2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Haydaaa
bunda da olsun bi hayır inşallah sen de biraz daha toparlanırsın yarına kadar. Çıksın da 2 gün rötarlı çıksın artık bu ilaçlar bi daha verilecek mi acaba sürpriz yaşanmasa bari

saglik olsun kuzum .
En azindan Doruk icin yesil isik yanana kadar sen toparlarsin

Bir kac günlük gaz sancilarindan sonra su yemek sonrasi ictigim rezene cayi iyi geldigini dusunuyorum oglen yedigim yemekte icmemistim. Yine gaz oldu. Corba ictigimde problem olmuyordu da . Yemek yiyince kimyon da atsam gaz yaptı. Bugün de ictigimde anlayacağım oglen ikindi. Gunde 2 su bardagi icsem zarari olmaz herhalde ...bugun de yapayim bakalim ne olacak. 1 haftalik oldu bebis... ilk defa rahat uyudum. 2saatte bir emzirme var illaki kesink kesik uykularda ama gaz sıkıntısı olunca gunduz zinde kalkamiyordum. Dinlenmis oldum şükürler olsun.

Ziz de durumlar nasıl

Canim yolculuk isinde bebekten bebege fark vardir belki ama buna pazartesi bende sahilt oldum hem saglik ocagi hem hastaneye gittim. Topuk kani cocuk doktoru dogumcu derken eve geldik 3bucuk saat gecmis. Kulak testinde uyanir filan dedik malum uyku halinde gidilmesi gerekiyormus odaya . Çitı cikmadi cocugun eve geldim bir de ustune yarim saat emdi. Normalde 1 saat emerdi. Tabi bir iki saat sonra tek memeyi 1 saat emdi o baska da :)) yolculugu seviyorlar sanirsam o tikirti o araba sesi derken. Bizim arabanin sesi de masallah anne karni :) ucak desen o daha cok anne karni :) uykuya daliyor insan ... uyku tulumlari yarar mi bilmiyorum da soba açık duracak mecbur sanirim orada

ya benm butun tanidiklarim cok erken verdiler, dogar dogmaz verende vardi. burada duydum verilmez diye. bende hastane cantama koydum coktan veririm die
Vermemeye gayret edin canim. En guzel emzik sizin memeniz oyle bir sabir veriyor ki anneye bebis.. emzirdikce sende rahat ediyorsun

Sağım yaptığımda çok çıkmıyor ama mochide gördüm şimdi 30 cc'ye yakın süt çıktı. Onu da enjektörlr verirken yarısını döküyor zaten bebe. Kaşık biberonla vereyim bari ben de. Bebek benin sürekli göğsümde, sürekli memede. O yüzden sağım yapamam muhtemelen, memede emiyor uyukluyor, emiyor uyukluyor. Yerine bırakınca basıyor yaygarayı. Dinlenmek gerçekten çok önemli canım, gittiğimiz doktor bırak uyusun uyandırma demişti ben de içim içimi yiye yiye bıraktım geçen uyuduğu gece, ben de uyudum çok iyi geldi gerçekten. Zaten uyandırınca uyanamıyor, ememiyor çok geriliyorum dinlenmedikçe sütüm de azalıyor, bu bir kısır döngü sanırım insanı kesinlikle depresyona sürüklüyor uykusuzluk
Canım oda sıcaklığı 23 derece hemen hemen ve hep üstünde battaniyesi var. Doktor tek kat giydir mutlaka dedi. Yani bilemiyorum, gece bıraktığımda uyuduğunda daha güzel emdi sabah. 4 buçuk saati geçirmedim yine de zaten çok huzursuz uyuyor sanırım gaz sancısı çekiyor. Böyle yüzünü ekşitiyor elini kolunu oynatıp karnını çekiyor yine uykuya dalıyor yavrum uyku sırasında. Ama dün korkunçtu yine uyur sandım, uyumadı. 4e kadar ağladı, hep memede kalmak istedi, memeyi itti, sinirlendi vs. Sonra göğsümde uyuyakaldı. Acaba aç mı diyorum, günlük bez sayımız gayet iyi ama kilo alımında sorun var, doktorlar henüz mamaya geçmeyelim dedi diye mama vermedim kendi sağdığım azıcık sütüm vardı, onu verdim ama enjektörle verince yarısını dışarı döktü daha dar ağızlı enjektörler var mıdır acaba ya

Canım öğlen yediğin yemek hemen sütüne etki eder mi ki anlamadım ben onu mu kastettin? Doktor bana bugün yediklerin süte hemen hemen ertesi gün etki eder demişti

Canim ilk basta enjektor meselesine geleyim. Ben suan biraktim sagma isini de. Kuzenim bana pratik bir yol gosterdi. Kucuk parmagi agzina gotur o onunla oyanirken kenardan siringa ile ver . Biraz siringadan fazla çıkartıyorsundur muhtelemen ondan disa akiyirdur. Pompa vakumlular ile rahat sagiliyir. Sen emeirirken digeri kendi kendine vakumluyor. Iyi oluyor.benimki de 2 saatte bir emiyor 30qr dakika iki memeyi emiyor. 1 saatte bitiyor isi. Bazen yarim saat emiyor. Ama eskisi gibi meme sertlesmiyor. Sertlessede yumusatiyorum. Kalkan kullanıyorum zaten o yetiyor. Meme emmesi guzel. Devam et oyle canim.sagmak istersen de gece 1 ile 3 arasindaki sut daha iyi demislerdi. Sana da soylemislerdir. O şekilde enzirirsin Allah kolaylik versin

Canım öğlen yediğin yemek hemen sütüne etki eder mi ki anlamadım ben onu mu kastettin? Doktor bana bugün yediklerin süte hemen hemen ertesi gün etki eder demişti
Bana bir sey demedi canim. Ben varsayimlar ile o anki durumla dusundum. Çünkü kahvaltida bir sorun yasamiyorum. Corba icersem sorun yok ama yemek yedikten sonra problem oluyor. Dun de rezene yemek sonrasi ictim. Emzirme yaptim cok problem yasamadim. Bir de tuvaletini yapsa da uyku halinde ise direk yatirdim gazini cikarmadan . Cikarsa onda ciktigi oluyor ama cikmiyor genelde. Aglayinca kaldiririm demistim kalkmadi da hic . Dun gecenin tecrubesi

Benim gibi anne sütünün arkasından mama veren var mı? 30 cc anne sütü, 30 cc mama veriyorum. Sanki arka arkaya mideyi bozuyormuş gibi hissediyorum ama 30 dan başka sütüm çıkmıyor.

Korkma bebeklerin gögsü ve sırtı sıcaksa üşümüyor demektir bizimkinin hep elleri soğuktur kombi
Yanmadığına rağmen 23 derece ev body üst yelek olduğuna rağmen elleri hep soğuk

Korkma bebeklerin gögsü ve sırtı sıcaksa üşümüyor demektir bizimkinin hep elleri soğuktur kombi
Yanmadığına rağmen 23 derece ev body üst yelek olduğuna rağmen elleri hep soğuk
Canım yenidoğanda el ve ayaklarda kan dolaşımı olmadığı için el ve ayaklar soğuk olurmuş. Benimkinin de eller buz gibi.

Benimki de uyanmiyordu. Kızı suyun altına tutmadığım kalmıştı. O iki saat olayı o kadar geriyo ki. Çocuk mışıl mışıl uyuyo ben başında -iki saate 5 dk kaldı uyanması lazım. Ya uyanmazsa ya emmezse. Ya doymazsa. Ya az yerde ya kilo kaybederse sarılık olursa- bunun sonu yok. Tabi bu arada benim ağlamalarim zırıl zırılım. Çok yazdım buraya. Bir de meme reddi vardı tabi. Kız olurda uyanırsa kenarda icirecek sütüm ya da mama olmazsa nefes alamıyodum. Neden ??? Çünkü memeyi de almıyor. Tamam iki saatte bir beslenmesi lazım ilk başlarda ama maalesef ben kızımı uyduramadim bu duruma. hastanede meme vereceğim zaman hemsireleri çağırdım her seferinde. Hemşireler bile pes etmişti. Ah ben nasıl anneyim diye yedim bitirdim kendimi. Bazı geceler aç uyudugunda o kadar eminimki. Sonra ne oldu. Böyle birkaç gün geçti. Bebek dış dünyaya her geçen gün daha da uyum sağladı. Baktım kendiliğinden az az mizirdanmaya başladı. Açlık duygusu oluşmaya başladı. Mide de büyüyor tabi her geçen gün. Şimdi uyanıyor kendisi çok şükür doymadigini da belli ediyor. Ama ilk 15 gün berbat geçti inan. Şimdi bir aya yaklaştık. Bir şeylerden yavaş yavaş kurtariyorlar kendilerini. Az biraz daha zaman.

Canim insallah en kisa zamanda kavusursun yavruna bu son ayri geceniz olur. Tam sagligi yerinde sekilde evine gelsin de varsin bir gun gec olsun. Eve mide bulantisiyla gelse daha kotu olurdu sizin icin. Bir an once kavusun insallah

Canım ben gün içinde 2 saatte bir emzirme yapmıyorum, yapamıyorum çünkü hep yaka iğnesi gibi göğsümde. Yoksa ağlıyor, aranıyor. Bir memeyi içiyor sonra oyalanıuor uyuyor, uyanıyor ağlıyor, diğer memeye geçiyoruz, yine aynısı. Derin uykuya dalamıyor o ara acaba sütüm mü yetmiyor? Ama bu gece mesela 4e kadar ayağa dikti bizi, artık kucağımda emerken (emmiyor da meme başını kavrayıp bırakıyor sadece) ben de uyudum kendimi de bebeyi de sağlama alıp. 40 dakika sonra kaldırıp yerine yatırdım, 8 buçuk gibi uyandırdım sonra. Herhalde aç olsa o kadar uyumazdı, değil mi? Emzirme olayı beni iyice strese sokmaya başladı. Uykusuzlupu söylemiyorum bile,
Ne güzel keşke hep böyle akıllı olsalar biz de onları daha stressiz okuyabilsek

Aynı durumdayım. Sürekli ağlıyorum o ağladıkça. Aklımda hep açlığı var. Ben ne biçim anneyim çocuğumun derdine derman olamıyorum, onu doyuramıyorum diye düşünüyorum hep. Göğsüm yara oldu, emziremiyorum diye stresten kurdeşen dökeceğim neredeyse. Evet biliyorum çok yanlış bebekler etkileniyor böyle şeylerden ama insanın elinde değil, çok kıstırılmış ve çaresiz hissediyor insan.

Herşeyde vardir bir hayır canım. Ah bu zaman geçmezken her gün ertelenmesi çok sinir bozucu ama olsun. Sen de toparlarsin bu arada enerjiye cooook ihtiyacın olacak annesiiiii

Kizlar ben mental olarak cokmek uzereyim. Dun annemle kayinvalidem geldi annemin kvye taaa dugundeki taki konularindan falan laf sokmalari , esimin gelip bana kizmasi, kvnin surat asip oturmalari falan beni bitirdi gercekten. Kimseye laf anlatamiyorum zaten altim dikisli ustten gogusler yara emzirmeyi bilmiyorum cocuk tutsun diye ugrasiyorum fi tarihinden kalma taki mevzusunu dinliyorum. Lohusayim diye sozde beni yalniz birakmamak icin evime gelip hicbir yardim etmeden gidiyorlar hatta cat kapi geliyorlar. kafayi yiycem evin heryerinden mikroplar yayiliyor gibi pis hissediyorum ama temizlik yapacak halim yok halim olsa zaten ev bos kalmiyor ki temizleyeyim. Allah yine esimden razi olsun isten geliyor evi supurmeye girisiyor gercekten bize bizden baska care yok kimseyi gormek istemiyorum etrafimda ben bebegim esim zaman gecirmek istiyorum.
Buraya yazdim artik icimi dokmek icin belki benim gibi ayni sacmaliklari yasayanlar vardir.

Bir de ben eds de siringadan daha çok rahat etmiştim. Parmağımı emerken onu da çekiyodu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…