Sadece yüzünde oluşmuştu tek bı yanak ve alın bölgesi geniş olsunBenim oğlumun da yüzü aynı şekilde, süt ve süt ürünlerine ara veriyoruz dedi doktorum, yalnız bir şey soracağım: Kafasında da var mıydı bu kırmızı leke ve sivilcelerden?
Oğlumun yüzü gibi kafa derisi de tarlaya döndü resmen, kahroluyorum baktıkça.
Canım biberon meme reddi yapmıyor mu hani biberonla veriyorsun söyleyenillir misin?Tc ile ptt den cekiliyordu sanırım ama basvuru yapılmıyor diye biliyorum
Kuzum ben hacettepe hastanesine gidiyorum
Ben parmakla beslenme sondadıyla veriyorum bazen biberonla veriyorum. Bey efendinin keyfi yerindeyse beslenme sondasıyla gögüsten veriyorum hem süt emiyor hemde mamayı. Derdim şuan kilo alması. Yavrumun memeyle sorunu yok ki gögsüme ilk koydukları anda emme refleksi kuvvetlice tuttu emdi. Ama benim sütüm sıkıntı. Kilo alsın kendine gelsiin bi derdim o valla
Tamam bakacağım çok teşekkür ederimBen kaşık biberonla işkence çektim1 buçuk saatte ancak veriyordum. Sonra doktor önümde verdi 5 dakikada. En küçük parmağımı bebeğin ağzına sokuyorum emiyor, ben de sağ taraftan enjektörü sokup yavaş yavaş veriyorum mamayı. Youtube da var canım izle, çok rahat oluyor.
Geçmiş olsun cnm. Bizde bAğız mendilleri can oluyor. Güneşin de yakası hep ıslanıyor, kendimi saymıyorum zaten. Üst değiştirsem uyanacak uyumayacak. Geceleri Kıyafetinin altından ağız mendillerini sokuyorum vücuduna değmesin diye
Her şey mevcut gerçekten. bana da bu his geceleri geliyor özellikle.ama en mükemmel anneliği yaptığından şüphe etme lütfen
Ben 1+1 saat uyudum cok iyi geldibugün de uykuyu 4 saate tamamladık cok şükür
O aşı neymiş ilk kez duydum:)
Aşı huzursuzluğu da cok başka ya.geçti mi peki uzun sürer miymiş ?
Gaitada gizli kan ve lökosit, eritrosit ve bolca amip görülmüş canım
Biraz tadım kaçtı. Araştırmalarıma göre tedavi ile bile geçmeyebilirmiş. İnşallah geçereşim yarın işten önce doktora uğrayıp ilaç yazdıracak
Yavrum peki ateşi olduğunu elinle hissediyor musun ? Alından ölçümde kaç derece çıkıyor? Bi şey olur da anlamam endişesi çöktü bana:))
Bana da 3 aşıyı aynı anda yapıyoruz dediler ben de cok endişeliyim:)
Oy kurban olurum ya cevaplar vermeye başladı demek. E bize topiğimizin 2 numarasından fotoğraf yok mu
Güncellemeler gelsin de yeter ki artık gecikmesine razıyım
Hmm hmmmm
Kakasında kötü koku var mıydı peki canım?
Amipli dizanteri bulgularına bakınca güneşte Ateş hariç hepsi var.
Of bir de Çok ağrılı bağırsak hareketleri mevcut nerdeyse gözünden yaş geliyor
Cildinde vs hiçbir değişiklik yok
Eşim yarın doktora uğrayacak, doktor ilaç yazacakmış sanırım. Ben şimdi diyete de girdim, arada adaptasyon sorunundan kaçaklar oldu ama süreci gözlemleyeceğim bakalım ne olacak.
Sizin alerji dönemi neyseki kısa sürmüş
Süreçler çok yıpratıcı oluyor
Geçmişsiniz gözünüz Aydın :)
Heeytyakışıklı damadım benim
İçim darlanıyor bebelerimizle ilgili endişelerimizi gördükçe, yaşadıkça
Olabilir mi acaba burunda tıkanıklık hırıltı olması ve hatta hapşırık vs hep normal deniyor ama akıntıyı bilemedim
Geçmiş olsun. Bizde lacoderm kullanmistik çok işe yaradı 2 günde geçti. Birde mustelanin seletopia kremini oda çok işe yaradiAnladım bebeğim, bize de Locoderm diye bir krem varmış onu alın dedi, kullanmak istemiyordum ama inanılmaz çoğaldı, bugün alacağız bakalım.
Sen hametanı denedikten sonra durumu benimle de paylaş olur mu?
İçine sinen olmus canım gene insallah cok kolay geçer doğumunCanimhope2022 cok sagol
Kizlar yarin son muayene gunum persembe doguma gidecegim. Bu arada doktorum dogumuma giremeyecek. Semineri varmis ve bunu son saniye soyluyo bana. Baska bir doktora yonlendirdi. Acikcasi her iste bir hayir vardir diye dusunuyorum. Basindan beri icime sinmeyen bir seyler vardi kendisiyle ilgili. O yuzden hic problem etmedim. Persembe gunu insallah saglikla yavrumuzu kucagimiza almayi Rabbim nasip etsin. 3 kasima gun alan var mi aranizda?
Benim tam bitti derken tekrar baslıyor kahverengi 2-3 kez oldu simdi normal kanama seklindeKızlar kanama durumlarınız nasıl? Benim sezaryen sonrası her gün az az kahverengi şeklinde devam ediyor. Daha ne kadar devam edecek böyle kahverengi gelmesi normal mi sizce?
Burda bi arkadas günlük pede zeytin yağı damlatıp çamasıra koymustu canım.Canim benim doktorum vajinayi yumusatmasi icin bugday yagi ile masaj yap dedi. Rektuma dogru saat 3 ile 9 yonune
Kuzum 4 saat cok. Sarılık bitine kadar en geç 3. Saatte beslemiş o. Sarılık uyku yapıyor o yüzden uyanmıyor bebekler. Uyandır uyandır emzir vakti geldiğinde de mamasını ver. İdrar ve kakayla atılıyor bu sarılık baska geçişi yokSarılığın bittiğini tekrar kan aldırarak mı anlayacağızçok ağlıyor topuk kanında. En son perşembe 13 çıkmıştı. Eğer geçtiyse çok rahat ederiz, gece 4 saat kadar uyuyor.
Allah yardımcın olsunBenim 3 kasım. Bebiş kanala girmeyince artık sezeryana karar verdik, doktorun da önerisi öyle oldu. Daha fazla bekletmeye de gerek yok diye düşündük. Senin de 3 kasım o zaman
Philips avent canım biberonda onu kullanıyoruz. Ama ben sürekli gögsüme alıyorum. Süt gelsede gelmesede sürekli emzirmeye calısıyorum. Bir damla bir damladır onun için diyorum. Bide meme reddi farklı bişey bence ya deneyimli değilim ama bebekler şuanda emme refleksi var parmagını ver, gögsünü ver, biberon emzik vs emmek istiyor sürekli. Memeden uzaklasmadı cok sükür hiç. Bide ben bu emzirme eğitiminde gögsü nasıl yerleştirilmesi gerektiğini öğrettiler bana güzel alınca memeyi ağzına emiyorCanım biberon meme reddi yapmıyor mu hani biberonla veriyorsun söyleyenillir misin?
Tamam bakacağım çok teşekkür ederim
Bende kalça usg için hacettepe veya gazı düşünüyorum ama rsbdvu alamam diye düşünüyorum direk gidip muane olabilirmyz sanırım muane den sonra kalça usg için gün veriliyor devlet de
Medikal park da doğum yaptım ama oraya gidemem çok artmış fiyatlar sigorta araştırmasi yapıyorm
Orda doğum yapmadığım için bizi direk yönlendirme yaparlarmi acaba evet arayım netten numara bulupben oraya gidiyorum sekreterlikten yeni doğum muayane için geldim diye dosya numarası isteyip işlemimi yapıyor. Benimde usg direk ordan gün alcam mesela doğum orda oldu diye yönlendirme direk orda zaten. Arayıp bilgi alsanız aslında ben memnunun ilgileler cocuk bölümünde ki doktorlar hemşireler vs
kuzum koy verme kendini. abisinden bulasmasa baskasindan bulasabilirdi. tam mevsim gecisindeyoz herkes hasta.Korktuğum başıma geldi ve kuzum hasta oldu. Abisi hastaydı o kadar yanına yaklaşma öpme dememe rağmen dinletemedim ve bulaştı. Sabahtan beri sıcak gibiydi kuzum ateşi 37.2 falandi öğlen baya artık sıcaklık hissedince ateşini ölçtüm 37.8 çıktı korktum çok.doktora gittik kan tahlili vs yapıldı fitil verdi doktor düştü çok şükür ateşi ama burnu tıkalı. Kan sonuçları normal çıktı enfeksiyon yok çok şükür abiden geçmiş evinde küçük çocuğu olanlar dikkat etsin çok salgın varmış bebeklerde hemen açık almaya. Bir daha çıkmadı ateşi inşallah çıkmaz tekrar nöbetteyim. O uyuyor ama ben uyuyamıyorumbugün aslında ne kadar güçsüz olduğumu anladım bir ateş beni hüngür hüngür ağlattı halbuki kendimi o kadar adapte etmistimki herşey yolundaydı. Doktorumuz bile şaşırdı beni öyle görünce ne oldu sana böyle diye bir anda birakiveriyor insan kendini. Teyzeleri dua edin tekrar ateşimiz çıkmasın. İyi olsun bütün kuzular hasta olmasın. İnanin bugün dedimki yeterki gazı olsun uyumasin. Küçük bebekte ateş olunca insan çok korkuyor.. günümün özeti böyle geçti
Ben de alayım bari ondan canım çok teşekkür ederim. Bugün o kadar yorgundum ki akşama doğru emzirip annemlere vereyim çocuğu biraz uyuyayım dedim. Ama emerken uyuklamıştı, pek etkin emmedi. Benden sonra 50 cc süt vermişler hepsini kana kana içmiş yavrum. Yine aynı telaşlar, acaba bu çocuk doymuyor muİçine sinen olmus canım gene insallah cok kolay geçer doğumunKendini iyi hissettiğin ilk an bize yazmayı unutma ama
Benim tam bitti derken tekrar baslıyor kahverengi 2-3 kez oldu simdi normal kanama seklinde
Burda bi arkadas günlük pede zeytin yağı damlatıp çamasıra koymustu canım.nurcicekk ti sanırım yanlıs hatırlamıyorsaam. Gene bir google arastır istersen o doğumum kolaylastırdı diyordu. Spicelover
Kuzum 4 saat cok. Sarılık bitine kadar en geç 3. Saatte beslemiş o. Sarılık uyku yapıyor o yüzden uyanmıyor bebekler. Uyandır uyandır emzir vakti geldiğinde de mamasını ver. İdrar ve kakayla atılıyor bu sarılık baska geçişi yok
Allah yardımcın olsun
Philips avent canım biberonda onu kullanıyoruz. Ama ben sürekli gögsüme alıyorum. Süt gelsede gelmesede sürekli emzirmeye calısıyorum. Bir damla bir damladır onun için diyorum. Bide meme reddi farklı bişey bence ya deneyimli değilim ama bebekler şuanda emme refleksi var parmagını ver, gögsünü ver, biberon emzik vs emmek istiyor sürekli. Memeden uzaklasmadı cok sükür hiç. Bide ben bu emzirme eğitiminde gögsü nasıl yerleştirilmesi gerektiğini öğrettiler bana güzel alınca memeyi ağzına emiyor
444 4 444 numara var ama yada 182 verir mi bilmiyorum. Bebekler kücük olmasa kalabalık olmuyor aslında bi gün gelip sekreterliğe de sorabilirsinizOrda doğum yapmadığım için bizi direk yönlendirme yaparlarmi acaba evet arayım netten numara bulup
Geçmiş olsuun. Bol bol emzir bebek hasta oldugunda anne sütü antikor üretirmiş. Kendinede bebeğe de dikka etKorktuğum başıma geldi ve kuzum hasta oldu. Abisi hastaydı o kadar yanına yaklaşma öpme dememe rağmen dinletemedim ve bulaştı. Sabahtan beri sıcak gibiydi kuzum ateşi 37.2 falandi öğlen baya artık sıcaklık hissedince ateşini ölçtüm 37.8 çıktı korktum çok.doktora gittik kan tahlili vs yapıldı fitil verdi doktor düştü çok şükür ateşi ama burnu tıkalı. Kan sonuçları normal çıktı enfeksiyon yok çok şükür abiden geçmiş evinde küçük çocuğu olanlar dikkat etsin çok salgın varmış bebeklerde hemen açık almaya. Bir daha çıkmadı ateşi inşallah çıkmaz tekrar nöbetteyim. O uyuyor ama ben uyuyamıyorumbugün aslında ne kadar güçsüz olduğumu anladım bir ateş beni hüngür hüngür ağlattı halbuki kendimi o kadar adapte etmistimki herşey yolundaydı. Doktorumuz bile şaşırdı beni öyle görünce ne oldu sana böyle diye bir anda birakiveriyor insan kendini. Teyzeleri dua edin tekrar ateşimiz çıkmasın. İyi olsun bütün kuzular hasta olmasın. İnanin bugün dedimki yeterki gazı olsun uyumasin. Küçük bebekte ateş olunca insan çok korkuyor.. günümün özeti böyle geçti
Sakin kal canım sakiin. 90 versen 90 da içerler sonra fazlasını kusarlar. Ağızları boş durmasın onlarınBen de alayım bari ondan canım çok teşekkür ederim. Bugün o kadar yorgundum ki akşama doğru emzirip annemlere vereyim çocuğu biraz uyuyayım dedim. Ama emerken uyuklamıştı, pek etkin emmedi. Benden sonra 50 cc süt vermişler hepsini kana kana içmiş yavrum. Yine aynı telaşlar, acaba bu çocuk doymuyor muüf vallahi stresten kurdeşen dökücem
Maşallah gözün aydın olsun inşallah81 gün sonunda bazı yavrular annelerine kavuşur
Of kızımda uyumuyor beşiği sallıyorum çıldırcam saat 06:22Bu saate kadar uyumadıysa;
Ayakta sallamak da anneliğe dahil mi :)
Uyku düzeni berbat maalesef iki gündür bu saatleri buluyor inşallah düzelir ikinci çocuk olunca öbür kızda ilgi istiyor ve saat 06.24 yeni yeni dalmaya başlıyor oda beşikte sallıyorumBizimki de aynısı bana kızıp bebeğe vuruyor
Benim kız gece 1,2 yi buluyor uyuması sürekli beni istiyor
Evet Allah korusun bence kardeşlerin ideal yaşı yok kıskançlık illaki oluyor
Annem bana senin sütün sulu gazlı ondan doymuyor bebek diyor mama verince uyuyordu hele ki başlarda ben yoğun bakıma bağladım belki alışkanlıktır diye şimdi kendi sütümlede uykuya rahat dalıyor ne kadar emerse emsin mama verincede 30cc muhakkak içiriyor.
Sizinkini uyku düzeni nasıl bizimki gibi mi eve geldikten sonra çok uyuyordu doktora sordum o burada eğitildi ondandır demişti
Bizimkinin yüzü öyle doktor yağlı kızartma yeme dedi kaka da kan görmedim deterjan hacışakir sabun matik kullan dedi cildi hassas dedi ama ilk çocuğumda da oldu geçti
Hipp anne sütüne eb yakın mama deniyor onu kullanıyoruz su vermiyoruz ama mamaya birkaç damla badem yağı koyuluyor bağırsak hareketleri için ben koyuyorum
Çok çok geçmiş olsun minik kuzuya, ah çocuklar hiç hasta olmasınKorktuğum başıma geldi ve kuzum hasta oldu. Abisi hastaydı o kadar yanına yaklaşma öpme dememe rağmen dinletemedim ve bulaştı. Sabahtan beri sıcak gibiydi kuzum ateşi 37.2 falandi öğlen baya artık sıcaklık hissedince ateşini ölçtüm 37.8 çıktı korktum çok.doktora gittik kan tahlili vs yapıldı fitil verdi doktor düştü çok şükür ateşi ama burnu tıkalı. Kan sonuçları normal çıktı enfeksiyon yok çok şükür abiden geçmiş evinde küçük çocuğu olanlar dikkat etsin çok salgın varmış bebeklerde hemen açık almaya. Bir daha çıkmadı ateşi inşallah çıkmaz tekrar nöbetteyim. O uyuyor ama ben uyuyamıyorumbugün aslında ne kadar güçsüz olduğumu anladım bir ateş beni hüngür hüngür ağlattı halbuki kendimi o kadar adapte etmistimki herşey yolundaydı. Doktorumuz bile şaşırdı beni öyle görünce ne oldu sana böyle diye bir anda birakiveriyor insan kendini. Teyzeleri dua edin tekrar ateşimiz çıkmasın. İyi olsun bütün kuzular hasta olmasın. İnanin bugün dedimki yeterki gazı olsun uyumasin. Küçük bebekte ateş olunca insan çok korkuyor.. günümün özeti böyle geçti
81 gün sonunda bazı yavrular annelerine kavuşur
Haklısın canım ama çok ağlamış444 4 444 numara var ama yada 182 verir mi bilmiyorum. Bebekler kücük olmasa kalabalık olmuyor aslında bi gün gelip sekreterliğe de sorabilirsiniz
Geçmiş olsuun. Bol bol emzir bebek hasta oldugunda anne sütü antikor üretirmiş. Kendinede bebeğe de dikka et
Sakin kal canım sakiin. 90 versen 90 da içerler sonra fazlasını kusarlar. Ağızları boş durmasın onların
Canım, annen stresli muhtemelen, dikkatini dağıtmak istiyor bence :) Benim annem de çok telaşlıdır her şey hemen olsun ister, anlayabiliyorum o huzursuz ve tezcanlı atmosferi:) sen üstünde durmamaya çalışbir an once dogurayim da anneme ugrascak birsey olsun .
geldiginden beri sanki biz coplukte yasiyormusuzcasina durmadan temizlik yapiyor artik cok sinirlendim. daha 1.5 ay once butun koltuk kiliflarini soktuk yikadik vs . ama iki gundur yok ter kokuyorlarmis die soktu gene hepsini
en son bir halim vardi kaldirmistim , hali yikama makinasi kiralayip temizlicektk ama esim de aksamlari ek ise gidiyor die bir turlu ayarlamadik.
kac kere sordu annem , hali yikama yerleri yok mu , ne kadsr kirli , kuvette yikim .. artik patlicaktim.
aksam esimi yollamadm ek ise , gittik makinayi kiraladik . haliyi yikadik. ektra ne varsa sagda solda hepsini toparladm .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?