2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
benimki cok yediginde hickiriyor
ayni sekilde cok yemisse kusadabiliyor. ozellikle biberonla mama veya sut yemisse , hizli hizli emdigi icin hickirik tutuyor. Nefes borusu kapagi ile yemek borusu kapagi calismasi karisiyor hizi ayarlayamayinca

benimki cok yediginde hickiriyor
ayni sekilde cok yemisse kusadabiliyor. ozellikle biberonla mama veya sut yemisse , hizli hizli emdigi icin hickirik tutuyor. Nefes borusu kapagi ile yemek borusu kapagi calismasi karisiyor hizi ayarlayamayinca
Bugune kadar tek meme emmemisti az da olsa yerdi. Dunden beri cogunda tek meme emdi az emiyor doyuyor mu bilmiyorim birden azaasi bir garip . Gaz desen zor çıktı derken alttan ir rahatladı:) cok zorlandi aksamdan beri . Pirtlatip pirtlatip duruyordu. Tuvalet tam yapamadi ondan mi dicem yine yapti az da olsa anlamadım. Cocuk rahatladi sanırsam:)))) sesi çıkmıyor

Ankara genoks lab. Yaptırdım istanbuldada anadolu avrupa yakası ve şehirlerde temsilcileri var kanını almaya senin olduğun yere geliyorlar
ALLAH razı olsun tesekkür edrim eşimle karar aldık hiç bi test yaptırmamaya Allahtan gelene razıyız dedik hayırlısı olsun

kendi yolunu bulmus yavrum

Sana şöyle söyliyim canım az evvel altı değiştirirken 3 defa kustu ve 3. Üstü değiştirdim.

Daha bir emmeden sonra kusmadığı hiç olmadı. Doktora sordum kilo alımı normal ve akciğer enfeksiyonu yoksa ilaç kullanmayacağız dedi bunu teyit eden videolar da izledim. Bebeklerde 4 aya kadar fizyolojik reflü olabiliyormuş. Bazen memede kusmaya başlıyor o şekilde memeden çıkıyor düşün. Bazen emzik varken kusuyor ama emziği emmeye devam ediyor, kendi bile alıştı bence bu duruma :)

Kilo alımı normal şimdilik o yüzden bir şey yapmıyoruz.
Şaka bir yana kusmak çok rahatsız edici bir şey, kıyafet bile almıyorum şuan çok çünkü sürekli üst değiştiriyoruz. Keza benim de omuzlarım hep kusmuk. Yerlere fışkırtarak kusuyor öyle ağız yanından süzülen kusmuk da değil.

Allah sağlık versin en büyük derdimiz bu olsun tabii.

ALLAH razı olsun tesekkür edrim eşimle karar aldık hiç bi test yaptırmamaya Allahtan gelene razıyız dedik hayırlısı olsun
Cnm zaten bu illa aldırmak için yapılan bir test değil eğer bebeğin bir sıkıntısı var ise doğumda ona göre doktorlar doğuma giriyor ona göre tedavi planlanıyor doğmadan sonrası için ben yaptırdım iyi ki yaptırmışım ama karar sizin her şey Allahtan Allah size sağlıklı evlat nasip etsin inşallah

Dün geceden bu saate damla uyumayanlara günaydın Gaz sancısı, bilim sana hâlâ nasıl çare bulamadı inanılır gibi değil! Çocuğum memede emmeye çalışırken birden çırpınıyor, nasıl ağlıyor Yarabbim ben de ağlayacak gibi oluyorum bu çaresizlik karşısında Bu zamanlar bebeğin en tatlı zamanlarından olabilir ama ben hiç tadını çıkaramıyorum her an bir görev için bekliyorum ya emzirmem lazım, ya gazını çıkarmalıyım, sürekli dua ediyorum Allah'ım bu gece bari uyusun gazı olmasın diye. Zaten emmedinde sorun var doktora da randevu bulamadık bugün gitmemiz gerekiyordu normalde haftaya kaldı. Arkadaşlar bugünler geçecek mi? Bu bebeler sağlıkla büyüyecek mi ben sanki ben yapamayacakmışım gibi hissediyorum çok yanlış biliyorum ama 40ım da çıktı hâlâ lohusa mıyım ben

Hadi güzel sonuçlarla gelin inşallah canım

Sen yemeği hemen kessen bile etkilerinin kesilmesi zaman alıyor canım. Ben 1 aydır diyetteyim neredeyse ama düzelme heniz yok.
Çok zor durumlar, Allah şifa versin kolaylık versin inşallah

Güneş kızımız 4700 olmuş
Kilo alımı iki gün iyi, üç gün kötü şeklinde devam ediyoruz.

Bugün 2. Ay aşılarımızı olduk.
Ağlamaktan morardı
Normalde oyun halısında şen şakrak olan bebe şimdi tam gülecekken inleyerek ağlıyor
Bi yanıma calpolu bir yanıma ateş ölçer aldım bekliyorum
İnşallah hepsi kolay atlatır

Bizde biberonu bırakma yolunda ilerliyoruz resmen bqğımlı olmus bir yanda da mama azaltmamız var tabi çişli bez sayımız azaldı haliyle ama ağlamıyor böyle aç olsa ağlar değil mi. Mamayı azaltınca kusmasıda azaldı. O fışkırtarak kusma yada su gibi kusma yarı yarıya azaldı. Ama reflüsü olan bebeklerde az az sık sık besleyin diyorlardı. Ben artık hemen hemen her emzirme sonra süt sağıyorum az da cıksa onuda veriyorum aç kalmasın diye. Perşembe tartı günümğz bakalım 1 hafta nasıl gelecek minik kuşuma bu aşamalar. Allah yardıcımız olsun oydu buydu derken ilk 3-4 ay çok zorlayacakmıs yarıladık sayılır
Kullanırsan inşallah faydası olur canım benim çok zor Allah yardımcımız olsun
Amin kuzum benim seninde yardımcın olsun. Kusma problemi çok yoruyor zaten çocuğun içi boşaldıkca acıkıyor yedikce kusuyor çok zor bir döngü inşallah sıkıntısız atlatırsınız canım benim
Emzirmeyi uzun süre tutmamayı denesene bi canım: 15 dakika emsin yeter. Cocuk memede cok duruncada gazlanma olur. İster istemez havada yuttugu zaman gaz problemi oluyor. Yediklerini gözden geçir ne yediğin gün gaz problemi artıyor onu azalt. Kimyon çayı içiyorsan yemeklerin ardına iç hmen. Sen kaşık biberon deniyodun kaşık biberonda gazı arttıyormus hava yuttugu için bebek

Aşıdan önce veriyorlarmıs aslında carpol önlem amaclı. İnsallah sıkıntısız atlatın canım benim

Aşıdan önce veriyorlarmıs aslında carpol önlem amaclı. İnsallah sıkıntısız atlatın canım benim
Bugün göz pınarları ıslandı
İnşallah canım. Bunu duymuştum ama bizim ebeye sordum öncesinde ateşlenirse verirsiniz demişti. bugün çıkmazsa yarın çıkmaz diyor ama inşallah

Kizlar sirt ağzınız vardir diye düşünüyorum. Onun icin bir şey yaptiniz mi gecti mi

Gözün aydin canım öyle boyle 2 ay ettin:) benimki de 1 ay oldu. Artik diğerlerinin başına. Onlar bizim icin geçebilecek en guzel hediye :)

Emzirme kaynaklı perte çıktım ben
Kendime bi şey yapacak vaktim olmuyor da, eşimin lohusalığı biterse bi masaj yapacak herhalde. İnşallah
Adamlar lohusa olmazsa sasarim :) bazen diyorum sirtim soguk mu aldi diye . Oyle bir sizi cunku . Arkadas simdi de yan yatamiyorum. Sirt ustu veya yuz ustu anca :)

Yatarken yatis modunda emziriyorum da esim ona şaşıyor. Kendimi ne kadar diklesem de o sirt bir sekilde agriyor. Cuma gunu kontrole gidecegim de 4200du muhtelemen 4500 olmustur sanırım:)

Annem gitti bir teiple kal dememisim. Git de demedim ki ... bir lohusa da o sen bilirsin dedim annemin huyunu bildigim icin ...oyke boyke 1 ay oldu. Yalniz kalmam lazim artik. O duzene kendimi nasil sokacagim yoksa

Canim 1 ile 2 aylik arasi gelismeler nasil. Tecrubelerini genel anlamda anlatsana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…