• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
İyi gelicek sana gazımı bende geç çıkarttım ondan katı hiçbir şeye izin vermiyordular kayısı bile sadece çorba içtim
Çıkarttım çok şükür ama benim sağ omzum çok ağrıyor doktor dedi anestezi den dolayıdır bol bol su iç dedi

Merhaba sizin bebiş 2400 mü doğdu benimki de o civarda doğdu 5 günlüğüz herkes çok küçük diyip canımı sıkıyor toparlar mı kendini bide mama da kullanıyor musunuz
Hiç takma öyle diyenleri benimki dün 2 kilo 100 gram doğdu çok küçük ama çok tatlı. Sen kimseyi takma bugünlerin tadını çıkar hızla büyüyecekler🥰

Bu arada kızlar çok hızlı kilo vermeye başladım çok zayıflamak istemiyorum ama iştah gitti bende çalışıyorum çok vermeyim hiç yakışmıyorum bana sizde durumlar nasıl?

Hiç bi işleme gerek yok ben birşey yapmadım 32. De çalışabilir raporu alınca ayrılış tarihi yazıyordu zaten o gün gelince ayrıldım sadece
32. Haftada çalışabilir raporu almıştım ben. Raporunda hangi tarihe kadar çalışabileceğim yazıyordu zaten. Sonradan ayrılırlen yeni bir rapor almadım. Sadece hatırlatma yaptım. İşyeri de sisteme kaydetmiş sadece onlar da bir işlem yapmadı
32'de çalışabilir raporunda 37 hafta izninin başladığı tarih yazıyor canım, ekstra başka bir şeye gerek yok dediler bana
teşekkürler kızlar bizim muhasebe birimi biraz tereddüt etti de

37. haftaya kadar çalışan hanımlar, 37. haftanız dolduğunda hastaneden gebelik istirahatinin başladığına dair ayrıca bir rapor aldınız mı? istirahate ayrılırken iş yerleriniz ne gibi işlemler yaptı?
Banada ekstra rapor yazmadılar. Doktoruma özellikle sordum ilk çalışabilir raporunda izne ayrılacağım tarih yazdığı için ikinci rapora gerek yokmuş. Doğumdan sonra bi daha rapor yazılacakmış. Bende tereddüt ettim ama kızların cevabını okuyunca bende rahatladım

Bu arada kızlar çok hızlı kilo vermeye başladım çok zayıflamak istemiyorum ama iştah gitti bende çalışıyorum çok vermeyim hiç yakışmıyorum bana sizde durumlar nasıl?
Bende de öyleydi birkaç gündür kendime geldim yemeye başladım bence adaptasyon sürecinden psikolojik olarak yiyemiyoruz

Banada ekstra rapor yazmadılar. Doktoruma özellikle sordum ilk çalışabilir raporunda izne ayrılacağım tarih yazdığı için ikinci rapora gerek yokmuş. Doğumdan sonra bi daha rapor yazılacakmış. Bende tereddüt ettim ama kızların cevabını okuyunca bende rahatladım
senin de doktoruna özellikle sormuş olman benim içimi daha da rahatlattı yarın sırf bu yüzden 36+6'da doktora gidecektim :D araştırırken bir yerde 36. haftada çalışamaz raporu alınması lazım gibi bir yazı okudum da tereddüt etmiştim

Kızlarr bugün 2.kez vajinal muayene oldum. Geçen hafta incelme vardı bu hafta bir parmak açıklık olduğunu söyledi. Ama kemiğimin biraz önde olduğunu bebeğin ensesinin kemiğe dönük çıkması gerektiğini, benim bebeğimin ise yüzünün kemiğe dönük olduğunu söyledi. Bu şekilde bi şey yaşayan, duyan var mı acaba. Normal doğum için haftaya tekrar bebeğin yüzünün duruşuna bakacak. Çok kuvvetli ıkınmam gerektiğini söyledi bir de. Biraz gözüm korktu tabi

Woodys Woodys hadi hayırlısı 😍 sana 16 eylül dediyse banada 13 filan mi der acaba ☺️ cumartesi belli olacak ama iyice sabırlandım artık
Sagol beybisi ama valla sehir hastanesinde sinir krizi geçirmeme az kalmıştı anestezi işini bi türlü halledemedm mahvettiler beni haftaya kaldı inşallah sorun çıkmaz 38.haftanin rutin kontrolu var o zmn halletmeye caliscam valla sevinemedim tarihe o kadar kötü bi gün oldu benim icin

Kızlarr bugün 2.kez vajinal muayene oldum. Geçen hafta incelme vardı bu hafta bir parmak açıklık olduğunu söyledi. Ama kemiğimin biraz önde olduğunu bebeğin ensesinin kemiğe dönük çıkması gerektiğini, benim bebeğimin ise yüzünün kemiğe dönük olduğunu söyledi. Bu şekilde bi şey yaşayan, duyan var mı acaba. Normal doğum için haftaya tekrar bebeğin yüzünün duruşuna bakacak. Çok kuvvetli ıkınmam gerektiğini söyledi bir de. Biraz gözüm korktu tabi
Ya çatı muaynesi dedikleri şey sanırım bilmiyorum artık doktorlara da güvenim kalmadı bazıları doğum ve ağrı esnasında sadece çatı bakılır diyor bazıları önceden bakıyor o kemikler sancı ve doğum esnasında iyice esneyebiliyormuş çünkü bir arkadaşıma da kemiğin önde normal doğuramazsın dediler şimdi sezeryan olacak bende cumartesi günü çatı muaynesi olacam ama olumsuz birşey derse başka bi doktora daha soracam

Ya çatı muaynesi dedikleri şey sanırım bilmiyorum artık doktorlara da güvenim kalmadı bazıları doğum ve ağrı esnasında sadece çatı bakılır diyor bazıları önceden bakıyor o kemikler sancı ve doğum esnasında iyice esneyebiliyormuş çünkü bir arkadaşıma da kemiğin önde normal doğuramazsın dediler şimdi sezeryan olacak bende cumartesi günü çatı muaynesi olacam ama olumsuz birşey derse başka bi doktora daha soracam
Bana normal doğuramazsın da demedi. Çok kuvvetli ıkınman lazım bebeğin ensesi kemiği karşılamalı ordan kurtulup çıkmalı dedi. Bilemiyorum ya 🥲 nasıl sağlıklıysa öyle gelsin istiyorum tabi ama sezaryende bi korkutuyo beni

Çıkarttım çok şükür ama benim sağ omzum çok ağrıyor doktor dedi anestezi den dolayıdır bol bol su iç dedi
Canım acilen Türk kahvesi içmen lazım bol.bol su ve kayısı suyu Türk kahvesi acı olsun nescafeden daha hızlı atıyormus anesteziyi bende de boyun tutulması oldu çok zor bilirim hemşire uyardı beni çok şükür Ağrı cogalmadan kurtuldum

Canım sezaryen sonrası omuz ağrısının sebebi kesinlikle gaz sancısı oluyor. Koridorda bol yürüyüş yap, yediklerine dikkat et, verdikleri gaz ilaçlarını iç.

Canım bende eridim resmen ne oldu anlamadım da ben surekli sütü sağmak zorunda kalıyorum kızım kucuk olduğu için memelerimde ağrı oluyor sarı kız 🐮 diyor bazen eşim 🥴🙃dünden beri de çok fazla kanamam var doktor bitmesi laizm dedi ama biraz fazla ayaktayim ondan sanırım

Back
X