Aynı şeylerin daha fazlasını yaşadım, 18 ay sonunda hamile kaldım. Ama ben bu sürede iyi bisey de duymadım. İlk baştan ağzımdan kaçırdığımız şeyler için çok pişmanım. Muhabbet kuşum babacık diyordu, ordan bile al dedesi senin torun bu diye dalga geçildi. 6 ilaç denemesi 1 negatif aşılama 2 hsg ve ben bunlara üzülürken bence sürecim daha çok uzadı. Hamile kaldım değerim ilk düzgün artarken sonra az arttı üstüne bagirsak enfeksiyonu tam geçiyor derken korona geçirdim. Yaşadığım endişeleri anlatamam ama yaptığım en iyi şey kimseye bisey söylememek oldu, yaşadıklarımı vs.
İlk önce insanın kendinde bitiyor bazen dışarı dur diyip dik durmalıyız ki kimse bisey diyemesin ne eş ne başka biri
@murphyrivera
İnsanın ne yaşadığını kimse bilemez tabiki ama önce sen iyi olacaksın. Ve bil ki herkes benzer yollardan geçiyor
Canım o kısmı bende anlamadım valla keseye mi bakıyor artık neAy bende doğru değil ya nasıl anlıyor ben 6 haftalık foto attım erkek diyo kesinbence abarttı
Ebe kaydımı yaptı toplamda 3 eğitim var hepsinin günleri var. Her hafta belli günlerde. Hatta bugün vardı ama benim işe dönmem gerekiyordu kalamadım. Level olarak atlıyormuşuz sırasıyla. Sen kendine uygun gördüğün bir gün çık gel dedi. Birde ayda bir babalarla gidecekmişiz. Emzirmeden eğitimden tut da doğumhaneye kadar sokacaklarmış bizi :) En son da belge alacakmışız.Gebe okulu ne zaman başlıyor ben de dün araştırdım bizim devlet hastanesinde de varmışbakalım 9 ay yatmayacaksam gitmeyi düşünüyorum ben de 3 haftalık bir eğitim diye yazıyor burdaki
Hiç bilmiyorum ki canım doktor da ortadan baktı sanırım yalniz kız diye doktor söylemedi burdan biri tahmin yaptıHayırlı uğurlu olsun canımm çok güzel kese sağda mı duruyordu solda m
Ay bana kadın erkek dedikalbimden kız geçiyordu
Ayy bilmez miyim 1 ay sonra ilk acilde görünce hüngür hüngür ağlamıştım doktor da bisey oldu sandıÇok teşekkür ederim diloşumm gerçekten bir ay bir yıl gibi geldi :)
Haftaya perşembe testimiz de inşallah Balıkesir merkeze gidicez. Bide gebe okuluna kaydettiler beni bugün :)) eğitimlere gidicez sertifika vereceklermiş :)) Bir diploma da annelikten alıcaz :))
Aynen benimde öyle oldu biliyo musun. Aşılama tutmayınca ilk hsgden de doktor şüphelenince tekrar hsg istedi. Bi yandan da femara başlattı, eşimde göreve gidecekti o ay. Aşılamaya çok umut bağladığım için tutmayınca çok salmıstim 2. Hsg cektireyim paramı toparlayayim tüp bebeğe giderim artık diyordum. 18 mm tek yumurtam vardı dedim bu tutmaz hiç ümitlenme. Çikolata kistim vardı sağ tarafta her ay sorardım yumurta nerden gelişiyor diye onu bile sormadım. Eşimde o ara sık sık göreve gidiyordu gitmeden 1 2 gün önce ağlama tuttu beni dedim allahim tamam olmuyor ben denemeye razıyım kabullenirim ama yeter ki denemeye zamanım olsun diye. Çünkü süreç uzuyordu aslında asilamayi daha önce olacaktım görev çıkınca 2 ay uzadı sürekli böyleydi. Sonra test yaptım çift çizgiyi görmüştüm şükürler olsun. Ne kadar engelleyen kistim olsa da o kabullenişin gercekten faydası oluyormuşHepsii geride çok şükür miniğin sağlıkla seninle büyüyor. Kesinlikle katılıyorum benim 2. Klomen tedavimdi bu ay olmasa aşılamaya gececektik biz ben diyorum benim bu ay çocugumun olmasının en büyük nedeni kafam rahattı bebek konusunda. eşimle kavga ettik o ay bu süreçte yıprandım ve iğneye bile giderken sırf kiste dönüşür korkusuyla gittim vurulmaya. Aklımda bebekle alakalı hiç bir şey yoktu. Kavganında etkisiyle dedim hatta Rabbim vermiyorsa vardır bir sebebi demekki biz daha evliliğimizi oturtamamışız diye. Ben en büyük hatayı düşünmek ve anlatmakla yaptım sanırım. Hani anneler sonuçta onlarında evlatları var annelik iç güdüsünü anlarlar diye. Ama öyle olmuyormuş. Gördüğüm tedavi yöntemiyle bile düşük teşhisi koymaları efsaneydi. Ama kanamamın oldugu günden beri akıllandım çok şükür.
Yaa özlüyoruz birazcık görmeyince dimi :)) Allahtan yine iyiyiz test derdine görüş günleri çoğaldı :)))Ayy bilmez miyim 1 ay sonra ilk acilde görünce hüngür hüngür ağlamıştım doktor da bisey oldu sandı
Ay sen Balıkesirde misin ayy yakınız kızmemleket İzmir ama 20 kusur senedir Manisadayız bizde oralı olduk artık şuan eşimin görevinden Hataydayim ama olsun
Gebe okulu nasıl biseymis hadi gözün aydın insallah hayırlı haberler alırız
Canım o kısmı bende anlamadım valla keseye mi bakıyor artık nebende özellikle küçük olanlara yaptığı tahmini pek inanamadım açıkçası hadi büyük görüntü olsa nuba falan baksa tamam diyicem de
Senin kaç haftalıktı?Bende sizden görüp merak ettim yazdım. erkek dedi sonra vajinal muayne oldugunu sonradan farketmiş kız dedibende kız hissediyorum zaten
Aynen valla cok özleniyormus biraz hareketlerini hissetmeye başlasak belki onla avunabiliriz ama ona da daha çok varYaa özlüyoruz birazcık görmeyince dimi :)) Allahtan yine iyiyiz test derdine görüş günleri çoğaldı :)))
Evet Balıkesir Edremittenim. Kardeş şehirdeniz.Hatta haftasonu İzmir Bucaya sınava gidicem. Selamını söylerim memletine :))
Vallahi ebeyle konuşunca bişey bilmediğimi öğrendim. Gerçekten çok gerekli bişey. Doktor zorladı hatta gitmem için ben gereksiz birşey diye düşündüm. İlk çocuklarımız ya bir şey bilmiyoruz. Gidicem valla izin alıp işyerinden. Eğlenceli olacağa benziyor :)) Bebek oluşumundan başlayıp Emzirmeye doğuma her konuda eğitim oluyomuş. Toplamda 3 ders. Bide analık diploması veriyolarmış sonunda. Eşlerimizle de gidicekmişiz onları da eğitecekler, böylelikle ben anlamam bebek bakımından diyemeyecekler Diloşum bu açıdan da çok gerekli :))
İşte bende onu dedim keseye ve nerde durduğuna baktı benceSenin kaç haftalıktı?
Hadi dilosun 11di onu tahmin etmesi kolayda bende 6 hafta çizgi var sadece bana nasıl kesin erkek dedi anlamadım
Neyse 1 ay sonra görürüz dogrumu
Hmmm genelde 12 de gidiliyor demek ki iyi bakalım hayırlı güzel haberlerle inşallahAh canım vallahi görmedim kusura bakma. Ben 11+2de gitmiştim canım bebek 11+4 çıktı doktor iyi görüntü alabilirsem simdide bakarım dedi hareketlenirse falan diye sanırım. Sonra haftaya salı gel dedi takvime göre 12+3 olmuş oluyor
Senin bebiste bir iki gün ilerde çıkar çoğu kişinin öyle oluyor canım okuduğuma göre, çikolata da yersin yarim saat önceden belki bakar doktor
Sorma vallahi daha neler varda boşver gitsin güler yüz gösteriyormuş gibi laf sokanları Allaha havale ediyorum..
Ay baya detaylı güzel bir şeye benziyor bu. Ben sadece okudum arayıp sormadım henüz. En çok emzirme ve bebek bakım eğitimleri ilgimi çekiyor en mükemmel şekilde bakabileceğime eminim analık özgüveni ama çok korkuyorum aynı zamandaEbe kaydımı yaptı toplamda 3 eğitim var hepsinin günleri var. Her hafta belli günlerde. Hatta bugün vardı ama benim işe dönmem gerekiyordu kalamadım. Level olarak atlıyormuşuz sırasıyla. Sen kendine uygun gördüğün bir gün çık gel dedi. Birde ayda bir babalarla gidecekmişiz. Emzirmeden eğitimden tut da doğumhaneye kadar sokacaklarmış bizi :) En son da belge alacakmışız.
Bunun eğitimi mı var bizde alalımİşte bende onu dedim keseye ve nerde durduğuna baktı bence
hanımlar bu da benim minnoşumun
9+2 görüntüsü bize de tahmin yapın bakalım içinizden ne geçecekbir sonraki randevumuz 11+2 de
Aynen benimde öyle oldu biliyo musun. Aşılama tutmayınca ilk hsgden de doktor şüphelenince tekrar hsg istedi. Bi yandan da femara başlattı, eşimde göreve gidecekti o ay. Aşılamaya çok umut bağladığım için tutmayınca çok salmıstim 2. Hsg cektireyim paramı toparlayayim tüp bebeğe giderim artık diyordum. 18 mm tek yumurtam vardı dedim bu tutmaz hiç ümitlenme. Çikolata kistim vardı sağ tarafta her ay sorardım yumurta nerden gelişiyor diye onu bile sormadım. Eşimde o ara sık sık göreve gidiyordu gitmeden 1 2 gün önce ağlama tuttu beni dedim allahim tamam olmuyor ben denemeye razıyım kabullenirim ama yeter ki denemeye zamanım olsun diye. Çünkü süreç uzuyordu aslında asilamayi daha önce olacaktım görev çıkınca 2 ay uzadı sürekli böyleydi. Sonra test yaptım çift çizgiyi görmüştüm şükürler olsun. Ne kadar engelleyen kistim olsa da o kabullenişin gercekten faydası oluyormuş
Şükür artık bebeklerimize kavuştuk inşallah sürecimiz sağlıklı bi şekilde ilerler
6+3 tü ama ya tahmini keseden yapıyorlar ya ordan yaptı heralde. Ben mesela dün teyzem aradı 2 oğlu 2 kızı var kanama durumunu sormak için ben kızlarda kanama yaşamadım erkek çocuk kanama yapar kızlar inatcı sımsıkı tutunurlar erkek cocuklar öyle değil demiştiSenin kaç haftalıktı?
Hadi dilosun 11di onu tahmin etmesi kolayda bende 6 hafta çizgi var sadece bana nasıl kesin erkek dedi anlamadım
Neyse 1 ay sonra görürüz dogrumu
ben kullanıyorum benimde ilk değerim 4,5 di 25mg lık başlattı. 15 gün sonra gideceğim ama ben daha öncesinde iyot çözeltisi kullanıyordum dengede tutmak için ilaca gebelikte başladım. ama sonuçta sizin de mg ı düşürmüş gebelik ilerledikçe tiroid daha da yükseliyormuş belki onu engellemek adına orta derecede azaltmıştır.Kızlar tiroid ilacı kullanalar kimlerdii? Bugün doktor ilacımı değiştirdi. Tsh 5’ten 0,65’e düşmüş.
İlacı 50 mg’dan 75 mg’a çıkardı ama yarım içecekmişim yani 37 mg olacakmış öf kafam karışıyor.
Daha da düşerse tehlikeliymiş galiba dengede tutmaya çalışıyor ama anlamadım anlamaaadıııım biriniz bana anlatııın pls.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?