- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Biz de 9.Gün çıktık tam enfeksiyon bitti kalsiyum değeri düştü kalsiyum veriyorlardı ve d vitamini 6 damla 3 gün beraber kaldıkYarın akşama kadar deneyip yazayım :)
Şükür canım iyi kızım. 1 hafta kaldı 8. Gün taburcu ettiler rabbim ayırmasın kimseyi evladından.
Amin İnşallah canım sağolasınMaşallah kolay bir doğum olmuş. Güle güle büyütün inşallah
Baş tutma durumu bebekten bebeğe cok değişiyor sanırım. Benim kız da cok tez canlı artık cok güzel baş tutuyor ama kendini savuruyor genelde. O yüzden kafasını tutamıyor gibi görünüyor
Doğumda da fena değildi
Benim evde tek çocuk ve eş kişisi var. Henüz düzen oturtabilmiş değilimçok büyük saygı duyuyorum cok çocuklu annelere. Allah kolaylık versin.
Kıskançlık durumlarından ötürü arada denge kurmak da cok zor zamanla alışırlar inşallah
Kuzum bence gelebildiği kadar gelsin. Temizlik bekler kısmen yapılır ama senin dolu dolu beslenmen ve güzel dinlenmen lazım.
Tuvaletine de bak canım yeşilse üşğtmüştür bol bol emzir
Canım bizimki en başından beri her emme sonrası kusuyor, hafif reflüsü varmış. Takip et bakalım kilo alımı normalse kusma da normal dedi doktorumuz.Kızlar sağdığım sütü verirken bebek çok kötü kustuilk defa oldu böyle, neden olabilir? Mamayı 1 saat önce vermiştim. Üşüttüm mü çocuğu acaba ya peynir gibi kustu
Üşüyünce de kusuyorlar mı yaTuvaletine de bak canım yeşilse üşğtmüştür bol bol emzir
Bir de hırıltı var ciğerlerinden mi geliyor anlamadımTuvaletine de bak canım yeşilse üşğtmüştür bol bol emzir
Ben de tam tersi çok az giydiriyorum, ter daha zararlı dediler diye. Şimdi vicdan azabı çektim daha mı çok giydirsem yaÜşüyünce de kusuyorlar mı ya
Benim minik ilk kez bugün ciddi kusmalar yaşadı. Zaten ara ara yeşil kaka mevcut
Ben bu bebeyi daha ne kadar sarmalayacağım bilmiyorum
Bizde de temizlikten sonra hırıltı devam edebiliyor.Bir de hırıltı var ciğerlerinden mi geliyor anlamadımburnunu açamadım mı acaba..nefes alırken hırıldıyor mu sizinkiler de?
Kuzum ter zararlı üşütme riski var. Bir şey diyemiyorum benimki hiç terlemedi. Bizim ev serin birazBen de tam tersi çok az giydiriyorum, ter daha zararlı dediler diye. Şimdi vicdan azabı çektim daha mı çok giydirsem ya
Serum fizyolojiğin yarısını sıkıyorum ters çevirip sırtına vuruyorum. Hastanede yarım kilo boşalttılar çocuğa içim acıdıBizde de temizlikten sonra hırıltı devam edebiliyor.
Temizliği nasıl yapıyorsun canım?
Kuzum ter zararlı üşütme riski var. Bir şey diyemiyorum benimki hiç terlemedi. Bizim ev serin biraz
Heh tamam İşte sonra aspiratörle Çek çok zorlamadan.Serum fizyolojiğin yarısını sıkıyorum ters çevirip sırtına vuruyorum. Hastanede yarım kilo boşalttılar çocuğa içim acıdı
Ocean 400 lük kullanıyorum. 1 fıs/3 damlaya denk gelecek şekilde canım.kızlar doktor d vitamini olarak youplus verdi oğluma. bugün tesadüfen üstünde 4-10 yaş yazısını gördüm. yarın doktora sorucam ama size hangi d vitaminini verdi doktorunuz
Benim eşimde kıyamadı anneme ama o sürede ağzıma doğru dürüst lokma atamadığımı görünce çağıralım dediBende istiyorum canımda eşim çok yük oluyoruz yazık onlarada dedi ama benim için daha ağır geçiyor dediğin gibi
Süreç belkide deidğin gibi Rabbim kolaylastırsın insallahAmin canım inşallah
Ediyorum öyle şeylere yardım ediyor bebeği her istediğinde kucağına veriyoruz seviyor ben de onu seviyorum emzirirken yanıma alıyorum onun da elini tutuyorum öpüyorum uykusuzluk düzensizlik biraz beni yordu ve bence kızımıda bu süreci belki böyle yaşamak gerekiyor bilemiyorum
@papatyaozu canım siz naptınız bebeğiniz nasıl
Bir anne daha vardı bebeği küvezde ama hatırlayamadım herkes iyidir inşallah
Ben gece lambası yakıyorum ya kırkımız cıkana kadar da yakarım. Gündüz ama açıyorum perdeleri vs. Aynen doğru demiş bide rutin olusturmak lazımmıs gece uykusu için simdiden erkendir de o olay işte gecelik giydirme emzirme masaj yada baska rutin onun sonunda gece uykusuna geçmesi gerektiğini bilecekmil üst üste yapıncaBana hastanedeki hemsire mutlaka gece ortam karanlik olsun isik acma gece oldugunu anlasin dedi. Gunduz de perdeleri ac gunduz oldugunu anlasin yuzunu falan ortme dedi.
Bunlari simdiden yapmaya basla bekleme buyumesini dedi
Peynir gibi kusması iyi derler ama tabi bilemiyoruzKızlar sağdığım sütü verirken bebek çok kötü kustuilk defa oldu böyle, neden olabilir? Mamayı 1 saat önce vermiştim. Üşüttüm mü çocuğu acaba ya peynir gibi kustu
Zıbın, üzerine kıyafet, ayaklarına ekstra kalın çorap, üzerine müslin örtü onun ğzerinde kalın penye battaniye ve şapkamız eksik olmuyor bizim. Doktor bana yeni doğan başından üşür demiştiYarım kollu zıbın üstüne penye hastane çıkışı giydirip, penye battaniye üstüne örme battaniye seriyorum. Siz daha fazla mı giydiriyorsunuz? Çok panik oldum ya, inşallah üşütmemişimdir. Ev 22 derece bu arada
Kullanmanın bir zararı olmaz bence canım yesinler yeter kiBenim göğsümün ucu yok pek canım yinede tutuyordu çocuğum ama olmadığı için çok yara oldu ağlıyordum artık emzirirken
Artık 2-3 kere yaparım canım, yetmiyor bir kez belli. Hiç de sevmiyorum ağlatmayı ama mecbur dediğin gibiHeh tamam İşte sonra aspiratörle Çek çok zorlamadan.
Güneş doğduğunda ilk emzirme sonrası burnundan cok fazla şekilde kusma oldu, burnundan geldi yani. Amniyon sıvısı filan dediler çok garipti. Güneş direkt tıkandı hırıltılı nefes alıyordu.
Hemen hemşire çağırdık, iki burna da birer enjektör sıktı ve ters çevirip vurdu. O şekilde burnu açılmıştı.
Sen de günlük temizlik yapabilirsin 2.5 ml bi delik, 2.5 diğer deliğe. Dr. Osman gönülal hatta günde 7-8 kereye kadar yapılabilir diyordu. Bebeler su an sadece burnundan nefes alıyormuş. O yüzden açık olması önemli
Başına şapkayı sadece doktora giderken takıyorumBenim eşimde kıyamadı anneme ama o sürede ağzıma doğru dürüst lokma atamadığımı görünce çağıralım dedi
Süreç belkide deidğin gibi Rabbim kolaylastırsın insallah
Hayyal annemiz o çok şükür kavustu bebeğine yuvasında Doruk kuşumuz
Ben gece lambası yakıyorum ya kırkımız cıkana kadar da yakarım. Gündüz ama açıyorum perdeleri vs. Aynen doğru demiş bide rutin olusturmak lazımmıs gece uykusu için simdiden erkendir de o olay işte gecelik giydirme emzirme masaj yada baska rutin onun sonunda gece uykusuna geçmesi gerektiğini bilecekmil üst üste yapınca
Peynir gibi kusması iyi derler ama tabi bilemiyoruz
Zıbın, üzerine kıyafet, ayaklarına ekstra kalın çorap, üzerine müslin örtü onun ğzerinde kalın penye battaniye ve şapkamız eksik olmuyor bizim. Doktor bana yeni doğan başından üşür demişti
Kızlar sağdığım sütü verirken bebek çok kötü kustuilk defa oldu böyle, neden olabilir? Mamayı 1 saat önce vermiştim. Üşüttüm mü çocuğu acaba ya peynir gibi kustu
Canım ben de hem sabah hem akşam bu olayı yaşadım. Aynı yoğunlukta görüntü de.
Ekimcim ıslak mendil kullanmadan kakayı filan nasıl temizleyeceğiz?Kızlar size tavsiyem ıslak mendil kullanmayın ben yenidoğan en iyisini kullandığıma rağmen 2. Ayın sonunda öyle bir pişik oldukki sucodermde bir güzel açtı şimdi doktor kontrolünde ilaç sürüyorum
Annem de üşümekten olabilir dedi. Valla benim oda sıcak nasıl üşüyorlar, üşüyorlarsa da bunun çaresi nedir bilemiyorum artık. Kış bebesi kolay diyenlere selam olsunÜşüyünce de kusuyorlar mı ya
Benim minik ilk kez bugün ciddi kusmalar yaşadı. Zaten ara ara yeşil kaka mevcut
İyi diyenler gibi olabilir çok içmiş diyenler de mevcut canımPeynir gibi kusması iyi derler ama tabi bilemiyoruz
Bak bu mantıklı geldi, çocuğun kafası terler diye şapkasını çıkarttırdılar bana. Bundan sonra gene takcam.Zıbın, üzerine kıyafet, ayaklarına ekstra kalın çorap, üzerine müslin örtü onun ğzerinde kalın penye battaniye ve şapkamız eksik olmuyor bizim. Doktor bana yeni doğan başından üşür demişti
Cnm internettede yazıyor ben doktorumada sordum yeşil kaka önemsencek bir durum değil dedi ayrıca bizimkide öyle kusmalar yaşadı dün saçıma omzuma oluk gibi kustu oluyormuş bebeklerde merak etme çokta sarlamalamaÜşüyünce de kusuyorlar mı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?