2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ne demek istediğini geçen hafta bizzat yaşadım başakcım emzik veren hemşireyi dövecektim az kalsın
Yavrum ya… ah o içgüdüler ve bebelerimiz

Özelde canım. Biliyorum, söylediğin durumun doğru olduğuna da eminim.
Belki senin dediğin gibi yapmak doğrudur, iyi yapmışsın sen kendin için. Çok özlüyorum yavrumu, gözümde tütüyor ama mide bulantısı falan filan diyorlar iyice panik oldum en son istediğim şey onun kötü etkilenmesi. Doktor bugün telefonda azarlayınca baya canım sıkıldı, kendi söylediğini unuttu resmen. Ya da öyle yapmak istedi. Benim elimi ayağımı bağlayan tek şey hasta olmam. Bütün gün çok kötüydüm. 3 gündür resmen enerjimi sömüren bir hastalıkla baş etmeye çalışıyorum. Baktığında altı üstü soğuk algınlığı ama psikolojik çöküntü de insanı çok hasta ediyormuş. Resmen 1 aydır haftanın 5 günü hastayım.

Bencede tam denk gelmiş aslında o bulantıyla eve gelseydi sende telaş yapardın. Hastasın bulaşma riski var o daha kötü. Böylesi daha iyi olmus. Kavusacaksınız canım beniim az kaldı
Doğru söylüyorsun canım. Zaten gelseydi maskeyle emzirecektim onu. Halsizlik de cabası. Nasip kısmet tabii, bir an önce iyileşmek istedikçe iyice geriye sarıyor gibi hissediyorum

Galiba süt ve süt ürünlerini, yumurtayı ve paketli gıdaları komple keseceğiz öyle görünüyor.
Kiloluk Ülker cici bebeyi yeni almıştım henüz paketini açmadım o biraz üzüyor z
Ah o eti cici bebe paketini bitirmeden rahat edemiyorum malum
Sıkı bir diyet seni bekliyor kuzucum, deneme amaçlı mı başlayacaksın?

Bende de mochi'yi koyduğumda 20-30 CC falan çıkıyor en fazla. Daha fazla çıkmadı hiç. Bugün çıktı bi 30 cc, dolapta bekliyor onu vereceğim muhtemelen akşama. Canım benimki hiç uyumuyor gündüz. 2 saatte bir olayını yapamıyorum her an istiyor çünkü. Ya doymuyor istiyor ya da ağrısı sızısı var memeyle avutmaya çalışıyor kendini. Bu bilinmezlik beni strese sokuyor iyice, nesi var anlamıyor. Benimki 16 günlük oldu bugün ve kilo alımının yetersiz olduğunu söyledi geçen ptesi gittiğimizde doktor. 2900 doğmuştu, 2700 hastane çıkış kilosu. Aslında ilk haftanın sonunda 2910 olmuştu 7 günde bulmuştu doğum kilosunu ama sonraki 7 gün anca 80 gram falan almış, sağlık ocağındaki ebe günde alması gerekeni haftada almış neredeyse gibi bi şey dedi ama mamaya gerek yok henüz dedi, anne sütüyle devam dedi. Her an emzir, dedi. Gece 3 saatte bir çok geç 2 saatte bir en geç emzir dedi ama gittiğim çocuk doktoru da uykudan uyandırma bırak uyusun dedi, kafam kazan gibi doğrusu ne bilmiyorum, gerçekten çok gerginim, çocuğum zaten uyumuyor, sancısı var sürekli ve sürekli emzirmeye çalışmaktan göğüslerim inanılmaz acıyor. Az önce bir mucize eseri uyudu, 2 saati buldu ce şimdi uyandırmalı mıyım bilmiyorum, uyandırsam zaten emmeyecek, uyuyacak 2 dakika sonra biliyorum. Çok çıkmazdayım, süt sağamıyorum, çıkmıyor. Zaten sürekli onları sterilize edecek vaktim de yok, çocuğu bırakamıyor çünkü Allah hepimize yardım etsin, ben sandığımdan çok zorlandım bu süreçte.
Benimki de durmadan emmek istiyor doymuyor mu anlamıyorum çıldırmak üzereyim tuvalete bile gitsem 2 dk basıyor çığlığı yatmadı geceden beri kafayı yicem

Sağol canım çok şükür önemli bişey değilmiş.

Sadece bir kez mi ağlayarak emzirmiştir? Ben her gün ağlıyorum çevremdeki lohusalardan yeni fırsat bulabildim lohusa olmaya

Doktora gitseydin bi canım serum filanda verirdi rahatlardı vücudun biraz halsiiz düşme canım strese girme sonuna geldiniz çok şüküür o ana odaklan
Kızlar doğmadan reflü yatağı almaya gerek var mı? Tavsiyeleriniz nedir?
Ben sonradan aldım ama lazımmıs. Yatagınada reflü yatagı gibi yükselti yaptım dısarda yatıracağım zamanda reflü yatagına koyuyorum. Benim bebeğim kusuyor gece onun tedirgiliyle rahat bile uyuyamıyordum bu sekilde daha rahatım en azından

Bana da lazım olcak gibi geliyor. Bazıları kayıyormuş. Sen hangisini aldın? memnun musun cnm

Senin doktor ne diyor? Benim en gec 4 kasımdı.
4 kasima bana tarih verdiler zaten canm. ondan once gelmezse , 4 unde balsaticaklar
Kızlar doğmadan reflü yatağı almaya gerek var mı? Tavsiyeleriniz nedir?
bana dr um da aldirmadi. arkadasimda gerek yok dedi. direk yatagin altina onu yukselticek birsey koyarsin dedi dr um

yok canm kesin sezeryan degil. ilacla rahim agzini yumusatip suni sanci vericekler. normal deniceklrr once. olmazsa , sezeryan yapicaklar
Kızlar benim de son regli tarihime göre 38+3 ama ultrasona göre 37+3 üm geç döllenme olduğunu düşünüyor doktorun en başından beri çatı muayenesi haftaya yapacak. Karnım feci sert ve bebek baskı da yapıyor hissediyorum doktor çatın dar olabilir haftaya kontrol edelim ona göre karar verelim dedi. Siz de aynı şeyleri yaşıyor musunuz?

Mama keçi sütlü ama yine de tükürür mü neden tükürüyor ki alerji ile alakası ne
Sabah kahvaltımı sayıyorum kaşarlı tost, yumurta ve domates
yaa bide gerçekten anne beni iyileştir kitabını okusana. inanırmısn bilmiyorum ama. zor bi süreç ii dr. a denk gelmeli ama bn 4ayda atlatmıstm

cnm bzm şer sandığımız şeyde vardır bir hayır üzülme sen o arada toparlan,c vitamını al, kekik çayı, göğsüne kantoran yağı sür. iice dinlen. insanı yoran belirsizlik dr. ların kendı dedıklerını unutması sinir bozucu. ama sonu guzel geldı ya sabır ya Allah de 80gun gecti bir hafta da gececek inşallah

Gecen haftalarda karnim zaman zaman sertlesti ama asiri bi baski hissetmedim hic.

Saglikla gelsinler insallah
amin kuzum , saglikla alalim kucagimiza yavrularimizi
benim son adete gore 2 hafta kucuk bebegim ama onu baz almadilar. ultrasonda ki iki haftalik buyumesine bakip , ultrosondaki tarihi baz aldilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…