- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.480
- 548
Canım Rabbim yardımcın olsun bir an önce çıksın inşallahKızlar taburcu oldum ama canımı ciğerimi hastanede bıraktımiçim yanıyor bir yandan. Diğer yandan süt sağmaya çalışıyorum artık uçlarını hissetmiyorum. Bugun gördüm yavrumu ama makinaya bağlı olduğu için alamadm kucağıma. Eğer bu akşam ayırabilirlerse yarın görüş saatinde kucağıma vericekler. Eve bebeğim olmadan dönmeyi hiç düşünmemiştim çok içime oturdu onu orda bırakmak
Evet canım bende ağlayınca ağzına sokuyorumzamanla geciyor ama memeler fora dolassan en iisi o sanki tereyağ sürdüm, ayva, yok kapak en son bıraktm memenın o kahve bölümünü sokuyorm ağzı açıkken ozmn azaldı
Çok teşekkür ederim benimkiler de öyle kanadı . Ya bana emzirme desteği verdiler de o kahverengi yeri ağzına verin diyorlar bebeğin ağzı küçücük ondan küçük alıyor . Birde sürekli tutup tutup bırakıyor3 çocuk emzirmiş bir anne olarak göğüs uçları tahribatinin tek bir nedeni var bebek yanlış tutuyor memeyi. Bu konuda mutlaka bebeği kontrole götürdüğünde bir bebek hemsiresinden destek almanı tavsiye ediyorum. Göğüslerin emme sonrası temizle kurula ve hava almalarını sağla. Bebek aktif emdiği için inan çok zor birnsurec 1 kere deneyimledim göğüslerim kanıyordu o dereceydi. Bebek doğru şekilde kavrarsa memeyi hiçbir acı olmuyor çünkü. Eğer yanlış tutarsa serçe parmağını ağzının kenarından şok memeyi kurtar tekrar ver memeyi doğru tutusta kısa sürede toparlayacaktır dediğim gibi kuru ve temiz bir şekilde hava alarak iyileşebilir. Geçmiş olsun
Ilk zamanlar bende aynı sorunu yaşadım . Altını değiştirince ağlayarak uyaniyorfu o şekilde hemen beslemeye çalışıyordumBebesi hiç uyanmayan var mı aranızda çocuğu uyandıramıyorum ne yaparsam yapıyımgünün 1 saati anca uyanık kalıyor
Bebeğin memeyi tutusundaki çene hareketini gözlemle, alt dudak dışa kivrimlanmis ve çene baskisiyla emiyor olmalı. Mümkünse sen asla eğilme bebeğe, sen dik dur. Bacaklarını yukselt bir nesne ile minder tabure ne olursa, bebek göğsüne gelmeli, çenesinden ağzını ac o şekilde ağzına dolu dolu şok meme ucunu. Sadece ucunu almasın. Eğer sadece ucunu aldıysa muhakkak serçe parmağını ekleminden kıvır, ve ağzının kenarından sok ve memeyi kurtar. Tekrar ver ağzının açık olduğundan emin olarak. Buradan bu kadar anlatabiliyorum. Işe yarar mı bilemiyorum ama bir faydası olur inşallah. Ve hep pozitif ol senin enerjini hissediyor. Eminim.basaracaksin.Çok teşekkür ederim benimkiler de öyle kanadı . Ya bana emzirme desteği verdiler de o kahverengi yeri ağzına verin diyorlar bebeğin ağzı küçücük ondan küçük alıyor . Birde sürekli tutup tutup bırakıyor
Çok geçmiş olsun canım. Çok şükür kimseye birşey olmamış. Sadaka çıkarmanız iyi olur. Bebişinde sağ salim kucağına alırsın inşAllah canım yaaKızlar günaydın Çok giremiyorum doğuran varsa Geçmiş olsun �nşallah sıkıntısız sorunsuz bir doğum yaşamışsınızdır Bebiş de siz de iyisinizdir Darısı artık benim başıma
Sanki bir tık inmiş gibi hissediyorum bebişi bugün 39 hafta oldu 3.15 doktor randevum var Tekrardan çatı muayenesi yapacak dua edin inşallah açılma vardır çocuk da inmiştir yoksa sezeryana doğru yollanacağım çünkü çocuk geçen hafta 3 700 kiloydu bu hafta 3 900 4 kilo arası muhtemelen bakalım doktor ne diyecek kilo fazlalığından dolayı belki sezeryan diyebilir 40 haftayı bekle sen bilemedim doktoru zorlasam mı normal için yani Epidural için
Bu arada 2 gün önce akşam köyde düğün vardı Normalde Annemlerin Ben götürecektim. Gerçi annem de sürmek isteyecekti sonra kararımı değiştirdim biraz geç giderim diye eşimle geçtim 5-6 dakikalık bir mesafe Bizim kendi evimizle dönüşte yine eşimle Geri dönecektim onlar da kendi arabaları ile dönüyor Annem sürdü annemler önden gittiydi tam bizim evimizin önüne geldi dönüş yaparken yolun kenarlarında bizim hep Hendek var bir çukurluk var Annem de erken dönmüş o günde cam buğu yapmış kaloriferi açacağına camları açmışlar o sıra durup da camı sileceğini aradan dönerek eve geçerken erken davranmış sen de ters dönmüş şekilde durabilmişler arabada annem babam yengem ve halam vardı biz de arkalarından 2-3 dakika sonra geldik belki mahalledekiler ambulansı çağırın vesaire dediler ama ben bir Şok geçirdim araba ters dönmüş şekilde görünce sıkıştılar mı sıkıştılar mı yanlarına da gidemiyorum kenarda ambulansı aradım yolu zor tarif ettim bir şok geçiriyorum mahalledekiler hep çıkarttı şükürler olsun babamın sadece alnına cam gelmiş o küçük bir kan atmış boylu boyunca ilk o çıkınca biraz da canım sıkıldı Allah'tan dikişsiz atlattı o gün hastanede geçti ama sonuçlar Hepsinin iyi çıktı şükürler olsun ucuz atlattılar sadece ağrı sızı eklem ağrıları ile bu sıkıntıda bitti Ama ben çok etkilendim korktum Çok mahalledekiler düğündekiler hepsi Büşra arabada mı diye Onlar da korktular arabada Ben olsaydım Muhtemelen zor çıkardım Gerçi onlar da nasıl çıktı Onun da aklım almıyor ya şükürler olsun Allah yardım etti ama iki gün oldu hala kendimde değilim o gün Allah'tan doğurmadım yani ama kasılmam oldu Belki de ondan sonra iner gibi hissettim ama çok inmedi yine yani bugün belli olacak bakalım
Dua edin Kızlar ben de size ediyorum İnşallah sağ salim Ekim annelere doğurmuş olarak karşıma çıkacaksınız sağlıklı olsunlar da gerisi teferruat
(Mesaji sabah yazmistim. Gitmişim ocak 2023 annelerine yazmisim. Kafam o kadar gitti ki nasil geri doner bilmiyorum. Aklima geldikce kotu oluyorum. Lohusalık baslangicinda boyle durum olmasi iyi olmadi. Ama oglum icin sabredecegim. Kafami dagitacagim
Bekliyoruz canım 40+4 şuan. Cumaya kadar doğdu doğdu dedi doğmazsa suni sancı ile başlatacak doğumu. Açılmam vs var sancım yok su yok bieşey yok başkaSeninkini hala bekletiyorlar mi canim 39 oldum. 40 i bekletir mi bilmiyorum mi hoca. Kilo da artiyor . Bir tik asagiya indi gibi hissediyorum ama yanlis da anlamis olabilirim. Bugun gidicem doktora
Yok anam yok doğuramadım dahaSen doğurdun mu ben kaçırdım
Benimde aynı çok üzülüyorum doğru düzgün besleyemiyorum uyku yüzünden meme de en fazla 10 dakika duruyor sonra yine uyuyor böyle olunca da kafama çok takıyorumO benim ben. Acıkınca da uyanmiyor öyle olduğu zamanlarda. Ayağını cimdikliyorum. Gidikliyorum. Burnunu sıkıyorum. Koltuk altlarından tutup kaldırıyorum. Ellerimi ıslatıp yüzüne sürüyorum yok. Canı istemezse asla uyanmiyor. Haliyle iki saatte bir besleyemiyorum ve çok üzülüyorum. Bazen de kendiliginden uyaniyo saatte bir. Bir gün öyle bir gün böyle.
Gece bir iki saat uyanık onun dışında gündüzleri hep uyuyor gözünü hiç açmıyor ne ağlaması ne sızlaması var emzirmek için uyandırmaya çalışsam da yok uyanmıyor ağzına alsa bile 2 3 dakika en fazla 10 15 dakika emip geri uyuyor meme deCanım senin bebeğinin gidişatı benimkine benziyor sanki
Bizim sarılık durumumuz da yok Allah’a şükür her şey normal ama bu kadar uyuması normal mi bilmiyorum doktor kontrolümüz de haftaya bizim buranın saçmalığı da bu ikimizin de kontrolü 2 hafta sonraBenim kiAsla uyanmıyor sarılık değeri 12 çıktı ama orta dedi doktor kan uyuşmazlığınız yok normal bu değer dedi cuma tekrar bakacak. Belkide hafif sarılıktan bilmiyorum.
Çok teşekkür ederim videolarını da izledim aslında bende acıdan kivrandigim için eminim o da kasiliyordurBebeğin memeyi tutusundaki çene hareketini gözlemle, alt dudak dışa kivrimlanmis ve çene baskisiyla emiyor olmalı. Mümkünse sen asla eğilme bebeğe, sen dik dur. Bacaklarını yukselt bir nesne ile minder tabure ne olursa, bebek göğsüne gelmeli, çenesinden ağzını ac o şekilde ağzına dolu dolu şok meme ucunu. Sadece ucunu almasın. Eğer sadece ucunu aldıysa muhakkak serçe parmağını ekleminden kıvır, ve ağzının kenarından sok ve memeyi kurtar. Tekrar ver ağzının açık olduğundan emin olarak. Buradan bu kadar anlatabiliyorum. Işe yarar mı bilemiyorum ama bir faydası olur inşallah. Ve hep pozitif ol senin enerjini hissediyor. Eminim.basaracaksin.
Sarılığı da yok çok şükür sadece çok iyi beslenmiyormuş gibi geldiği için çok üzülüyorumsarılıktan dolayı olabilir zmnla zmnla süre azalacak ama karnı tok olsa bile ben gündüz 2saat gece 3saat uyandrdım yedirdim
Farkettim
Kuzum gamastan pomad diyorumArkadaşlar doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun . Benim göğüslerim resmen yarıldı içinden beyazlıklar gözüküyor emzirirken mahvoluyorum bu çatlaklara çözüm bulan var mı
Allahım sabır versin bi an önce iyileşir toparlar da kavuşursunuz inşallahKızlar taburcu oldum ama canımı ciğerimi hastanede bıraktımiçim yanıyor bir yandan. Diğer yandan süt sağmaya çalışıyorum artık uçlarını hissetmiyorum. Bugun gördüm yavrumu ama makinaya bağlı olduğu için alamadm kucağıma. Eğer bu akşam ayırabilirlerse yarın görüş saatinde kucağıma vericekler. Eve bebeğim olmadan dönmeyi hiç düşünmemiştim çok içime oturdu onu orda bırakmak
Canım benim henüz cok da ufak bizim de başta böyleydiGece bir iki saat uyanık onun dışında gündüzleri hep uyuyor gözünü hiç açmıyor ne ağlaması ne sızlaması var emzirmek için uyandırmaya çalışsam da yok uyanmıyor ağzına alsa bile 2 3 dakika en fazla 10 15 dakika emip geri uyuyor meme de
Topuğunu sıkıyorum kollarını bacaklarını kaşıyorum kaldırıyorum burnunu sıkıyorum öpüp kokluyorum asla uyanmıyor altını açıyorum az mırıldanıp geri uyuyorM masalimsi1 Y Ygmr37 Kızlar durumumuz aynı bende uyandıramıyorumher şeyi deniyorum olmuyor. Bezi kirlenince hemen tepki veriyor sadece. Ne yapacağız bilmiyorum
İlk fırsatta hemen deniyorum kendime çok stres yapıyorum sütümün etkilenmesini de istemiyorumCanım benim henüz cok da ufak bizim de başta böyleydi
Soyman lazım gerekirse ıslak pamuklarla eklemlerinden ıslatın uyansın ağlatmaktan korkma gerekirse, beslenmesi lazım malum
Ben ekstra pudrasız eldiven ile serçe parmağımı emdirip enjektörle besliyordum . Memeyi kısa süreli emer ama parmak ile bir yandan sürekli dürterek daha cok besleyebilirsin.
Ben 10 dk dan sonra sağıyorum. En azından 10 dk emiyor. Gör bak birkaç gün sonra o 10 dakikada artacakBenimde aynı çok üzülüyorum doğru düzgün besleyemiyorum uyku yüzünden meme de en fazla 10 dakika duruyor sonra yine uyuyor böyle olunca da kafama çok takıyorum
Benimde öyle ama geçen haftaya göre çok şükür bu hafta daha iyiyiz. En azından aciktiginin farkına varabiliyor. Onun için dedim gün gün değişiyor üzme kendini. Midesi gün gün büyüyor bu fındıkların.Gece bir iki saat uyanık onun dışında gündüzleri hep uyuyor gözünü hiç açmıyor ne ağlaması ne sızlaması var emzirmek için uyandırmaya çalışsam da yok uyanmıyor ağzına alsa bile 2 3 dakika en fazla 10 15 dakika emip geri uyuyor meme de
Ayy her şeyi deneyeceğim şimdi yeni bir krem aldim bir kaç gün daha geçmezse bunu denerimKuzum gamastan pomad diyorum
Her emzirme öncesi yıkamalısın sadece. Dene ve gör
Geçecek canım geçen hafta çok daha fenaydı benim halim. Aç olduğunu biliyorum ama uyanmiyor. Beşiğin başında ağlıyordum çaresiz. 3 dk 5 dk emzirmeye devam.M masalimsi1 Y Ygmr37 Kızlar durumumuz aynı bende uyandıramıyorumher şeyi deniyorum olmuyor. Bezi kirlenince hemen tepki veriyor sadece. Ne yapacağız bilmiyorum
Enjektörle beslersen eğer iki elin de dolu olacağı için Dürtükleme eklem ıslatma kısmında başkasından destek alırsınİlk fırsatta hemen deniyorum kendime çok stres yapıyorum sütümün etkilenmesini de istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?