2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Önceden hem emiyor hem biberon alıyordu. Son bir iki haftadır sanki beslenme reddi oldu. Aç kalmasın diye iyice biberona düştük ondan oldu.
Canım sütüm benim de azdım yeni yeni artmaya başladı şükür. Ha benim sütümü kızın emmesi değil sağım artırdı. Kız emerken asla boşalıyordu meme. Sağımda bosaldikca üretim arttı bence. Sagmaya devam et artacak bence. Bir de cennet hurmasi var ya sanki o meyve ve boza iyi geldi bana
anladim canim . benimde gecen haftaya gore 10-20 ml daha artti sutum . boyle boyle articak diye tahmin ediyorum bende .
Boza yok burda ama hurma yerim.
Canim bisey soracagim biz hollanda da yasiyoruz, kalca usg diye bisey yok. Istanbul a geldik gecen hafta, cocuk doktoru gorduk. Serdar Beken kucukcekmece acibademde, o da istemedi kalca usg. Bunu siz mi talep ettiniz, biz bisey mi atliyoruz anlamaya calisiyorum da
canim burda da yok kalca usg . haftalik muaynesinde el ile kalcaya baktilar , bacaklarini karnina dogru bastirip muayne ettiler fln hersey guzel dediler .

Canım, ayakta dik emzirmeyi denemiş miydin? Benimki de bazen istemiyor, ben kucağıma alıp ayakta yürüye yürüye zorluyorum, o zamanlarda alıyor
Ayakta iki dakika birini iki dakika birini emdi zorla. Plates topunda uyuturken 1 dk falan aldı uyudu. Vermedim biberon. Şu an aç biliyorum ama dayanicaz

Mevludu ben koyde yapmayı düşünüyorum o yuzden . Hem kalabalık olur hem de acik hava mis gibi🥰 Ah bu insanlarimiz bilinçli görünüp üste cikmaya calisiyorlar ama bildikleri hicbir sey yok
Oh ne güzel ben de öyle yapayım bari mevlüt işini hiç aklıma gelmemişti :) Hem de nasıl maalesef çevremizde bu tarz insanlar çok var. Sert konuştuğun takdirde de senden kötüsü olmuyor.
Oh, çok güzel emmeyi seviyorsa atlatır inşallah kuzum. Sabaha güzel haberler bekliyoruz inşallah düşer bebişin ateşi ilaçsız tahlilsiz vs atlatır. Tahlil çok kötü oluyor benim kızım çok ağladı kan alınırken 😔
Yok canım ya durumumuz hala aynı. Ben de bir gün daha bekleyeyim dedim. 37,5 dereceyi geçmiyor en azından altına düşebiliyor zaman zaman hatta bugün 37 lerde gezdi.ahh yavrum kıyamam işte bende En çok kan alınma mevzusundan korktuğum için gitmek istemedim.
Canım çok geçmiş olsun. Bizim alfa de 57 çıktı. Canım takamasan bile en azından yatarken bacaklarının arasına yastık birşey koy. Ayır bacaklarını ve kurbağa bacağı gibi dizinden bükerek yatır. Kalça kemiğini böyle böyle sararmış o alan.
Canım hiç dediklerin aklıma gelmemişti uyardığın için teşekkür ederim çok. O kadar kafam dağınık ki üst üste geldi hepsi düşünme yetimi kaybettim artık. Bir yandan da verem aşısı için bekliyorlar. Haftaya son muş. Zamanı geçiyor dedi ebemiz. Çocuk ateşler içinde yanarken ben bir de verem aşısını nasıl vurdurayım onlara göre hava hoş :(
Kizlar 2.ay asilarinizda ates oldu mu
Canım bizim 3 gün sürdü aşılardan sonra ateşimiz bir de verem aşısı eksik yapılmıştı. Ateş yapıyor yani
Canım nasıl oldu bebiş? Takip edemedim yazdın mı bilemiyorum
Sağol canım sorduğun için, aynı durumumuz değişen bir şey yok. Yarın sabah 10 a randevu aldım bakalım ne diyecek doktorumuz. Akşam bir ara düzelir gibi oldu sonra yine aynı :(

Ayakta iki dakika birini iki dakika birini emdi zorla. Plates topunda uyuturken 1 dk falan aldı uyudu. Vermedim biberon. Şu an aç biliyorum ama dayanicaz
Facebookta emzirme akademisi diye bir grup var.Orayi incelemenizi tavsiye ederim.Emzik ve biberon meme reddine yol açtığı için alistirma bardagi ile anne sütünü ya da mamayi verin diyorlar.

Canım bizim doktorda onemsemedi 😬
8 Günde 50 gr aldik biz 😔 (mama Az vermiştim sutum artti diye ama artmamis sanirim)
Az yediği için kakasini yapamiyordur dedi
Bende eve geldim derecenin ucuna zeytinyağı sürdüm makatini uyardım
Yarına kadar yapmazsa yine uyarcam arabayla dışarı çıkarırım sallandikca yapar diye umut ediyorum
Bekliyorum şimdi💩🙈
Biz de bugün aşıdan sonra uğradık doktorun yanına. Fitil yazdı evde yapın dedi, ne bileyim bir araştıralım falan demedi. Acile götürüp durmayın enfeksiyon kapacak çocuk dedi. Söylemesi ne kadar kolay. 10 güne kadar normal dedi. Bu son gidişimiz oldu, doktor değiştireceğim yine :(

Harika gelişme bence kuzum, verme biberonu biraz daha memeden çekmeyip tembellik etmek istiyor minnoş demek 😅 zorlarsan alacak belli ki. Ama 18.00-22.00 aralıkları bebeklerin emmekte zorlandığı saatler oluyor, çünkü süt yağlanıyor, yoğunluğu artıyor, emmek için daha çok güce ihtiyaç duyuluyor. Yani bu saatlerde almazsa almıyor diye düşünüp üzülme, bol bol zorlamakta fayda var diye düşünüyorum. İnşallah alır tamamen 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Oh ne güzel ben de öyle yapayım bari mevlüt işini hiç aklıma gelmemişti :) Hem de nasıl maalesef çevremizde bu tarz insanlar çok var. Sert konuştuğun takdirde de senden kötüsü olmuyor.

Canım bizim 3 gün sürdü aşılardan sonra ateşimiz bir de verem aşısı eksik yapılmıştı. Ateş yapıyor yani
Koy iyidr ben 1 senelik evliyim. Duzen evde olusturmadi. Sigmaz da millet. Bir de sicak olur ev. En guzeli yaza dogru koy ... mis gibi valla. Aldim ateş düşürücü.. insallah yukselmez bakalim

Koy iyidr ben 1 senelik evliyim. Duzen evde olusturmadi. Sigmaz da millet. Bir de sicak olur ev. En guzeli yaza dogru koy ... mis gibi valla. Aldim ateş düşürücü.. insallah yukselmez bakalim
Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah. Ateşi yükseldiğinde bir çay kaşığı calpol verebilirsin demişti ebemiz. Sen yine de sorarsın

Kizlar 2.ay asilarinizda ates oldu mu
Bizde hafif oldu bir cikiyor bir dusuyor ama cok yukselmedi en fazla 37.5 falan
Verem olmadik bu arada.
birde bir kere bebek kücükken hasta oldu mu artk hep hastalığa yatkın oluyorlar
Deme ya en korktugum sey buydu zaten en ufak kalabaliga girince hasta olan, en ufak ruzgarda oksuren cocuklardan olsun hic istemiyordum ama. Nasip artik napalim saglikli olsunlarda.

Antibiyotige basladik dun canim oksurugu hala siddetli.Serum fizyolojik yapiyorum bir de gunde 3 4 kez.
Insallah antibiyotik hizlica etkisini gosterirse oksurugu azalirsa rahatliyacak.
Senin bebegin nasil oldu
Doktorunuz probiyotik verdi mi. Benim başıma geldi ondan yazayım dedim. Antibiyotik ten sonra çok kötü ishal oldu bizimki yanında probiyotik yazması da gerekiyormuş mutlaka bilginiz olsun. Gelmiş geçmiş olsun inşallah

Ben Serina 2 in 1 aldım aşırı memnunum
Başta 10 dk zor duruyordu tek başına
Şimdi tüm gündüz uykularını orda uyuyo
Hatta az önce gece uykusuna orada geçirdim 🥹 inş geçmiştir 🤣

Bizde de tam dediğin gibi 70. Saatte filan kesildi
Geçmiş gitmiş olsun

😀😀 ya bi ay sonra filan bebek biberon da alıyorsa gidebilirsin aslında
Bizimki biberon almadığı için sokak ortasında ağlarsa emziremiyorum susmuyor da dışarı tek başıma çıkmak çok zorluyor 😀

Alerjik reaksiyonlar kesilmezse Dana etini de kontrol et ki doktor da yönlendirir gerçi
Tavuk eti ve dana eti çapraz reaksiyon mevzusundan sıkıntılı olabiliyor aklında olsun
İnşallah sıkıntılarınız diyetle düzelir canım
bize de test yapmadılar 6 aydan önce doğru sonuç vermez diye
Hatta 2 yaştan önce pek vermiyormuş

😂😂 Eylül Ekim Kasım karışık bizde 😂 vaktim olsa sizi de takip edicem de Şuan bi Eylül bi Ekim takipteyim ben de 😅

Ben çok beğendim ya özellikle etikette dikkat edilmesi gerekenler filan. Müthiş bir kaynak olmuş. Doktorunuz kim bu arada ?
Biberon alıyor da kolik :KK57: :rolleyes:10 20 ml emip 10 15 dk gaz çıkarttırıp yarım saat olmadan bidaha istiyor ve tekrar döngü başliyor:KK53::KK14:

Hamilelik boyunca ekim annesi olacağım belliydi. İlk zamanlar sürekli burdaydım.Ama bebekler gün olarak kasımdakilerle yakın olcak diye oraya yopunlaştım buraya da arada bi geliyordum ve bebeğim 31 Ekim'de doğdu🤣🤣

Doktorunuz probiyotik verdi mi. Benim başıma geldi ondan yazayım dedim. Antibiyotik ten sonra çok kötü ishal oldu bizimki yanında probiyotik yazması da gerekiyormuş mutlaka bilginiz olsun. Gelmiş geçmiş olsun inşallah
Vermedi ama pazar gunu asil doktoruna gidecegim detayli baktircam insallah.antibiyotigi ne oranda verdiniz siz bilmiyorum ama cok ck az veriliyor kucuk olduklari icin.1 ml kadar veriyorum.tam tersi bizde hep bezlerimiz dolu olur bugun bostu kakamiz hic olmadi geceden beri

Vermedi ama pazar gunu asil doktoruna gidecegim detayli baktircam insallah.antibiyotigi ne oranda verdiniz siz bilmiyorum ama cok ck az veriliyor kucuk olduklari icin.1 ml kadar veriyorum.tam tersi bizde hep bezlerimiz dolu olur bugun bostu kakamiz hic olmadi geceden beri
Bize antibiyotik iğne verdi doktorumuz. 0,5 ml attırdık 3 gün. Antibiyotik barsak florasını bozuyormuş. İnşallah birşey olmaz Allahın da izniyle geçmiş olsun tekrar

Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah. Ateşi yükseldiğinde bir çay kaşığı calpol verebilirsin demişti ebemiz. Sen yine de sorarsın
Benim eczanede arkadaşta yeni dogum yaoti. O da dedk 1 cay kaşığı. Bugun yazdirdim yine gittim de 74 tl cikti ilac fiyati. 45 tl ile kapattim bende :) ates cikmadi suanlik bakalim ama yanaciklari boyle oldu anlayamadim yarin olsun da bakalim yeni oldu ama bu

Eklentiler

• 16717374847641082994303721419804.webp
    16717374847641082994303721419804.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 60
Bizim antibiyotik sonrası ishalimiz 2 aydır düzelmedi 😩😩 probiyotik de başlamıştık
Başka probiyotik aldım yine aynı
Siz hangisini kullanıyorsunuz ?
İnşallah uzun sürmez sizin de 🙏🏻
Biberon alıyor da kolik :KK57: :rolleyes:10 20 ml emip 10 15 dk gaz çıkarttırıp yarım saat olmadan bidaha istiyor ve tekrar döngü başliyor:KK53::KK14:

Hamilelik boyunca ekim annesi olacağım belliydi. İlk zamanlar sürekli burdaydım.Ama bebekler gün olarak kasımdakilerle yakın olcak diye oraya yopunlaştım buraya da arada bi geliyordum ve bebeğim 31 Ekim'de doğdu🤣🤣
hehehe ucundan yakalamış bebiş resmen 🤣

Bizim antibiyotik sonrası ishalimiz 2 aydır düzelmedi 😩😩 probiyotik de başlamıştık
Başka probiyotik aldım yine aynı
Siz hangisini kullanıyorsunuz ?
İnşallah uzun sürmez sizin de 🙏🏻

hehehe ucundan yakalamış bebiş resmen 🤣
Maflor kullandınmı ishal için probiyotik o

Back
X