İçiyorum kuzum hatta aksam bebeği anneme bırakıp hastaneye gittiğimizde eşimle konusuyorduk cok mu kasıyorum kendimi süt için denemediğim şey yemediğim şey kalmadı. Acaba hepsini bırakıp suyumu içip sakin mi kalsam ki diye. Zamanla gececekte işte kendi kendine bir şey gelince basına üstlenebiliyorsun her şeyi ama böyle kücücük bir sana sürekli ihtiyacı olan bir yavrunun sanki eksik bırakıyormuş hissi yoruyor. Gececek insallahKıyamam ya iyi yönü enfeksiyon yokmuş her gün yeni birşeyler ekleniyor gibi canım ben çıldıracak duruma geldiğimde bebeğimin hastanede kaldığı günleri düşünüyorum neyseki yanımda herşeye razıyım diyorum 40 çıksın daha iyi olacak herşey inşallah rezene içiyor musun süt için bir deneMete bey in popişine vuruyorum buradan üzmesin annesini
Saat 6 da kalkıldı emzirme ve peşine beslenme seansımız 1 saatten fazla sürdüğü için 9 da ki yni beslenme seansını bekliyoruzKoğuş kalk
Bu süreçte cok mu zorladık ki diyorum kendimizi 20 gündür cok sükür kesi yerinde bir şeyler yoktu ayaklanmaya basladıkca kendimizi esirgemiyoruz heralde. Dikkat etmek lazımCanım lütfen sakin kalmaya çalış, seni o kadar iyi anlıyorum ki benim de sezaryen yerim yavaş yavaş ağrımaya başladı, çocuk kucağımdayken zorlanmaya başladım ben de. Ama bugünler gerçekten geçici. En geç 2 ayı bitirdikleri de rahat edeceğiz bence. Emzirme bende de dert, memeyi tutamıyor hâlâ, hele uykudan bahsetmek bile istemiyorum, uyumuyor, uyuyunca uyanmıyor, aç mı tok mu bilinmiyor, çok zor bir süreç gerçekten. Ama geçecek, yeter ki sağlıkları yerinde olsun.
Uyumadık kiarkadaşlar yenidoğanlar 16 saat uyur falan gibi bilgiler okuduk hep hamileyken, öyle bir yenidoğan var mı gerçekten ben hayretler içindeyim 16 saat bizim uyanıklık süremiz olabilir
Kuzum, sürecin kendisi zor zaten bir de üstüne evet, zorluyor tabii insan kendini. Bak bu gece emzirmekte zorlandım, silikon göğüs uçlarından sonra meme almamaya direniyor, uyutmakta dolandım, her tarafım ıslandı, sabaha karşı artık yatağına koydum annemi başına diktim iki dakika, gidip sutyen aradım kendime. Allah'tan annem yıkamış, hiçbir ev işine bakamıyorum mesela. Annemler olmasa napardım diye ağlıyorum ara sıra. Gerçekten çok zor bir süreç, 2-3 aya düzene giriyor diyorlar umarım doğrudur, tek dayanağım bu şu an.Bu süreçte cok mu zorladık ki diyorum kendimizi 20 gündür cok sükür kesi yerinde bir şeyler yoktu ayaklanmaya basladıkca kendimizi esirgemiyoruz heralde. Dikkat etmek lazıminsallah sağ salim atlatalım su süreçleride. Biz ne kadar gerginsek miniklerimizde o kadar huzursuz oluyor
asinin mantigi o zaten. o virus yada bakterinden birazcik enjekte ederlerki , vucut tanisin o yabanciyi ona uygun antikor uretip savassin. bu sekilde bagisiklik kazanilir.Bi arkadaşım rota aşısı yaptırdıktan sonra bebeği rota oldu 1 hafta ishal kilo kaybı vs uğraştılar o yüzden bilmiyorum rota yapılmalı mı
kesinlikle aklı ermeden yapılmalıymışBen de 5 yaş diye iyi olur sanıyodum melek gibi çocuktu sözümden çıkmazdı bu kardeş kıskançlığının yaşı yok anladığım kadarıyla aklı kesmezken yapmak lazımmış.. Allah yardımcımız olsun ne diyim yalnız bırakmamak lzım ikisini
Güneş pek konuşmuyor arada bi kaç bi şey diyor ama nadiren daha cok belirsiz kısa sesler çıkarıyor.
Bizde de Yüzüstü muallak bazen cok seviyor bazen yoruluyor kafa düşüyor burnu kapanıyor ardından tiz bir çığlık ve kaldırışöf nerdesin ya buluşalım da bebeleri birbirine kırdıralım
Canım bebişin sağlıklı, yardım edenin de varsa bundan daha büyük nimet yok. İsyan değil de insanın çaresiz kaldığı dönemler oluyor hayatta. Gayet normal şeyler yaşıyorsun hissediyorsun. Bir de tuhaf şekilde bütün anneler çocuklarının bebekliğini özlüyor2 gündür kesi yerimde ağrı vardı akşama doğru kanama oldu. Çok şükür enfeksiyon yokmuş şimdilik ama antibiyotik verdiler önlem için. Ay isyan etmek istemiyorum enerjimi her daim yüksek tutmak istiyorum çocugum çok şükür sağlıklıAma ne zaman yoluna gircek bir şeyler emzirme sorunu, süt azlığı sarılıkla uğrastık şimdide kilo alamıyoruz bide bu dikiş ağrısı eklenince kendimimi toparlıyım bebeği mi toparlıyım kendimi o kadar yetersiz hissediyorum ki bu cıkmazdan cıkamıyorum cocuga baktıkca ağlayasım geliyor ben sana düzgün bakamıyorum diye süreç gececek biliyorum ama sanki hiç gecmeyecek gibi geliyor
O ten tene temasın tarifi yokGüneşin saatlerce yüzüstü yatabileceği tek yer göğsümün tam ortası
Hanfendi en uzun uykularını bir tek öyle uyudu
Ayy Küvet doldurup yüzdürme faslına geçebilir miyiz hemen, hayali bile güzel
Heh onu dicektim çıngıraklara tam olarak ne zaman geçiyoruzYa da yavaştan hangi oyuncaklara geçelim. ben çıngırak filan baktım ama tam da ağza sokulmalıklar. Dezenfekte edilebilir bi şeyler almak lazım, kaynar suda cortlamayanlardan almak lazım açtım uygulamayı oyuncakları sıraladım ve baktım sadece
Tanıma bizde de başladı canım. birkaç gün önce ilk kez anlamlı anlamlı baktı dediğin gibibugün sırtını göğsüme dayayıp evde geziyoruz kafayı sürekli geri atıp bana bakıyor
3 gün ileri ya da 5 gün geri yavaş yavaş büyüdüğümüzü bir şeylerin değiştiğini görmek mutlu ediyor. şu forum olmasa çok zorlanırmışım
Koğuş kalk
Koğuş önce uyusaydı da kalksaydı keşke.
Emzirme danışmanım söyledi. Bu dezavantaj değil, avantaj diye.Aaa bunu duymamıştım. İnşallah öyledir kuzum yaTek ümidim minik ağzının büyüdükçe memeyi kolay kavrayabilmesi Siz artık yanyana halledersiniz bence, savaşçı çiftsiniz siz
Canım tahlil sonucu tam olarak nedir?Oh maşallah
ben o mesajı yazdığımdan beri 2. Uyanışımızı yaşıyoruz su anda
tahlil sonucuna tadım kaçtı zaten, kahve yaptım uyursa evi toplayayım biraz
Sağol canım Ama kafama takılan şeyler var. Sizde amip olmadığı teşhisi neye göre konuldu ? Valla olabilir gibi de geliyo
Lökosit eritrosit filan da görülmüş
Kanı zaten kendi gözümle de görmüştüm
Kilo alımı da azaldı belki bazı günler hiç almamış bile olabilir
Biraz detaylandırabilir misin ?
antibiyotik beni de geriyor zaten, D vitaminini zor veriyorum ağızdan
Canım önce kendini düşüneceksin, sen iyi olmazsan bebek de iyi olmuyormuş. Mümkün olduğu kadar akışa bırakmak lazım, ne kadar olursa artık… hala yanında birileri kalıyor mu?Bu süreçte cok mu zorladık ki diyorum kendimizi 20 gündür cok sükür kesi yerinde bir şeyler yoktu ayaklanmaya basladıkca kendimizi esirgemiyoruz heralde. Dikkat etmek lazıminsallah sağ salim atlatalım su süreçleride. Biz ne kadar gerginsek miniklerimizde o kadar huzursuz oluyor
Canım o silikon uçlar tamamen meme reddine davetiye. Yara filan mı olduğu için almıştın?Kuzum, sürecin kendisi zor zaten bir de üstüne evet, zorluyor tabii insan kendini. Bak bu gece emzirmekte zorlandım, silikon göğüs uçlarından sonra meme almamaya direniyor, uyutmakta dolandım, her tarafım ıslandı, sabaha karşı artık yatağına koydum annemi başına diktim iki dakika, gidip sutyen aradım kendime. Allah'tan annem yıkamış, hiçbir ev işine bakamıyorum mesela. Annemler olmasa napardım diye ağlıyorum ara sıra. Gerçekten çok zor bir süreç, 2-3 aya düzene giriyor diyorlar umarım doğrudur, tek dayanağım bu şu an.
Canım senin oğlun en azından çocuk laftan anlamıyor ben 38 yaşındaki kocama laf anlatamıyorum. Çocuğu soğuk odaya götürüp maç izlemeye çalışıyor, dışarıdan gelip öpmeye çalışıyor, ellerini yıkamadan kucağına almaya çalışıyor, uyuyan bebeyi yerinden kaldırmaya çalışıyorBizde aynı durumdayız oğlum hep burnu tıkalı hafif hasta oluyor kresten dolayı. Bebeği öpme diyorum nefesini verme diyorum ama dinlemiyor güzelce söylüyorum en sonunda biraz kızarak söyleyince duruyor ama ağlıyor bu seferde ben üzülüyorum. Hatta şimdi bebek biraz burunu akiyor hasta olacak diye çok korkuyorumtek çocuk hiç çocuk gerçekten.
Aslında yaparlardı ama burda 26 sında açılıyormuş verem aşısı canlı aşı olduğu için bigün sadece bizimkinin 2. Ayı dolmadı o gün yapmadılar önümüzdeki 26 sına kaldı aslında iyi oldu gerçekten daha ağır olcaktı huysuzdu ama gece uyudu şimdide aynı Nil çok şükürBen sütsüz içiyorum kuzum. filtre kahve ve Türk kahvesi. Günde 2 doz. Valla evde gazı da artık görmezden geliyorum. kahveden ödün veremem.
Ama dışarıda laktozsuz ve kafeinsiz mantıklı ben de öyle yapardım
Kuzum hakkınızda hayırlısı olsun kolayca hızlıca ilerler ve sağ Salim kavuşursunuz inşallahlütfen doğuma kadar uyu olur mu
Nolursun uyu
D e m e
S ö y l e m e
Biz kolik olduk sanırım. Her akşam 10 civarı başlayan ve 1 e kadar süren ağlama çığlık katılma, meme isteme ama memeyi çıkartmalar, bildiğin yakama yapışıyor bi yandan memeyi avcunun içine alıp resmen beni silkeliyor canımı yakıyor. Çok canım sıkkın eşimle de tartışıyorum Allah sonumuzu hayır etsin12:30 da zorla uyumuştu şimdi uyandı yeniden bakalım neler olacak
Veremi bugün yapmamışlar demek. Aynı günde 3 aşıyı da yapmaya kalkıyorlar yaaaa
Ateş yaptı mı calpol filan verdin mi?
Ben 2. Ay aşılarından cok korkuyorum ya
Nilcim cok güzel ilerliyor maşallah.
2. Ay güncellemelerinin hepsi geldi mi size
Güneş Şöyle bi gözlerimin içine bakıp kocaman gülmedi henüzama beni baya takip ediyor
Antibiyotik iğne olarak vermişti bize. İğneler bittiği halde kakada kan geçmemişti. Tahlilde kan çıkıyordu hala.Yüzünde de taneler vardı çok yaygindi ama kırmızı kırmızı cildiyeye götürmüştüm cildiye doktoru görür görmez süt alerjisi bu dedi. Ben diyet yaptım ve 5 gün içinde tüm belirtiler gitti. Doktora da kont gittigimizde süt elerjisi olabilirmiş dedim evet olabilir demişti sadece. Sonra doktor değiştirdik zaten ve o ignelerde boşa vuruldu yavruma daha 40liydiOh maşallah
ben o mesajı yazdığımdan beri 2. Uyanışımızı yaşıyoruz su anda
tahlil sonucuna tadım kaçtı zaten, kahve yaptım uyursa evi toplayayım biraz
Sağol canım Ama kafama takılan şeyler var. Sizde amip olmadığı teşhisi neye göre konuldu ? Valla olabilir gibi de geliyo
Lökosit eritrosit filan da görülmüş
Kanı zaten kendi gözümle de görmüştüm
Kilo alımı da azaldı belki bazı günler hiç almamış bile olabilir
Biraz detaylandırabilir misin ?
antibiyotik beni de geriyor zaten, D vitaminini zor veriyorum ağızdan
Benim bunları 28 yaşındaki kocama anlatamamam gayet normal o zaman.Canım senin oğlun en azından çocuk laftan anlamıyor ben 38 yaşındaki kocama laf anlatamıyorum. Çocuğu soğuk odaya götürüp maç izlemeye çalışıyor, dışarıdan gelip öpmeye çalışıyor, ellerini yıkamadan kucağına almaya çalışıyor, uyuyan bebeyi yerinden kaldırmaya çalışıyorkocam da benim büyük oğlum bence.
Benim oğlumun da yüzü aynı şekilde, süt ve süt ürünlerine ara veriyoruz dedi doktorum, yalnız bir şey soracağım: Kafasında da var mıydı bu kırmızı leke ve sivilcelerden?Antibiyotik iğne olarak vermişti bize. İğneler bittiği halde kakada kan geçmemişti. Tahlilde kan çıkıyordu hala.Yüzünde de taneler vardı çok yaygindi ama kırmızı kırmızı cildiyeye götürmüştüm cildiye doktoru görür görmez süt alerjisi bu dedi. Ben diyet yaptım ve 5 gün içinde tüm belirtiler gitti. Doktora da kont gittigimizde süt elerjisi olabilirmiş dedim evet olabilir demişti sadece. Sonra doktor değiştirdik zaten ve o ignelerde boşa vuruldu yavruma daha 40liydi
Yoktur yoktur annesi sen bana bakmaAyy kıyamam kuzuma ya bende şüpheleniyorumda dile getirmiyorum yok yok değildir diyorum
Alıntılamak için geç kalmışım ama senin komşun istemişti değil mi süt ben de Ankara’dayım canım kızım yoğun bakımda iken biraz fazla sağmışım birikmiş de şu an artık süt yapıcı çayları kestim kızıma yetecek kadar var ama buzluğumda süt var eğer hala ihtiyaçları varsa verebilirimAnkara'dayim canım. Konusabilirsem detayları öğrenir yapılabilecek birşey olursa yazarım buraya teşekkür ederim
Canım ben çok öpmek istediği zaman ayağını açıyorum ayağını öptürüyorum sebebini sorunca da hastalık geçmesin diyorum mesela dün en son ayağını açtığımda neyse ya anne öpmem geçmesin kardeşime dedi çok uzaklaştırmadan alternatif bularak anlatabilirsin onlarda abi abla oldular onlarda sevmek istiyorlarBen de aynı dertten muzdaribimoğlum anaokuluna gidiyor ve sürekli burnu akıyor. Kardeşine yaklaşmak istiyor ama bebeğe hastalık bulaşacak diye çok korkuyorum benim de iki gündür boğazım acıyor. Süt korur umarım diyorum. Minikleri nasıl koruyacağız bilmiyorum hiç…
Kızlar rota aşısı yaptıracak mısınız ne düşünüyorsunuz
Kellerine kellerine vurmak lazımBenim bunları 28 yaşındaki kocama anlatamamam gayet normal o zaman.Saçı olsa tutuvereceğim, saçı da yok.
Allah yardımcınız olsun inşallah geçersiniz testi canım benimAy güzel annelerim işitme testine gidiyoruz ilk teste sağ kulak geçti sol kulak kaldı o yüzden tekrarını istediler dua edin bize de geçelim bitsin gitsin
Aşı sonrası ishal vs yaşadınız mı pekiBen oğlum da doktor tavsiyesiyle yaptırmıştım bundada yaptırmayı düşünüyorum çünkü hala aynı doktora gidiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?