Benimki de döngu halinde canım. 3 günde bir falan ya geceyi ya da gündüzü kesin uykusuz huzursuz geçiriyor.Bu gece hiç uyumadık kızlar ya banyo yaptığı gün böyle oluyor neden acabaçok huzursuzdu haftada 2 yıkıyoruz 1 e mi düşürsek acaba ?
Canım emzik tutmuyor, çok teşekkür ederim video için biraz olur gibi oldu şimdi. Memeyi kavrayamıyor birini, gerçekten çok çaresiz hissediyorum canım o kadar yanıyor kiCanım mochi nasıl kullanılır videosunu @katinaizmir eylül grubunda paylaşmıştı ben de seninle paylaşayım. Ben de yanlış takıyormuşum burada 4 Farklı takılma yöntemi var.
Emme olayı ile ilgili de bebekler aç olduğundan değil de emme reflekslerini tatmin için de memede kalmak istiyorlar. Ben 19.günde dayanamayıp emzik vermiştim. 1 aydan sonra öneriyor doktorlar memeyi kavramayı öğrenip alışsın diye ama ben sabredemedim. Bu konudaki takdir de senin tabi. Allah yardımcımız olsun
Ya sağmayı nasıl yapıyorsunuz ben sağım makinesinin sürekli dezenfekte edemiyorum bir sürü parçası var zaten çok çıkmıyor da sağınca süt. Üstelik biraz sağılmış süt vardı onu verdim enjektörlr ama enjektörün ağzı geniş geliyor sanırım yarısından çoğunu dışarı fışkırtıyorCanım dün bizde berbat bir gün geçirdik. Benim göğüs ucumda yara yok. Dün sürekli meme istedi. memeyi sıkıyorum süt akıyor ama kız ememiyor. Çünkü o kadar ağladı uyumadı cirpindi ki yoruldu. Ne çenesi emmeye ne yutmaya yetti. Öyle olunca hem biraz sagdım hem mama ile takviye yaptım mecbur. Yani süt olmadığı için değil yorgunluktan doyamiyorlar bazen.
Çocuk doktoru bana her gün muhakkak banyo yapacak dediBu gece hiç uyumadık kızlar ya banyo yaptığı gün böyle oluyor neden acabaçok huzursuzdu haftada 2 yıkıyoruz 1 e mi düşürsek acaba ?
Benimki 3 gün sürmüyor, bi gün iyi bi gün kötüBenimki de döngu halinde canım. 3 günde bir falan ya geceyi ya da gündüzü kesin uykusuz huzursuz geçiriyor.
ayy yerim yaaBenimkide kullanıyor canım sürekli olmazsa sıkıntı olmaz dedi doktor ve yaş sınır varmış o zamana kadar sıkıntı yok bizde 3 çeşit emzik vardı chicconun olanı aldı kocaman ama onu tuttu
Hastanede falan veriyorum uykuya geçişte
hayirli olsun canimKızlar selam, dün sabah bebeğinizi kucağımıza aldık şükürSanırım son Ekim annesi oldum hala hastanedeyiz bakalım 2 bebekli hayat nasıl geçecek
burdaki dr larda her aksam rutin icin, banyo , emme , masaj gibi duzenli sirada yapin diyorlarÇocuk doktoru bana her gün muhakkak banyo yapacak dedi
Benimki 3 gün sürmüyor, bi gün iyi bi gün kötü
Ben de bunu sormaya gelmiştimBu durum bende de var yagerci 2 saat hic emzirmeden bekledigim pek olmuyor o yuzden mi tam cikan sutu goremiyorum ama iki meme 40 cc ancak cikiyor. Moral bozmamak gerek biliyorum ama insan ister istemez geriliyor. Bir de genelde aadece emdiginde doymuyor Ela mutlaka arkadan mama vermek zorunda kaliyorum ozellikle geceleri yoksa asla uyuyamiyor aranmaktan.
Benimkide emzik sonunda tuttu ama damaklı yani bakkal emziğiben en pahalı emzikleri aldım velet onları tutmadı yolda biyere giderken damarı tuttuğunda rahat ediyorum
ay ben asla onu yapmam buny yapmam demiyorum. basima neler gelicek bilmiormsadece ben kuckken kortizon aldigim icin kiloluydum ve gidimi cekerek sveerlerdi. o nedenle gidim hep sarkik cocugumun gidisini sktirmicam kimseye o kesin
Alıntıları eklememişimBenimkide kullanıyor canım sürekli olmazsa sıkıntı olmaz dedi doktor ve yaş sınır varmış o zamana kadar sıkıntı yok bizde 3 çeşit emzik vardı chicconun olanı aldı kocaman ama onu tuttu
Hastanede falan veriyorum uykuya geçişte
24 ekimde doğduk kuzumAh kuzum forum sağolsun doğurmadan önce en çok korktuğum şeylerden biriydi.
ilk mukus gördüğüm anda dedim eyvah..
şuanda sadece gaz problemi ve kakada problem var. Vücudunda başka bi belirti kızarıklık yok. Her bezi detaylı inceliyorum nokta kadar bile olsa kan var mı diye şükür o da yok henüz.
Bakalım perşembe ne olacak
Dediğin gibi süt ürünleri konusu çok kötü ne yiyeceğim diye Kara kara düşünüyorum
Toparlar inşallaj bi şeyi kalmamıştır ya
Bizim normal gecemiz çok kötü geçti, aşılar çok korkutuyor beni
Cıvık normal diye biliyorum kuzum
Bizimkinin pütür pütür yapısı iyice azaldı son günlerde
Bir tek kan görmemek mutlu ediyor beni
Gözünüz Aydın olsun
Minnoş benim de öyle süt gelmiyor bırakıyorum bebe emerken aynı memeden akmaya başlıyor. Süt süreklilik halinde üretiliyor yarım saat hiç yok gibi düşünme
Bi de vücut mekanizmamız çok ilginç kurduğumuz duygusal bağ da etkiliyor herhalde
Oy güzelliğe bak
Allah kolaylık versin sakince geçer inşallah
Biz de 2 şer saat araba yolculuğu yaptık karın doyur alt değiştir uyut bindir seklinde yola çıkınca sorun olmadısadece yola çıkması uzun sürüyor
Doruğum da eve geliyor güzel güzle giymek nasip olsun inşallahhh
Canım gözün Aydın olsun sağlıkla kolaylıkla büyütün inşallah
Kilosu da harika sezaryen de toparlarsın inşallah En kısa sürede. Başta zor olsa da Neyseki hepsi geçiyor
Doğum dün mü gerçekleşti kuzum ?
Çok hızlı kapanıyor o fark bol bol foto çekin Ve anın tadını çıkar inşallah
Benim de yiyor kusuyor doymasına rağmen hala aranıyor meme veriyorum gene kusuyor o yüzden emzik veriyorum bende o hallere girdiğinde rahatlıyıp uyuyorBen yaradığını düşünüyorum canım oyalıyor uykuya geçişi kolaylaştırıyor, bazı tabular var emzik vermeyin şöyle yapmayın böyle yapmayın diye. İnsan çaresiz kalınca her şeyi yapıyor/muş
İyi ki vermişim.
Gazlanıyor mu ki acabaBu gece hiç uyumadık kızlar ya banyo yaptığı gün böyle oluyor neden acabaçok huzursuzdu haftada 2 yıkıyoruz 1 e mi düşürsek acaba ?
Sağlıkla büyüt canım gözün aydıınKızlar selam, dün sabah bebeğinizi kucağımıza aldık şükürSanırım son Ekim annesi oldum hala hastanedeyiz bakalım 2 bebekli hayat nasıl geçecek
Ben sağımı emme sonrası yapıyorum. Benim şapşik memede uyumaya bayılıyor. Gündüz uyandırıp devam etmeye çalışıyorum ama gece dayanamıyorum açıkçası. Maalesef sagdigim sütü biberonla veriyorum. Lansinohun biberonunu kullanıyordum. Ama onu kullandığımdan beri memeyi yavaş vakumlamaya başladı. Ben de Philips avent yenidoğan aldım. Kesinlikle çok memnunum. Resmen biberonda yoruluyor aynı memede olduğu gibi.Canım emzik tutmuyor, çok teşekkür ederim video için biraz olur gibi oldu şimdi. Memeyi kavrayamıyor birini, gerçekten çok çaresiz hissediyorum canım o kadar yanıyor ki
Ya sağmayı nasıl yapıyorsunuz ben sağım makinesinin sürekli dezenfekte edemiyorum bir sürü parçası var zaten çok çıkmıyor da sağınca süt. Üstelik biraz sağılmış süt vardı onu verdim enjektörlr ama enjektörün ağzı geniş geliyor sanırım yarısından çoğunu dışarı fışkırtıyorkaşık biberonla da almak istemedi, karnı aç mı değildi anlayabilmiş değilim ama 4 saat boyunca ağladı açlıktan mı ağlıyor başka bi şeyden mi bilememek beni çok yıpratıyor artık. 16 günlük bir bebek, 16 günde 16 yıl yaşlandım, sanırım depresyondayım
Ben normal zamanda doğsaydı doğumda yaptıracaktım bu işi. Masaj kısmı en önemlisicnm biz hala yaptramadık desemdr. 6yas snrasına bırakın dedi bu yaz inşallah.ama bu dr. dan dr. a gerçekten değişiyor bazı dr. lar tam gelisimi tamamlansn dıyor bazısı kucukken en iisş dıo. banyoyuda evet yaptrdık snr hatta bol bol yağlayıp masajlar yap cnku kasları sert bazı bebeklerde de yumusak olabiliyor ikisinede masaj cok iyi geliyor. gözün aydın yeniden doğurmş gbi. yalnız nörolojı kalp randevulaeını şimdiden al
İnşallah canımDikkatli olacaksın canım emzirmeyi ihmal etmeyeceksin nasılsa mama yiyor diye ikisi bir arada götüreceksin sürecii ve en önemlisi sakin kal geçmiş gitmiş çok şükür
En güzelini yaparsın valla canım. Kücük cocuk birazcık daha deneyim istiyor sanırım. Benimkinin doğum kilosu şişliği gidince 2.700 civarlarına düştü gerçekten tutarken insanın ici gidiyor. Bende 3000 kilo üzerine gelse rahat etcemCanları sağlıklı olsunda insallah aldırılır kilo
Çok düzenli olmamakla birlikte arada yapıyorum ben aslında düzenli yapsak daha iyi olur rahatlar bebeklerimiz.Kızlar bir de bu I love you masajını yapıyor musunuz. Gece yaptım bugün de yaptım. Rahatlatıcı etkisi oldu sanki
Ben Aptamil kullanıyorum. Şu an bır sıkıntımız yok.Mama kullananlar kutunun üstünde açıldıktan sonra 3 hafta içinde tüketin diyor biz günde bi iki kere verdiğimiz için kutunun çoğu duruyo mecburen attım başka aldım bu defa aptamil deneyeceğim bakalım nasılmış
Minnoşum ilk dediklerin için bilmiyorum inşallah toparlar bi an önce yavrukusun şimdiden kansızlıkla uğraşmasına üzüldüm.Biz sarılık olduğunu anlamadık başta 5-6 gün sonra götürdük doktora. Gördüğü gibi sarılık olmuş bu dedi ama klasik sarılık rengi değil bizimki sarılıktan ziyade kararmış gibi rengi. Kan değerine göre çok yüksek değil 4.6 gibi bişeydi. Doktor başka testlerde yapmış kan değeri düşük çıktı ertesi gün tekrar kan vermeye gittik genetik bi test yaptırmış 1 hafta sonra çıkacakmış sonuç enzimlerle alakalı sıkıntı olabilirmiş eğer ondansa kansızlığa bağlı sarılık olmuş o da ne zaman geçer geçiyor mu onu da bilmiyorum. Bizim sarılık 2. Haftadan sonra çıkmaya başladı renginin düzelmesi bazen 2-3 ayı bulabiliyormuş.
Sizin kaçıncı gün başlamıştı sarılık?
Bir de geçsin diye sarı tülbent örttün mü?
Çok geçmiş olsun sarılık başımıza bela oldu topikçe, bir de emzirme sorunuBende ilk hafta emzirme sorunlari sarilikla ugrastim 17ydi deger.. emzirmeyi deneyince aglama krizine giriyordu yemedikcede ac kaldi sarilik oldu.. bitmeyen gaz sancilari yasiyordu krize giriyordu susturmak cok zordu.. simdi emzirme sorunum kalmadi alistik sarilik da gecti, gaz icinde kimyonlu rezene cayi iciyorum hergun vs.. gaz sancilarida azaldi.. simdide gogus ucu yarslarim cok berbat. Krem gumus kapak yapmadgm sey kalmadidaha iyi fikri olan varsa lutfen soylesin cunku cok can yakiyor emziresi kaciyor insanin hher defasinda gercekten..
26 ekimi de kavuştay tarihi olarak tabloya ekleyebilirim istersenİnşallah canım, hatta emzirme kampı yapmayı düşünüyorum, gerçi noldu tahmin et.nezle oldum gece bu saat oldu oturuyorum. Zamanlama harika
Canım ben anneme taşınıyorum 1 aylığına. Doruk’un 3000 kilo civarına gelene kadar çok dikkat etmem lazım.
Yarın eve görmeye gelenler olacak kayınvalidem kaynım filan, pasta yaptırdık bugün siparişini verdik. Doruk’un hastane çantası zaten hazır.böyle heyecanlı işler Evet bugünü unutmayacağım. 26.10.22
Canım sağolasınÇok teşekkür ederim
Gerçekten miben yalan değil onca zaman çok değişken ruh hallerindeydim ama kendim için söyleyeceğim en son şey güçlü olduğumdu. İnsan içinde yaşarken kendinin çok farkında olamıyor.
Beni ayakta tutan en önemli şey kendime koyduğum takvimdi, gerçekten yavrum o takvime göre terhis olacak.
Allah hiçbir bebeği ailesinden ayırmasın inşallah
Canımevet sonunda meme reddi olmadı. İnşallah olmaz da. Yarın küçük kuşla bol maceralı günlere adım atacağız
Ya doktorun işine karışılmaz ama daha 10 günlük bebe de uzun süre aç bırakılmaz bence. İçgüdüsel olarak bakıyorum Ben bırakmazdım.Silikon göğüs ucuna geri döndüm mecbur dün gece, tüm gün emzirnce akşama doğru yorgunluğun da etkisiyle o acıya dayanamıyorum
Bana son gittiğim doktor saatli emzirme önermiyorum dedi. Aç çocuk uyumaz, acıkınca uyanır uyandırma dedi, dün çok iyi geldi ben de uyudum ama bu gece kabus gibi geçti uyumadı bir türlü sebebini bilmediğim bir nedenden. Meme uçlarım berbat, emziremiyorum bir süre sonra ağlamaktan
Ben üstteki yazdığımı öneriyorum yenidenKızlar çıldıracağım lütfen bir şey söyleyin. Dün tüm gün neredeyse emzirdim. Göğüslerim akşama doğru inanılmaz ağrılı ve acılıydı. Silikon göğüs ucuna geçtim yine emzirmeye devam etmeye çalıştım ama kızım dün tüm gün sadecd 1 saat uyudu. Hele gece kabus gibiydi. Deli gibi silikon göğüs ucunu arıyor, yapışıyor, bulamayınca aşırı sinirleniyor, titriyor orada uyuyor gibi oluyor ağzından çıkınca deli gibi sinirlenip yüzüyle elini çiziyordu. Tam 4'te uyudu böyle böyle. Sütüm mü yetmiyor diyeceğim ama her yanından süt akıyor 2 tane atlet değiştirdin ve şu mochi'yi kullanamıyorum, durmuyor göğsümde, dün geldi kargo bir deneyim dedim bir baktım ki yatak göl olmuş, akıtmış meğerse nasıl kullanılıyor bu onu bile mi beceremedim. Uykusuzluğun ve yorgunluğunu hat safhasındayım nolur bir şey deyinher yanım süt, ama çocuk yine de doymuyor diye az kalsın mama verecektim, memede uyuyakaldı yine tam 4 saatin sonunda. Akan sütümü doğru biriktiremiyorum, mochiden çok umutluydum ama işe yaramıyor gibi hissediyorum, durmuyor göğsümde bir türlü
Ah ah kanayan yaram emzikya benm butun tanidiklarim cok erken verdiler, dogar dogmaz verende vardi. burada duydum verilmez diye. bende hastane cantama koydum coktan veririm die
Maşallah subhanallah ayakta sallanırken emzik tutmak mı nasip et yarabbimKimi çocuk da emzik tutmuyormuş öylesi de zor. Sürekli meme istiyor çünkü emzik almazsa işimiz iş. Bizimki de her zaman almıyor süt gelmediğini anlayıp bıraktığı zaman da oluyor ama tamamen reddetme gibi bir şey olmadı. Şuan ağzında mesela ayakta sallıyorum
Güya ayakta da sallamayacaktım ama çaresizlik
Üşüyor olabilir mi acaba diyorumBu gece hiç uyumadık kızlar ya banyo yaptığı gün böyle oluyor neden acabaçok huzursuzdu haftada 2 yıkıyoruz 1 e mi düşürsek acaba ?
Ohiy maşallahKızlar selam, dün sabah bebeğinizi kucağımıza aldık şükürSanırım son Ekim annesi oldum hala hastanedeyiz bakalım 2 bebekli hayat nasıl geçecek
Bebeyi emzirdikten sonra 15 er dk sağım yapmanı öneririm canımBen de bunu sormaya gelmiştim
Hastane tipi makine kiraladım. 2 memeden 1 saatte danla damla 30 cc ancak çıkıyor. 30 cc de mama veriyorum. Emzirme işi iyice yalan oldu çok canım sıkılıyor. Sadece ucunu alıyor bebek, bu yüzden süt gelmiyor yavrumasağmak da pratik deği.
Eveeettt ben benim Kıza bi kat daha giydirdim derdi soğukmuş anlaşılan, özellikle geceleriBiz uçakta bi sıkıntı yaşamadık emzir diyenler vardı ama o anda emmek istemedi yine de ağlamadı o sarsıntı ve sesle güzel uyudu yalnız bura korktuğum gibi soğukmuş her yeri sıcak kat kat giydirdim ama yanakları ısınmıyo ne yapmalı özellikle uzman arkadaşım sen önerirsin-Sunshine eve dönmeyi bile düşündüm dün gece hasta olcak diye ödüm kopuyo yanaktan üşür mü ki
Ben yapıyorum her emzirme olmasa da emzirme sonraları biraz omzumda dik tutup reflü yatağına karın üstü bırakıyorum popo sırt ne varsa ovalıyorumKızlar bir de bu I love you masajını yapıyor musunuz. Gece yaptım bugün de yaptım. Rahatlatıcı etkisi oldu sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?