benimki cok yediginde hickiriyorKızlar farklı bir kusma olduğunu nasıl anlayabiliriz yemekten sonraki kusma biraz katımsı fazla yediğinden dolayı oldu diye düşünüyordum ama bugün gece de dahil tek memede yarım saat emdi az içiyor bugünden beri anlamadım gitti hıçkırık da tutuyor bu doyduğuna işaret değil mi kusmak da
Bugune kadar tek meme emmemisti az da olsa yerdi. Dunden beri cogunda tek meme emdi az emiyor doyuyor mu bilmiyorim birden azaasi bir garip . Gaz desen zor çıktı derken alttan ir rahatladı:) cok zorlandi aksamdan beri . Pirtlatip pirtlatip duruyordu. Tuvalet tam yapamadi ondan mi dicem yine yapti az da olsa anlamadım. Cocuk rahatladi sanırsam:)))) sesi çıkmıyorbenimki cok yediginde hickiriyor
ayni sekilde cok yemisse kusadabiliyor. ozellikle biberonla mama veya sut yemisse , hizli hizli emdigi icin hickirik tutuyor. Nefes borusu kapagi ile yemek borusu kapagi calismasi karisiyor hizi ayarlayamayinca
ALLAH razı olsun tesekkür edrim eşimle karar aldık hiç bi test yaptırmamaya Allahtan gelene razıyız dedik hayırlısı olsunAnkara genoks lab. Yaptırdım istanbuldada anadolu avrupa yakası ve şehirlerde temsilcileri var kanını almaya senin olduğun yere geliyorlar
kendi yolunu bulmus yavrumBugune kadar tek meme emmemisti az da olsa yerdi. Dunden beri cogunda tek meme emdi az emiyor doyuyor mu bilmiyorim birden azaasi bir garip . Gaz desen zor çıktı derken alttan ir rahatladı:) cok zorlandi aksamdan beri . Pirtlatip pirtlatip duruyordu. Tuvalet tam yapamadi ondan mi dicem yine yapti az da olsa anlamadım. Cocuk rahatladi sanırsam:)))) sesi çıkmıyor
Sana şöyle söyliyim canım az evvel altı değiştirirken 3 defa kustu ve 3. Üstü değiştirdim.Allah razı olsun canım benimah bu bebeler ah herkesten aynı şikayetleri duydum hep bu sıra ya reflü ya da alerji. Bize ikisi bir vurduğu için hatta üstüne enfeksiyon olduğu için baya baya zorladı. Bizde de var reflu yatagi canım ama bazen dik tutuyorum tamamen öyle uyuyup kalıyor çok zamanlar öyle uyuyup uyanmasını beklediğim oldu.
Sizin doktor ne diyor? Bisey kullanıyor musunuz?
Bizim ilk zamanlarda bi mamanin arkasından 8 9 kere kustugunu biliyorum 4 5 kere ikimiz üstümüzü değiştirirdik. Şuan o kadar değil ama ağzına gelme olayı sıklaştı
Cnm zaten bu illa aldırmak için yapılan bir test değil eğer bebeğin bir sıkıntısı var ise doğumda ona göre doktorlar doğuma giriyor ona göre tedavi planlanıyor doğmadan sonrası için ben yaptırdım iyi ki yaptırmışım ama karar sizin her şey Allahtan Allah size sağlıklı evlat nasip etsin inşallahALLAH razı olsun tesekkür edrim eşimle karar aldık hiç bi test yaptırmamaya Allahtan gelene razıyız dedik hayırlısı olsun
kendi yolunu bulmus yavrum
bilmiyorum ki kuzum , daha tecrubeli ve emzirme egitimi almis annelere sormak lazimtek memeyi emmesi normal mi canim ya
Hadi güzel sonuçlarla gelin inşallah canımCanım ya nasıl Hızır gibi yetiştin. Şimdi sen deyince daha mantıklı geldi ama buhar makinesinin etkisini ilk 4 saatte direkt gördüm. Kuru öksürüğümüz tamamen geçti. Şimdi hafif bir doluluk var. Onu da çözersem kafam rahat edecek azıcık.
Of be güneşimin annesio tıkanıklığın %100 sebebini bulana para vercem artık. 24 saattir süt ürünlerini kestim. Ikınmalar azaldı şükür
akıllı çocuk aferin
Diloşum benimçok teşekkür ederim arkadaşım çıktık. Evdeyiz şükür. Hatta bu perşembe tam bir ay olacak
Allah razı olsun düşüncen için
Hangimiz yorgun değiliz ki be diloşvalla hepimizin sınavı farklı farklı…
İnşallah bir an önce düzene girersiniz siz de
Hımmm canım bu baya kulağa hoş geliyoracaba bugün yapsam mı
Oh my godiyi dinlenin canım, bugün hareketli geçecek sizin.
Bizim de verem aşısı olmamız için verem savaşa gidip ppd testi vermemiz gerekliymiş Doruk yoğun bakımda yattığı için. Yoksa sistem aşı olması içib okey vermiyormuş. Sabah gene yollara düşeceğiz
ben de isterim.
Canım ya… o paketli gıdaları sen deyince fark ettim. Paketli gıda ve süt ürünleri de bizim kırmızı çizgimizmiş ve tabii çikolata
O kırmızı kırmızı noktalar alerjiden kaynaklı oluyor değil mi? Laktozsuz süt içtim geçen, o da bile kıvrandı Doruk. Sütlü kahve seni özleyeceğim
Uyku eğitiminin pek çok çeşidi varmış hope’um.
Ağlarken almayın tarzı yapılanı maalesef çocuk İçin çok zararlıymış. Bebeğin şu an annesine babasına herkesten çok ihtiyacı var.
Sen yemeği hemen kessen bile etkilerinin kesilmesi zaman alıyor canım. Ben 1 aydır diyetteyim neredeyse ama düzelme heniz yok.Sagolasin canımraporlu mama kullanıyoruz, doktor bana ilk başta süt ürünleri ve çikolata kahve kes şuanlik, Duruma göre içinde süt olan kek gibi şeyleri de kesebilirsin demişti. Sutumu vermedigim zamanda oldu ayni kusma konusunda ozellikle. Ben artık ondan çok kusmayi kafaya takıyorum raporlu mamaya rağmen bu kadar fazla kusması, gazını kaç kere çıkarmamıza rağmen açken bile kusmasi endişelendiriyor. Büyük ihtimal bu hafta kontrol var bizi araştırmaya sevk edecek.
Uyanık olduğu vakit her dakika ağlayan, uykusundan boğularak kalkan çocuğum var artik ödüm kopuyor boğulacak diye
Endoskopi tarzı bakılabiliyormuş midede ki darlığa vs. Çok uğraştım o duruma gelmeyelim diye ama olmuyor
Bizde biberonu bırakma yolunda ilerliyoruz resmen bqğımlı olmus bir yanda da mama azaltmamız var tabi çişli bez sayımız azaldı haliyle ama ağlamıyor böyle aç olsa ağlar değil mi. Mamayı azaltınca kusmasıda azaldı. O fışkırtarak kusma yada su gibi kusma yarı yarıya azaldı. Ama reflüsü olan bebeklerde az az sık sık besleyin diyorlardı. Ben artık hemen hemen her emzirme sonra süt sağıyorum az da cıksa onuda veriyorum aç kalmasın diye. Perşembe tartı günümğz bakalım 1 hafta nasıl gelecek minik kuşuma bu aşamalar. Allah yardıcımız olsun oydu buydu derken ilk 3-4 ay çok zorlayacakmıs yarıladık sayılırPaketli gıdanın yetişkine bile faydası yokken onlara nasıl olsun dimi… ama vücut basit şekere ihtiyaç duyuyor ayağa kalkmak için. Kızarıklık için bilmiyorum alakalı mı ama sütümden yüzüne sürdüm Doruk’un anında fark etti.Dene istersen.
Zor geçiyor günler haklısın, insan bir an önce büyüsünler istiyorbüyüyünce de küçüklüklerini özleyeceğiz sanırım.
Kuzum emzirme işinde Doruk kuş annesini sürekli sürprizlere hazırlıyor. 2-3 gündür saatte bir beslenmeye kalkmaya başladı. Ara sıra onu sıkmadan meme teklif ediyordum bezen alıyordu bazen itiyordu artık alışmıştım.
Fakat saatte bir kalkma olayı olunca danışmana sordum, artık memeye hazır olduğunu söyledi. Gerçekten de dün gayet hazırdıemdi gayet rahat şekilde. Ta ki akşama kadar, birden huysuzluk yapıp itmeye başladı klasik. Ben de parmaktan vermeye devam ettim aç kalmasın diye. Yarın tekrar soracağım danışmana. Geçişler sancılı oluyor.
Amin kuzum benim seninde yardımcın olsun. Kusma problemi çok yoruyor zaten çocuğun içi boşaldıkca acıkıyor yedikce kusuyor çok zor bir döngü inşallah sıkıntısız atlatırsınız canım benimKullanırsan inşallah faydası olur canım benimçok zor Allah yardımcımız olsun
Emzirmeyi uzun süre tutmamayı denesene bi canım: 15 dakika emsin yeter. Cocuk memede cok duruncada gazlanma olur. İster istemez havada yuttugu zaman gaz problemi oluyor. Yediklerini gözden geçir ne yediğin gün gaz problemi artıyor onu azalt. Kimyon çayı içiyorsan yemeklerin ardına iç hmen. Sen kaşık biberon deniyodun kaşık biberonda gazı arttıyormus hava yuttugu için bebekDün geceden bu saate damla uyumayanlara günaydınGaz sancısı, bilim sana hâlâ nasıl çare bulamadı inanılır gibi değil! Çocuğum memede emmeye çalışırken birden çırpınıyor, nasıl ağlıyor Yarabbim ben de ağlayacak gibi oluyorum bu çaresizlik karşısında Bu zamanlar bebeğin en tatlı zamanlarından olabilir ama ben hiç tadını çıkaramıyorum her an bir görev için bekliyorum ya emzirmem lazım, ya gazını çıkarmalıyım, sürekli dua ediyorum Allah'ım bu gece bari uyusun gazı olmasın diye. Zaten emmedinde sorun var doktora da randevu bulamadık bugün gitmemiz gerekiyordu normalde haftaya kaldı. Arkadaşlar bugünler geçecek mi? Bu bebeler sağlıkla büyüyecek mi ben sanki ben yapamayacakmışım gibi hissediyorum çok yanlış biliyorum ama 40ım da çıktı hâlâ lohusa mıyım ben
Güneş kızımız 4700 olmuş
Kilo alımı iki gün iyi, üç gün kötü şeklinde devam ediyoruz.
Bugün 2. Ay aşılarımızı olduk.
Ağlamaktan morardı
Normalde oyun halısında şen şakrak olan bebe şimdi tam gülecekken inleyerek ağlıyor
Bi yanıma calpolu bir yanıma ateş ölçer aldım bekliyorum
İnşallah hepsi kolay atlatır
Bugün göz pınarları ıslandıAşıdan önce veriyorlarmıs aslında carpol önlem amaclı. İnsallah sıkıntısız atlatın canım benim
Iki gundur böyle de bakalim goren olur elbet. Olmadi cuma günü cocuk doktoruna sorarimbilmiyorum ki kuzum , daha tecrubeli ve emzirme egitimi almis annelere sormak lazim
Emzirme kaynaklı perte çıktım benKizlar sirt ağzınız vardir diye düşünüyorum. Onun icin bir şey yaptiniz mi gecti mi
Gözün aydin canım öyle boyle 2 ay ettin:) benimki de 1 ay oldu. Artik diğerlerinin başına. Onlar bizim icin geçebilecek en guzel hediye :)Güneş kızımız 4700 olmuş
Kilo alımı iki gün iyi, üç gün kötü şeklinde devam ediyoruz.
Bugün 2. Ay aşılarımızı olduk.
Ağlamaktan morardı
Normalde oyun halısında şen şakrak olan bebe şimdi tam gülecekken inleyerek ağlıyor
Bi yanıma calpolu bir yanıma ateş ölçer aldım bekliyorum
İnşallah hepsi kolay atlatır
Adamlar lohusa olmazsa sasarim :) bazen diyorum sirtim soguk mu aldi diye . Oyle bir sizi cunku . Arkadas simdi de yan yatamiyorum. Sirt ustu veya yuz ustu anca :)Emzirme kaynaklı perte çıktım ben
Kendime bi şey yapacak vaktim olmuyor da, eşimin lohusalığı biterse bi masaj yapacak herhalde. İnşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?