2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar size tavsiyem ıslak mendil kullanmayın ben yenidoğan en iyisini kullandığıma rağmen 2. Ayın sonunda öyle bir pişik oldukki sucodermde bir güzel açtı şimdi doktor kontrolünde ilaç sürüyorum

Yarın akşama kadar deneyip yazayım :)

Şükür canım iyi kızım. 1 hafta kaldı 8. Gün taburcu ettiler rabbim ayırmasın kimseyi evladından.
Biz de 9.Gün çıktık tam enfeksiyon bitti kalsiyum değeri düştü kalsiyum veriyorlardı ve d vitamini 6 damla 3 gün beraber kaldık
Amin İnşallah canım sağolasın

Kızlar sağdığım sütü verirken bebek çok kötü kustu ilk defa oldu böyle, neden olabilir? Mamayı 1 saat önce vermiştim. Üşüttüm mü çocuğu acaba ya peynir gibi kustu
Canım bizimki en başından beri her emme sonrası kusuyor, hafif reflüsü varmış. Takip et bakalım kilo alımı normalse kusma da normal dedi doktorumuz.

Üşüyünce de kusuyorlar mı ya
Benim minik ilk kez bugün ciddi kusmalar yaşadı. Zaten ara ara yeşil kaka mevcut
Ben bu bebeyi daha ne kadar sarmalayacağım bilmiyorum
Ben de tam tersi çok az giydiriyorum, ter daha zararlı dediler diye. Şimdi vicdan azabı çektim daha mı çok giydirsem ya

Yarım kollu zıbın üstüne penye hastane çıkışı giydirip, penye battaniye üstüne örme battaniye seriyorum. Siz daha fazla mı giydiriyorsunuz? Çok panik oldum ya, inşallah üşütmemişimdir. Ev 22 derece bu arada

Bir de hırıltı var ciğerlerinden mi geliyor anlamadım burnunu açamadım mı acaba..nefes alırken hırıldıyor mu sizinkiler de?
Bizde de temizlikten sonra hırıltı devam edebiliyor.
Temizliği nasıl yapıyorsun canım?
Ben de tam tersi çok az giydiriyorum, ter daha zararlı dediler diye. Şimdi vicdan azabı çektim daha mı çok giydirsem ya
Kuzum ter zararlı üşütme riski var. Bir şey diyemiyorum benimki hiç terlemedi. Bizim ev serin biraz

Bizde de temizlikten sonra hırıltı devam edebiliyor.
Temizliği nasıl yapıyorsun canım?

Kuzum ter zararlı üşütme riski var. Bir şey diyemiyorum benimki hiç terlemedi. Bizim ev serin biraz
Serum fizyolojiğin yarısını sıkıyorum ters çevirip sırtına vuruyorum. Hastanede yarım kilo boşalttılar çocuğa içim acıdı

kızlar doktor d vitamini olarak youplus verdi oğluma. bugün tesadüfen üstünde 4-10 yaş yazısını gördüm. yarın doktora sorucam ama size hangi d vitaminini verdi doktorunuz

Serum fizyolojiğin yarısını sıkıyorum ters çevirip sırtına vuruyorum. Hastanede yarım kilo boşalttılar çocuğa içim acıdı
Heh tamam İşte sonra aspiratörle Çek çok zorlamadan.
Güneş doğduğunda ilk emzirme sonrası burnundan cok fazla şekilde kusma oldu, burnundan geldi yani. Amniyon sıvısı filan dediler çok garipti. Güneş direkt tıkandı hırıltılı nefes alıyordu.
Hemen hemşire çağırdık, iki burna da birer enjektör sıktı ve ters çevirip vurdu. O şekilde burnu açılmıştı.
Sen de günlük temizlik yapabilirsin 2.5 ml bi delik, 2.5 diğer deliğe. Dr. Osman gönülal hatta günde 7-8 kereye kadar yapılabilir diyordu. Bebeler su an sadece burnundan nefes alıyormuş. O yüzden açık olması önemli

kızlar doktor d vitamini olarak youplus verdi oğluma. bugün tesadüfen üstünde 4-10 yaş yazısını gördüm. yarın doktora sorucam ama size hangi d vitaminini verdi doktorunuz
Ocean 400 lük kullanıyorum. 1 fıs/3 damlaya denk gelecek şekilde canım.
Üzerinde 2 yaş üstü yazıyor

Bende istiyorum canımda eşim çok yük oluyoruz yazık onlarada dedi ama benim için daha ağır geçiyor dediğin gibi
Benim eşimde kıyamadı anneme ama o sürede ağzıma doğru dürüst lokma atamadığımı görünce çağıralım dedi
Süreç belkide deidğin gibi Rabbim kolaylastırsın insallah
@papatyaozu canım siz naptınız bebeğiniz nasıl
Bir anne daha vardı bebeği küvezde ama hatırlayamadım herkes iyidir inşallah
Hayyal annemiz o çok şükür kavustu bebeğine yuvasında Doruk kuşumuz
Bana hastanedeki hemsire mutlaka gece ortam karanlik olsun isik acma gece oldugunu anlasin dedi. Gunduz de perdeleri ac gunduz oldugunu anlasin yuzunu falan ortme dedi.
Bunlari simdiden yapmaya basla bekleme buyumesini dedi
Ben gece lambası yakıyorum ya kırkımız cıkana kadar da yakarım. Gündüz ama açıyorum perdeleri vs. Aynen doğru demiş bide rutin olusturmak lazımmıs gece uykusu için simdiden erkendir de o olay işte gecelik giydirme emzirme masaj yada baska rutin onun sonunda gece uykusuna geçmesi gerektiğini bilecekmil üst üste yapınca
Kızlar sağdığım sütü verirken bebek çok kötü kustu ilk defa oldu böyle, neden olabilir? Mamayı 1 saat önce vermiştim. Üşüttüm mü çocuğu acaba ya peynir gibi kustu
Peynir gibi kusması iyi derler ama tabi bilemiyoruz
Zıbın, üzerine kıyafet, ayaklarına ekstra kalın çorap, üzerine müslin örtü onun ğzerinde kalın penye battaniye ve şapkamız eksik olmuyor bizim. Doktor bana yeni doğan başından üşür demişti

Artık 2-3 kere yaparım canım, yetmiyor bir kez belli. Hiç de sevmiyorum ağlatmayı ama mecbur dediğin gibi ciğerinden gelmesin de burnundan gelsin ses yeterki kardeşim böyle minikken bronşit olmuş, halen çok çeker, çok korkuyorum. Be giydiriyosun yatarken yazsana canım. Bir de evin ısısı kaç biliyor musun

Başına şapkayı sadece doktora giderken takıyorum bundan sonra takayım bari.

Canım ben de hem sabah hem akşam bu olayı yaşadım. Aynı yoğunlukta görüntü de.
Ta burnundan bile geldi sabah, az evvel de aynısı oldu. Sen sütü nasıl veriyorsun? Ağzını kitleyene kadar mı?
Normalde Doruk doyunca ağzını kitler. O rahatlıkla içirdim kustukça geriliyorum. bir de biberon markanız ne acaba?

Ekimcim ıslak mendil kullanmadan kakayı filan nasıl temizleyeceğiz? zaten korkudan aralıklı banyo yaptırıyoruz. Sizler kaç günde bir yıkıyorsunuz?
Benim minik ilk kez bugün ciddi kusmalar yaşadı. Zaten ara ara yeşil kaka mevcut
Annem de üşümekten olabilir dedi. Valla benim oda sıcak nasıl üşüyorlar, üşüyorlarsa da bunun çaresi nedir bilemiyorum artık. Kış bebesi kolay diyenlere selam olsun
Peynir gibi kusması iyi derler ama tabi bilemiyoruz
İyi diyenler gibi olabilir çok içmiş diyenler de mevcut canım
Bak bu mantıklı geldi, çocuğun kafası terler diye şapkasını çıkarttırdılar bana. Bundan sonra gene takcam.

Cnm internettede yazıyor ben doktorumada sordum yeşil kaka önemsencek bir durum değil dedi ayrıca bizimkide öyle kusmalar yaşadı dün saçıma omzuma oluk gibi kustu oluyormuş bebeklerde merak etme çokta sarlamalama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…