2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Neyse bir benimki değilmiş sorunlu benimki bide bakabiliyorda mamasını yediriyor gazını çıkarıyor pişpişleyip uyutuyor ondan gece duymuyorum ağlamasını dediğinde bir şey diyemiyorum çünkü akşam 21.00 de yatıyor o saattte kadar hep ilgili ama benimkide yapmıyordu ben birzz uyucam diyip bıraka bıraka alıştı. Bir şeyler araştırma alma konusunda aman almasın bir kıyafete 400 tl veriyor ben indirimde 8 takım alıyorum kıza nerde en pahalı şey o orda kızına gelince asla acımıyor

40 uçurmasında ne yaptınız kızlar? Yarın 40 ne yapsam bilmiyorum, kalabalığı da toplamak istemiyorum grip mevsimi malum

Merhaba ben de gebelikte tiroid ilacı kullandım. Doğum sonrası tiroidime baktırdığımda gene 0lanmıştı, tıpkı hamilelikteki gibi. Doktora danıştım, istersen aynı ilaca tekrar başla 1-2 ayda bir baktırırsın dedi kontrol amaçlı. Ama başlamadım. Önemli evet ama şu an elzem değil.

40 uçurmasında ne yaptınız kızlar? Yarın 40 ne yapsam bilmiyorum, kalabalığı da toplamak istemiyorum grip mevsimi malum
Bebeğin değil annenin 40’ı çıkarmış aslında, hani kanama yaklaşık bu zamanlarda biter anne temizlenir gibi.
bebek için yapılan ritüellerin dinen de bir yer yokmuş aslında.
Biz yine de kayınvalidem ile bebeği yıkadık, yıkadığımız suya 40 ihlas suresi okuduk sonrasında o suyu lavabodan değil dökmedik de gittik bi ağaç altına döktük. Sonra da ben abdest aldım bu kadar.
Ben pek sevmiyorum öyle abartılı şeyleri, zaten hava da soğuk gereksiz gördüm.

Benimki de ilgilenir, sever, gazını çıkartır ona dediklerimi alıp gelir ama çocuğu bazı şeylere zorlamak gerekiyor onu yapamıyor. Emzik tutmutor mesela biraz zorlamak gerekiyor tutması için. Asla zorlamıyor, çocuğuma neden istemediği bir şey yaptırayım diyor. Diyorum ki çünkü o henüz kendisi için doğru olanı bilmeyen bir bebek! Kundak için de en baştan öyle dedi, yazık ya sıkıyor falan dedi yapmadık, şimdi uyurken o kadar çok el kol sallıyor ki uyandırıyor kendini. Bu saatten sonra da yapamıyoruz alıştı çünkü eline koluna. Mama da vermediğimiz için şahane bahanesi var. Kız biraz fazla ağlayınca hemen bana postalar, ona bırakıp uyumayı geç duşa girmek bile mümkün değil evde anca annem veya kayınvalidem olacak
Canım biz yıkadık, suyuna dualar okuduk, altın alyans falan attık yıkayacağımız suyun içine güzel dezenfekte edip, yeni kıyafet giydirdik. sonra ben yıkandım, abdest aldım, kızın arta kalan suyunu son su olarak besmeleyle başımdan aşağı döktüm, sonra da anneanne babaanne evi ziyaret ettik o kadar. Öyle pirinç, şeker vs falan yapmadık sadece kalem kırmızı çizgimizdi kalem koyduk küvetin yanına

Kızlar burada bir ara bir yağ masajından bahsedilmişti kaka yapmak gaz çıkarmak için. Acı elma yağı mıydı neydi o? Kız uykudan bayılıyor ama gaz sancısı uyutmuyor biogaia 'yı da akşama doğru veriyorum genelde gece rahat etsin diye şimdi vermek istemedim o yüzden

Beybiler daha alışamadınız mı evdeki davarolara. Bize de lazımdı buhar makinesi, ben beğenip getirttim. Diyor ki, ne iyi ettin de aldın, çok rahat uyuyorum!!
Reiis online ders ver bilgilenelim bizde
Bende o moddayım artıık diye diye dilimde tüy bitti bende saldımm. Sütümüü bozamam
Anneleri çağırdık bebeği yıkadık işte süs olsun diye küvetin üzerine bişeyler koydum. Suyuna kayınvalidem okudu onun kalan suyuylada ben abdest aldım öyle

Süpürge sesi biraz sakinleştiriyodu kızımı çok çok zor bi çocuktu bu kolik denen illetin belli bi saati var o saat geçmeyince ne yaparsan yap tam olarak sakinleşmiyorlar
Aynen saat 11den sonra basliyor. Bir sure devam ediyor. Bu aksam bebek arabasi daha disari cikmadi bir onla gezdirm3yi deneyecegim evde. Ama dışarda daha etkili olur o bence . Düz yol degil ya

Kizlar bu dil üstüne bir sey yapiyor musunuz . Sut kaliyor ya bir bana katbonatli su demisti ama emin olamadim haliyle.

Kizlar selam bugun 1 aylikken kalca ultrasonu cektirdik ceken kisi gelisim geriligi var biraz cift bez kullan, rapor hazirliyorum doktor bilgi verir dedi.ordaki doktora gostermeyecrgim ve randevum olmadigi icin ciktik gittik..basina gelen baska biri var mi asiri uzuldum ben ilk cocugumda 1 aylik yptirmamistim erken diye mi acaba

cnm zeynep kamıle nasıl gdceksnz cnkü mhrs den alamadım randevu cocuk dr. u yönlendirmeli yazıyordu. ben büyük oğlum cok grip oldu bu sene hep özele gdince birde dedm devlet zeynep kamile götrdm orda vardı nörolojı ama acaba emar falan istese cok mu gec olur. bnm büyük oğlum resmn 3ay yattı ve hiç ağlamadı okdr ağlamadıkı sağlık ocağına aşı yapmaya gittik hıh dedim şimdi ağlar yok yine ağlamadı o ağlamadıkca ben ağlıodum normal değil diye. ama nekdr boşyere üzülmüşüm. maşallah snra birden okdr farklılastıkı hatta gelişimi önden gidince bir araştrma konusuna girdi.bunları yazıyorm cnkü insan o an güzel şeler duymak istiyor. hastanede yanımdan gecen kadın kızım sen bunu hiç mi beslemıosun demişti. ona kücücük gelen bir bebek bna baya bebek gbi gelıodu. inşallah bunda da öyle diyebilirim. 3.alcıda düzelmişti dr kararsz kaldı bir dha alçılasammı alçılamasammı diye 4.alcıda neolduysa oldu inşallah pazartesi kolay gecer cok korktm cok üzüldüm ama sünnet gbi düşüncm artk. ki korkudam daha buyuk oğlumu bile sünnet ettiremyen bir anneym

Aile hekimi 1 aylıkken muayene etti. Muhakkak kalça USG yaptır dedi ama ikinci ayı bekle dedi. Şu an erken demişti. Mesela bu eşit kıvrım olayları yoktu bizim kızda birinde tek birinde iki kıvrım vardı hatta doktor gösterdi ama şimdi iki bacakta da eşitlendi. Biz de yarın gitcez

Peki eşyalarda nem oluyor mu canım? Ben onu da bekledim açıkçası, her şey kupkuru.
Çalışmayan odada nem 45, şu ana kadar çalışan odada 53. Ama odanın kapısı açık. Normal mi sence?
Canım eşyalar nem oluyor mu derken tam anlayamadım demek istediğini ama buharın düştüğü yerde bir islaklık oluyor diğer türlü koltuklarında falan bir nem yok. Ben bulunduğum odanın dışına hiç ölçmedim o yüzden değeri bilemeyeceğim bazen alırım oğlumun odasına takarım bir süre çalıştırır çıkartırım onda da nem ölçmeden yapıyorum bir 20 dakika çalıştırıyorum sadece
Canım ben de hastalık vesilesiyle kimseye gitmek istemedim kayınvalidem de biraz rahatsız gibiydi ona da gitmedik ama adettendir dedim eşime ayaküstü aparatif yiyebileceğim ekmek arası çok sevdiğim bir şey var onu yemek istedim oraya gittik sonra arabayla biraz gezdik evimize geldik kızımı yıkadım sonra ben yıkandım sonra gaz seansına başladık zaten

arkadaşlar bebişlerin yüzüne hangi nemlendiriciyi kullanıyorsunuz kızımda çok sivilce çıktı yağda gözenekleri kapattığı için önerilmiyormuş cildiyeye gidicez ama sorayım dedm sizede

Aynen saat 11den sonra basliyor. Bir sure devam ediyor. Bu aksam bebek arabasi daha disari cikmadi bir onla gezdirm3yi deneyecegim evde. Ama dışarda daha etkili olur o bence . Düz yol degil ya
Aynn arabayla yada bebek arabasıyla gezdirmenin faydası oluyo diyolar denemedim ama benim oğlan genel olarak arabayı seviyo

arkadaşlar bebişlerin yüzüne hangi nemlendiriciyi kullanıyorsunuz kızımda çok sivilce çıktı yağda gözenekleri kapattığı için önerilmiyormuş cildiyeye gidicez ama sorayım dedm sizede
birde yumurta yiyorsan fln bir kac gun yeme bazen onlarda kizariklik yapiyor.

Benim bebeginde farketti mesela, yumurta yemeyi biraktim , azaldi kizariklari baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…