2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canim sorun bana degil ama maudanoz olmak istedim
Benim de 32 haftada 2 hafta gerilik cikmisti baya tedirgin olmustuk Sonra faark yavas yavas acildi 3-3.5 haftaya cikti. 42 haftalik dogum yaptim ultrasonda 39 cikiyodu. Hatta ben acaba ultrasonda 40 olunca mi dogacak diye dusunmustum. Dr onunla alakasi yok onemli olan adet gunun demisti.

Peki kiloda artış oldu mu. 10 gunde 100 grm artti sadece bnmki

Ben de artık sarı görmek istemiyorum yavrumu, çok üzülüyorum ama doktorumuz 40 gün sarı renk kalabilir demişti, bekliyoruz bakalım.

Ben de izledim, ilk hafta 18’e yükselene kadar neler olmuştur kim bilir diye aklımı oynatacaktım neredeyse, korkma sen bizim hastane 17 altına yatış bile vermiyor. Bir şey olmaz Allahın izniyle.

Canim 1 hafta kiymali yumurta, kasar, meyve gibi seyler yemistim bol bol ve evde yatmistim bir tek su almaya kalkiyordum. O sekilde 1 haftada 100 gr mi ne almisti.
Bebegin yapi olarak minyon olabilir. Benimki 42. haftada 3200 dogdu yani 37 38 de falan dogum yapsam baya minik bi kiz olurdu demekki.
Kafana takma bence doktorun testler de yapmis sonucu kotu cikmadiysa hic telas yapma.

Kizlar bugun de DOGURMADIM buyuk yazinca geliyordu dimi? oglumun keyfi yerinde gibi hic bir sanci hissetmiyorum. Sadece bir iki gundur belim cok hafif agriyor. Dogurmayan Spicelover ve ben miyiz burda? Sizin cocuklar okula baslicak. Ben daha dun hastane cantami yaptim
Bu arada bebek dogduktan sonra cocuk doktoruna mi gidiliyor? Suanki doktorla bir sure devam mi edicez? Bebek icin saglik sigortasi yaptirmayi arastirdiniz mi hic? Sanirim 14 gunluk olduktan sonra yapilabiliyormus. Yaptirmak mantikli mi bilmiyorum gerci. Her sey cok pahalandi.

kizlar bu arada Mustela almaya karar verdim. Kimyasalsa kimyasal
pisik kremi
yeni dogan sampuani
masaj yagi
bunlara ek olarak vucut losyonu almama gerek var mi? Gozenekleri tikiyor diye okumustum. Sizin doktorlar ne diyor? Benim doktorum hic bisi demedigi icin

Losyon değil beybi yağ tıkıyormuş gözenekleri, losyon al.

Kizla gobek bagi 8. Gun dustu sukurler olsun . Banyo yaptircam ya . Hani orasi kuru kalacakti . Islanmasi sorun olur mu . Kurulamam gerekiyor demi . Bir de kapanmasi ne kadar surer ki sizin durum nasil

Eklentiler

• 20221028_113912.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 64
Canim mustelanin ben bakim cantasi seklinde olani aldim. Sampuanindan tut. Bebek yagina kadar var . Tek tek alacagina...Daha uyguna geliyor. Pisik onleyici kremi mustela onermis bizim eczane.. pisik durumda da baska bir sey onermisti ama ne idi bilmiyorum. Gerektiginde alirim diye almamistim o zaman . Hastane filan hediye seklinde bepanten verdi de onu da bebek cantasina koydum

Canim mustelanin barrier kremi pisik onleyiciymis. Pisik olustuysa pek ise yaramiyormus aklinda bulunsun. Ama okuduguma gore icerigi temizmis.

Canim mustelanin barrier kremi pisik onleyiciymis. Pisik olustuysa pek ise yaramiyormus aklinda bulunsun. Ama okuduguma gore icerigi temizmis.

Pisik baska bir krem önermişti ama ne oldugunu yasayinca alirken öğreneceğim. Isterseniz sorarim :)

Kızlar Burun aspiratörü ne kullanıyorsunuz ben de yoktu hemen almam gerekiyor yazarsanız çok sevinirim
Dün kızımın 1. Ay aşısı yapıldı ve maalesef huzursuzluk ve ateş yaptı. Kuzucum inleyip durdu bütün gece. Kucağımda baygın baygın yatıyor.
Bir de burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı vardı zaten.

Canim inşallah sag salim dogurursunuz. Ben tam 40. Hafta dogurdum. Planı 40+1 di. 40ta sanci tuttu. Şükür kak yutsa da cok problem yasamadan 8 gun doldurduk :) kadin dogum ve cocuk doktoru. 3 gun sonra seni cagiriyor canim. Cocuk doktoru zaten ameliyat sonrasi , dogum sonrası hastanenin bir cocuk doktorunu yonlendiriliyor. Istersen ona devam edersin istersen kendi bildigin doktora gidersin

3 gun sonra gittiginde kulak testi de yapiliyor. Sonra 1 hafta 1 ay oyle duzenli cagriliyorsun. Ozel hastanede dogurdu isen 10 gun ucret yok zaten. Dogumcun da rahim icini kontrol ediyor. O da 2 ay sonra yani 40indan sonra cagriyor.
Bir de sağlık ocagin 1 hafta sonra topuk kani icin cagriyorlar.

Sigorta konusunda bir fikrim yok. Ben onun icin kadin dogumda iken geciktim. Simdi tekrar sormam lazim

Anladım çiçeğim pazartesi günkü aşılar çiçek gibi geçer inşallah

Kalça usg 6. Haftadan sonra mi yapılıyor kızlar
1 aydan sonra planlanıyor genelde
Kızlar birşey daha soewcagim hangi tamamlayıcı sağlık sigortasinj tercih ettinix

Hey maşallah :) çocuk doktorunu şimdiden araştırmaya başla iyisini bulmak kadın doğumcu bulmaktan zormuş
K KIR PAPATYASII Ortak cevap vereyim. Allianz tamamlayıcı yaptırdık kızlar. anne ve bebek 9 bindi 1 ay önce.
Kizlar bir de sorum var. Doktorlariniz size d vitamini kalsiyum vs. verdi mi? Benim dr vermedi kan ilacina devam et dedi ama saglik ocagindaki doktor onlari da ic dedi siz ne yapiyorsunuz?
Demir ve D vitamini en az 6 ay devam. Bir de elenatal 3 e geçtim canım.
Ekstra kalsiyum magnezyum almıyorum
Kizla gobek bagi 8. Gun dustu sukurler olsun . Banyo yaptircam ya . Hani orasi kuru kalacakti . Islanmasi sorun olur mu . Kurulamam gerekiyor demi . Bir de kapanmasi ne kadar surer ki sizin durum nasil
Hadi hayırlı olsun:) içi kuru mu su anda.
Bizimkinin içinde hafif ıslaklık vardı o yüzden bi süre daha kuruması için bekletti doktor.
Yıkadıktan sonra kuru kaldığına dikkat et yeter

Ben otri bebe aldim canim da bir kere kullandım. Tavsiye eder miyim bilmiyorum. Malum 1kere kullaninca... bir de vakumlu da varmis o nasil bilmiyorum

Ben yine pazartesiyi bekleyim doktor görsün bi ben pamukla icini yoklamistim dun nemli degildi ama emin değilim

Canım özel sigortanda bebeğin kaç kez gitme hakkı var doktora?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…