2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Genelde uyandirma diyorlar canım. Iki gundur sucak sobali odada uyuyor . O mu yapti bilmiyorum ama koyde bu sekilde. Iki gecedir 5saat emdi.. cok aciksa aslinda 10 dk emmezdi ya.. daha fazla emerdi ..
Dış dünyaya adaptedeleri artıyor iyice uzun uyudugu gece 6-7 saat dısardaydık etrafa bakmaktan doğru dürüst uyumadı aynı bizler gibi yoruldu uyudu sanırım

Maşallah bebişine Hep sağlıkla büyüsün. Benimki 38 günlük, kasım bebesi. Yeme konusunda ağlamadan bahsetmişsin. Benimkinde de var o, meme emerken kavga ediyor, ağlıyor, sanki ben zorla veriyormuşum gibi yapıyor, çekince de kızıp daha beter ağlıyor, kafayı heyecanla sallamaktan tutamıyor memeyi, tutsa da sanki acı bi şey vermişim gibi ağlıyor. Yorgunluktan uyuyamadığında yapıyor özellikle. Sen nasıl çözdün bunu?

Psikolojik olarak toparlanamadın mı. Bende de var hala o durumlar başkası değil eşim tek bıraktığında yada böyle bizimle ilgilenmeyip başka bir şeyle ilgilenince ağlamaya başlıyorum. Yeğeni var 6 aylık bizimkide 2 aylık karşılıklı tutuyorlar birbirlerine o ağlamaya başladı bizimkini kucağıma verdi yeğenini aldı gezdirmeye başladı hani bilmiyorum başka zaman yapsa üzülür müydüm yada psikolojik mi çok üzüldüm o an anlamsızca

Evet normalde daha farklı açılardan baktığım şeylere şu an bakamıyorum. Herşeye duygusal bakıyorum. Aşamadim sanırım bazı şeyleri. kırk içindeyken cevremdekilerin benden daha lohusa davranmalarına çok içerlemişim. Yeni yeni anliyorum. Kimseye birşey demedim ama çıkmıyor aklımdan bu aralar. Eğer kısmet olur da Rabbim bana bir evlat daha nasip ederse ne yapmamam gerektiğini öğrendim en azından

Canım bizde 8. Haftadayız dediklerinin hepsini yapıyor duvarda bi tablo var pembe çiçekli o tabloyla aşk yaşıyo bizim oğlan bayılıyo o tabloya gülüyo sesler çıkarıyo
Bizimki de oyle turunculu siyahli bir tablomuz var gunlerdir ona kitleniyor aglarken onu gorunce susuyor. Esime gecen gun biraz bebege bak yemek yapcam dedim iceri gidip bi baktim cocugu anakucagina koymus karsisina da tabloyu indirip koymus kendisi telefonla oynuyor

Canim aynisi bizimkinde de var ozellikle uykusu gelicne yapiyor dedigin gibi. Ama ben soyle bir sey farkettim. Bazen benim sutum cok tazyikli geliyor bu durumda bebegi cok zorluyor agliyor kafasini geri cekiyor eliyle itmeye falan calisiyor. Ben bazen onden biraz sagip sonra mememi veriyorum o tazyik gidiyor daha rahat emiyor gibi oluyor. Tabi biraz vakit gerekiyor onun icin her zaman olmuyor.

Aynn ağladığı zaman veya bi derdi olduğunda kucağımıza almayacaksak doğurmayalım onların en çok bizim sıcaklığımıza kokumuza ihtiyacı var hersey sadece emzirmek değil
Aynen canim o zaman rahat ediyorlar kimse anlamaz . Emzirdikten sonra bir sure kucakta seviyorum onu. .. gece bir ayakta kucak istiyor o kadar... ama soyle bir sey .. bugun agladi mesela gazi alinmis huysuzdu. Pusete koymustum. Direk yerine yatirdim. Mizmizdi. O sira uykusu vardi cunku. Almadim aglamasi bitecekti zaten. Sakin sakin agliyordu. Sonra 2 3 dk sonra sustu sonra da sizdi. O durumlarda genel anlamda kucagima almiyorum. Tabi gerektigi zaman alıyorum o baska tabi

Dış dünyaya adaptedeleri artıyor iyice uzun uyudugu gece 6-7 saat dısardaydık etrafa bakmaktan doğru dürüst uyumadı aynı bizler gibi yoruldu uyudu sanırım
Oyle oyle duzene girecek iste annesi :) rutin isleri icin erken ama bir duzen varsa tabi onu d ailerletmwk lazim

Merhabalaar ve Geçmişler olsun
Bizde popoya bakılmamıştı.
Süt ürünleri paketli gıdalar, tereyağı vs tüketmemen gerekiyor biliyorsun değil mi?
Bir de sözde vegan çikolata almıştık ülkerin. Eser miktarda süt yumurta içerebilir yazıyordu, o bile alerji yaptı bizde.
Zaten kakao da baya alerjendir.

Alerji doktoru, Alerji testinin doğruluk oranı %4 olur şu anda diyip yapmadı. Ek gıda öncesi gelirsiniz O zaman yaparız dedi.
Susam da alerjendir bu arada bilgin olsun helva tahin filan tüketiyorsun muhtemelen.
yediklerini günlük yazarak ilerlemeni öneririm.
2 haftadan önce sağlıklı sonum alman pek mümkün olmaz muhtemelen, hiç kaçaksız devam etmek lazım.

Gluten mevzusu benim de kafamı kurcalıyor ama. Glutene olsa cilde de ciddi reaksiyon verirdi gibi geliyor Bana.
Bir de fırın ekmeği tüketiyor musun? Yediğimiz ekmekler süt yumurtaya ciddi maruz kalıyor bence.
Yeniden evde ekmek yapmaya başlayacağım ben.

Birkaç gün önce dana kıyma deneyeyim dedim, reaksiyon olmadı sandım. Yeni yeni çıkıyor acısı. Kaka kokusu kötüleşti yeniden. Kaka sıklaştı birkaç sefer yeşilleşti.

Bir de ben mısır patlattım ve soğan halkası tükettim bu süreçte. İnanılmaz gaz yaptılar. Son birkaç gecemiz oldukça şenlikli geçiyor yemeni önermem.
Bizim baktıklarımızın da yıkanabilir tepsisi var. Bir de ayak dayama yerleri de var.
Ikea modeller için ekstra aparat satılıyor ayakları dayamak için.
Sorma yine detaylarda boğuluyoruz.
Ben biraz olaya şöyle bakıyorum. mama sandalyesini komple katlamak var bi de kocaman kenarda durması var. Ay evlerimiz zaten minicik kafam çok karışık

Kolikten dolayi yapiyordu canim. Belki de atak geciriyordu. Cozemeden bitti. 2 haftaya yakin sürdü. O sıra sakinlestirmek icin kucagima aliyorum. Gaz bazen cikiyor. Bazen de sakinlesiyor sonra yine veriyordum. Sinirleniyor bazen . Ondan da olabiliyor. Ac olsun önemli degil sakinlesmeden verme. O da 2 dakika 3 dakika suruyordu veya daha fazla... metsil de hemen etki etmedi. Bir kac gun sonra etki etti. Ama gaz damlasi herkese ayni etki etmiyor olabilir. Ayakta gezinmek istiyor. Kendini yukari cekerek ogrendiydim. Geze geze gazinin cikmasi icin vura vura geziniyoruz. Oyle siziyordu.... Bugunde uykusuzluktan agliyordu. Is yaptigim icin pusette idi koltuğa yatirdim gazi yok olduğu icin aglamasini tinlamadim. Cok da aglamadan kendi kendine sustu ve sizdi simdiden qlistiriyorum desteksiz uykuya :)

Süt ve dana etine dair ne varsa kestim. Kemik suları, tereyağı ile pişmiş yemekler, beşamel soslu şeyler ekmeklerde süt yumurta yoktur sanıyordum. Var mıymış??? Acaba makarnada var mıdır onu bilemedim. İçeriğinde yumurta olabilir diye onu da yemiyorum. Vegan şeylere bakayım dedim ama onlar da soya kullanıyor. Simit yedim geçen gün 37 yaşındayım, susamdan da simitten de tahinden de hayatım boyu hep tiksindim, ama hamilelikte simit ve tahin aşerdim. Şimdi de acaba alerjik besin mi diye düşünüyorum bu bebişler bizle eğlenir.

Ahh işte yapamadığım şey desteksiz uyku. Memede güzel uyuyor. Altını açmışsam uykusu feci dağılıyor ve bir daha uyuyamıyor, o an desteğe ihtiyacı oluyor, ayakta gezdirip dans edip sakinleştiriyoruz, aynı dediğin gibi. Ardından şimdi karnını doyuralım diyoruz, emerken altına yapıyor, hadi altını açalım diyoruz, uykusu bi daha kaçıyor vs vs kısır döngü, 4-5 saat sürdüğü oluyor.

En çok şaştığım şey ise banyodan sonra zombi gibi oluyor, asla uyumuyor, hani banyo rahatlatıyordu bu arkadaşları neyi yanlış yapıyorum bilemedim.

Biogaia vermişti doktor; o biraz düzenledi gibi. Gaz damlası olarak da sab simplex, onu da çok sıkıntı çıkardığı akşamlarda veriyorum artık. Arada eğer altı kuru, karnı yok ve gazsızsa ağlamasına bi miktar zaman vermek iyi mi oluyor? Eşim de aynısını söylüyor da, dayanamıyorum sanırım.

Evet o tazyik olayını duydum. Ama ben öyle panikliyorum ki, ne mochi’yi kullanıyorum bi yandan dolsun diye, ne de öncesinde sağıp tazyikini alıyorum sanırım biraz sakin yaklaşmak ve bu arkadaşların davranışlarını normal karşılamak lazım.

Evet canim aynen oyle, zaten anne bebek arasinda bir iletisim olusuyor anliyorsun bebek gercekten ac icin mi agliyor yoksa oylesine mizirdaniyor mu.
40indan sonra bizimki konusmalari dinleyip ses cikarmaya basladi. O mizlarken konusuyorum dikkatini cekiyor o sirada da 3-4 dk sut sagiyorum daha iyi oluyor. Cunku ozellikle uykudayken sut birikiyor ve uyaninca o tazyik zorluyor bebisi.

Selam cnm benim bebişde geçtiğimiz günlerde kanlı kaka yaptı, anüste çatlak var ondan dedi doktor ama besin alerjiside olabilir dedi. Bende süt,süt ürünlerini ve paketli gıdayı çıkardım hayatımdan bi deniycem bakalım düzelecek mi? Cnm şeyi sorcam bu süreçte ben tahin pekmez yiyodum yiyemiycem galiba alerji mi yapıyor tahin? Bulgur ve pirinç yiyebiliyor muyuz? Bu süreçte ne yiycem kafam karıştı ,

Yakin zamanda o enfeksiyonlara maruz kalmis olma olasılığı yuksek daha ileri bir testi vardi sanirim onun onu yapicaktir doktor. Ne zaman karşılaştıgiyla ilgili ona gore bir yol izlerler

Kızlar sabah uyanınca bebişin üstünü değiştiriyor musunuz? Ben sadece duş alırken değiştiriyorum bir de kustuğunda. Acaba sabah da değiştirsem hava mı alsa. Çok çamaşır çıkıyor ya
Çok batırdığında kustuğunda bide banyodan sonra değiştiriyorum canım ben.aynen çok çamaşır çıkıyo öbür türlü. Birde ben haftada 1 banyo yaptırıyorum üşüycez gaz alcak diye acaba yanlış mı yapıyorum.Yaz bebesi olsa her gün sokardım

kızlar bebekleriniz zeka kartlarına nasıl tepki veriyor? benimkisi bakıyor hareket ettirince gözüyle takip ediyor. ama öyle aman aman bir tepki vermedi.

Canım aksam ben uykusu dagilmasjn diye degistirmiyorum. Biz yatarken degistiriyoruz sonra anca sabah. O da emzirmeye baslamadan once değiştiriyorum. Gece pijamasina kacirirsa anca değiştiriyorum. O da nadir oluyor. Banyo gazini alir ama insandan insana degisiyor seninkini de ayiliyor. Sabah yapmaya calis banyo . Eger sorunsuz bir aglayis ise bekle canim biraz onu kendi haline birak. Baktin cok agliyor alirsin ama uyur. Dayanmalisin. Soyle bir yontemde yapabilirsin. Cok aglarsa al kucagina sakinlessin sonra yerine koy oyle oyle uyutmaya calis. Tabi kucagini alip sarmalayacagimiz zaman da olacak tabi. Her agladiginda kucagina alma yani... kimil kimil 15dk yattigi yerde yapti simdi de arada kucuk aglama derken simdi sizdi.... onu kenetledigim zaman da var böyle serbest biraktigimda

Bende de bu durum yeni geçti özellikle lohusayken hep yanımda olsun istiyordum çok üzülüyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…