef yemekten anlamıyor o da hazır soslu tavuk filan alıp airfryer a atmak ve makarna pişirmekten anlaro da yeter inşallah.
Evde galactago damla vardı içtim hemen az önce. Bakalım artar inşallah
Gece beslemelerini 3 saate çıkarmaya çalışıyorum, ekstra anne sütü içiriyorum o şekilde 3 saat uyuyordu. Dün gece tam doyuramamışım sanırım3 te bi uyandı bi daha uyumadı doğru düzgün ya ağlamadan konuşsa dese ki ana ana koynunda taşı beni valla taşıyacağım ama basıyo çığlığı bi anda ben iptal
Ah güneşim ahAh ah evde hoşafım hazır kaç gündür içememiştim bu akşam içtim artık.
Bu akşam saatlerdir vermediğim memeyi sağdım 60 ancak çıktı azalmış ciddengözümü kararttım biberonla verdim 50 içti. Uyumadı ve mayışmadı da. Şimdi ancak biraz daha emdi kucaktan inince uyanıyo napıcam bilmiyorum
Kendimi bi bakıma almam lazım alışacağız inşallah ilk anne olan biz değiliz sonuçta
Aynen kuzum çok şükür kendi acıkınca uyanıyor ortalığı yıkıyor
Acıkmanın tam olarak hangi evresinde uyanıyor bilmiyorum tabi:)
Ya unutur muyum o günleri unutmam da dilini çözsem bi:) şöyle bi emeklemeye başlasa alcam koynuma uyuyacağım korkmadan da şimdi diken üstünde oturuyorum ancak:))))
Doğru diyorsun 4. Trimester deniyordu bu zamanlaraBiz daha 40. Haftayı doldurmadık üzerine bi 40 gün daha beklemeyiz demi
Çünküüü Atak haftaları 40. Hafta üzerine hesaplanıyorhayırlısı bakalım
Evde bi sistem oturtmaya başlasak daha kolay hallederiz de işte alışma süreci bu tabi:)
Kesinlikle yaaaa
Hamarat aşırı düşünceli bi eş değildir ama söylediğimde yapmaya çalışan bi eştir bazen yapamaz ama çabalar uykuya pek karşı koyamaz.
Ama bu haliyle bile eşin evde varlığı işimi inanılmaz kolaylaştırıyormuş.
Ben de uyandıkça besliyorum ama saatleri takipteyim iyi emdiğini düşündüğüm anlarda(lıkır lıkır 15 dk-nadiren oluyor) 4 saate kadar dokunmadığım oldu ama genelde maks 3 saat duruyor. Bu ara beni emzik ettiğinden 1-2 saat arası uyanıyor. Bugün tarttım evde 3 kg olmuşuz sanırım bez ve çıtçıtlı zıbın ile 3150 gr çıktı. Kilo alımı güzel gibi bizim de. Sağıp komple biberon ile vermedikçe anlayamayacağız
Maşallah olsun canım benim. Yeniden gözünüz Aydın olsungece emzirme mesailerinde bizi yalnız bırakma
Hadi inşallahBebeğimde gaz sancıları gözlemliyordum. Cok sık kızarıp morarıp ıkınıyordu. Pembe mıçmadığı gibi baya bez değiştirirken yüzüme karşı gaz çıkardığı bile oluyordu.
Gaz damlaları gibi ekstra bi şeylere geçmeden önce kimyon tohumu aldım ilk kez çayını içtim. Bi çay kaşığından demledim denedim. Hemen Minik gaz çıkışları oldu ve minimum ıkınma yaşadıkay inşallah böyle devam eder
Ya ben de hamileyken kadına sinirlenip bırakmıştım şimdi arayıp kaça geldiğini sormaya korkuyorumAy karaborsa kadınlar bende Ankara yaşıyorum bildiğin kara borsaya düştü4-5 kişi aradım gelmiyorlar bide hani aradığım kişiler de k.valideme, anneme işte akrabalarıma vs gelen kişiler yok doluyuz diyorlar. Bu gidişle annem ben eşim 3 müz girişcez artık kim nereyi becerirse. Perşembe günü bebişim oda takımı gelecek onu bekliyorum temizlik için
Bu doğru canım sırf doğumdan değil de bütün ameliyatlarda oje yasak.canim gecen kasim annelerinde konusuyorlardi, ojeyle yasakmis ameliyata girmek
Ya ben de hamileyken kadına sinirlenip bırakmıştım şimdi arayıp kaça geldiğini sormaya korkuyorumbir de gelecek mi o var tabii
Yaptıkları o yarım yamalak işe mecbur kalıyorum bu halimleAllah yardımcımız olsun.
Bu doğru canım sırf doğumdan değil de bütün ameliyatlarda oje yasak.
Ay valla iyi kötü idare etcez artık onlarda farkındaahayır aradıklarıma birde vicdan yapayım hamileyim ben 2-3 haftaya doğum var dedim belki olur da hani doğuma az kalmış yazıktır derler diye yok birisi diyor 3 hafta programım dolu 3 hafta sonra gelsem olur mu dedi bide dalga geçer gibi
Aynen ben de Buradan öğrenmiştimKimyonun tohumunu alıp çay demeyi herkes tavsiye ediyordu sende de işe yaramış ne güzeelyemeklerinede kimyon at kuzum oda iyi geliyor gaz problemine. Ve bol bol gaz masajı güzel rahatlatıyor
Ah yavrum bir an önce şifa bulsun o da inşallah.Canım yazamadımkavuştuk ama kavuşamadık. Yoğun bakımda bir bebek kötüleşmişti doktor çok telaşlıydı apar topar çıkardılar bizi. Yavruya üzüldüm inşallah iyileşir. Cuma’ya kaldı kavuştay
Meme ucum standart dışıymış özel ölçü meme uçları siparişle getiriliyormuş 450 TL gibi de ayrı ücreti varmış akşam tam bir sinir bozuntusu ile geçti. Sınanmaktan yoruldum vallahi…
Ya ben de annen gidince bundan korkuyordum işte. Yorulmaz mı insan ya
Hiç öyle düşünme canım belki bakarsın memen erken terbiye olur, bebek de emiyor nasipse o emdikçe süt olacak, su içmeyi eksik etme ve bol bol protein yemeye çalış. Uzun vadede protein sütte katkısı var.
Ah güneşim ah
Hadi inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?