2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bu gece hiç uyumadık kızlar ya banyo yaptığı gün böyle oluyor neden acaba çok huzursuzdu haftada 2 yıkıyoruz 1 e mi düşürsek acaba ?
Benimki de döngu halinde canım. 3 günde bir falan ya geceyi ya da gündüzü kesin uykusuz huzursuz geçiriyor.

Canım emzik tutmuyor, çok teşekkür ederim video için biraz olur gibi oldu şimdi. Memeyi kavrayamıyor birini, gerçekten çok çaresiz hissediyorum canım o kadar yanıyor ki
Ya sağmayı nasıl yapıyorsunuz ben sağım makinesinin sürekli dezenfekte edemiyorum bir sürü parçası var zaten çok çıkmıyor da sağınca süt. Üstelik biraz sağılmış süt vardı onu verdim enjektörlr ama enjektörün ağzı geniş geliyor sanırım yarısından çoğunu dışarı fışkırtıyor kaşık biberonla da almak istemedi, karnı aç mı değildi anlayabilmiş değilim ama 4 saat boyunca ağladı açlıktan mı ağlıyor başka bi şeyden mi bilememek beni çok yıpratıyor artık. 16 günlük bir bebek, 16 günde 16 yıl yaşlandım, sanırım depresyondayım

Bu gece hiç uyumadık kızlar ya banyo yaptığı gün böyle oluyor neden acaba çok huzursuzdu haftada 2 yıkıyoruz 1 e mi düşürsek acaba ?
Çocuk doktoru bana her gün muhakkak banyo yapacak dedi
Benimki de döngu halinde canım. 3 günde bir falan ya geceyi ya da gündüzü kesin uykusuz huzursuz geçiriyor.
Benimki 3 gün sürmüyor, bi gün iyi bi gün kötü

ayy yerim yaa
Kızlar selam, dün sabah bebeğinizi kucağımıza aldık şükür Sanırım son Ekim annesi oldum hala hastanedeyiz bakalım 2 bebekli hayat nasıl geçecek
hayirli olsun canim saglikli anali babali bir omru olsun
Çocuk doktoru bana her gün muhakkak banyo yapacak dedi

Benimki 3 gün sürmüyor, bi gün iyi bi gün kötü
burdaki dr larda her aksam rutin icin, banyo , emme , masaj gibi duzenli sirada yapin diyorlar

Ben de bunu sormaya gelmiştim
Hastane tipi makine kiraladım. 2 memeden 1 saatte danla damla 30 cc ancak çıkıyor. 30 cc de mama veriyorum. Emzirme işi iyice yalan oldu çok canım sıkılıyor. Sadece ucunu alıyor bebek, bu yüzden süt gelmiyor yavruma sağmak da pratik deği.

Benimkide emzik sonunda tuttu ama damaklı yani bakkal emziği ben en pahalı emzikleri aldım velet onları tutmadı yolda biyere giderken damarı tuttuğunda rahat ediyorum
ay ben asla onu yapmam buny yapmam demiyorum. basima neler gelicek bilmiorm sadece ben kuckken kortizon aldigim icin kiloluydum ve gidimi cekerek sveerlerdi. o nedenle gidim hep sarkik cocugumun gidisini sktirmicam kimseye o kesin

Alıntıları eklememişim

24 ekimde doğduk kuzum insallah ağrı kesiciler iyi geliyor onun dısında yürüyüs gaz tuvaletler halloldu çok şükür

Benim de yiyor kusuyor doymasına rağmen hala aranıyor meme veriyorum gene kusuyor o yüzden emzik veriyorum bende o hallere girdiğinde rahatlıyıp uyuyor
Gazlanıyor mu ki acaba
Kızlar selam, dün sabah bebeğinizi kucağımıza aldık şükür Sanırım son Ekim annesi oldum hala hastanedeyiz bakalım 2 bebekli hayat nasıl geçecek
Sağlıkla büyüt canım gözün aydıın

Biz uçakta bi sıkıntı yaşamadık emzir diyenler vardı ama o anda emmek istemedi yine de ağlamadı o sarsıntı ve sesle güzel uyudu yalnız bura korktuğum gibi soğukmuş her yeri sıcak kat kat giydirdim ama yanakları ısınmıyo ne yapmalı özellikle uzman arkadaşım sen önerirsin -Sunshine eve dönmeyi bile düşündüm dün gece hasta olcak diye ödüm kopuyo yanaktan üşür mü ki

Ben sağımı emme sonrası yapıyorum. Benim şapşik memede uyumaya bayılıyor. Gündüz uyandırıp devam etmeye çalışıyorum ama gece dayanamıyorum açıkçası. Maalesef sagdigim sütü biberonla veriyorum. Lansinohun biberonunu kullanıyordum. Ama onu kullandığımdan beri memeyi yavaş vakumlamaya başladı. Ben de Philips avent yenidoğan aldım. Kesinlikle çok memnunum. Resmen biberonda yoruluyor aynı memede olduğu gibi.
Ben sağımı emdikten sonra 15 dk falan yapıyorum. Pompanın memeye gelen yerini her seferinde yıkıyorum biberonla ama vakum yerini yikamiyorum. Saklama kabının içinde muhafaza ediyorum hepsini. Makine kısmı dışarda. Eds de kullandım siringada kullandım hepsini denedim. Çok meşakkatli. Çok şükür şu an biberonda kullansa emiyor.
Benimki hem ağlayıp araniyorsa açım demek istiyor. Bazen bir saatte emse bırakinca ağlamaya devam ediyor hazırda sütüm yoksa 30 cclik mama veriyorum susuyo. Bazen sadece gecede bir kere veriyorum bazen 24 saatte 3 kere falan mamayı.
Dün çok yorgundum akşama bir damla sütüm kalmadı. Kız erken uyudu onunla ben de uyudum. Gece birde kalktım. 10 dk emme sonrası tek memeden 15 dk sağımda 60 CC çıktı ilk defa. Yani kesinlikle uyku dinlenme şart süt için. Bir de yatmadan mayalı poğaça yemiştim ve komposto

Ben normal zamanda doğsaydı doğumda yaptıracaktım bu işi. Masaj kısmı en önemlisi
İnşallah canım

Kızlar bir de bu I love you masajını yapıyor musunuz. Gece yaptım bugün de yaptım. Rahatlatıcı etkisi oldu sanki

Mama kullananlar kutunun üstünde açıldıktan sonra 3 hafta içinde tüketin diyor biz günde bi iki kere verdiğimiz için kutunun çoğu duruyo mecburen attım başka aldım bu defa aptamil deneyeceğim bakalım nasılmış

Ben Aptamil kullanıyorum. Şu an bır sıkıntımız yok.

Doruk’un bugünkü muayenesinde verilen ilaçlar mide bulantısı yapabilir, bugün taburcu etmeyeceğiz dediler şimdi. Gerçekten bu hastanenin prosedürüne sinir olmaya başladım artık.
Ama bu duruma çok üzülemedim, fena soğuk algınlığı geçiriyorum. Bütün gece yutkunamadığım ve nefes alamadığım için oturdum. Yarına kadar daha çok toparlanırım inşallah.

Evet başlıyoruz

Minnoşum ilk dediklerin için bilmiyorum inşallah toparlar bi an önce yavrukusun şimdiden kansızlıkla uğraşmasına üzüldüm.
Ama 4.6 kan değeri gayet iyi bu aşamada diye düşünüyorum.
Benim bebe zayıf doğdu cilt altında yağ olmadığı için 1 ay kadar genel cilt tonu Mavi mor kırmızı arası gidip geliyordu ve dediğin gibi sarılık ile birleşince yüzü bi garip oluyordu. Zaten sürekli ıkınma halinde olduğunda yüzü kararıyordu gerçekten. Simdilerde kilo da alınca beyazladı yavrus sonunda
Hastaneden 3. Gün sabah çıktık sarılık değeri 9 du. 5. Gün sabah kanda 14.5 a yükseldi ve fototerapi aldık.
Günü ilerledikçe tehdit olmaktan çıkıyor fototerapi sonrası 9 a düştü. 2 gün sonra yeniden kan verdik 11 di yeniden ama devamında bir daha sarılık değerine bakılmasına gerek görmedi doktor. Kilo alıyordu.
2. Haftadan sonra çıktığını duymamıştım hiç
Sarı tülbent hiç örtmedim açıkçası inanmıyorum da 8-10 saat fototerapi ile 9 a ancak düşen değere sarı tülbent ne yapsın dedim ama denemekten zarar gelmez için rahat edecekse ört tabi
Çok geçmiş olsun sarılık başımıza bela oldu topikçe, bir de emzirme sorunu ben sana meme ucu için gamastan pomad krem önerebilirim ama emzirme öncesi yıkaman gerekiyor. Ben cok memnun kaldım Lansinoh duruyor öyle
26 ekimi de kavuştay tarihi olarak tabloya ekleyebilirim istersen

Deneyimlerini dinlemek için sabırsızlanıyorum yol biraz zor oluyor ama cok güzel can arkadaşım

Ya doktorun işine karışılmaz ama daha 10 günlük bebe de uzun süre aç bırakılmaz bence. İçgüdüsel olarak bakıyorum Ben bırakmazdım.
Suanda hiç uyumadı ama uyusa 4-5 saat bırakırım tabi öncesinde yeterince emdiğine eminsem.
Bence bi 2 hafta devirmek lazım en az sarılık vs yoksa zaten yavaştan bebe açlığa tepki veriyor neyseki
Ben 2 gündür deneme yapıyorum da.. üşüyor olabilir mi kıyafeti bi kat artırmayı deneyebilirsin
Ben kalın bi tulum daha giydirdim bu gece. 3 saat uyuduk şükürler olsun. Ki sadece anne sütüyle 2 buçuk saatten fazla uyuduğunu pek görmedim. gaz sancısı da azaldı sanki memede kıvranmadı. soymadım 2. Katı. sabahtan beri de güzel güzel uyuyor emiyor uyuyor battaniye ile bel kısmı sarılı ayaklarda patik var
Ben üstteki yazdığımı öneriyorum yeniden evin sıcaklığına göre isilik etmeden kıyafet artırmayı dene
ya benm butun tanidiklarim cok erken verdiler, dogar dogmaz verende vardi. burada duydum verilmez diye. bende hastane cantama koydum coktan veririm die
Ah ah kanayan yaram emzik
Tutmuyor
Dışarıda 2 kez ağlama kriziyle tuttu sadece
Maşallah subhanallah ayakta sallanırken emzik tutmak mı nasip et yarabbim bizimki boş boş ayakta sallanıyor gerçi geceden beri onu da yapmaya gerek kalmadı
Üşüyor olabilir mi acaba diyorum bizimki özellikle geceleri üşüyormuş
Ohiy maşallah
Detaylar Hani nerde detaylar
Hikayeni bekliyorum müsait zamanda
Bebeyi emzirdikten sonra 15 er dk sağım yapmanı öneririm canım
Başta çok zor ve pratik değil haklısın ama süt inmesi için biraz zorlamak gerekiyor inşallah artar daha da
Ben ucunu tutunca bildiğin meme ucumu kaktırıyorum içeri doğru bi şekil yol bulmaya çalışıyoruz
Benimki de çok aceleci ağzına alsın da nasıl alırsa artık
Eveeettt ben benim Kıza bi kat daha giydirdim derdi soğukmuş anlaşılan, özellikle geceleri
Ben bebe gözümün önündeyken özellikle, sert kırlentlerddn reflü yatağı etrafına set çekiyorum ve üzerine tülbent örtüyorum. Nefesiyle birlikte yüzü ısınıyor.
Bir de kafaya şapka asla taktırmıyor. O yüzden reflü yatağına büyük 4 kat müslin serip bebeyi yatırıp kafasının etrafına baş örtüsü gibi sarıyorum kenarları kıvırıyorum filan. Müslini de kundak gibi örtüyorum beline ama sıkıştırmıyorum kesinlikle çünkü kundak asla kabul etmiyor. Onun da üzerine polar battaniye atıyorum koltuk altı hizasına kadar. Zaten kollar dışarıda oluyor yüzüne çekme ihtimali yok. Kafa kısmını Dönünce burnu kapanmayacak şekilde ayarlamak lazım tabi. Sen halledersşn
Soğukla topla tüfekle savaşıyoruz
Cimriyiz sanılmasın kombi yakıyoruz ama ev komple kuzey maalesef.kendim içlik üzerine polar hırka ile uyudum

Kızlar bir de bu I love you masajını yapıyor musunuz. Gece yaptım bugün de yaptım. Rahatlatıcı etkisi oldu sanki
Ben yapıyorum her emzirme olmasa da emzirme sonraları biraz omzumda dik tutup reflü yatağına karın üstü bırakıyorum popo sırt ne varsa ovalıyorum
Güzel gaz çıkıyor.
Sonra üstüme sırt üstü yatıyorum karnına masaj yapıyorUm evirip çevirirken gaz çıkarıyor.
Emzirirken de aralarda gaz çıkarmahı deneyim emzirmeye devam ediyorum daha verimli olduğunu farkettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…