Nasil alıştirirsan oyle gideriyi canim buyuyor yavrumsanki onunden sutunu almiscasina agliyor memeyi tutamyinca
ben genelde gunduz yatiriyorum kucagim da , aksam mutlaka yatagina koyuyoruz
Bizimki de aksamdan beri zorlaniyor ya tuvalet mi yapamıyor gaz mi cikaramiyir anlamadimYavrusum çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin.
Süt alerjisi kusmalara neden olabiliyor. Bir de sen sütüm az ne olacak desen de sütünden ona geçer.
Şuan ben diyetteyim, eser miktarda süt ürünü yazan paketli gıda tükettiğimde bebiş etkileniyor.
Huzursuzluklar kıvranmalar aşırı gaz problemi, kolik şüpheleri, kusmalar vs vs ben yazının tümünde alerjiden şüphelendim. İyi bi doktor bulabilseniz çok rahat edersiniz.
Bize çocuk doktoru Raporlu bebek maması önermişti, lazım olursa eğer.
Bir de sadece süt alerjisi olarak düşünme başka şeyler de rahatsız ediyor olabilir.
Evet gazdan dolayı baya zorlanıyor. Güneş de ishal ama görsen sanki kabız gibi kıvranıyor
Alerjen gıdalar tüketince artıyor iyice.
Kaka yaptıysa güneş de hayatta öyle uyuyamıyor biraz bekleyip temizliyorum ben de canım
Geçmiş olsun :/
Kakaoyu da kestim ama kalanı güzel olur
Cnm çok geçmiş olsun her şey geçecek inşallah bu sıkıntılı dönemler bir uyancaksın ogün geçmiş olcak ben ve Nil kuş seni öpüyoruzKızlar hepinize merhaba ben geldim.
Biz biraz zor süreçlerden geçiyoruz maalesef.
@Birbasak Kuzumda söyleyince anneme çocuğu biraz bırakıp geldim
Dora'nın 15. 20. Günden itibaren kusmalari yavaş yavaş arttı. Üstüne zamanla omzuna kadar kızarıklıklar, yüzünde sertlikler kafasında döküntüler olmaya başladı. İlk sıkıntımız kusmaydi onla uğraşırken bu da çıktı. Ve aşırı aşırı derece de gaz sancıları. Kolik olsa sadece belli saatler ağlar ama bizimki her mamadan sonra cocuk çatlayacak gibi kıvranıp kusuyordu. Annem ve ben iki kişi çocuğu avutamiyoruz.
Küçük yerdeyiz, burda iki üç doktora çıktık hep gaz damlasi verip yolladılar, afedersiniz ama pekte düzgün doktorlar değildi zaten birazdan söyleyeceğim.
Kusmasina reflu dediler önce 6 mama değiştirdik bu arada, reflü maması o bu derken kusma değişkenlik gösterse de çocuk kivrinmaktan hiç uyumuyordu. En son başka ilçede doktor bulduk oraya gittik. Kaka testi idrar tahlili derken, süt alerjisi var mı diye bakıldı tahlilde bisey çıkmadı ama çocuk ikinmaktan o kadar kötü olmuş ki yarılmış poposu artık.
Doktor hala şüpheliydi önce keçi sütlü mama denetti olmayınca alerji mamasına geçtik.
Bir de üstüne idrar yolu enfeksiyonu çıktı suanlik antibiyotik iğne atiliyoruz.
İlk önce çocuk 60 cc içiyorsa 40 50sini çıkardığı için acıkıp tekrar istiyordu arka arkaya veriyorduk çoğunlukla. Böyle olunca günde 55 gr almış ve bana çıkıştılar önce çok mama veriyorsun ondan kusuyor falan diye. Ama anlatamiyordum çocuk 2 yudum içtiğinde açken bile kusuyordu.
Bana verme 3 saatten önce dediler inatla vermedim çocuk ağlamasına rağmen. Günde 20 gr düştü kilo alımı kontrole gittiğimizde acikmisti yatırır yatirmaz kusunca işte o zaman anladılar anlatmak istedigimi
Suanlik bazen kusmuyor bazen çok kusuyor. Alerji mamasiyla baya gaz sorunu azaldı ama midedeki gaz hala biraz fazla. Sürekli ağzına mama geri geldiği için genelde çok ağlamaklı.
Enfeksiyon geçtikten sonra hala devam ederse doktor sevk edecek bizi
Detaylı bakılsın diye. Mide darlığından süphelendi. Halbuki o kalınlığa ultrasonla bakıldı normal çıktı ama yine de azalmadigi için bakılsın diyor. İşler o yönden ciddiye bindi.
Kusmanin yanında gaz sancıları da çok fazlayken uyucak vaktimiz yoktu. Bu sıralar da ağzına geri geldiği için 2 dakika da bir uyanıyor. Baya baya yorgunuz yani.
Bu kadar aglamaklı haldeyken hala emzirmeyi beceremedim sütte kesildi kesilecek.
Süt alerjisi konusunda hala tam emin değilim çünkü mukuslu kaka ve ishal yok aksine kabız. Ama cildi ve ciddi gaz problemi yüzünden raporlu mamaya geçtik
Çok uzun oldu ama kızlar durumumuz bu şekilde
Bazen buraya girmeyi bırak uyuyacak vaktimiz kalmadı. Genelde de biraz beyaz gürültü vs. İle uyuduğu için anca WhatsApp mesajlarına yukarıdan cevap veriyorum.
İnşallah sizde durumlar iyidir
Bu arada en çok merak ettiğim @Hayyal ve Doruk oldu
İnşallah hastaneden çıkmıştır kuzum
Allah razı olsun cook cook teşekkür ederizCnm çok geçmiş olsun her şey geçecek inşallah bu sıkıntılı dönemler bir uyancaksın ogün geçmiş olcak ben ve Nil kuş seni öpüyoruz
Canim sadece burnuna elimi gotursem bile sakinlesiyor garip hisler. Annelerde anlar aslında ama malum zaman gecti :)Ben de karşıyım kesinlikle, bir kitapta görmüştüm bebekle 9 ay aynı bedende olduğumuz İçin bebeğin dili olsa ‘ anne beni neden bırakıyorsun 9 ay tek bedende yaşamadık mı?’ Derdi diyordu.
Çok doğru, zaten her şeyin eğitimini alacak yavru kuşlar burada biraz insiyatif kullanıp doya doya öpüşüp kucaklaşalım
Çok şükür bebeğim bizim sıkıntımız olmadan 16 saat uyumayan bir bebe Nil tabi beni yoruyor ama sizin çektiklerinizi görünce halimize şükürler olsun büyüyoruz sende atlat bu süreçleri gel deneyimlerini paylaş bizimle sen en sıkıntılı süreçleri yaşıyorsun insan tam nedenini bilmeden böyle olması çok zorAllah razı olsun cook cook teşekkür ederizsiz nasılsınız keyifler yerinde mi
Cok geçmiş olsun canım. Allah sana da tum annelerede yardımcı olsunKızlar hepinize merhaba ben geldim.
Biz biraz zor süreçlerden geçiyoruz maalesef.
@Birbasak Kuzumda söyleyince anneme çocuğu biraz bırakıp geldim
Dora'nın 15. 20. Günden itibaren kusmalari yavaş yavaş arttı. Üstüne zamanla omzuna kadar kızarıklıklar, yüzünde sertlikler kafasında döküntüler olmaya başladı. İlk sıkıntımız kusmaydi onla uğraşırken bu da çıktı. Ve aşırı aşırı derece de gaz sancıları. Kolik olsa sadece belli saatler ağlar ama bizimki her mamadan sonra cocuk çatlayacak gibi kıvranıp kusuyordu. Annem ve ben iki kişi çocuğu avutamiyoruz.
Küçük yerdeyiz, burda iki üç doktora çıktık hep gaz damlasi verip yolladılar, afedersiniz ama pekte düzgün doktorlar değildi zaten birazdan söyleyeceğim.
Kusmasina reflu dediler önce 6 mama değiştirdik bu arada, reflü maması o bu derken kusma değişkenlik gösterse de çocuk kivrinmaktan hiç uyumuyordu. En son başka ilçede doktor bulduk oraya gittik. Kaka testi idrar tahlili derken, süt alerjisi var mı diye bakıldı tahlilde bisey çıkmadı ama çocuk ikinmaktan o kadar kötü olmuş ki yarılmış poposu artık.
Doktor hala şüpheliydi önce keçi sütlü mama denetti olmayınca alerji mamasına geçtik.
Bir de üstüne idrar yolu enfeksiyonu çıktı suanlik antibiyotik iğne atiliyoruz.
İlk önce çocuk 60 cc içiyorsa 40 50sini çıkardığı için acıkıp tekrar istiyordu arka arkaya veriyorduk çoğunlukla. Böyle olunca günde 55 gr almış ve bana çıkıştılar önce çok mama veriyorsun ondan kusuyor falan diye. Ama anlatamiyordum çocuk 2 yudum içtiğinde açken bile kusuyordu.
Bana verme 3 saatten önce dediler inatla vermedim çocuk ağlamasına rağmen. Günde 20 gr düştü kilo alımı kontrole gittiğimizde acikmisti yatırır yatirmaz kusunca işte o zaman anladılar anlatmak istedigimi
Suanlik bazen kusmuyor bazen çok kusuyor. Alerji mamasiyla baya gaz sorunu azaldı ama midedeki gaz hala biraz fazla. Sürekli ağzına mama geri geldiği için genelde çok ağlamaklı.
Enfeksiyon geçtikten sonra hala devam ederse doktor sevk edecek bizi
Detaylı bakılsın diye. Mide darlığından süphelendi. Halbuki o kalınlığa ultrasonla bakıldı normal çıktı ama yine de azalmadigi için bakılsın diyor. İşler o yönden ciddiye bindi.
Kusmanin yanında gaz sancıları da çok fazlayken uyucak vaktimiz yoktu. Bu sıralar da ağzına geri geldiği için 2 dakika da bir uyanıyor. Baya baya yorgunuz yani.
Bu kadar aglamaklı haldeyken hala emzirmeyi beceremedim sütte kesildi kesilecek.
Süt alerjisi konusunda hala tam emin değilim çünkü mukuslu kaka ve ishal yok aksine kabız. Ama cildi ve ciddi gaz problemi yüzünden raporlu mamaya geçtik
Çok uzun oldu ama kızlar durumumuz bu şekilde
Bazen buraya girmeyi bırak uyuyacak vaktimiz kalmadı. Genelde de biraz beyaz gürültü vs. İle uyuduğu için anca WhatsApp mesajlarına yukarıdan cevap veriyorum.
İnşallah sizde durumlar iyidir
Bu arada en çok merak ettiğim @Hayyal ve Doruk oldu
İnşallah hastaneden çıkmıştır kuzum
Bazen geçiş dönemlerinde çok sıkıntı oluyormuş ya acaba öyle bisey mi yaşıyor? Bayadır mı böyle canım?Çok şükür bebeğim bizim sıkıntımız olmadan 16 saat uyumayan bir bebe Nil tabi beni yoruyor ama sizin çektiklerinizi görünce halimize şükürler olsun büyüyoruz sende atlat bu süreçleri gel deneyimlerini paylaş bizimle sen en sıkıntılı süreçleri yaşıyorsun insan tam nedenini bilmeden böyle olması çok zor
Çok sagolasin Allah razı olsunCok geçmiş olsun canım. Allah sana da tum annelerede yardımcı olsun
Cnm hep uykusuz bebekti öylede devam ediyor bende anneme 8 ay kök söktürmüşüm bu zillide bana cnm çok ilaç verilmiştir ama bia gai gaz damlası denedin mi?Bazen geçiş dönemlerinde çok sıkıntı oluyormuş ya acaba öyle bisey mi yaşıyor? Bayadır mı böyle canım?
Bizim süreç karışık ve çok zor. Sürekli kusmuklu kıyafet değiştirmek, hem kendimizin hem onun. Uykudan iki dakikada bir uyanmak veya boğulur gibi kalkmak. O gelip geçen gaz problemleri oy oy ömrümden ömür gitti 2 ayda
Canım okudum yazışmaları, ne zamandır yoktun demek bu sorunlardan sebepmiş çok geçmiş olsun çokBazen geçiş dönemlerinde çok sıkıntı oluyormuş ya acaba öyle bisey mi yaşıyor? Bayadır mı böyle canım?
Bizim süreç karışık ve çok zor. Sürekli kusmuklu kıyafet değiştirmek, hem kendimizin hem onun. Uykudan iki dakikada bir uyanmak veya boğulur gibi kalkmak. O gelip geçen gaz problemleri oy oy ömrümden ömür gitti 2 ayda
bende oyle dusunuyorum , insallah oyle olurNasil alıştirirsan oyle gideriyi yapıyorsun canim
Evet canım huyu da öyle olabilir, hiç aklına gelmeyecek bisey de olabilir. Bu bebekler şaşırtıcı vallahi.Cnm hep uykusuz bebekti öylede devam ediyor bende anneme 8 ay kök söktürmüşüm bu zillide bana cnm çok ilaç verilmiştir ama bia gai gaz damlası denedin mi?
Allah razı olsun canım benimCanım okudum yazışmaları, ne zamandır yoktun demek bu sorunlardan sebepmiş çok geçmiş olsun çok
Hepimizin süreci kendine özel ve herkes yaşadığını biliyor Allah hepimize güç kuvvet versin.
Kusma problemi bizde de var reflüden kaynaklı olarak ben de çok tedirgin yatıyorum bir şey olacak korkusu ile. Beşiğe redlü yatağı koyduk gece daha hiç düz zeminde yatırmadım.
1 ay oldu teyzesi tesekkur ederizÇok sagolasin Allah razı olsunsana da hayırlı olsun biraz geciktim ama güzel güzel bebisini büyüt insallah
Çocuktur ne yapsa yeridir diye bir söz var değil mi hatırlatayım dedimbende oyle dusunuyorum , insallah oyle olur
benim bebemden bu hayatta hepi topu iki beklentim varÇocuktur ne yapsa yeridir diye bir söz var değil mi hatırlatayım dediminşallah sorunsuz bir şekilde kimsenin baskısı altına girmeden büyütürüz inşallah
Hayir demek bizim neslin cocuklari ağlıyordu bizde dahil ama bakalim hadi hayirlsibenim bebemden bu hayatta hepi topu iki beklentim varbirinciis duzenli uyumasi , ikincisi buyudugunde “hayır” dan anlamasi bakalim kismet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?