Bu 2 gündür özellikle hissediyorum ben de. Sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı inşallahGecen haftalarda karnim zaman zaman sertlesti ama asiri bi baski hissetmedim hic.
Anladım teşekkür ederimamin kuzum , saglikla alalim kucagimiza yavrularimizi
benim son adete gore 2 hafta kucuk bebegim ama onu baz almadilar. ultrasonda ki iki haftalik buyumesine bakip , ultrosondaki tarihi baz aldilar
amin kuzumAnladım teşekkür ederimHepimiz sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı inşallah hepimize kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum
Sevil bebe. Ama bende dediğim gibi yatagında kullanmıyorum böyle uyanıkken koltuğa vs koydugum zaman kullanıyorum. Yatağının baş kısmını yükselttim ben öyle yatıyor. Kayıyor cünkü yataktanBana da lazım olcak gibi geliyor. Bazıları kayıyormuş. Sen hangisini aldın? memnun musun cnm
Niye kendiliğinden baslamasını beklemeyecekler tansiyondan dolayı mıyok canm kesin sezeryan degil. ilacla rahim agzini yumusatip suni sanci vericekler. normal deniceklrr once. olmazsa , sezeryan yapicaklar
evet canim . bebek buyudukce daha riskli olabiliuormus tansiyon. bazi dr larim 37. hafta dogum yapmami uygun gordu ama kadin dogum ve tansiyoncum 38 i gecsin bir dediler .Sevil bebe. Ama bende dediğim gibi yatagında kullanmıyorum böyle uyanıkken koltuğa vs koydugum zaman kullanıyorum. Yatağının baş kısmını yükselttim ben öyle yatıyor. Kayıyor cünkü yataktan
Niye kendiliğinden baslamasını beklemeyecekler tansiyondan dolayı mı
Canim benimde boyle oldu dogum once ilac verdiler damardan sanciya gerek kalmadi bile yavas yavas acildi panik oluyormusun bilmiyorum ama gorunce yazmak istedim hic korkma kolay bir dogumdu benimki insallah senin de kolay oluryok canm kesin sezeryan degil. ilacla rahim agzini yumusatip suni sanci vericekler. normal deniceklrr once. olmazsa , sezeryan yapicaklar
ayy insallah acilma olur yaCanim benimde boyle oldu dogum once ilac verdiler damardan sanciya gerek kalmadi bile yavas yavas acildi panik oluyormusun bilmiyorum ama gorunce yazmak istedim hic korkma kolay bir dogumdu benimki insallah senin de kolay olur
Canım dikişlerimde yürürken acıma ağrı devam ediyor rahat hareket edemiyorum acıkcasıCanım hayirli olsun aramizda 5 gün var daha yeni... nasil durumun
İnsallah tabi ki ne kadar durursa karnında o kadar gelişmesi daha iyi olur. İnsallah cok kolay bi doğumun olur suni sancıya vs gerek kalmadanevet canim . bebek buyudukce daha riskli olabiliuormus tansiyon. bazi dr larim 37. hafta dogum yapmami uygun gordu ama kadin dogum ve tansiyoncum 38 i gecsin bir dediler .
amin kuzum insallahİnsallah tabi ki ne kadar durursa karnında o kadar gelişmesi daha iyi olur. İnsallah cok kolay bi doğumun olur suni sancıya vs gerek kalmadan
Bende de mochi'yi koyduğumda 20-30 CC falan çıkıyor en fazla. Daha fazla çıkmadı hiç. Bugün çıktı bi 30 cc, dolapta bekliyor onu vereceğim muhtemelen akşama. Canım benimki hiç uyumuyor gündüz. 2 saatte bir olayını yapamıyorum her an istiyor çünkü. Ya doymuyor istiyor ya da ağrısı sızısı var memeyle avutmaya çalışıyor kendini. Bu bilinmezlik beni strese sokuyor iyice, nesi var anlamıyor. Benimki 16 günlük oldu bugün ve kilo alımının yetersiz olduğunu söyledi geçen ptesi gittiğimizde doktor. 2900 doğmuştu, 2700 hastane çıkış kilosu. Aslında ilk haftanın sonunda 2910 olmuştu 7 günde bulmuştu doğum kilosunu ama sonraki 7 gün anca 80 gram falan almış, sağlık ocağındaki ebe günde alması gerekeni haftada almış neredeyse gibi bi şey dediama mamaya gerek yok henüz dedi, anne sütüyle devam dedi. Her an emzir, dedi. Gece 3 saatte bir çok geç 2 saatte bir en geç emzir dedi ama gittiğim çocuk doktoru da uykudan uyandırma bırak uyusun dedi, kafam kazan gibi doğrusu ne bilmiyorum, gerçekten çok gerginim, çocuğum zaten uyumuyor, sancısı var sürekli ve sürekli emzirmeye çalışmaktan göğüslerim inanılmaz acıyor. Az önce bir mucize eseri uyudu, 2 saati buldu ce şimdi uyandırmalı mıyım bilmiyorum, uyandırsam zaten emmeyecek, uyuyacak 2 dakika sonra biliyorum. Çok çıkmazdayım, süt sağamıyorum, çıkmıyor. Zaten sürekli onları sterilize edecek vaktim de yok, çocuğu bırakamıyor çünkü Allah hepimize yardım etsin, ben sandığımdan çok zorlandım bu süreçte.
Benimki de durmadan emmek istiyor doymuyor mu anlamıyorum çıldırmak üzereyim tuvalete bile gitsem 2 dk basıyor çığlığı yatmadı geceden beri kafayı yicem
Ay ben suni sancı ile uğrasırken içeri bir kadın girdi Suriyeliydi içeri girmesiyle cocugun sesini duymam 20 dk sürdüamin kuzum insallah
Bugun kadin dogum randevum vardi zaten , belki kendiliginden de gelebilir basi baya asagida dedi ama acilma fln var mi diye bakmadi.
gecen bende nst ye girdim ciktim kadin dogum yapti 20 dk daAy ben suni sancı ile uğrasırken içeri bir kadın girdi Suriyeliydi içeri girmesiyle cocugun sesini duymam 20 dk sürdüiçeriye girdi doktor bağırdı zaten tam açıklık çatala alın diye doğurma mekanizması çok farklı bişey
gecen bende nst ye girdim ciktim kadin dogum yapti 20 dk da
insallah canimDarısı sana insallah hiç rahim yumusatıcı suni sancı vs gerek kalmadan kendi sancınla tek nefeste doğurursun
Baktım internetten canımBen sana müsait olunca siringayi Atayim canım hani ampulden siringaya ilaç çekersin ya aynı mantık. Ucunu kesti ters çevirdi falan. Şimdi ihtiyaç kalmadı ama sütü toplamak için güzel bir yöntem
Baktım canım eds'ye de biraz teşkilatlı bir sistemmiş, sipariş edeyim, denerim. Teşekkür ederim çokBencede tam denk gelmiş aslında o bulantıyla eve gelseydi sende telaş yapardın. Hastasın bulaşma riski var o daha kötü. Böylesi daha iyi olmus. Kavusacaksınız canım beniim az kaldı
Bu eds yöntemi var internette var videoları onu araştır canım. Bende öyle veriyorum biberona alısınca bana gelmiyordu sıpa buna gecince memede kalma süremiz uzadı. Çok ince bir borudan serce parmagını cocuga veriyorsun sonrada o serum borusunu veriyorsun ordan içiyor mamayı yada sağdıgın sütü
Bende 30 cc mama veriyorum ama sütümü bilmiyorum miktarını 30-40 dk gögüste emiyor. Aslında bi sağıp bakmam lazım miktarına
Tek değilsin valla ben şu 3 gündür çok zorlanıyorum. Allah yardımcımız olsun bol bol dua ediyorum Rabbim sürecimizi kolaylastırsın. Dün çocuga baka baka ağladım artık ben bakamıyorum diye
Annemle eşim gecenin bir yarısı 2 saate yakın durmadan ağlayınca verdiler. Ben dirensemde emziği ağzına alır almaz cuk cuk emince ağladım bengögsü niye bu kadar güzel emmiyor diye
Topuğuna vuruyorum canım doktor demişti, ama ağlıyor, iki emiyor uyuyor yine. Sonra tüm uyku düzeni bozuluyor, huzursuzlanıyor. Kalkan var ama pek işe yaramıyor çünkü içi süt doluyor nemli kalıyor yine. Göğüs ucu aldım silikon ilk zamanlar memeyi çıplak almak istemeyince korkup bırakmıştım ama şu an o kadar kötü ki göğsüm, çocuk aç kalacağını silikonla emsin razıyım.inşallah geçer bugünler hemen ve sabrın sonu selamet olur, zırıl zırıl ağlıyorum bebeğime bakıp ben hiçbir şey beceremiyorum diye.Uyku halindeyken çenesine vurup ya da ayağını kımıldatınca hareket etmiyor mu Ya da sırtına Bir tık hareket ettirince çok hoşlanmıyorlar ayaklarıyla oynanmasından ya da sırtıyla oynamasınlar bunu uyandıracağım meme anımdayken Yapacak bir şey yok gece Benimki de uyuyor Çünkü o sayede az biraz uyanıyor iki yemiyor tekrar uyuyor öyle öyle bir saat ettiriyorum işte Bazı çocuklar böyle emmeyi bırakmıyor Demek ki doymuyor da olabilir tam bir bilemem de sen yine emzirmeye çalış Kalkan aldın mı kalkan yürüyor Ben farkında olmadan memeyi yara yapmışım kabuklanınca fark ettim Daha sonra krem sürmeye başladım ama kalkanında hiç bırakmıyorum şu an göğsümde acısı biraz daha dindi o yüzden llah yardımcın olsun biraz sabredeceksin başka çare yok İlk zamanlar böyle Benim de gece gazlı oluyor Ondan dolayı biraz sıkıntılıydı Dün biraz uyudum ama inşallah bu gece de uyurum bir ümit ediyorum her uyuduğumda mümkün olduğunca kendini uyut dinlendir fırsat olmuyor biliyorum ama 10 dakikada olsa uyu yani o bile kafi annelik duygusu hiçbir şeye değişmez biraz sabır sonra selamet biraz sabır gerektirecek durum
Kokusu gece uykudan uyandirdi babasini
Canim benimde bebek cekemiyordu kesik kesik emiyordu gogsum cok sismisti cok fena agriyordu. Doktora gittigimizde durumu anlattim emzirme hemsiresine yonlendirdi bizi meger yanlis tutuyormusum ondan ememiyormus. Hastanelerde oluyor emzirme hemsiresi gittiginde bir gorus istersen belki sende de oyle bir durum vardir.
Bir de mumkunse elektrikli pompa edinebilirsen bence cok isine yarar mochi 30 cc cikariyorsa o 50-60 cikarir.
Bizimki dun yanimizda yatrken bir yapti korktuk o ses nerden geliyor diyeyakismiyor bizim prenseslere boyle recep ivedikvari hareketler
Kuzum, hem doktor, hem sağlık ocağındaki ebe mama yok henüz, dedi. Yoksa bana kalsa çocuk ağladığında açlığa yorup mama vermek istiyorum. Ptesi yine gideceğiz inşallah kilo almıştır. Olmadı mamayla destekleyeceğiz. Zaten mama alması şu an beni de rahatlatır gibi hissediyorum, en azından yavrumun doydupunu bilirimİnanır mısın ev 24.5 derece ama serin
Bu arada diğer yazdığını gördüm. 1 haftada 80 gr aldığını doktor biliyor mu???? Mama da öcü değil ki bebe rahatlayacaksa az az emzirme sonrası destek yapılabilir sanki. Keşke bebe şu yenidoğan dönemini bir geçirseydi başka doktordan görüş almanı öneririm
Sen buraya daha cok yaz olur mu ? Çoğunluk benzer hikayelerle uğraşıyor
O zamanlar Yazmadım ama evde annemle ve eşimle denge kurmak cok zordu çok üzgündüm sarılıkla uğraşıyordum 4 saat beslemeye çalışıyordum vs çok kötüydü.bi şekil her şey düzelir sizde de inş
2 anneyle uğraşmak x16 kat filan zor olmalı
Faydası olmayan gelmese keşke bu zamanlar
Eşimin kucağındaydı bu ses senden çıkmış olsun lütfen demiştim öyle söyleyimgazı kakası gök gürültüsü mübarek bi de kötü kokuyor artık sorma
Vajinal akıntıyı ilk kez duydum dışarı mı taşıyor beze nasıl bi şey ?
Sadece İkinci gün kristal ve kan olmuştu yetersiz beslenme kaynaklı
Düştüm resmen
Geçmiş olsun kuzu en azından genetik bi rahatsızlık yok. Damla işe yarar inşallah biz de peşinden geliyoruz bi kaç aya çoğumuz kullanmaya başlayacak
Üzüntü sütünü bilmiyorum ama bebişler doğduktan sonra eminim ki herkes en az bi kere ağlayarak emzirmiştir
Hoooffff nasip et allahımmm
Benimki biberon alışının ilk birkaç seferinde kimseye çaktırmadım ama yoğun iştahla ondan içince içime içime ağlamıştım
Kıymetini bilememişim şimdi biberon da almıyor
Haklısın canım benim, sadece uykusuz olunca mantıklı düşünmek çok zorlaşıyor :))) İnşallah böyle böyle geçecekInternetten video izleyerek taktim mochiyi ilk olumsuz birkac deneme sonrasi duzeliyor merak etme guzel topluyor halledersin. Benzer seyleri yaşıyoruz duzene girer canim uykusu da. 40 gün hergun farkli olabilir diyorlar adaptasyon süreci. Biz kendimizi rahatlatalim bebeklerimiz de daha rahat olsunlar
Canım, 16 günlük benim bebe, yine çok büyük değil tabii ama kilo alamamış ona üzüldüm. Mochi'yle sağım yapmaya başladım, artacak inşallah sütüm.cnm bak senın daha kucuk, ben Sunshine ve okuduğum kadaryla burdakı coğu kısı ilk emzirip üstüne takvıye yaptılad sağarsan hem sutun artar ama yoksa mama ver. sdece direk biberonla verme. ztn guclensın cenesi emme gucu artsın onu zmnla bitiriyorsun. eskiden bn her emzirme snrası kaşıkla 30cc 60cc anne sütü veriyordum şimdi tek meme veriyorum. daha 9 gunluk cok bişe beklme kendınıde suclama stres cok buyuk etken. gece 3saatı gecmesin muhakkak uyandr. sbhları ztn gak meme guk meme arada takvıye
Evet o doydu mu bilinmezliği... Ben de aynı durumdayım canım, ama biraz da güvende hissetmek için hep emmek istiyorlar. İleride ikisi arasındaki farkı öğreneceğiz inşallahBende de mochi'yi koyduğumda 20-30 CC falan çıkıyor en fazla. Daha fazla çıkmadı hiç. Bugün çıktı bi 30 cc, dolapta bekliyor onu vereceğim muhtemelen akşama. Canım benimki hiç uyumuyor gündüz. 2 saatte bir olayını yapamıyorum her an istiyor çünkü. Ya doymuyor istiyor ya da ağrısı sızısı var memeyle avutmaya çalışıyor kendini. Bu bilinmezlik beni strese sokuyor iyice, nesi var anlamıyor. Benimki 16 günlük oldu bugün ve kilo alımının yetersiz olduğunu söyledi geçen ptesi gittiğimizde doktor. 2900 doğmuştu, 2700 hastane çıkış kilosu. Aslında ilk haftanın sonunda 2910 olmuştu 7 günde bulmuştu doğum kilosunu ama sonraki 7 gün anca 80 gram falan almış, sağlık ocağındaki ebe günde alması gerekeni haftada almış neredeyse gibi bi şey dediama mamaya gerek yok henüz dedi, anne sütüyle devam dedi. Her an emzir, dedi. Gece 3 saatte bir çok geç 2 saatte bir en geç emzir dedi ama gittiğim çocuk doktoru da uykudan uyandırma bırak uyusun dedi, kafam kazan gibi doğrusu ne bilmiyorum, gerçekten çok gerginim, çocuğum zaten uyumuyor, sancısı var sürekli ve sürekli emzirmeye çalışmaktan göğüslerim inanılmaz acıyor. Az önce bir mucize eseri uyudu, 2 saati buldu ce şimdi uyandırmalı mıyım bilmiyorum, uyandırsam zaten emmeyecek, uyuyacak 2 dakika sonra biliyorum. Çok çıkmazdayım, süt sağamıyorum, çıkmıyor. Zaten sürekli onları sterilize edecek vaktim de yok, çocuğu bırakamıyor çünkü Allah hepimize yardım etsin, ben sandığımdan çok zorlandım bu süreçte.
Benimki de durmadan emmek istiyor doymuyor mu anlamıyorum çıldırmak üzereyim tuvalete bile gitsem 2 dk basıyor çığlığı yatmadı geceden beri kafayı yicem
cok gecmis olsun canim , insallah en kisa zamanda toparlar yavrunKızlar bebeğim yoğun bakıma girdi, crpsi yüksek dedi dr. Antibiyotik tedavisi yapılacak. Ben de antibiyotik kullanıyorum bir yandan, inşallah haftaya çıkacak dua edin yavruma olur mu
Meme ucu yarası İçinBaktım internetten canım
Baktım canım eds'ye de biraz teşkilatlı bir sistemmiş, sipariş edeyim, denerim. Teşekkür ederim çok
Topuğuna vuruyorum canım doktor demişti, ama ağlıyor, iki emiyor uyuyor yine. Sonra tüm uyku düzeni bozuluyor, huzursuzlanıyor. Kalkan var ama pek işe yaramıyor çünkü içi süt doluyor nemli kalıyor yine. Göğüs ucu aldım silikon ilk zamanlar memeyi çıplak almak istemeyince korkup bırakmıştım ama şu an o kadar kötü ki göğsüm, çocuk aç kalacağını silikonla emsin razıyım.inşallah geçer bugünler hemen ve sabrın sonu selamet olur, zırıl zırıl ağlıyorum bebeğime bakıp ben hiçbir şey beceremiyorum diye.ama biliyorum geçecek, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?