Benim ev yukarilarda oldugu icin otobuse talimim. Arabayi annem aldi alamasa kacacagim simdiye kadar eşimle de ciksam erken oluyor. Ne yapacagim bilmiyorum ama dışarıda da gezmeyi ozledim. Sesten uzak buyutme canim . Sese alissin . Benimki tv odasında yatiyor gunduzleri. Eşim de yuksek sesle konusur. Bende oyle sayılırım. Tvde acik butun gun....o uyuyor diye de sesimizi alcatmiyoruz :) cocuk simdiden evinde rahat modundaBebeklerle dışarı cıkabiliyor musunuz kızlar ya. Bebek arabasında duruyor çok şükür dışarı işlerimii halletmeye gittiğimizde sakin sakin duruyor pusetinde uyuyor vs. Ama annelere oturmaya gittiğimizde cocuğa bir şey oluyor. Her iki tarafa gittiğimizde de çocuk böyle 2 gün düzeni bozuluyor. Ağlama krizleri huysuzluk oluyor. Bizde artık gitmiyoruz. Ama sıkılıyorum böyle de sürekli evde durmaktan avm gitmek istemiyorum daha çok küçük insan o kalabalığa sese sokmak istemiyor. Park bahce içinde soğuk hava artık
Ya yeni farkettim bebeğiniz prematüremiCanım çocuk doktorundan istek açtırıyorsun. Gittiğinde durumunu anlatıp rica edersen istek açarlar o zaman seçebiliyorsun sistemden.
Bugün gittik doktora tam dediğin gibi Allah’a Şükür herşey yolunda dedi doktor.
Arka bıngıldak için de kemikler henüz çok ince sorun, ondan yanlış anlaşılmıştır,sorun yok dedi.
Fizik tedavi önerdi doktor. Ki zaten götürecektik.
Nilüfer eldeş hacıfazlıoğlu nöroloji doktorunun adı. Bu arada kesinlikle kalabalık değil. Çok memnun kalırsınız.
Gastroentroloji doktoru da dorukun pipisi aşağıya bakıyor enjeksiyona çok açık. 4-5 aylık olunca 6 kilolara gelince sünnet ettirin dedi.
Canım o kadar teşekkür ederim ki hep pozitif şeyler anlatıyorsun çok motive oluyorum sayende
Ben de hep negatif şeyleri ekarte edip pozitifleri düşünmeye çalışıyorum
Gerçekten insan iyi şeyler duymak istiyor negatiflerin yanında. Mesela doruk için sürekli ay ne minik diyorlar. Oysaki ben onun 820 gram hallerini gördüm. O benim için kocaman bir bebek.
Sen çok özenli bir kadınsın tabii annesi önden gitmesi doğal değil mi
İnanıyorum ki bu Kadar özverilisin bu bebişinde de, mükâfatını alacaksınaz daha sabır sonra rahat olacaksın inşallah canım benim.
Bu durum senin elinde değil, olması gereken bir durumu atlatacaksın ve geçecek inşallah
Merhaba bende birkaç gündür solgarin takviyesini kullanıyorum.Siz kullanal biraz olmuş.Sizde durumlar nasıl sutunuz arttı mı?Benim de sutum yetmiyor. Sabirla emziriyorum. Ama memeden sut gelmeyince oglum sinirleniyor. Bestlak hic ise yaramiyor bence. Dun solgarin sut arttirici takviyesini aldim yeast b12 insallah ise yarar. Sabirli olucaz canim yapcak bisi yok. Mama veriyorum. Umarim memenin yeterli olacagi gunleri de goruruz
Çokmu kucakta seviyorlar acaba bizimki kucak sevmiyor kucakta mızmızlanıyor mesela ama ısrarla bırakmıyorlar bazen yada uyurken uyanınca hemen alıyorlar uyuyamıyor uykusu dağılıyor düzeni bozuluyorsa ondan huysuzlaşıyor olabilir sizinkide , avm deki sesleri anne karnındada duyuyordu ondan çekinmeyin bence insan kalabalığından bende istemiyorm ama evde çok bunalıyor insan zaten genelde pusette duruyor diye sorun etmiyorum kış bebeleri mecburuz avm yeBebeklerle dışarı cıkabiliyor musunuz kızlar ya. Bebek arabasında duruyor çok şükür dışarı işlerimii halletmeye gittiğimizde sakin sakin duruyor pusetinde uyuyor vs. Ama annelere oturmaya gittiğimizde cocuğa bir şey oluyor. Her iki tarafa gittiğimizde de çocuk böyle 2 gün düzeni bozuluyor. Ağlama krizleri huysuzluk oluyor. Bizde artık gitmiyoruz. Ama sıkılıyorum böyle de sürekli evde durmaktan avm gitmek istemiyorum daha çok küçük insan o kalabalığa sese sokmak istemiyor. Park bahce içinde soğuk hava artık
Sivilce gibiyse anne sütü iyi geliyor canım, ama bizim alerjiden kuruluk var ben bunu kullaniyorum. Bugün başladım baya fayda ettiarkadaşlar bebişlerin yüzüne hangi nemlendiriciyi kullanıyorsunuz kızımda çok sivilce çıktı yağda gözenekleri kapattığı için önerilmiyormuş cildiyeye gidicez ama sorayım dedm sizede
Asırı sıcak yapmayın arabayı montuyla dursun cok sıcak yapıyorsanız bence cıkar terlerKızlar doktora gidicez oto koltuğu aldık artık ana kucağı ağırlaştı arabada montlamı oturtmak yoksa montsuz oturup inerken mi giydirmek mantıklı sizce
Kuzum ağlasada ısrarla gidiyoruz çünkü bunalıyorum ya bende çalışıyordum hamilelikte bıraktım işi ama sürekli dışarıya attım kendimi eksikliğini hissetmedim ama şimdi oda alışsın esirgemeyeyim istiyorum kendimi takip ediyorum dışarıda olduğum günler sütüm artıyor. Kuzum bence bizim bu 1. Ay atağı daha. Bizim cocuklar 38. De haftada doğdu ya 40. Haftaya göre ataklar hesaplanırmıs 8. Hafta değilde 5. Hafta atağı sanırım. Hemşire arkadaşın daha iyi bilir orası ayrı ama. Aşırı uykuya direniyor, emmese bile sürekli gögsümde durmak istiyor kucaktan bırakınca ağlıyor vs biraz bu haftamız yorucu geçiyorBiz sık sık gittiğimiz için alıştı sanırım canım herşeye hemen alışıyorlar birkaç kez daha deneyin bence çünkü evde kalmak çok kötü hele bizim için şimdiden iş hayatını özledim bebek çok zormuşHemşire bir arkadaşım yazdı bugün uyku bozuldu meme almadı tüm gün dedim atak haftası dedi 2. Ay atağı erken geliyormuş Mete de var mı böyle şeyler ?
Yok sesten esirgemiyorumm bizde evde sessiz dolaşmıyoruz kastettiğim şimdi ortalık hastalık dolu avmin kalabalıklığı vs onun için daha küçükler ya 2 aylık bile olmadılar. Hani işimiz olunca mecbur gidiyoruz ama onun dışında daha keyfi öyle gezmeye götürmüyorum.Benim ev yukarilarda oldugu icin otobuse talimim. Arabayi annem aldi alamasa kacacagim simdiye kadar eşimle de ciksam erken oluyor. Ne yapacagim bilmiyorum ama dışarıda da gezmeyi ozledim. Sesten uzak buyutme canim . Sese alissin . Benimki tv odasında yatiyor gunduzleri. Eşim de yuksek sesle konusur. Bende oyle sayılırım. Tvde acik butun gun....o uyuyor diye de sesimizi alcatmiyoruz :) cocuk simdiden evinde rahat modundaiki tarafta da oyle olmasi iyi olmus . Ya birinde olsaydi . Kiyamet kopardi
Olabilir babamda öyle diyor sakinliği seviyordur diye. Evde sakin günümüzde yatağıma kücük boyun yastıgına yatırıyorum sırt kısmını veriyorum oraya konuşa konuşa vakit geçiyoruz bide şimdi uçan balon aldım ayağına takıyorum onu seyrediyor ayağını oynadıkca oynadıgını daha tam keşfedemedi ama ayağını oynatıyor oynadıgını görünce bi şaşırıyor sonra duruyor. Ama misafirlikte kucakta sürekli hep olabiliir huysuzlugu ondandır belkiÇokmu kucakta seviyorlar acaba bizimki kucak sevmiyor kucakta mızmızlanıyor mesela ama ısrarla bırakmıyorlar bazen yada uyurken uyanınca hemen alıyorlar uyuyamıyor uykusu dağılıyor düzeni bozuluyorsa ondan huysuzlaşıyor olabilir sizinkide , avm deki sesleri anne karnındada duyuyordu ondan çekinmeyin bence insan kalabalığından bende istemiyorm ama evde çok bunalıyor insan zaten genelde pusette duruyor diye sorun etmiyorum kış bebeleri mecburuz avm ye
Sivilcede var kurulukta dematologa gidicez bi bakalmSivilce gibiyse anne sütü iyi geliyor canım, ama bizim alerjiden kuruluk var ben bunu kullaniyorum. Bugün başladım baya fayda etti
Kayınvalidenizde benimkini gördüm oda ağlarken hemen sallıyor ama benim kızımda sallanmaya alışkın değil ağlamayı kesmiyor daha cok ağlıyor çünkü ağlaması aclıktan ve kucak sevmiyor hiç huysuzlaşıyor uyarın derdim ama biliyorumki çok dinlemiyorlardır bizdede durum aynı eşim ne desede anlatamıyor kısa süreli oluyorAsırı sıcak yapmayın arabayı montuyla dursun cok sıcak yapıyorsanız bence cıkar terler
Kuzum ağlasada ısrarla gidiyoruz çünkü bunalıyorum ya bende çalışıyordum hamilelikte bıraktım işi ama sürekli dışarıya attım kendimi eksikliğini hissetmedim ama şimdi oda alışsın esirgemeyeyim istiyorum kendimi takip ediyorum dışarıda olduğum günler sütüm artıyor. Kuzum bence bizim bu 1. Ay atağı daha. Bizim cocuklar 38. De haftada doğdu ya 40. Haftaya göre ataklar hesaplanırmıs 8. Hafta değilde 5. Hafta atağı sanırım. Hemşire arkadaşın daha iyi bilir orası ayrı ama. Aşırı uykuya direniyor, emmese bile sürekli gögsümde durmak istiyor kucaktan bırakınca ağlıyor vs biraz bu haftamız yorucu geçiyor
Yok sesten esirgemiyorumm bizde evde sessiz dolaşmıyoruz kastettiğim şimdi ortalık hastalık dolu avmin kalabalıklığı vs onun için daha küçükler ya 2 aylık bile olmadılar. Hani işimiz olunca mecbur gidiyoruz ama onun dışında daha keyfi öyle gezmeye götürmüyorum.
Ay eşimin ailesinee daha cok ağlıyorsebebide şu annem doğumdan sonra 40 gün bizde kaldı hatta bebek huysuz diye dün tekrar geldi bu haftayı bizde geçirecek. Annemle biz ağladıgında vs böyle hızlı hızlı sallamadık ve uyuturken cok cok hafif sallıyoruz ağladıgında vs kesinlikle sallayıp pış pış yapmadık sakinlesin diye tam tersi sıkıca sarılıp boynumuza doğru bastırdık o an sakinleşiyordu. Ama kv görümcem filan ağladı mı öyle hızlı pış pış noduna giriyorlae ki cocuk bu sefer iyice ağlıyor. Cocuk apladıkca bunlar iyice dozunu arttırıyor derken bizim ki cıldırıyor. Artık ağladıgında hemen kucaklarından alıyorum. Htta dün ordaydık ben eşimi uyardım o şekilde salladıklarında ben yoksa uyar ben çocugu ona alıştırmadım diye dün gene aynısı olmus eşim uyarmıs sallamayın o şekilde vs diye onlarda yayık ayranı mı bu calkalandın tarzı bir şey demişler oldugu gibi o an kusmus çocugum üzerlerine. Ben mutfaktaydım görmedim eşim anlattı.
Olabilir babamda öyle diyor sakinliği seviyordur diye. Evde sakin günümüzde yatağıma kücük boyun yastıgına yatırıyorum sırt kısmını veriyorum oraya konuşa konuşa vakit geçiyoruz bide şimdi uçan balon aldım ayağına takıyorum onu seyrediyor ayağını oynadıkca oynadıgını daha tam keşfedemedi ama ayağını oynatıyor oynadıgını görünce bi şaşırıyor sonra duruyor. Ama misafirlikte kucakta sürekli hep olabiliir huysuzlugu ondandır belki
ortopedi dr. muz sekli cok önemli dedi ayrık durması lazım. walla bn riske atamadımdan almadım korktm hem kalca gelişiminden hem pipidenKızlar bizde kanguru kulandık bugün erkek bebek anneleri kullanan var mı aranızda acaba ? Kimisi zararlı diyor kimisi sorun olmaz diyor asla durmadı bugün mecbur kaldım hiçbirşey yiyemedim tuvalet bile hayal oldu
acaba özel dr. istek açabiliyor mu? nörolojı dr. larıda cok pahalı oluyor ve özel sağlık karşılamıyor nedense. biz hep masaj yaptık zeytınyağını alıyorduk bir güzel ovuyorduk kasları sertleşmesin diye. sende fizyoterapiste gitmeden hep masaj yap, YouTube bile var bakarsn. ailemin yanında da kimin aklına gelse ovuyorlardı snr yaza geldık küvet aldık hep yüzdürdk.sen bile inanamıcksn nekdr büyüdüğüne şimdi bna anne memiklerini geçtim diyor. sen d vitamınıni düzenli kullan gittikçe kapanır. sende cok olumlu ve güçlüsün. ben ozmnlar hiç güçlü değildm fakat sen bnm gbi olma diye yazıyorum. inşallah bu haftayı da atlatsak gecicek inşallah.Canım çocuk doktorundan istek açtırıyorsun. Gittiğinde durumunu anlatıp rica edersen istek açarlar o zaman seçebiliyorsun sistemden.
Bugün gittik doktora tam dediğin gibi Allah’a Şükür herşey yolunda dedi doktor.
Arka bıngıldak için de kemikler henüz çok ince sorun, ondan yanlış anlaşılmıştır,sorun yok dedi.
Fizik tedavi önerdi doktor. Ki zaten götürecektik.
Nilüfer eldeş hacıfazlıoğlu nöroloji doktorunun adı. Bu arada kesinlikle kalabalık değil. Çok memnun kalırsınız.
Gastroentroloji doktoru da dorukun pipisi aşağıya bakıyor enjeksiyona çok açık. 4-5 aylık olunca 6 kilolara gelince sünnet ettirin dedi.
Canım o kadar teşekkür ederim ki hep pozitif şeyler anlatıyorsun çok motive oluyorum sayende
Ben de hep negatif şeyleri ekarte edip pozitifleri düşünmeye çalışıyorum
Gerçekten insan iyi şeyler duymak istiyor negatiflerin yanında. Mesela doruk için sürekli ay ne minik diyorlar. Oysaki ben onun 820 gram hallerini gördüm. O benim için kocaman bir bebek.
Sen çok özenli bir kadınsın tabii annesi önden gitmesi doğal değil mi
İnanıyorum ki bu Kadar özverilisin bu bebişinde de, mükâfatını alacaksınaz daha sabır sonra rahat olacaksın inşallah canım benim.
Bu durum senin elinde değil, olması gereken bir durumu atlatacaksın ve geçecek inşallah
özel mi devlet miPrematüre Bebek için İstanbul Dr tavsiye edermisiniz kuvezden çıkınca gidilicek Dr İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorum
Hemen ya doktora götür ya da öksürük şurubu başka en erken be zaman başlarsan o kadar iyi. Bizde de büyük öksürüyordu benim boğazım acıyordu kızı tabi tutamıyoruz dokunuyor vs. Hemen öksürük şurubu verdim. Bebek të uzun bir süre kustu doktora götürdük enfeksiyon felan çıkmadı.Kızlar büyük oğlum hasta oluyor galiba öksürmeye başladı. Kızımı hastalıktan nasıl korurum sizce? İki çocuklu annelere soruyorum, büyükler hasta olunca küçüklere geçmeme ihtimali olur mu ne dersiniz?((
40. Haftaya göre ataktayız canım. Sen bi emzik tutturabilsen varya çok rahat edersinÇıldırıcam bugün uyumuyor bu çocuk. 38+5 te doğdu bugün 40.günü. Atakta mıyız bilen var mı? Meme istemiyor, uyku hiç yok, evde delirmek üzereyiz, ne oldu anlamıyorum, gazı da çıkarıyor alttan, gücüm bitti
İyi demişsin gerçekten. Boşver sinirlerine yazık biz gergin oldukca çocuklarda geriliyorGaliba 5.hafta olabilir canım doğru söylüyorsun bizimkide normalde uyudu mu yatağına koyardım uyurdu şimdi bana yapışık olmak istiyor
Aferin Mete beye kusarak vermiş cevabıHe yayık ayran Allahım ya bende yarına annemi çağırdım yakında hastaneye gelecekti eşim bugün dedi çok zorlanmışsın annemi arasaydın diye herkesin işi gücü var bakacağı kadar baktı sağolsun dedim geçiştirdim bende
Uyardım kaç kez de yok. Ben çocugu kundağa alıştırmadım böyle yeni yeni uykuya dalınca kundak yapıyorum bu aralar yüzüne yumruk atmaya başladı elleri kolları hareketlenince. Çok sıcağada alıstırmadım üstünü kat kat örtüyüm diye zaten kaloriferler çalışıyor. Ağladımı hemen kundak yapıyor bide üzerine kalın kalın sarıyor bide hızlı hızlı salladı mı çocuk hepten sinirleniyor. Her seferinde diyorum siz eskiden sobalı evlerde bebek büyütmüşsünüz hala öyle sanıyorsunuz ısı meselesini dedimKayınvalidenizde benimkini gördüm oda ağlarken hemen sallıyor ama benim kızımda sallanmaya alışkın değil ağlamayı kesmiyor daha cok ağlıyor çünkü ağlaması aclıktan ve kucak sevmiyor hiç huysuzlaşıyor uyarın derdim ama biliyorumki çok dinlemiyorlardır bizdede durum aynı eşim ne desede anlatamıyor kısa süreli oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?