Bende de mochi'yi koyduğumda 20-30 CC falan çıkıyor en fazla. Daha fazla çıkmadı hiç. Bugün çıktı bi 30 cc, dolapta bekliyor onu vereceğim muhtemelen akşama. Canım benimki hiç uyumuyor gündüz. 2 saatte bir olayını yapamıyorum her an istiyor çünkü. Ya doymuyor istiyor ya da ağrısı sızısı var memeyle avutmaya çalışıyor kendini. Bu bilinmezlik beni strese sokuyor iyice, nesi var anlamıyor. Benimki 16 günlük oldu bugün ve kilo alımının yetersiz olduğunu söyledi geçen ptesi gittiğimizde doktor. 2900 doğmuştu, 2700 hastane çıkış kilosu. Aslında ilk haftanın sonunda 2910 olmuştu 7 günde bulmuştu doğum kilosunu ama sonraki 7 gün anca 80 gram falan almış, sağlık ocağındaki ebe günde alması gerekeni haftada almış neredeyse gibi bi şey dediCanım pompa yaptın mı hiç pompayla çıkan sütü verdin mi oradan Anlarsın belki ne kadar sütün var şu an benim yani fazla sığamadım ama 30 CC çıkartıyordum bir memeden onu da içti hatta en son ama Birazını çıkarttı belki de 30 CC fazla mı geliyor bilmiyorum ama şimdi belki normal geliyordur ne kadara aldığını şu an bilmiyorum arım saat oyalanıyor İkisinde de uyuması güzel ama 2 saatte bir uyuyorsa da uyandır gündüz en azından şekeri düşünce de uyuyup kalabiliyorlar Benimkinin bir şansı Biraz kilolu o da onu Dinç mi yapıyor bilmiyorum ama açlığa dayanıyor benim bir hafta oldu 15 günü belki daha iyi olur toparlanır Seninki de inşallah oparlanır İlk zamanlar böyle olacak yapacak bir şey yok Ben de anca dün gece uyuyabildim O da kesik kesik 2 saatte bir süt verdiğim için ama gazdan dolayı doğumdan beri uyuyamadım anca dün uyudum O da 6 gün yani
Hayır canım yok. Şırınga ile sağmayı da bilmiyorum, sanırım hiçbir şey bilmiyorum benBeslenme sondası oluyor canım. Bir de makine ile sağım yok dimi sende. Şırınga ile sagmayi biliyor musun. İlk başta memem sertlesince onunla sagmistim. Anlık 20 CC falan çıkarıyorsun hemen veriyosun Bebişe
Yaramadı canım, zaten çok uzun süre kalamıyor kremler bende bebek hep meme istiyor çünkü. Boşaltamıyor memeyi sürekli kesik kesik emmek istiyor.Göğüs ucu kremi işe yaramadı mı sende? Bana çok iyi gelmişti 5. Günden sonra ağrıyı çok hissetmedim. O ağrı sezeryandan zor çok iyi anlıyorum seni
Ben sana müsait olunca siringayi Atayim canım hani ampulden siringaya ilaç çekersin ya aynı mantık. Ucunu kesti ters çevirdi falan. Şimdi ihtiyaç kalmadı ama sütü toplamak için güzel bir yöntemBende de mochi'yi koyduğumda 20-30 CC falan çıkıyor en fazla. Daha fazla çıkmadı hiç. Bugün çıktı bi 30 cc, dolapta bekliyor onu vereceğim muhtemelen akşama. Canım benimki hiç uyumuyor gündüz. 2 saatte bir olayını yapamıyorum her an istiyor çünkü. Ya doymuyor istiyor ya da ağrısı sızısı var memeyle avutmaya çalışıyor kendini. Bu bilinmezlik beni strese sokuyor iyice, nesi var anlamıyor. Benimki 16 günlük oldu bugün ve kilo alımının yetersiz olduğunu söyledi geçen ptesi gittiğimizde doktor. 2900 doğmuştu, 2700 hastane çıkış kilosu. Aslında ilk haftanın sonunda 2910 olmuştu 7 günde bulmuştu doğum kilosunu ama sonraki 7 gün anca 80 gram falan almış, sağlık ocağındaki ebe günde alması gerekeni haftada almış neredeyse gibi bi şey dediama mamaya gerek yok henüz dedi, anne sütüyle devam dedi. Her an emzir, dedi. Gece 3 saatte bir çok geç 2 saatte bir en geç emzir dedi ama gittiğim çocuk doktoru da uykudan uyandırma bırak uyusun dedi, kafam kazan gibi doğrusu ne bilmiyorum, gerçekten çok gerginim, çocuğum zaten uyumuyor, sancısı var sürekli ve sürekli emzirmeye çalışmaktan göğüslerim inanılmaz acıyor. Az önce bir mucize eseri uyudu, 2 saati buldu ce şimdi uyandırmalı mıyım bilmiyorum, uyandırsam zaten emmeyecek, uyuyacak 2 dakika sonra biliyorum. Çok çıkmazdayım, süt sağamıyorum, çıkmıyor. Zaten sürekli onları sterilize edecek vaktim de yok, çocuğu bırakamıyor çünkü Allah hepimize yardım etsin, ben sandığımdan çok zorlandım bu süreçte.
Hayır canım yok. Şırınga ile sağmayı da bilmiyorum, sanırım hiçbir şey bilmiyorum benmochi aldım sadece ama o bile göğsümde durmuyor kaç kez farklı yöntemini denedim.
Yaramadı canım, zaten çok uzun süre kalamıyor kremler bende bebek hep meme istiyor çünkü. Boşaltamıyor memeyi sürekli kesik kesik emmek istiyor.
Geceyle gündüz sütü miktarı aynı olmuyor prk zaten canım. Gece daha çok oluyor memeyi boşalttığın sürece. Benimki gece artıyor ertesi gün akşama doğru mama vermek durumunda kalabiliyorum
Bencede tam denk gelmiş aslında o bulantıyla eve gelseydi sende telaş yapardın. Hastasın bulaşma riski var o daha kötü. Böylesi daha iyi olmus. Kavusacaksınız canım beniim az kaldıDoruk’un bugünkü muayenesinde verilen ilaçlar mide bulantısı yapabilir, bugün taburcu etmeyeceğiz dediler şimdi. Gerçekten bu hastanenin prosedürüne sinir olmaya başladım artık.
Ama bu duruma çok üzülemedim, fena soğuk algınlığı geçiriyorum.Bütün gece yutkunamadığım ve nefes alamadığım için oturdum. Yarına kadar daha çok toparlanırım inşallah.
Bu eds yöntemi var internette var videoları onu araştır canım. Bende öyle veriyorum biberona alısınca bana gelmiyordu sıpa buna gecince memede kalma süremiz uzadı. Çok ince bir borudan serce parmagını cocuga veriyorsun sonrada o serum borusunu veriyorsun ordan içiyor mamayı yada sağdıgın sütüSağım yaptığımda çok çıkmıyor ama mochide gördüm şimdi 30 cc'ye yakın süt çıktı. Onu da enjektörlr verirken yarısını döküyor zaten bebe. Kaşık biberonla vereyim bari ben de. Bebek benin sürekli göğsümde, sürekli memede. O yüzden sağım yapamam muhtemelen, memede emiyor uyukluyor, emiyor uyukluyor. Yerine bırakınca basıyor yaygarayı. Dinlenmek gerçekten çok önemli canım, gittiğimiz doktor bırak uyusun uyandırma demişti ben de içim içimi yiye yiye bıraktım geçen uyuduğu gece, ben de uyudum çok iyi geldi gerçekten. Zaten uyandırınca uyanamıyor, ememiyor çok geriliyorumdinlenmedikçe sütüm de azalıyor, bu bir kısır döngü sanırım insanı kesinlikle depresyona sürüklüyor uykusuzluk
Canım oda sıcaklığı 23 derece hemen hemen ve hep üstünde battaniyesi var. Doktor tek kat giydir mutlaka dedi. Yani bilemiyorum, gece bıraktığımda uyuduğunda daha güzel emdi sabah. 4 buçuk saati geçirmedim yine de zaten çok huzursuz uyuyor sanırım gaz sancısı çekiyor. Böyle yüzünü ekşitiyor elini kolunu oynatıp karnını çekiyor yine uykuya dalıyor yavrum uyku sırasında. Ama dün korkunçtu yine uyur sandım, uyumadı. 4e kadar ağladı, hep memede kalmak istedi, memeyi itti, sinirlendi vs. Sonra göğsümde uyuyakaldı. Acaba aç mı diyorum, günlük bez sayımız gayet iyi ama kilo alımında sorun var, doktorlar henüz mamaya geçmeyelim dedi diye mama vermedimkendi sağdığım azıcık sütüm vardı, onu verdim ama enjektörle verince yarısını dışarı döktü daha dar ağızlı enjektörler var mıdır acaba ya
Bende 30 cc mama veriyorum ama sütümü bilmiyorum miktarını 30-40 dk gögüste emiyor. Aslında bi sağıp bakmam lazım miktarınaBenim gibi anne sütünün arkasından mama veren var mı? 30 cc anne sütü, 30 cc mama veriyorum. Sanki arka arkaya mideyi bozuyormuş gibi hissediyorumama 30 dan başka sütüm çıkmıyor.
Tek değilsin valla ben şu 3 gündür çok zorlanıyorum. Allah yardımcımız olsun bol bol dua ediyorum Rabbim sürecimizi kolaylastırsın. Dün çocuga baka baka ağladım artık ben bakamıyorum diyeCanım ben gün içinde 2 saatte bir emzirme yapmıyorum, yapamıyorum çünkü hep yaka iğnesi gibi göğsümde. Yoksa ağlıyor, aranıyor. Bir memeyi içiyor sonra oyalanıuor uyuyor, uyanıyor ağlıyor, diğer memeye geçiyoruz, yine aynısı. Derin uykuya dalamıyor o ara acaba sütüm mü yetmiyor? Ama bu gece mesela 4e kadar ayağa dikti bizi, artık kucağımda emerken (emmiyor da meme başını kavrayıp bırakıyor sadece) ben de uyudum kendimi de bebeyi de sağlama alıp. 40 dakika sonra kaldırıp yerine yatırdım, 8 buçuk gibi uyandırdım sonra. Herhalde aç olsa o kadar uyumazdı, değil mi? Emzirme olayı beni iyice strese sokmaya başladı. Uykusuzlupu söylemiyorum bile,
Ne güzel keşke hep böyle akıllı olsalar biz de onları daha stressiz okuyabilsek
Annemle eşim gecenin bir yarısı 2 saate yakın durmadan ağlayınca verdiler. Ben dirensemde emziği ağzına alır almaz cuk cuk emince ağladım benKızlar benim bebe emzik tutmuyordu, akşam huysuzlanınca eşim bir daha deneyelim dedi, şak diye tuttu sıpa, nasıl güzel emcüklüyor görmeniz lazım.
Yazarken azıcık utanıyoruma ama yemin ederim kıskandım emziği, bir bahaneyle aldım ağzından. Verme şimdi gece veririz alışmasın falan diye. Eşim tipimden anladı tabi kızardım resmen. Emziği de kıskanmazsın ya. Memem dururken ne demek emzik. Hala gerginim.
60 Cc mama yaptım icirdim siringayla sonra ağladı yalandı kaka yaptı onu temizledim. Iyice ayıldı memeye koydum ağzına almadı sonunda uyudu ama yatağına koymaya korkuyorum ya uyanirsa naparim diye.yirgunluktan bayilacak gibiyim
Biliyordum yalnız olmadığımı.Annemle eşim gecenin bir yarısı 2 saate yakın durmadan ağlayınca verdiler. Ben dirensemde emziği ağzına alır almaz cuk cuk emince ağladım bengögsü niye bu kadar güzel emmiyor diye
Uyku halindeyken çenesine vurup ya da ayağını kımıldatınca hareket etmiyor mu Ya da sırtına Bir tık hareket ettirince çok hoşlanmıyorlar ayaklarıyla oynanmasından ya da sırtıyla oynamasınlar bunu uyandıracağım meme anımdayken Yapacak bir şey yok gece Benimki de uyuyor Çünkü o sayede az biraz uyanıyor iki yemiyor tekrar uyuyor öyle öyle bir saat ettiriyorum işte Bazı çocuklar böyle emmeyi bırakmıyor Demek ki doymuyor da olabilir tam bir bilemem de sen yine emzirmeye çalış Kalkan aldın mı kalkan yürüyor Ben farkında olmadan memeyi yara yapmışım kabuklanınca fark ettim Daha sonra krem sürmeye başladım ama kalkanında hiç bırakmıyorum şu an göğsümde acısı biraz daha dindi o yüzden llah yardımcın olsun biraz sabredeceksin başka çare yok İlk zamanlar böyle Benim de gece gazlı oluyor Ondan dolayı biraz sıkıntılıydı Dün biraz uyudum ama inşallah bu gece de uyurum bir ümit ediyorum her uyuduğumda mümkün olduğunca kendini uyut dinlendir fırsat olmuyor biliyorum ama 10 dakikada olsa uyu yani o bile kafi annelik duygusu hiçbir şeye değişmez biraz sabır sonra selamet biraz sabır gerektirecek durumBende de mochi'yi koyduğumda 20-30 CC falan çıkıyor en fazla. Daha fazla çıkmadı hiç. Bugün çıktı bi 30 cc, dolapta bekliyor onu vereceğim muhtemelen akşama. Canım benimki hiç uyumuyor gündüz. 2 saatte bir olayını yapamıyorum her an istiyor çünkü. Ya doymuyor istiyor ya da ağrısı sızısı var memeyle avutmaya çalışıyor kendini. Bu bilinmezlik beni strese sokuyor iyice, nesi var anlamıyor. Benimki 16 günlük oldu bugün ve kilo alımının yetersiz olduğunu söyledi geçen ptesi gittiğimizde doktor. 2900 doğmuştu, 2700 hastane çıkış kilosu. Aslında ilk haftanın sonunda 2910 olmuştu 7 günde bulmuştu doğum kilosunu ama sonraki 7 gün anca 80 gram falan almış, sağlık ocağındaki ebe günde alması gerekeni haftada almış neredeyse gibi bi şey dediama mamaya gerek yok henüz dedi, anne sütüyle devam dedi. Her an emzir, dedi. Gece 3 saatte bir çok geç 2 saatte bir en geç emzir dedi ama gittiğim çocuk doktoru da uykudan uyandırma bırak uyusun dedi, kafam kazan gibi doğrusu ne bilmiyorum, gerçekten çok gerginim, çocuğum zaten uyumuyor, sancısı var sürekli ve sürekli emzirmeye çalışmaktan göğüslerim inanılmaz acıyor. Az önce bir mucize eseri uyudu, 2 saati buldu ce şimdi uyandırmalı mıyım bilmiyorum, uyandırsam zaten emmeyecek, uyuyacak 2 dakika sonra biliyorum. Çok çıkmazdayım, süt sağamıyorum, çıkmıyor. Zaten sürekli onları sterilize edecek vaktim de yok, çocuğu bırakamıyor çünkü Allah hepimize yardım etsin, ben sandığımdan çok zorlandım bu süreçte.
Hayır canım yok. Şırınga ile sağmayı da bilmiyorum, sanırım hiçbir şey bilmiyorum benmochi aldım sadece ama o bile göğsümde durmuyor kaç kez farklı yöntemini denedim.
Yaramadı canım, zaten çok uzun süre kalamıyor kremler bende bebek hep meme istiyor çünkü. Boşaltamıyor memeyi sürekli kesik kesik emmek istiyor.
Lohusalık değil bence buBiliyordum yalnız olmadığımı.O an bir ateş bastı beni, kızardım resmen ya inanılır şey değil neler oluyor?
Bunlar da lohusalığa dahil kanımca.
E biz yanmışız o zaman, everemeyiz de bu bebeleri.Lohusalık değil bence bubu olay 40 gün sonra yasansa ben gene ağlardım
Kizlar bi de sesli kaka nasil oluyor biraz degisik bi soru oldu ama
Bizim kiz hep sesli yapiyor gurkk sesi geliyor ama normal degil mi zaten bu durum.
Bir de bizimkinde vajinal akinti durumu var baska yasayan oldu mu ne zaman gecer?
Kokusu gece uykudan uyandirdi babasiniOoo bizimki de öyle hem ses hem koku. Vajinal akıntı ara ara bizde de oldu ama şimdi yok gibi
Canim benimde bebek cekemiyordu kesik kesik emiyordu gogsum cok sismisti cok fena agriyordu. Doktora gittigimizde durumu anlattim emzirme hemsiresine yonlendirdi bizi meger yanlis tutuyormusum ondan ememiyormus. Hastanelerde oluyor emzirme hemsiresi gittiginde bir gorus istersen belki sende de oyle bir durum vardir.Bende de mochi'yi koyduğumda 20-30 CC falan çıkıyor en fazla. Daha fazla çıkmadı hiç. Bugün çıktı bi 30 cc, dolapta bekliyor onu vereceğim muhtemelen akşama. Canım benimki hiç uyumuyor gündüz. 2 saatte bir olayını yapamıyorum her an istiyor çünkü. Ya doymuyor istiyor ya da ağrısı sızısı var memeyle avutmaya çalışıyor kendini. Bu bilinmezlik beni strese sokuyor iyice, nesi var anlamıyor. Benimki 16 günlük oldu bugün ve kilo alımının yetersiz olduğunu söyledi geçen ptesi gittiğimizde doktor. 2900 doğmuştu, 2700 hastane çıkış kilosu. Aslında ilk haftanın sonunda 2910 olmuştu 7 günde bulmuştu doğum kilosunu ama sonraki 7 gün anca 80 gram falan almış, sağlık ocağındaki ebe günde alması gerekeni haftada almış neredeyse gibi bi şey dediama mamaya gerek yok henüz dedi, anne sütüyle devam dedi. Her an emzir, dedi. Gece 3 saatte bir çok geç 2 saatte bir en geç emzir dedi ama gittiğim çocuk doktoru da uykudan uyandırma bırak uyusun dedi, kafam kazan gibi doğrusu ne bilmiyorum, gerçekten çok gerginim, çocuğum zaten uyumuyor, sancısı var sürekli ve sürekli emzirmeye çalışmaktan göğüslerim inanılmaz acıyor. Az önce bir mucize eseri uyudu, 2 saati buldu ce şimdi uyandırmalı mıyım bilmiyorum, uyandırsam zaten emmeyecek, uyuyacak 2 dakika sonra biliyorum. Çok çıkmazdayım, süt sağamıyorum, çıkmıyor. Zaten sürekli onları sterilize edecek vaktim de yok, çocuğu bırakamıyor çünkü Allah hepimize yardım etsin, ben sandığımdan çok zorlandım bu süreçte.
Bazen bi ses çıkıyo eşim kız yaptı diyo ama pek inanmıyorum eheh artk suç atacak biri var kendi de yapıyo olabilir puhhah evet vajinal akıntı olabiliyo nadiren
ooo boyle konusmamistikE biz yanmışız o zaman, everemeyiz de bu bebeleri.
İnanır mısın ev 24.5 derece ama serinSağım yaptığımda çok çıkmıyor ama mochide gördüm şimdi 30 cc'ye yakın süt çıktı. Onu da enjektörlr verirken yarısını döküyor zaten bebe. Kaşık biberonla vereyim bari ben de. Bebek benin sürekli göğsümde, sürekli memede. O yüzden sağım yapamam muhtemelen, memede emiyor uyukluyor, emiyor uyukluyor. Yerine bırakınca basıyor yaygarayı. Dinlenmek gerçekten çok önemli canım, gittiğimiz doktor bırak uyusun uyandırma demişti ben de içim içimi yiye yiye bıraktım geçen uyuduğu gece, ben de uyudum çok iyi geldi gerçekten. Zaten uyandırınca uyanamıyor, ememiyor çok geriliyorumdinlenmedikçe sütüm de azalıyor, bu bir kısır döngü sanırım insanı kesinlikle depresyona sürüklüyor uykusuzluk
Canım oda sıcaklığı 23 derece hemen hemen ve hep üstünde battaniyesi var. Doktor tek kat giydir mutlaka dedi. Yani bilemiyorum, gece bıraktığımda uyuduğunda daha güzel emdi sabah. 4 buçuk saati geçirmedim yine de zaten çok huzursuz uyuyor sanırım gaz sancısı çekiyor. Böyle yüzünü ekşitiyor elini kolunu oynatıp karnını çekiyor yine uykuya dalıyor yavrum uyku sırasında. Ama dün korkunçtu yine uyur sandım, uyumadı. 4e kadar ağladı, hep memede kalmak istedi, memeyi itti, sinirlendi vs. Sonra göğsümde uyuyakaldı. Acaba aç mı diyorum, günlük bez sayımız gayet iyi ama kilo alımında sorun var, doktorlar henüz mamaya geçmeyelim dedi diye mama vermedimkendi sağdığım azıcık sütüm vardı, onu verdim ama enjektörle verince yarısını dışarı döktü daha dar ağızlı enjektörler var mıdır acaba ya
Sen buraya daha cok yaz olur mu ? Çoğunluk benzer hikayelerle uğraşıyorKizlar ben mental olarak cokmek uzereyim. Dun annemle kayinvalidem geldi annemin kvye taaa dugundeki taki konularindan falan laf sokmalari , esimin gelip bana kizmasi, kvnin surat asip oturmalari falan beni bitirdi gercekten. Kimseye laf anlatamiyorum zaten altim dikisli ustten gogusler yara emzirmeyi bilmiyorum cocuk tutsun diye ugrasiyorum fi tarihinden kalma taki mevzusunu dinliyorum. Lohusayim diye sozde beni yalniz birakmamak icin evime gelip hicbir yardim etmeden gidiyorlar hatta cat kapi geliyorlar. kafayi yiycem evin heryerinden mikroplar yayiliyor gibi pis hissediyorum ama temizlik yapacak halim yok halim olsa zaten ev bos kalmiyor ki temizleyeyim. Allah yine esimden razi olsun isten geliyor evi supurmeye girisiyor gercekten bize bizden baska care yok kimseyi gormek istemiyorum etrafimda ben bebegim esim zaman gecirmek istiyorum.
Buraya yazdim artik icimi dokmek icin belki benim gibi ayni sacmaliklari yasayanlar vardir.
Eşimin kucağındaydı bu ses senden çıkmış olsun lütfen demiştim öyle söyleyimKizlar bi de sesli kaka nasil oluyor biraz degisik bi soru oldu ama
Bizim kiz hep sesli yapiyor gurkk sesi geliyor ama normal degil mi zaten bu durum.
Bir de bizimkinde vajinal akinti durumu var baska yasayan oldu mu ne zaman gecer?
Düştüm resmenSarı tülbenti espiri olsun diye söyledim inanmıyorum tabi ki de
Genetik sonuçlarımız çıkmış çok şükür bi sıkıntı yok dedi doktor enzimlerle alakalı değil senden geçiyor olabilir dedi bende de kansızlık yok sebebini bilmiyoruz dedi doktor izne ayrılmış haftaya tekrar kan değerlerine bakacak. Sağlık ocağından kan damlası alıcaz inşalalh işe yarar da rengi yerine gelir çok üzülüyorum böyle görünce.
Normalde inanmam bu tür hurafelere ama her arayan üzüntü sütü içmiş bu çocuk ondan böyle oldu diyor inanmaya başladım sanki başka sebep yok gibi kan değeri dışında
Hoooffff nasip et allahımmmKızlar benim bebe emzik tutmuyordu, akşam huysuzlanınca eşim bir daha deneyelim dedi, şak diye tuttu sıpa, nasıl güzel emcüklüyor görmeniz lazım.
Yazarken azıcık utanıyoruma ama yemin ederim kıskandım emziği, bir bahaneyle aldım ağzından. Verme şimdi gece veririz alışmasın falan diye. Eşim tipimden anladı tabi kızardım resmen. Emziği de kıskanmazsın ya. Memem dururken ne demek emzik. Hala gerginim.
Ya dünürüm, burda olduğunu unutmuşum.ooo boyle konusmamistik
ahahahYa dünürüm, burda olduğunu unutmuşum.
Kendimi boşuna kötü hissetmişim bak çok normal demek ki.Hoooffff nasip et allahımmm
Benimki biberon alışının ilk birkaç seferinde kimseye çaktırmadım ama yoğun iştahla ondan içince içime içime ağlamıştım
Kıymetini bilememişim şimdi biberon da almıyor
ne alerjisi olabilirmis ?Eveeet güneş hanımın kakasında artık kan da var. Gümbür gümbür alerji diyeti geliyor belli ki. Yarın yeni doktor ile kontrolümüz var. hayırlısı olsun bakalım bizi ne bekliyor.
Kendimi boşuna kötü hissetmişim bak çok normal demek ki.
Sen başarırsın yşne, senin inanılmaz bir gücün var ve sevgin de var biliyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?