2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
20. Günden bildiriyorum bizde öyle uyanık kaldıgı her an çığlık çığlığa duruyoruz
Bizdeee uyanıksa emmek istiyor diğer türlü hep uykuda emmek istemiyorsa gazı oluyor bu süreç biraz sıkıntı 40 çıkınca hepsi gidiyor diyorlar gece gündüz ne zaman öğreniyorlar acaba rutin oluşturun diyorlar ama kendini parçalıyor ağlarken nasıl rutin oluşturucaz

Yarin tekrar nst ye giricem. Eger yine ayni tarzda konusursa baska doktora gidicem. Acaba ben mi yanlis anliyorum diyorum ama yok aynen bu sekilde konusuyor.
Başka doktorda da fikir alabilirsin tabiki için rahat eder ancak doğum başladığında ne normal doğum için ne de sezeryan için ısrar etmek bence doğru değil amaç bebeğin ve annenin sağlıklı olması bende hiç sezeryan istemedim ama doğum ilerlemesi açılma sancı olmadı 11 saat bekledim belki 24 saat bekleseydim
Merhaba öncelikle gözün aydın benim oğlum da 5.5 yasinda henüz bir düzen yok tabiki , babannesi bakıyor oğluma ben kızımla ilgileniyorum zaten kendimize zor bakıyoruz şu aşamada birinin yanında yardım etmesi iyi olur

Az kaldı diye avutuyorum kendimii yarı kırk cıktı sayılır gece gündğz nasıl oturacak bilmiyorum ama o karıştı mı cocukta toparlanması uzun sürüyormus

Tabi kii cocuklarla tek basımıza kalmaya alısmamız lazım ama bence çağır kuzum. Ben 40 cıkana kadar gelmelerini istiyorum. Annem çamasır astıysa ben katlıyorum. O sofrayı kurduysa ben ben topluyorum cocuga birlik bakıyoruz. Gece bir uyanmada ben emziriyorum uyutuyorum diğer uyanmaya emziriyorum yatıyorum annem uyutuyor. Dönüşümlü birisi yardım etmesi insana enerji veriyor. Diğer türlü ben 2 gün denedim tek kalsam artık diye yapamam gerginliğim arttı ve bu cocuga yansıdı oda gergindi sabah 6 dan gece 11-12 kadar doğru düzgün uyumamıstı ağlamıstı ben gerginleştik o iyice ağladı vs çağırdım geri annemi geldiği gibi enerjim değişti. Tabi ki tercih senin de bence kendine biraz zaman ver

Bende istiyorum canımda eşim çok yük oluyoruz yazık onlarada dedi ama benim için daha ağır geçiyor dediğin gibi

Vallahi üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım... ben de istiyorum ilgileneyim ikisiyle ama olmuyor illaki küçükle ilgilenmek gerekiyor sütüm var ama mama da veriyorum mecbur doyuyor yatıyor hemen yoksa saatlerce emiyor kızımla ilgilenemiyorum. Kıskançlık durumları nasıl?
Karın ağrısı ya da gaz sorunu yaşayan varsa biz bebeğin mamasına ya da bazen ağzına badem yağı damlatıyoruz huzursuzsa annem karnına badem yağıyla mesaj yapıyor rahatlıyor aklınızda olsun

sagol canim

Simdi tam kiskanma donemleri ve anneyi kaybetme korkusu olan donem. ondan da extra duygusaldir
insallah en kisa zamanda alisirlar birbirine
Amin canım inşallah
Ediyorum öyle şeylere yardım ediyor bebeği her istediğinde kucağına veriyoruz seviyor ben de onu seviyorum emzirirken yanıma alıyorum onun da elini tutuyorum öpüyorum uykusuzluk düzensizlik biraz beni yordu ve bence kızımıda bu süreci belki böyle yaşamak gerekiyor bilemiyorum

Bende istiyorum canımda eşim çok yük oluyoruz yazık onlarada dedi ama benim için daha ağır geçiyor dediğin gibi

Nurcum daha çok erken canım. Önümüzde uzun bir yol var bir gün iki gün değil. Daha çok yorulucaz. Allah korusun sütün falan azalır başka sıkıntılar olur. Annen kayınvaliden yakınsa bence gelsinler daha. Eşin de onları düşünmüş kibarlık yapmak istemiş ama erken gibi balım.

Kızlar emzik verdiniz mi? Memeyle oynuyor, emmiyor da uyumuyor da. Az kaldı emziğe gidiyoruz memeyi reddetmesinden korkuyorum, biliyorsunuz sarılık var bolca emmesi lazım
Ben bugun vermek uzereydim direkten donduk. Surekli memede durmak istedi butun gun emzirdim aksam bi baktim memem sismis muhtemelen hic emmedi oyle durdu sadece. Emmeyince uykuya da dalamadi. 1 ay dayanmak istiyorum ama bakalim nereye kadar gidecek.

Canim benzer durumu yasamis biri olarak yaziyorum. Doktor 38den sonra beni her gordugunde ee ne zaman doguruyosun herkes dogurdu sen kaldin falan diyordu. Ben kendisine her gittimde daha zamani var demekki dedim.
39. haftada ilk once suni sanci vermekten bahsetti sonraki kontrolde versek de ise yaramaz sezeryan yapariz dedi. Sonra ben kararli bir sekilde normal dogum istedigimi beklemek istedigimi soyledim her seferinde 2 gun sonraya tekrar cagirdi suyuna nstsine bakti her sey normal gorunuyordu ben de su gun gel artik alalim dediginde hep o gun kontrole geleyim bakalim tekrar falan dedim. Tabi bu bir riskti bilmiyorum simdi dusununce cok mantikli gelmiyor ama cesaret vermis demek ki Allah. Mutlaka kararli oldugunu belli et bence.
Neyse sonuc olarak 41+6 ya kadar doktoru zorlaya zorlaya bekledik. Tabi bunda bebegin iyi olmasinin etkisi de oldu her gittigimde nstsi ultrasonu gayet iyi cikiyordu.
41+6 da artik daha fazla bekleyemeyecegimizin bende farkindaydim suni sanciyi denemek istedigimi soyledim. Doktor direkt sezeryana almak istedi aslinda ise yaramaz dedi cunku hic acilma falan yoktu ve bebek asagi inmemisti ona da hak veriyorum. Ama ben israr ettim. Elhamdulillah 5 saat gibi bir surede de dogum oldu.
Suni sanci ocu degilmis onu anladim. Ama keske kendimi normal dogum diye sartlamasaymisim diyorum. Sezeryan olsaydim gercekten uzulurdum sirf kendimi sartladigim icin. Onemli olan bebegin sagligi bence eger sagligi yerindeyse beklenilebilir ama su konusunda baska doktora da danismani oneririm.
Bu arada ben de dogumdan 1 gun once baska doktora gittim fikir almaya. Cok beklemissin yapilan arastirmalar gosteriyor ki 38-39 da suni sanci verip dogumu baslatmak 41-42 de baslatmaktan daha avantajli ve normal dogumla sonuclanmasi daha yuksek ihtimal dedi. Ben bu asamayi gecmistim ama dusununce mantikli geldi bebek daha kucukken, kaka riski falan daha azken suni sanci almak daha mantikli geldi acikcasi.
Suni sancidan da korkma canim ben normal sanciyla kiyaslayamiyorum tabi ama bir sekilde oluyor bitiyor hatirlamiyorum bile suan o agrilari

Az kaldı diye avutuyorum kendimii yarı kırk cıktı sayılır gece gündğz nasıl oturacak bilmiyorum ama o karıştı mı cocukta toparlanması uzun sürüyormus
Bana hastanedeki hemsire mutlaka gece ortam karanlik olsun isik acma gece oldugunu anlasin dedi. Gunduz de perdeleri ac gunduz oldugunu anlasin yuzunu falan ortme dedi.
Bunlari simdiden yapmaya basla bekleme buyumesini dedi

Maşallah kolay bir doğum olmuş. Güle güle büyütün inşallah
Baş tutma durumu bebekten bebeğe cok değişiyor sanırım. Benim kız da cok tez canlı artık cok güzel baş tutuyor ama kendini savuruyor genelde. O yüzden kafasını tutamıyor gibi görünüyor
Doğumda da fena değildi
Benim evde tek çocuk ve eş kişisi var. Henüz düzen oturtabilmiş değilim çok büyük saygı duyuyorum cok çocuklu annelere. Allah kolaylık versin.
Kıskançlık durumlarından ötürü arada denge kurmak da cok zor zamanla alışırlar inşallah
Kuzum bence gelebildiği kadar gelsin. Temizlik bekler kısmen yapılır ama senin dolu dolu beslenmen ve güzel dinlenmen lazım.

Son düzenleme:
Kızlar sağdığım sütü verirken bebek çok kötü kustu ilk defa oldu böyle, neden olabilir? Mamayı 1 saat önce vermiştim. Üşüttüm mü çocuğu acaba ya peynir gibi kustu

Salı günü 20 kırkı için gelicekler annemi bırakmayayım bari

Kızlar sağdığım sütü verirken bebek çok kötü kustu ilk defa oldu böyle, neden olabilir? Mamayı 1 saat önce vermiştim. Üşüttüm mü çocuğu acaba ya peynir gibi kustu
Kesilmiş çökelek gibi olunca sütün faydalı kısmını almış diyorlar canım ama devam ederse başka bir sıkıntı olabilir takip et bakalım burnu falan nasıl ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…