2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bu arada 10. hafta ultrasonda bebeğini izleyen var mı? Benimki kaydırak yapmış keseyi, ayaklarıyla vurup yukarı çıkıp kayıyor 😬 normal mi 3,5 cm lik bir bücürün bunları yapması acaba
ben 11. haftada gitmiştim uyuyordu hiç kımıldamadı. 12. haftada başka bir doktora gittim yine uyuyordu doktor ultrason aletini sarsınca uyandı.😅 uyandığı gibi dans etmeye başladı 4 boyutlu da gösterdi doktor elleri ayakları durmuyordu bir yandan kordonunu çekiştiriyor😂 eşim videoya çekmişti açıp açıp izliyorum bende 😇

Ya evet benimki de zıplıyordu ben şok oldum, ayaklarıyla kendini itiyordu yukarı 🥰😂 normalmiş demek ki. Cinsiyeti belli mi sizin?
Ataga geciyor demek ki bu gunlerde bebeler🤩Yok henuz bir sey demedi dr. Ama sonuclar cikinca gidecegim o zamana insallah belli olur insan merak ediyor ikisine de raziyiz ama iki parca kiyafet almak istiyor insan🤲🤗

O genelge kalktı maalesef. İşimiz bilim kuruluna kaldı
Peki bilim kurulu hamilelerin idari izinli sayılmasını tavsiye ediyorum dedi diyelim kurum uygulamasa napicaz ben idareciyim ama üst yönetimle uğraşmak zor her kurumda farklı uygulamalar olabilir çok saçma bı durum oldu bu

ben 11. haftada gitmiştim uyuyordu hiç kımıldamadı. 12. haftada başka bir doktora gittim yine uyuyordu doktor ultrason aletini sarsınca uyandı.😅 uyandığı gibi dans etmeye başladı 4 boyutlu da gösterdi doktor elleri ayakları durmuyordu bir yandan kordonunu çekiştiriyor😂 eşim videoya çekmişti açıp açıp izliyorum bende 😇
Oy yesinler 😍 öksürünce de uyanıyorlar. Canım cinsiyeti belli oldu mu senin?

Peki bilim kurulu hamilelerin idari izinli sayılmasını tavsiye ediyorum dedi diyelim kurum uygulamasa napicaz ben idareciyim ama üst yönetimle uğraşmak zor her kurumda farklı uygulamalar olabilir çok saçma bı durum oldu bu
Kurumlar bakanlıktan yazı çıkmadan işlem yapmaz zaten. Şimdi genelge kalktı ya bakanlıklar bağlı kurumlara yazı yazar bununla ilgili. Bilim kuruluna bağlı tekrar bir değişiklik olursa onunla da ilgili yazı gelmeden kurumlar işlem yapmaz. Kurumların insiyatifine bırakmazlar

Doktoruna göre değişiyor canım o sanırım ya. Benim tedavi oldugum doktor adam kendisi yerinde kan alıyordu kendisi yolluyormus laboratuara özel hastane gibi parasını ödüyordun testlerin. Şimdiki gittğim doktor sadece ne istediğini yazıyor onda da kendi anlaşmalı laboratuarını yazıyor kağıdın altına orda veriyorsun. Doktorum seni yönlendirir. Bugün kızamıkcık, hepatit b ve şu sebzeden çiğ etten vs geçen parazit testi için kan verdim 700 lira aldılar. Sağlık ocağına sordum biz yapmıyoruz ded o testi
Ay canım o testler ne pahalı ya özelde bizden de bütün testler için 3500 TL istediler de kaynım devlette memur halletti Allah’tan.

O genelge kalktı maalesef. İşimiz bilim kuruluna kaldı
Peki bilim kurulu hamilelerin idari izinli sayılmasını tavsiye ediyorum dedi diyelim kurum uygulamasa napicaz ben idareciyim ama üst yönetimle uğraşmak zor her kurumda farklı uygulamalar olabilir çok saçma
Kurumlar bakanlıktan yazı çıkmadan işlem yapmaz zaten. Şimdi genelge kalktı ya bakanlıklar bağlı kurumlara yazı yazar bununla ilgili. Bilim kuruluna bağlı tekrar bir değişiklik olursa onunla da ilgili yazı gelmeden kurumlar işlem yapmaz. Kurumların insiyatifine bırakmazlar
Bırakmazlar elbet ama bizim kurum bu konuda katı ve iş yoğunluğuna göre uygulama farkli oldu maalesef mesela 10 yaş altı çocuğu olanlar izinli sayildiginda idareci olduğumuz için ben izin kulllanamadim mesela keza esnek çalışmadan da yararlanamadim bakalım ne sonuç çıkacak merakla bekliyorum çünkü 3 saat yol gidiyorum şuan Allah yardım etsin bize hayırlısı olsun🤲

Peki bilim kurulu hamilelerin idari izinli sayılmasını tavsiye ediyorum dedi diyelim kurum uygulamasa napicaz ben idareciyim ama üst yönetimle uğraşmak zor her kurumda farklı uygulamalar olabilir çok saçma

Bırakmazlar elbet ama bizim kurum bu konuda katı ve iş yoğunluğuna göre uygulama farkli oldu maalesef mesela 10 yaş altı çocuğu olanlar izinli sayildiginda idareci olduğumuz için ben izin kulllanamadim mesela keza esnek çalışmadan da yararlanamadim bakalım ne sonuç çıkacak merakla bekliyorum çünkü 3 saat yol gidiyorum şuan Allah yardım etsin bize hayırlısı olsun🤲
Amin. Gerçekten çok zor. İdareciler biz de de kullanamadı. Gerçi bizimki sağlık bakanlığı olduğu için ne esnekten ne de mesai saatlerinin kısalığı dan faydalanabildik. Elimde bir tek bu vardı. Sagolsunlar o da gitti. Hamilelerden son iki ay ne bekliyorlar anlamıyorum. Bı de doğum öncesi 3 haftaya kadar çalışma mevzusu var ya. Anneler bebekle daha çok kalabilmek için sürüne sürüne gidiyo. Allah'ım yardım et. Bilim kurulunu insafa getir. Çok amin

Canım %99.9 fetal dna acaba doktorun o gün günündemi değildi asıl ikili test olasılık hesabı ikili testte riskli çıkıp bu testlerin çoğu temiz çıkıyor yaşın ileriyse nifty testini öneriyorum ikili teste verceğin paranın üstüne koyar direk nifty yaptırırsın ben yaptırdım okadar huzurluyum ki şuan sadece detaylı yaptırcam bende 34 yaşındayım canım
Canım nifty yaptırdım sadece detaylı yaptırcam bundan sonra dedin ya, o nezaman yapılıyor? Ben hollanda da oldugumdan, yaşım 36 ve ilk gebelik. Ben de olası testleri yaptırmak istiyorumda, detaylı nedir tam olarak?
Ben Nipt yaptırdım, temiz cıkınca ebe bundan sonra detaylı organ taraması var 20. Haftada dedi acaba sen de aynısından mı bahsediyorsun?
Şimdiden teşekkürler canım inş saglıkla kucagımıza alalım hepimiz bebişlerimizi 🤗

Amin. Gerçekten çok zor. İdareciler biz de de kullanamadı. Gerçi bizimki sağlık bakanlığı olduğu için ne esnekten ne de mesai saatlerinin kısalığı dan faydalanabildik. Elimde bir tek bu vardı. Sagolsunlar o da gitti. Hamilelerden son iki ay ne bekliyorlar anlamıyorum. Bı de doğum öncesi 3 haftaya kadar çalışma mevzusu var ya. Anneler bebekle daha çok kalabilmek için sürüne sürüne gidiyo. Allah'ım yardım et. Bilim kurulunu insafa getir. Çok amin
Ben hamilelerin 24 haftadan sonra idari izinli sayılması için cimer e yazicam sizde yazın bu forumda kamu çalışanlarına duyuralım herkes talep etsin belki dikkate dikkate alınır bu şekilde, ses çıkmazsa bişey değişmez çünkü en azından bişey yapmadık demeyiz

Doğum paketi aldığım için ikili test dahil ücrete canım. Ama ben nifty de isterim tabi. 37 yaşındayım. O da yüzde 99,9 dedi. Yüzde 100 değil diyor. İkili ve üçlü normal çıkarsa fetal dna ya gerek yok diyor. Öyle mi gerçekten?

Bence kafan rahat olsun istiyorsan yaptır derim. Mali olarak külfetli ama sonrası çok rahat 👍🏻

Gözün aydın canım, 1 hafta demişlerdi ama 2 günde çıktı benim sonuçlar
Canım ne çıktı sonuçlar?

Kızlar ben bugün resmen hamile olduğumu unutup deli gibi çamaşır suyuyla temizlik yaptım lavabolar da beklettim baya sonra duruladım elimle çok temas etmedim ama boğazım çok yanıyor vicdan azabı çekiyorum. Siz kullanıyor musunuz çamaşır suyu bebişime bişey olmaz değil mi😔

Canım nifty yaptırdım sadece detaylı yaptırcam bundan sonra dedin ya, o nezaman yapılıyor? Ben hollanda da oldugumdan, yaşım 36 ve ilk gebelik. Ben de olası testleri yaptırmak istiyorumda, detaylı nedir tam olarak?
Ben Nipt yaptırdım, temiz cıkınca ebe bundan sonra detaylı organ taraması var 20. Haftada dedi acaba sen de aynısından mı bahsediyorsun?
Şimdiden teşekkürler canım inş saglıkla kucagımıza alalım hepimiz bebişlerimizi 🤗

Evett canım o detayli usg (20-24 de yapılıyor burda)

Ay çok şükür doktorlarımıza sormadan ilaç vs kullanmayalım ya. Çok geçmiş olsuun
Sağol canım aman dikkat ben çok etkilenmiştim bu konuda çok hassasım annemin kuzeni yanlış ilaç kullanımından dolayı bebekken dahi regl olan bir çocuğa sahip oldu anne içinde bebek içinde çok zor 😔

Kizlar merhaba salı günü ikili test yaptrmstim şimdi enabiza girmiştim sonuç çıkmış ama anlamadim

Kızlar ben bugün resmen hamile olduğumu unutup deli gibi çamaşır suyuyla temizlik yaptım lavabolar da beklettim baya sonra duruladım elimle çok temas etmedim ama boğazım çok yanıyor vicdan azabı çekiyorum. Siz kullanıyor musunuz çamaşır suyu bebişime bişey olmaz değil mi😔

Olmaz Allahın izniyle ama içinde bir ton kimyasal var en azından hamile iken kullanma derim canım ben.

Back
X