Bizdeee uyanıksa emmek istiyor diğer türlü hep uykuda emmek istemiyorsa gazı oluyor bu süreç biraz sıkıntı 40 çıkınca hepsi gidiyor diyorlar gece gündüz ne zaman öğreniyorlar acaba rutin oluşturun diyorlar ama kendini parçalıyor ağlarken nasıl rutin oluşturucaz20. Günden bildiriyorum bizde öyle uyanık kaldıgı her an çığlık çığlığa duruyoruz
Başka doktorda da fikir alabilirsin tabiki için rahat eder ancak doğum başladığında ne normal doğum için ne de sezeryan için ısrar etmek bence doğru değil amaç bebeğin ve annenin sağlıklı olması bende hiç sezeryan istemedim ama doğum ilerlemesi açılma sancı olmadı 11 saat bekledim belki 24 saat bekleseydimYarin tekrar nst ye giricem. Eger yine ayni tarzda konusursa baska doktora gidicem. Acaba ben mi yanlis anliyorum diyorum ama yok aynen bu sekilde konusuyor.
Merhaba öncelikle gözün aydınKızlar naptınız nasılsınız bayadır yazamadım kaosun içindeyiz 3 yaşında kızım yenidoğan bebem düzeni oturtamadık umarım herkes iyidir
Küçük çocuğu ve bebesi olanlar nasıl bir düzen oturttu? oturttu mu? önerisi olan var mı varsa Allah aşkına yeşillendirin burayı. Kızım kardeşini seviyor ama sabah özellikle sıkıntı çıkarıyor ağlamaya başlıyor. Bebeği özellikle ben sevince bana bakarken yakalıyorum sonra gülüyor ama anlıyorum canı sıkılıyor.
En önemli olay aynı anda kalkınca bebek meme istiyor kızım kahvaltı istiyor siz nasıl hallediyorsunuz
@Hayyal şükürler olsun yavrunla kavuşmuşsunuzbol sevmeli sarılmalı geçirin günlerinizi hasret uzun oldu
@Spicelover hayırlısı ile doğumun olsun inşallah
Kantaron alerji falan yapmaz di mi canımEvet cnm pişik onleyici krem diye geciyor. Pisik olduysa istersen kantaron yagi sur sonra da bu kremi surersin
Az kaldı diye avutuyorum kendimii yarı kırk cıktı sayılırBizdeee uyanıksa emmek istiyor diğer türlü hep uykuda emmek istemiyorsa gazı oluyor bu süreç biraz sıkıntı 40 çıkınca hepsi gidiyor diyorlar gece gündüz ne zaman öğreniyorlar acaba rutin oluşturun diyorlar ama kendini parçalıyor ağlarken nasıl rutin oluşturucaz
Tabi kii cocuklarla tek basımıza kalmaya alısmamız lazım ama bence çağır kuzum. Ben 40 cıkana kadar gelmelerini istiyorum. Annem çamasır astıysa ben katlıyorum. O sofrayı kurduysa ben ben topluyorum cocuga birlik bakıyoruz. Gece bir uyanmada ben emziriyorum uyutuyorum diğer uyanmaya emziriyorum yatıyorum annem uyutuyor. Dönüşümlü birisi yardım etmesi insana enerji veriyor. Diğer türlü ben 2 gün denedim tek kalsam artık diye yapamam gerginliğim arttı ve bu cocuga yansıdı oda gergindi sabah 6 dan gece 11-12 kadar doğru düzgün uyumamıstı ağlamıstı ben gerginleştik o iyice ağladı vs çağırdım geri annemi geldiği gibi enerjim değişti. Tabi ki tercih senin de bence kendine biraz zaman verAnnem ve kayınvalidem gittiler dönüşümlü geliyorlardı dün gece ilk kez tek başımızaydık sağolsun eşim çok yardım ediyor bugünde iki misafir birden geldi çocuğun ağlama saati tuttu Allah hepimize sabır versin kızlar çok zorlu bir süreçten geçiyoruz
Alışmamız için iyi aslında ama ben yalnız hissediyorum ve çok yoruluyorum ev işlerinin devam etmesi gerekiyor 1.5 saatte bir emziriyorum hiç dinlemedim dün çağırsam mı tekrar annemi bilemiyorum oda çok yoruldu
Bende istiyorum canımda eşim çok yük oluyoruz yazık onlarada dedi ama benim için daha ağır geçiyor dediğin gibiTabi kii cocuklarla tek basımıza kalmaya alısmamız lazım ama bence çağır kuzum. Ben 40 cıkana kadar gelmelerini istiyorum. Annem çamasır astıysa ben katlıyorum. O sofrayı kurduysa ben ben topluyorum cocuga birlik bakıyoruz. Gece bir uyanmada ben emziriyorum uyutuyorum diğer uyanmaya emziriyorum yatıyorum annem uyutuyor. Dönüşümlü birisi yardım etmesi insana enerji veriyor. Diğer türlü ben 2 gün denedim tek kalsam artık diye yapamam gerginliğim arttı ve bu cocuga yansıdı oda gergindi sabah 6 dan gece 11-12 kadar doğru düzgün uyumamıstı ağlamıstı ben gerginleştik o iyice ağladı vs çağırdım geri annemi geldiği gibi enerjim değişti. Tabi ki tercih senin de bence kendine biraz zaman ver
Vallahi üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım... ben de istiyorum ilgileneyim ikisiyle ama olmuyor illaki küçükle ilgilenmek gerekiyor sütüm var ama mama da veriyorum mecbur doyuyor yatıyor hemen yoksa saatlerce emiyor kızımla ilgilenemiyorum. Kıskançlık durumları nasıl?Başka doktorda da fikir alabilirsin tabiki için rahat eder ancak doğum başladığında ne normal doğum için ne de sezeryan için ısrar etmek bence doğru değil amaç bebeğin ve annenin sağlıklı olması bende hiç sezeryan istemedim ama doğum ilerlemesi açılma sancı olmadı 11 saat bekledim belki 24 saat bekleseydim
Merhaba öncelikle gözün aydınbenim oğlum da 5.5 yasinda henüz bir düzen yok tabiki , babannesi bakıyor oğluma ben kızımla ilgileniyorum zaten kendimize zor bakıyoruz şu aşamada birinin yanında yardım etmesi iyi olur
Yavrum biz zeytinyağı ile atlattık pişiği. Birkaç günde faydasını görmeye başlarsın bir dene istersen. Ben de mustela kullanıyordum bıraktım.Kantaron alerji falan yapmaz di mi canım
Canım süt hiç bellli olmuyor. Ama şöyle anlatayım ilk günler 1 ml oldugunda şırıngaya çekip nasıl koşuyoduk yoğun bakıma. Sonra eve geçtim ilk 5ml falan anca sağıyodum şırıngaya çekip süt torbasına koyuyordum. Şimdi ise artık minimum 30 çıkıyor ama 70ml sağdığımda oluyor. Genel olarak 50-70 arası sağım oluyor. Tamamen dinlenme ve beslenmeye bağlı olarak değişiyor. Ne zaman oksijen hortumundan çıkardık dediler 30ml süt çıktı üzüntüden gelmiyordu heralde. Canım benmki ciğerlerindeki suyu atamadığı için solunum sıkıntısı çekmişti birde gebeliğin son iki ayında idrar yolu enfeksiyonu oldum ben o da kızıma geçmiş o sebeple antibiyotik alıyor.
Amin canım inşallahsagol canim
Simdi tam kiskanma donemleri ve anneyi kaybetme korkusu olan donem. ondan da extra duygusaldir
insallah en kisa zamanda alisirlar birbirine
Ediyorum öyle şeylere yardım ediyor bebeği her istediğinde kucağına veriyoruz seviyor ben de onu seviyorum emzirirken yanıma alıyorum onun da elini tutuyorum öpüyorum uykusuzluk düzensizlik biraz beni yordu ve bence kızımıda bu süreci belki böyle yaşamak gerekiyor bilemiyorumCanım cocugun bakımına kızınıda dahil et bence ona böyle sorumluluk yüklemek gibi değilde hani altını değiştirirken ıslak mendilini iste vs. Ona bebeğin çok küçük ve bakıma muhtac oldugunu farkettirirsen daha kolay bir süreç olur. Sana baktıgı anlarda yanına cagır öp onu vs. eminiimm sürecin cok yorucudur ben tek cocukla yoruluyorum birde annem yanımda olmasına rağmen iki bebekli hayatı düşünemiyorum
Bende istiyorum canımda eşim çok yük oluyoruz yazık onlarada dedi ama benim için daha ağır geçiyor dediğin gibi
Nurcum daha çok erken canım. Önümüzde uzun bir yol var bir gün iki gün değil. Daha çok yorulucaz. Allah korusun sütün falan azalır başka sıkıntılar olur. Annen kayınvaliden yakınsa bence gelsinler daha. Eşin de onları düşünmüş kibarlık yapmak istemiş ama erken gibi balım.Bende istiyorum canımda eşim çok yük oluyoruz yazık onlarada dedi ama benim için daha ağır geçiyor dediğin gibi
Ben bugun vermek uzereydim direkten donduk. Surekli memede durmak istedi butun gun emzirdim aksam bi baktim memem sismis muhtemelen hic emmedi oyle durdu sadece. Emmeyince uykuya da dalamadi. 1 ay dayanmak istiyorum ama bakalim nereye kadar gidecek.Kızlar emzik verdiniz mi? Memeyle oynuyor, emmiyor da uyumuyor da. Az kaldı emziğe gidiyoruzmemeyi reddetmesinden korkuyorum, biliyorsunuz sarılık var bolca emmesi lazım
Kizlar nasilsiniz? Dun doktor kontrolum vardi. Yani durumu size yazicam. Lutfen nasil dusundugunuzu yazin bana. Kafami karistiriyor bu doktor.
Sizler de biliyorsunuz basindan beri normal istiyorum. Sezeryandan cok korkuyorum. Doktorum da bunu biliyor. Bana her zaman dogum aninda karar vericez ne gerekiyorsa o olucak seklinde cevaplar verdi. Normal doguma cesaretlendirecek asla bi cumlesini duymadim acikcasi. Ama olmaz da demedi hic. Bu arada hamileligim elhamdulillah cok rahat ve her sey normal sekilde ilerledi hala da oyle. Dun kontrole gittigimde ( bu hafta 2. Kontrolu yaptirdim) nst de sanci kasilma gorunmedi. Iki haftadir bana diyor ki ne zaman dogurcaksin sen e hadi gelsin artik bebek. Sanki 40 lardayim. Bugun 39+1 oldum. Ben de dedim. Ben de istiyorum gelmesini ama daha zamani var sanirim. O da lafi suni sanciya getiriyor. Suni sanciyla acilanlar oldugu gibi genelde bir cok kadinin acilmadigini okuyorum. Acilmayinca da sezeryan dicek oyle gorunuyor. Dun kontrol ederken her sey yolunda dedi oh dedim super herhalde normal olur. Ben oyle deyince ama bak suyu azalmis artik dedi. Dedim asiri mi az bitmis mi ? Yoo ama azalmis artik sonlarda dio. E zaten zamani degil mi yani? Hareketler pozisyon her sey normal. Bugun icin tekrar nst istedi. Ben gitmeyi dusunmuyorum yarin gidicem.
Bir de isin ilginc yani ayni doktora kuzenim de dogum yapti 6 ay kadar once zor bir hamilelik gecirdi antibiyotikler ilaclar vs. Hatta 35. Haftada suyu geldi. Doktor 40 i tamamlamasi icin hep oyle destek oldu. Bana da diyor ki 1 2 yildir artik 40. Haftalar beklenmiyor 38 39 larda bebekler aliniyor. En saglikli haftalarin bu haftalar oldugunu arastirmalar gosteriyor. Kuzenimin bu kadar sorunlu hamileligini bile 40 a tamamlatip benim her sey normalken bu sekilde yonlendirmesi garip degil mi? Bu arada kuzenimin baska saglik sorunlari oldugu icin basindan beri sezeryan olucagi kesindi.
Sizce ne yapmaliyim? Cok uzun oldu kusura bakmayin ama lutfen bisiler yazin bana.
Bana hastanedeki hemsire mutlaka gece ortam karanlik olsun isik acma gece oldugunu anlasin dedi. Gunduz de perdeleri ac gunduz oldugunu anlasin yuzunu falan ortme dedi.Az kaldı diye avutuyorum kendimii yarı kırk cıktı sayılırgece gündğz nasıl oturacak bilmiyorum ama o karıştı mı cocukta toparlanması uzun sürüyormus
Yarın akşama kadar deneyip yazayım :)Bi dene bakalım kuşum oturunca katlanmıyordur innşBende almak istiyorum deneyimlerini yazarsın
Şükür canım iyi kızım. 1 hafta kaldı 8. Gün taburcu ettiler rabbim ayırmasın kimseyi evladından.papatyaozu canım siz naptınız bebeğiniz nasıl
Bir anne daha vardı bebeği küvezde ama hatırlayamadım herkes iyidir inşallah
Maşallah kolay bir doğum olmuş. Güle güle büyütün inşallah40+2 doğum yaptım.karın ağrısı gibi başladı 15 dk ara ile güçlü 7 dk ara ile Hafif geldi ve 1 saat sonra normal doğum yaptım.ilk oğlum vardı onda sancıda belim çok ağrımıştı kırılır gibi bunda sadece karın ağrısı yaşadım.en dayanılmaz ağrı doğuma son 5 dk kala yaşadım.belki yürüyüş çok yaptım son güne kadar onların faydası.kızım 3200 kg boyu 52 cm.şuan 6 günlüğüz 2 güne kadar çok ağladı gram uyutmadı bizi. Rengide hafif sararınca mama verdik 30 cc ve açlıktan bağırıyormuş çocuk.şimdi sabah akşam veriyorum mışıl mışıl uyuyor.oğlum doğar doğmaz boynunu tutuyordu bunda böyle değil Başımız çok sallanıyor.sizdede aynımı
Benim evde tek çocuk ve eş kişisi var. Henüz düzen oturtabilmiş değilimKızlar naptınız nasılsınız bayadır yazamadım kaosun içindeyiz 3 yaşında kızım yenidoğan bebem düzeni oturtamadık umarım herkes iyidir
Küçük çocuğu ve bebesi olanlar nasıl bir düzen oturttu? oturttu mu? önerisi olan var mı varsa Allah aşkına yeşillendirin burayı. Kızım kardeşini seviyor ama sabah özellikle sıkıntı çıkarıyor ağlamaya başlıyor. Bebeği özellikle ben sevince bana bakarken yakalıyorum sonra gülüyor ama anlıyorum canı sıkılıyor.
En önemli olay aynı anda kalkınca bebek meme istiyor kızım kahvaltı istiyor siz nasıl hallediyorsunuz
@Hayyal şükürler olsun yavrunla kavuşmuşsunuzbol sevmeli sarılmalı geçirin günlerinizi hasret uzun oldu
@Spicelover hayırlısı ile doğumun olsun inşallah
Kuzum bence gelebildiği kadar gelsin. Temizlik bekler kısmen yapılır ama senin dolu dolu beslenmen ve güzel dinlenmen lazım.Annem ve kayınvalidem gittiler dönüşümlü geliyorlardı dün gece ilk kez tek başımızaydık sağolsun eşim çok yardım ediyor bugünde iki misafir birden geldi çocuğun ağlama saati tuttu Allah hepimize sabır versin kızlar çok zorlu bir süreçten geçiyoruz
Alışmamız için iyi aslında ama ben yalnız hissediyorum ve çok yoruluyorum ev işlerinin devam etmesi gerekiyor 1.5 saatte bir emziriyorum hiç dinlemedim dün çağırsam mı tekrar annemi bilemiyorum oda çok yoruldu
Salı günü 20 kırkı için gelicekler annemi bırakmayayım bariNurcum daha çok erken canım. Önümüzde uzun bir yol var bir gün iki gün değil. Daha çok yorulucaz. Allah korusun sütün falan azalır başka sıkıntılar olur. Annen kayınvaliden yakınsa bence gelsinler daha. Eşin de onları düşünmüş kibarlık yapmak istemiş ama erken gibi balım.
Kesilmiş çökelek gibi olunca sütün faydalı kısmını almış diyorlar canım ama devam ederse başka bir sıkıntı olabilir takip et bakalım burnu falan nasıl ?Kızlar sağdığım sütü verirken bebek çok kötü kustuilk defa oldu böyle, neden olabilir? Mamayı 1 saat önce vermiştim. Üşüttüm mü çocuğu acaba ya peynir gibi kustu
Burnunu açtım ama halen ses çıkıyorKesilmiş çökelek gibi olunca sütün faydalı kısmını almış diyorlar canım ama devam ederse başka bir sıkıntı olabilir takip et bakalım burnu falan nasıl ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?