Seni çok iyi anlıyorum. Gerekirse mama ver. Ne olacak ki. Ben hastanedeyken çocuk doktorunun biri sütün var bebekte emme refleksi var uğraş ama mama verme dedi. Benim gozyasladi süzüldü tabi. Ertesi gün vizite gelen çocuk doktoru insaflı çıktı. Tamam herşey uygun ama bu çocuk aç Sodyumu yükselmiş emmeden sonra mama verin dedi. Kilo kaybı devam ederken kızım iki günde kaybettiği kiloyu almaya başladı ve sodyum değeri düştü taburcu olduk. Düşünüyorum ya ertesi gün de aynı doktor gelseydi ben ne yapacaktım. Hiçbir şey yapamazsın belki yavrum yoğun bakıma alınırdı. Onun için gerekirse ver mama. Bebeğinin tok olduğunu bildiginde nasıl uyuyorsun var ya. İşte o uyku ile sütün de artar psikoloji de duzelir. Bir süre sonra mamaya ihtiyaç olmaz bile. Ben en son dün verdim mama mesela. O da beni hiç uyutmadigi için sütüm azaldı akşama doğru.Aynı durumdayım. Sürekli ağlıyorum o ağladıkça. Aklımda hep açlığı var. Ben ne biçim anneyim çocuğumun derdine derman olamıyorum, onu doyuramıyorum diye düşünüyorum hep. Göğsüm yara oldu, emziremiyorum diye stresten kurdeşen dökeceğim neredeyse. Evet biliyorum çok yanlış bebekler etkileniyor böyle şeylerden ama insanın elinde değil, çok kıstırılmış ve çaresiz hissediyor insan.
Yaşadım canım yaşamaz miyim. Evdeki benim dışımda gelişen gerginliklerden nefret ettim. Ya dedim bir başıma olsam daha iyi olacak sanki. Sonra umursamamaya başladım eşim de olsa annem de. Yoksa kalkamayiz altından herşeyin. Sen sadece bebeğine odaklan boşver. Odama çekiliyorum kimse evde yokmuş gibi davranıyorumKizlar ben mental olarak cokmek uzereyim. Dun annemle kayinvalidem geldi annemin kvye taaa dugundeki taki konularindan falan laf sokmalari , esimin gelip bana kizmasi, kvnin surat asip oturmalari falan beni bitirdi gercekten. Kimseye laf anlatamiyorum zaten altim dikisli ustten gogusler yara emzirmeyi bilmiyorum cocuk tutsun diye ugrasiyorum fi tarihinden kalma taki mevzusunu dinliyorum. Lohusayim diye sozde beni yalniz birakmamak icin evime gelip hicbir yardim etmeden gidiyorlar hatta cat kapi geliyorlar. kafayi yiycem evin heryerinden mikroplar yayiliyor gibi pis hissediyorum ama temizlik yapacak halim yok halim olsa zaten ev bos kalmiyor ki temizleyeyim. Allah yine esimden razi olsun isten geliyor evi supurmeye girisiyor gercekten bize bizden baska care yok kimseyi gormek istemiyorum etrafimda ben bebegim esim zaman gecirmek istiyorum.
Buraya yazdim artik icimi dokmek icin belki benim gibi ayni sacmaliklari yasayanlar vardir.
Eds'nin ne olduğunu bilmiyorum canım benBir de ben eds de siringadan daha çok rahat etmiştim. Parmağımı emerken onu da çekiyodu.
Evet ben de öyle düşünüyorum aslında ama 1 hafta daha verdi doktor . Anne sütüyle devam önce , daha sık emzir dedi. O yüzden henüz vermiyorum mama ama aklım hep midesindeSeni çok iyi anlıyorum. Gerekirse mama ver. Ne olacak ki. Ben hastanedeyken çocuk doktorunun biri sütün var bebekte emme refleksi var uğraş ama mama verme dedi. Benim gozyasladi süzüldü tabi. Ertesi gün vizite gelen çocuk doktoru insaflı çıktı. Tamam herşey uygun ama bu çocuk aç Sodyumu yükselmiş emmeden sonra mama verin dedi. Kilo kaybı devam ederken kızım iki günde kaybettiği kiloyu almaya başladı ve sodyum değeri düştü taburcu olduk. Düşünüyorum ya ertesi gün de aynı doktor gelseydi ben ne yapacaktım. Hiçbir şey yapamazsın belki yavrum yoğun bakıma alınırdı. Onun için gerekirse ver mama. Bebeğinin tok olduğunu bildiginde nasıl uyuyorsun var ya. İşte o uyku ile sütün de artar psikoloji de duzelir. Bir süre sonra mamaya ihtiyaç olmaz bile. Ben en son dün verdim mama mesela. O da beni hiç uyutmadigi için sütüm azaldı akşama doğru.
Canım pompa yaptın mı hiç pompayla çıkan sütü verdin mi oradan Anlarsın belki ne kadar sütün var şu an benim yani fazla sığamadım ama 30 CC çıkartıyordum bir memeden onu da içti hatta en son ama Birazını çıkarttı belki de 30 CC fazla mı geliyor bilmiyorum ama şimdi belki normal geliyordur ne kadara aldığını şu an bilmiyorum arım saat oyalanıyor İkisinde de uyuması güzel ama 2 saatte bir uyuyorsa da uyandır gündüz en azından şekeri düşünce de uyuyup kalabiliyorlar Benimkinin bir şansı Biraz kilolu o da onu Dinç mi yapıyor bilmiyorum ama açlığa dayanıyor benim bir hafta oldu 15 günü belki daha iyi olur toparlanır Seninki de inşallah oparlanır İlk zamanlar böyle olacak yapacak bir şey yok Ben de anca dün gece uyuyabildim O da kesik kesik 2 saatte bir süt verdiğim için ama gazdan dolayı doğumdan beri uyuyamadım anca dün uyudum O da 6 gün yaniCanım ben gün içinde 2 saatte bir emzirme yapmıyorum, yapamıyorum çünkü hep yaka iğnesi gibi göğsümde. Yoksa ağlıyor, aranıyor. Bir memeyi içiyor sonra oyalanıuor uyuyor, uyanıyor ağlıyor, diğer memeye geçiyoruz, yine aynısı. Derin uykuya dalamıyor o ara acaba sütüm mü yetmiyor? Ama bu gece mesela 4e kadar ayağa dikti bizi, artık kucağımda emerken (emmiyor da meme başını kavrayıp bırakıyor sadece) ben de uyudum kendimi de bebeyi de sağlama alıp. 40 dakika sonra kaldırıp yerine yatırdım, 8 buçuk gibi uyandırdım sonra. Herhalde aç olsa o kadar uyumazdı, değil mi? Emzirme olayı beni iyice strese sokmaya başladı. Uykusuzlupu söylemiyorum bile,
Ne güzel keşke hep böyle akıllı olsalar biz de onları daha stressiz okuyabilsek
Beslenme sondası oluyor canım. Bir de makine ile sağım yok dimi sende. Şırınga ile sagmayi biliyor musun. İlk başta memem sertlesince onunla sagmistim. Anlık 20 CC falan çıkarıyorsun hemen veriyosun BebişeEds'nin ne olduğunu bilmiyorum canım ben
Evet ben de öyle düşünüyorum aslında ama 1 hafta daha verdi doktor . Anne sütüyle devam önce , daha sık emzir dedi. O yüzden henüz vermiyorum mama ama aklım hep midesinde
Hayır olsun canım. Şu an en büyük artım emzirmediğim için nurofen içebiliyorum. Böyle olacağını bilseydim dün de içerdim bugün daha kolay toparlardım. Doktora sordum şimdi emzirmeden 8 saat önce bırakmış olmam gerekiyormuş ilacı.Haydaaa
bunda da olsun bi hayır inşallah sen de biraz daha toparlanırsın yarına kadar. Çıksın da 2 gün rötarlı çıksın artıkbu ilaçlar bi daha verilecek mi acaba sürpriz yaşanmasa bari
İnşallah canım bol bol terlemeye çalışıyorumsaglik olsun kuzum .
En azindan Doruk icin yesil isik yanana kadar sen toparlarsin
Korkma bebeklerin gögsü ve sırtı sıcaksa üşümüyor demektir bizimkinin hep elleri soğuktur kombi
Yanmadığına rağmen 23 derece ev body üst yelek olduğuna rağmen elleri hep soğuk
İnşallah canım, elbette sağlığı iyi olsun 1 gün önemli değil ama bu kadar belirsizlik fazla. Şimdi telefonda yarın da olmayabilir dedi doktorun yardımcısı.Canim insallah en kisa zamanda kavusursun yavruna bu son ayri geceniz olur. Tam sagligi yerinde sekilde evine gelsin de varsin bir gun gec olsun. Eve mide bulantisiyla gelse daha kotu olurdu sizin icin. Bir an once kavusun insallah
İnşallah canımHerşeyde vardir bir hayır canım. Ah bu zaman geçmezken her gün ertelenmesi çok sinir bozucu ama olsun. Sen de toparlarsin bu arada enerjiye cooook ihtiyacın olacak annesiiiii
Göğüs ucu kremi işe yaramadı mı sende? Bana çok iyi gelmişti 5. Günden sonra ağrıyı çok hissetmedim. O ağrı sezeryandan zor çok iyi anlıyorum seniSilikon göğüs ucuna geri döndüm mecbur dün gece, tüm gün emzirnce akşama doğru yorgunluğun da etkisiyle o acıya dayanamıyorum
Bana son gittiğim doktor saatli emzirme önermiyorum dedi. Aç çocuk uyumaz, acıkınca uyanır uyandırma dedi, dün çok iyi geldi ben de uyudum ama bu gece kabus gibi geçti uyumadı bir türlü sebebini bilmediğim bir nedenden. Meme uçlarım berbat, emziremiyorum bir süre sonra ağlamaktan
Sarı tülbenti espiri olsun diye söyledim inanmıyorum tabi ki deEvet başlıyoruz
Minnoşum ilk dediklerin için bilmiyorum inşallah toparlar bi an önce yavrukusun şimdiden kansızlıkla uğraşmasına üzüldüm.
Ama 4.6 kan değeri gayet iyi bu aşamada diye düşünüyorum.
Benim bebe zayıf doğdu cilt altında yağ olmadığı için 1 ay kadar genel cilt tonu Mavi mor kırmızı arası gidip geliyordu ve dediğin gibi sarılık ile birleşince yüzü bi garip oluyordu. Zaten sürekli ıkınma halinde olduğunda yüzü kararıyordu gerçekten. Simdilerde kilo da alınca beyazladı yavrus sonunda
Hastaneden 3. Gün sabah çıktık sarılık değeri 9 du. 5. Gün sabah kanda 14.5 a yükseldi ve fototerapi aldık.
Günü ilerledikçe tehdit olmaktan çıkıyor fototerapi sonrası 9 a düştü. 2 gün sonra yeniden kan verdik 11 di yeniden ama devamında bir daha sarılık değerine bakılmasına gerek görmedi doktor. Kilo alıyordu.
2. Haftadan sonra çıktığını duymamıştım hiç
Sarı tülbent hiç örtmedim açıkçası inanmıyorum da8-10 saat fototerapi ile 9 a ancak düşen değere sarı tülbent ne yapsın dedim ama denemekten zarar gelmez için rahat edecekse ört tabi
Çok geçmiş olsun sarılık başımıza bela oldu topikçe, bir de emzirme sorunuben sana meme ucu için gamastan pomad krem önerebilirim ama emzirme öncesi yıkaman gerekiyor. Ben cok memnun kaldım Lansinoh duruyor öyle
26 ekimi de kavuştay tarihi olarak tabloya ekleyebilirim istersen
Deneyimlerini dinlemek için sabırsızlanıyorumyol biraz zor oluyor ama cok güzel can arkadaşım
Ya doktorun işine karışılmaz ama daha 10 günlük bebe de uzun süre aç bırakılmaz bence. İçgüdüsel olarak bakıyorum Ben bırakmazdım.
Suanda hiç uyumadı ama uyusa 4-5 saat bırakırım tabi öncesinde yeterince emdiğine eminsem.
Bence bi 2 hafta devirmek lazım en az sarılık vs yoksa zaten yavaştan bebe açlığa tepki veriyor neyseki
Ben 2 gündür deneme yapıyorum da.. üşüyor olabilir mi kıyafeti bi kat artırmayı deneyebilirsin
Ben kalın bi tulum daha giydirdim bu gece. 3 saat uyuduk şükürler olsun. Ki sadece anne sütüyle 2 buçuk saatten fazla uyuduğunu pek görmedim. gaz sancısı da azaldı sanki memede kıvranmadı. soymadım 2. Katı. sabahtan beri de güzel güzel uyuyor emiyor uyuyorbattaniye ile bel kısmı sarılı ayaklarda patik var
Ben üstteki yazdığımı öneriyorum yenidenevin sıcaklığına göre isilik etmeden kıyafet artırmayı dene
Ah ah kanayan yaram emzik
Tutmuyor
Dışarıda 2 kez ağlama kriziyle tuttu sadece
Maşallah subhanallah ayakta sallanırken emzik tutmak mı nasip et yarabbimbizimki boş boş ayakta sallanıyor gerçi geceden beri onu da yapmaya gerek kalmadı
Üşüyor olabilir mi acaba diyorumbizimki özellikle geceleri üşüyormuş
Ohiy maşallah
Detaylar Hani nerde detaylar
Hikayeni bekliyorum müsait zamanda
Bebeyi emzirdikten sonra 15 er dk sağım yapmanı öneririm canım
Başta çok zor ve pratik değil haklısın ama süt inmesi için biraz zorlamak gerekiyor inşallah artar daha da
Ben ucunu tutunca bildiğin meme ucumu kaktırıyorum içeri doğru bi şekil yol bulmaya çalışıyoruz
Benimki de çok aceleci ağzına alsın da nasıl alırsa artık
Eveeettt ben benim Kıza bi kat daha giydirdim derdi soğukmuş anlaşılan, özellikle geceleri
Ben bebe gözümün önündeyken özellikle, sert kırlentlerddn reflü yatağı etrafına set çekiyorum ve üzerine tülbent örtüyorum. Nefesiyle birlikte yüzü ısınıyor.
Bir de kafaya şapka asla taktırmıyor. O yüzden reflü yatağına büyük 4 kat müslin serip bebeyi yatırıp kafasının etrafına baş örtüsü gibi sarıyorum kenarları kıvırıyorum filan. Müslini de kundak gibi örtüyorum beline ama sıkıştırmıyorum kesinlikle çünkü kundak asla kabul etmiyor. Onun da üzerine polar battaniye atıyorum koltuk altı hizasına kadar. Zaten kollar dışarıda oluyor yüzüne çekme ihtimali yok. Kafa kısmını Dönünce burnu kapanmayacak şekilde ayarlamak lazım tabi. Sen halledersşn
Soğukla topla tüfekle savaşıyoruz
Cimriyiz sanılmasınkombi yakıyoruz ama ev komple kuzey maalesef.kendim içlik üzerine polar hırka ile uyudum
Ben yapıyorum her emzirme olmasa da emzirme sonraları biraz omzumda dik tutup reflü yatağına karın üstü bırakıyorum popo sırt ne varsa ovalıyorum
Güzel gaz çıkıyor.
Sonra üstüme sırt üstü yatıyorum karnına masaj yapıyorUm evirip çevirirken gaz çıkarıyor.
Emzirirken de aralarda gaz çıkarmahı deneyim emzirmeye devam ediyorum daha verimli olduğunu farkettim.
Bende burda görünce merak etmiştim benim kızda dediğin gibi baya gürültülü yapıyorKizlar bi de sesli kaka nasil oluyor biraz degisik bi soru oldu ama
Bizim kiz hep sesli yapiyor gurkk sesi geliyor ama normal degil mi zaten bu durum.
Bir de bizimkinde vajinal akinti durumu var baska yasayan oldu mu ne zaman gecer?
Emzik candır canKızlar benim bebe emzik tutmuyordu, akşam huysuzlanınca eşim bir daha deneyelim dedi, şak diye tuttu sıpa, nasıl güzel emcüklüyor görmeniz lazım.
Yazarken azıcık utanıyoruma ama yemin ederim kıskandım emziği, bir bahaneyle aldım ağzından. Verme şimdi gece veririz alışmasın falan diye. Eşim tipimden anladı tabi kızardım resmen. Emziği de kıskanmazsın ya. Memem dururken ne demek emzik. Hala gerginim.
Özel de mi kalıyor doruk ? Öyleyse eğer her yattığı gece için devletten yatak parası alınıyor bende ilkinden dolayı tecrübeliyim hiçbir tedavi uygulamaıyorum sadece bakımını yapıyorum dediği gün doktor imza atıp çıkarmıştım bebeğimi yani siz bilirsiniz ön görünüzde hala erteleme yapabileceklerini düşünüyorsanız doktoru baskılayın bence herşeye tamam deyince zaafımızı kullanıp bizi mahrum bırakyorlar bebeğimizdenDoruk’un bugünkü muayenesinde verilen ilaçlar mide bulantısı yapabilir, bugün taburcu etmeyeceğiz dediler şimdi. Gerçekten bu hastanenin prosedürüne sinir olmaya başladım artık.
Ama bu duruma çok üzülemedim, fena soğuk algınlığı geçiriyorum.Bütün gece yutkunamadığım ve nefes alamadığım için oturdum. Yarına kadar daha çok toparlanırım inşallah.
Ooo bizimki de öyle hem ses hem kokuKizlar bi de sesli kaka nasil oluyor biraz degisik bi soru oldu ama
Bizim kiz hep sesli yapiyor gurkk sesi geliyor ama normal degil mi zaten bu durum.
Bir de bizimkinde vajinal akinti durumu var baska yasayan oldu mu ne zaman gecer?
Ya bebeğim ben doğumdan sonra eve gelir gelmez tutturmaya çalıştım kesinlikle katılıyorum sana, tutmadı diye sevinmişim resmen, dün anladım bunu.Emzik candır can
Ben de 19 gün direneniydim o gün vereceksin artık memem inanılmaz acıdı emmekten.
Annem emzik bakıcı der hep gerçekten öyle, boşver ilk bir kaç saat ben de kötü hissettim ama sonra oh be dedim :)
Geceyle gündüz sütü miktarı aynı olmuyor prk zaten canım. Gece daha çok oluyor memeyi boşalttığın sürece. Benimki gece artıyor ertesi gün akşama doğru mama vermek durumunda kalabiliyorumKızlar yardim.edin çok kötüyüm bugün işitme testi vardı gittik geldik geceden sütüm aynı miktarda değildi sanki dolgunluk olarak. Neyse eve geldik bebek uyumuyor sürekli memede duruyor yine. Ablası perişan oldu ilgilenemiyorum çocukla. Poposu pişik olmuş salya sümük hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım öyle görünce ben size nasıl bakıcam diye diye
Sütüm mu azaldı ne oldu birden anlamıyorum. Bir de zaten süt az göğüslerim yumuşacık olmuş üstüne emerken kaka yapıyor uyanıyor herşey bastan başlıyor 11 günlük olduk ne yapıcağını şaşırdım ya
Ya ben emzik alsa da avunsa diye gözüne bakıyorum. Benim sıpa meme saniyo süt gelmeyince homurdanarak tukuruyorKızlar benim bebe emzik tutmuyordu, akşam huysuzlanınca eşim bir daha deneyelim dedi, şak diye tuttu sıpa, nasıl güzel emcüklüyor görmeniz lazım.
Yazarken azıcık utanıyoruma ama yemin ederim kıskandım emziği, bir bahaneyle aldım ağzından. Verme şimdi gece veririz alışmasın falan diye. Eşim tipimden anladı tabi kızardım resmen. Emziği de kıskanmazsın ya. Memem dururken ne demek emzik. Hala gerginim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?