benimde emzige alistirmam lazm . kisa sureli aliyor 1-2 dk fln ama uzun sure tutmasi lazm.40. Haftaya göre ataktayız canım. Sen bi emzik tutturabilsen varya çok rahat edersin
Emzik tutturamadım ben çok zorlanıyor insan tutturan tuttursun benimki her emziği attı40. Haftaya göre ataktayız canım. Sen bi emzik tutturabilsen varya çok rahat edersin
Bende o yüzden tutturdum valla. Hoş denememe gerek kalmadı tek seferde cuk cuk emdibenimde emzige alistirmam lazm . kisa sureli aliyor 1-2 dk fln ama uzun sure tutmasi lazm.
gazi vardi rahatsiz oldu. meme de durmak istedi ama meme pozisyonlarinda gaz rahatsiz etti. sagdigim sutu verdik, sonra onu kustu yineemzik alsa belki memeye ihtiyac duymaz boyle anlarda
Buhar yapın yazıyordu canım internette gögüs ucuyla alakalı araştırma yaparken bu olay karşıma cıkmıstı dene istersen buharı bi. İnternette geçirme yöntemleri vardıKizlar benim sag gogus ucumda beyaz beze var. sut yuzunden tikanmis yaziyor.
ben hem emziriyorum hem sagiyorum.
bu durumu yasayan oldu mu ? olduysa nasil actiniz o kanali ?
Tutmayan çocuk tutmuyormuş ya ben aslında biberonu tuttuguna yordum bizim ki doğdugu günden beri biberonla besleniyor ya diyorum biberondan dolayı kolay tuttu heraldeEmzik tutturamadım ben çok zorlanıyor insan tutturan tuttursun benimki her emziği attı
Bebekle dışarı çıkmak bir bana zulüm geliyor galiba. Zorunlu kontrolleri dışında hiçbir yere gitmek istemiyorumBebeklerle dışarı cıkabiliyor musunuz kızlar ya. Bebek arabasında duruyor çok şükür dışarı işlerimii halletmeye gittiğimizde sakin sakin duruyor pusetinde uyuyor vs. Ama annelere oturmaya gittiğimizde cocuğa bir şey oluyor. Her iki tarafa gittiğimizde de çocuk böyle 2 gün düzeni bozuluyor. Ağlama krizleri huysuzluk oluyor. Bizde artık gitmiyoruz. Ama sıkılıyorum böyle de sürekli evde durmaktan avm gitmek istemiyorum daha çok küçük insan o kalabalığa sese sokmak istemiyor. Park bahce içinde soğuk hava artık
Hiç Bilgim yok canım zaten doruk prematüre olduğu için atak haftası hangi zaman onu da bilmiyorumAtak haftasinda neler yasaniyor ki ve de ilk atak genelde ne zaman... biz de var miydi atak acaba
Ay ne güzelYa yeni farkettim bebeğiniz prematüremibenimde yeğenim prematüre bir bebek şuan 23 aylık yaşıtlarına yetişti sadece fiziksel olarak minyon duruyor her şeyi çok iyi gidiyor kardeşim evde çok ilgilendi fizyoterapistleri vs takip ederek boynunu tutma dönme vs gibi becerileri için destekledi hep sizde merak etmeyin öyle büyüyorlarki sizde şaşıcaksınız oda 4 aylıkken 4 kilo civarıydı bize kocaman geliyordu dışarıdan görene küçük
Canım devlette doktordan rica etsen açmaz mı istek? Bence açar durumunu izah edersen.acaba özel dr. istek açabiliyor mu? nörolojı dr. larıda cok pahalı oluyor ve özel sağlık karşılamıyor nedense. biz hep masaj yaptık zeytınyağını alıyorduk bir güzel ovuyorduk kasları sertleşmesin diye. sende fizyoterapiste gitmeden hep masaj yap, YouTube bile var bakarsn. ailemin yanında da kimin aklına gelse ovuyorlardı snr yaza geldık küvet aldık hep yüzdürdk.sen bile inanamıcksn nekdr büyüdüğüne şimdi bna anne memiklerini geçtim diyor. sen d vitamınıni düzenli kullan gittikçe kapanır. sende cok olumlu ve güçlüsün. ben ozmnlar hiç güçlü değildm fakat sen bnm gbi olma diye yazıyorum. inşallah bu haftayı da atlatsak gecicek inşallah.
bir bakim buhar olayina canim.Bende o yüzden tutturdum valla. Hoş denememe gerek kalmadı tek seferde cuk cuk emdikısır döngüye giriyor resmen çocuk en iyisi emzikle uyutmak yoksa kusmaya yada gaza uykusu bölünüyor
Buhar yapın yazıyordu canım internette gögüs ucuyla alakalı araştırma yaparken bu olay karşıma cıkmıstı dene istersen buharı bi. İnternette geçirme yöntemleri vardı
Tutmayan çocuk tutmuyormuş ya ben aslında biberonu tuttuguna yordum bizim ki doğdugu günden beri biberonla besleniyor ya diyorum biberondan dolayı kolay tuttu heralde
Canım süt kanalı tıkanıklığı o, sıcağa yakın ılık bir suya pamuğu batırarak beklet o bezelerin üzerine. Sonra sağ. Ya da emzir. Yoksa o minik bezeler çok acı yapar.Kizlar benim sag gogus ucumda beyaz beze var. sut yuzunden tikanmis yaziyor.
ben hem emziriyorum hem sagiyorum.
bu durumu yasayan oldu mu ? olduysa nasil actiniz o kanali ?
tamm kuzum yapacagimCanım süt kanalı tıkanıklığı o, sıcağa yakın ılık bir suya pamuğu batırarak beklet o bezelerin üzerine. Sonra sağ. Ya da emzir. Yoksa o minik bezeler çok acı yapar.
ay hadi hersey cok guzel ciksinGünaydınBugün Rop kontrolü için sıradayız sonrasında da aylık kontrolü için çocuk doktorumuza gideceğiz.
Duanızı ve iyi dileklerinize talibim
İyi yapmış aslan MetehanAy eşimin ailesinee daha cok ağlıyorsebebide şu annem doğumdan sonra 40 gün bizde kaldı hatta bebek huysuz diye dün tekrar geldi bu haftayı bizde geçirecek. Annemle biz ağladıgında vs böyle hızlı hızlı sallamadık ve uyuturken cok cok hafif sallıyoruz ağladıgında vs kesinlikle sallayıp pış pış yapmadık sakinlesin diye tam tersi sıkıca sarılıp boynumuza doğru bastırdık o an sakinleşiyordu. Ama kv görümcem filan ağladı mı öyle hızlı pış pış noduna giriyorlae ki cocuk bu sefer iyice ağlıyor. Cocuk apladıkca bunlar iyice dozunu arttırıyor derken bizim ki cıldırıyor. Artık ağladıgında hemen kucaklarından alıyorum. Htta dün ordaydık ben eşimi uyardım o şekilde salladıklarında ben yoksa uyar ben çocugu ona alıştırmadım diye dün gene aynısı olmus eşim uyarmıs sallamayın o şekilde vs diye onlarda yayık ayranı mı bu calkalandın tarzı bir şey demişler oldugu gibi o an kusmus çocugum üzerlerine. Ben mutfaktaydım görmedim eşim anlattı.
Canım inşallah şimdi gene ağlayacak çok üzülüyorum ağlama krizine girdiğinde. Dün de gastroentroloji kan testi istedi hastanedeki değerlerinden sonra ne oldu ne değişti gibisinden. O kadar zor kan aldılar ki çok ağladı. Göl oldu gözyaşlarıtamm kuzum yapacagim
ay hadi hersey cok guzel ciksin
Tutmuyor canım nasıl fırlatıyor görsen40. Haftaya göre ataktayız canım. Sen bi emzik tutturabilsen varya çok rahat edersin
Kuzum kıyamam ya gözyaşlarına kıyamıyor insanCanım inşallah şimdi gene ağlayacak çok üzülüyorum ağlama krizine girdiğinde. Dün de gastroentroloji kan testi istedi hastanedeki değerlerinden sonra ne oldu ne değişti gibisinden. O kadar zor kan aldılar ki çok ağladı. Göl oldu gözyaşlarıeve gelince odaya bakıp içli içli ağladı sonra uyuyakaldı saatlerce.
Bugünü de atlatırsak uzun bir süre doktor yok inşallah.
oyy kiyamam kuzum yaaCanım inşallah şimdi gene ağlayacak çok üzülüyorum ağlama krizine girdiğinde. Dün de gastroentroloji kan testi istedi hastanedeki değerlerinden sonra ne oldu ne değişti gibisinden. O kadar zor kan aldılar ki çok ağladı. Göl oldu gözyaşlarıeve gelince odaya bakıp içli içli ağladı sonra uyuyakaldı saatlerce.
Bugünü de atlatırsak uzun bir süre doktor yok inşallah.
40 ve 45. Günler bizde cok zor gecmisti aynen öyle. Geçicidir ataktir diye düşünüyorumÇıldırıcam bugün uyumuyor bu çocuk. 38+5 te doğdu bugün 40.günü. Atakta mıyız bilen var mı? Meme istemiyor, uyku hiç yok, evde delirmek üzereyiz, ne oldu anlamıyorum, gazı da çıkarıyor alttan, gücüm bitti
Asırı sıcak yapmayın arabayı montuyla dursun cok sıcak yapıyorsanız bence cıkar terler
Kuzum ağlasada ısrarla gidiyoruz çünkü bunalıyorum ya bende çalışıyordum hamilelikte bıraktım işi ama sürekli dışarıya attım kendimi eksikliğini hissetmedim ama şimdi oda alışsın esirgemeyeyim istiyorum kendimi takip ediyorum dışarıda olduğum günler sütüm artıyor. Kuzum bence bizim bu 1. Ay atağı daha. Bizim cocuklar 38. De haftada doğdu ya 40. Haftaya göre ataklar hesaplanırmıs 8. Hafta değilde 5. Hafta atağı sanırım. Hemşire arkadaşın daha iyi bilir orası ayrı ama. Aşırı uykuya direniyor, emmese bile sürekli gögsümde durmak istiyor kucaktan bırakınca ağlıyor vs biraz bu haftamız yorucu geçiyor
Yok sesten esirgemiyorumm bizde evde sessiz dolaşmıyoruz kastettiğim şimdi ortalık hastalık dolu avmin kalabalıklığı vs onun için daha küçükler ya 2 aylık bile olmadılar. Hani işimiz olunca mecbur gidiyoruz ama onun dışında daha keyfi öyle gezmeye götürmüyorum.
Ay eşimin ailesinee daha cok ağlıyorsebebide şu annem doğumdan sonra 40 gün bizde kaldı hatta bebek huysuz diye dün tekrar geldi bu haftayı bizde geçirecek. Annemle biz ağladıgında vs böyle hızlı hızlı sallamadık ve uyuturken cok cok hafif sallıyoruz ağladıgında vs kesinlikle sallayıp pış pış yapmadık sakinlesin diye tam tersi sıkıca sarılıp boynumuza doğru bastırdık o an sakinleşiyordu. Ama kv görümcem filan ağladı mı öyle hızlı pış pış noduna giriyorlae ki cocuk bu sefer iyice ağlıyor. Cocuk apladıkca bunlar iyice dozunu arttırıyor derken bizim ki cıldırıyor. Artık ağladıgında hemen kucaklarından alıyorum. Htta dün ordaydık ben eşimi uyardım o şekilde salladıklarında ben yoksa uyar ben çocugu ona alıştırmadım diye dün gene aynısı olmus eşim uyarmıs sallamayın o şekilde vs diye onlarda yayık ayranı mı bu calkalandın tarzı bir şey demişler oldugu gibi o an kusmus çocugum üzerlerine. Ben mutfaktaydım görmedim eşim anlattı.
İnşallah hiçbirinden olumsuz bişey çıkmaz minnoşu öpüyorm her şey gecicek ne kadar kücüktü diye anıcaksınız bu günleri
Canım Dünya sağlık örgütünün onayladığı Kangurular var ben onlardan Solomombaby olanı tercih ettim onları kullanabiliyorsun hatta yenidoğan aparatıyla kullandığın zaman kalça çıkıklığına bile iyi geliyor oğlum da doktorumuz önermişti çok rahat ettim hiç de kalçadan sıkıntı yaşamadımKızlar bizde kanguru kulandık bugün erkek bebek anneleri kullanan var mı aranızda acaba ? Kimisi zararlı diyor kimisi sorun olmaz diyor asla durmadı bugün mecbur kaldım hiçbirşey yiyemedim tuvalet bile hayal oldu
Canım pusete montla koyabiliyorsun ama oto koltuğunda montla önermiyorlar çocuğun çıkma ihtimali çok yüksek oluyor Allah korusun bir kaza anında bilgin olsun istersen arabayı ısıt montunu çıkar ben hep öyle yaptım biraz eziyet oluyor ama en azından daha güvenliKızlar doktora gidicez oto koltuğu aldık artık ana kucağı ağırlaştı arabada montlamı oturtmak yoksa montsuz oturup inerken mi giydirmek mantıklı sizce
Ya inanır mısın bu sabah sipariş verdim 500 ml olandan yıllardır oğluma kullanırım cildi alerjiden dolayı atopik çok güzel nemlendirici şu anda da bayağı bir kuruluğu arttı tekrar aldımSivilce gibiyse anne sütü iyi geliyor canım, ama bizim alerjiden kuruluk var ben bunu kullaniyorum. Bugün başladım baya fayda etti
Canım benim de oğlum ikinciye hasta oluyor çok şükür daha kızla geçirmedik mümkün mertebe farklı odalarda tutuyorum abisine de anlattım durumu kardeşine bulaşmaması lazım diye çok öpmek isterse sadece ayağından öptürüyorum bol bol sarımsak kavuruyorum veya közlüyorum bol soğanlı yapıyorum yemeklerimi sütümden kıza geçsin diye her ıhlamur içiyoruz Her sabah mutlaka evi havalandırıyorum oğlumu da genelde odasında oynatıyorum hatta şuan kış çayı demliyorum çünkü oğlumu hasta olduğu için okula yollamıyorum. Merak etme dikkat et geçmez.Kızlar büyük oğlum hasta oluyor galiba öksürmeye başladı. Kızımı hastalıktan nasıl korurum sizce? İki çocuklu annelere soruyorum, büyükler hasta olunca küçüklere geçmeme ihtimali olur mu ne dersiniz?((
Off emzik bizde de sıkıntı. Abisi anında tutmuştu yok bu kız tutmuyor 11 tane emzik oldu evde40. Haftaya göre ataktayız canım. Sen bi emzik tutturabilsen varya çok rahat edersin
Bizde çok çekiyoruz o kuruluktan çok küçük olduğu için bisey vermek istemiyorlar fazla. Ben dün birde mustelanin kuru alerjik ciltler için olan sampuanini aldım. Biraz yumuşakttı cildini onlarda aklında olsunSivilcede var kurulukta dematologa gidicez bi bakalm
Yaa gerçekten mi inşallah faydası olur.Canım Dünya sağlık örgütünün onayladığı Kangurular var ben onlardan Solomombaby olanı tercih ettim onları kullanabiliyorsun hatta yenidoğan aparatıyla kullandığın zaman kalça çıkıklığına bile iyi geliyor oğlum da doktorumuz önermişti çok rahat ettim hiç de kalçadan sıkıntı yaşamadım
Canım pusete montla koyabiliyorsun ama oto koltuğunda montla önermiyorlar çocuğun çıkma ihtimali çok yüksek oluyor Allah korusun bir kaza anında bilgin olsun istersen arabayı ısıt montunu çıkar ben hep öyle yaptım biraz eziyet oluyor ama en azından daha güvenli
Ya inanır mısın bu sabah sipariş verdim 500 ml olandan yıllardır oğluma kullanırım cildi alerjiden dolayı atopik çok güzel nemlendirici şu anda da bayağı bir kuruluğu arttı tekrar aldım
Canım benim de oğlum ikinciye hasta oluyor çok şükür daha kızla geçirmedik mümkün mertebe farklı odalarda tutuyorum abisine de anlattım durumu kardeşine bulaşmaması lazım diye çok öpmek isterse sadece ayağından öptürüyorum bol bol sarımsak kavuruyorum veya közlüyorum bol soğanlı yapıyorum yemeklerimi sütümden kıza geçsin diye her ıhlamur içiyoruz Her sabah mutlaka evi havalandırıyorum oğlumu da genelde odasında oynatıyorum hatta şuan kış çayı demliyorum çünkü oğlumu hasta olduğu için okula yollamıyorum. Merak etme dikkat et geçmez.
Off emzik bizde de sıkıntı. Abisi anında tutmuştu yok bu kız tutmuyor 11 tane emzik oldu evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?