- 9 Eylül 2021
- 86
- 87
- 18
- 38
Ayyy gercekten mi rabbim seninde gonlune gore versin saglikli vaktiyle hayirlisinla al kucagina sende bebegini insallahMaaşallah saglikla kucagina alırsın insallah. Nedense benimde içime kız doğmuştu senin için. insaallah bende öğrenirim artık cinsiyeti hayirlisyla.:)
Çok geçmiş olsun canım zor zamanlar geçirmişsin içini ferah tut yanlışta görmüş olabilir geçen bir velim geldi kadına yüzde yüz hasta doğacak çocuğunuz demişler çocuk sapasağlam 6.sınıf öğrencim düşün doğana kadar bilemeyiz inşallah bunun gibi sorunsuz çıkar herşeyMerhaba kızlar uzun zamandır yazamadım hep üstten takip ettim.
Malum taşınma işlerim vardı daha yeni bitti sayılır hala taşınamadık 2-3 güne hallolacak inşallah
Bu aralar taşınma stresinden yorgunluktan bıkmışken tam taşınma bitince rahatlayıp ailemin yanına gideceğim derken annemin zatürre olup hastanede yatırdıklarını öğrendim durumu ciddiydi oksijenle rahat nefes alabiliyordu çok şükür bugün durumu iyiye gitmeye başladı tam çok Şükür rahatladım derken detaylı ultrasona girdim.
Doktor baktı baktı tek kelime etmedi sinir oldum sözde perinatoloji uzmanı ayrıntılı bakıp anlatsın diye gittik neyse. İşte bittiği zaman söylicem dedi ama anormal bişey görmedim şu ana kadar dedi meyve suyu içip biraz dolaşıp gel tekrar bakalım dedi neyse gittik sonra geri geldik baktı bitirdi ultrasonu. Daha girer girmez zaten sormuştu ikili üçlü tarama yaptınız mı diye bizde hayır dedik. Neyse işte baktığım kadarıyla dedi 2 sorun görünüyor elimizde yüzde kaç riskli olduğunu bilmediğimiz tarama testleri yok bir de plesentadan bebeği besleyen 3 damar olması gerekirken sende 2 tane var dedi bu da ileriki haftalarda gelişim geriliği yaratabilir bir de genetik hastaalık riskini arttırabilir filan ben orda koptum zaten haftaya tekrar gel bakalım dedi kendi doktoruma attım sonucu cevap vermedi daha. Şu ana kadar hep günüyle uyumlu gitti bi sorun görmedi beni takip eden doktorum. Bugünde günüyle uyumlu çıktı 20+6da 373 gram 24 cm çıktı.
Bu 3 damarın 2 damar olması dışında da bi sıkıntı göremedim dedi herşey normal sadece bu sıkıntılı dedi haftaya tekrar bakıcam dedi. 3 damar olup gelişim geriliği olan da var 2 damar olup gelişimi düzgün gününde olan da var dedi kafamı allak bullak edip gönderdi genetik test yaptırmak istiyorum muhtemelen doktor da ister ya da amniyosentez eşim yaptırmayalım diyor içini ferah tut bi sıkıntı yoktur diyor napıcam bilmiyorum. Bana dua etmenizi istiyorum içime sıkıntı soktu bu doktor gitmeseydim diyorum keşke ne güzel kafam rahattı hareketlerini hissediyordum normal rutin kontrolümü yapıp gelsem günüyle uyumlu çıkacak mutlu olacaktım şimdi bu kadar yorgunluk ve sıkıntının üstüne 1 hafta nasıl geçecek hiç bilmiyorum
Sırf bu stresi yaşamamak için ikili üçlü tarama yaptırmadım detaylı ultrasonda yüzünü görüp mutlu olacaktım eliyle yüzünü kapattı göstermedi bile
Genetikte sıkıntı çıkarsa da yapacak bişey yok ama herşeye hazırladım kendimi genetik test yaparsam kafam daha rahat olur. Eşim kabul etmezse haftaya ailemin yanına gidince orda yaptırım diye düşünüyorumKuzum anneciğine çok geçmiş olsun.
Allahım bebeğine sağlık sıhhat versin inşallah.
İçine o endişe girmiş. bence genetik testidir başka doktor görüşüdür bu konuları oturun eşinle konuşun. Çünkü stres şuan sana daha çok zarar.
Detaylı ultrasonda bebeğin beyninde koroid pleksus kisti görüntülendi iki tane. Doktor 30. haftaya kadar kaybolmasını bekliyorum dedi. İnşallah öyle olur, üzüldük biraz ama başka bir şey demedi en azından. Başına gelen veya bilgisi olan var mı kızlar?
İnşallah öyle olur canım. İleriki haftalar için öyle konuştu zaten heralde o zmaan daha çok beslenme kilo alma durumunda sıkıntı çıkabilirmişCanım ultrason ses dalgası ile bebeğin görüntüsünü bize ulaştırdığı İçin kanıtlanmış hiçbir zararı yok, için rahat olsun. Ben de diğer arkadaşlarıma katılıyorum bir başka göz seni daha rahat ettirecektir.
Bu gideceğin yeni doktor da 3 damar yerine 2 damar var dese bile doktorun tavrı seni rahatsız etmiş benim anladığım kadarıyla. O yüzden hem teyit etmek hem de başka bir gözle görmek adına bir başka uzmana gitmekte fayda olabilir.
Anlamadığım şey madem bebeği besleyen 1 damar eksik bu çocuk nasıl günü gümüne gelişmiş? Bence sen o 2 damar olup da sağlıklı gününde gelişen bebek anneleri kategorisindesin
Bu yanını bilsem hiç girmezdimDiyarbakır güneydoğunun parisi derler zorluk çekmezsin büyükşehir :) hatta orda bi doktor öneriyolar bana çok uzak gidemedim çok ilgili biriymiş Perinatolog Ece Öcal :) mardin’e gelirsen beklerim canım :)
Detaylının böyle de bir yanı oluyor en ufak bir şeyde genetik diyorlar benim detaylı travmam var girer girmez onu söyleyeceğim bana her şeyi söylemeyin diyeceğim geri kalan aylarım huzursuz geçiyor sonra doktorum bilsin raporda yazsın yeter ama genetik sorun olsa başka bulgu da olurdu canım üstüne kendisi söylemiş üç damar iki damar meselesini doktorun uslubu seni üzmüş başka doktora görünsen daha iyi gibi
İnşallah canım ama işte daha çok var doğuma o zamana kadar da stresten mahvolurum dua edin lütfen yanlış görmüş olsunÇok geçmiş olsun canım zor zamanlar geçirmişsin içini ferah tut yanlışta görmüş olabilir geçen bir velim geldi kadına yüzde yüz hasta doğacak çocuğunuz demişler çocuk sapasağlam 6.sınıf öğrencim düşün doğana kadar bilemeyiz inşallah bunun gibi sorunsuz çıkar herşey
İyi yapmışsınız farklı bi doktora görünmekte fayda var özeldeki ne dedi pekiAraştırma hastanesinde ücretsiz yaptırdım fakat kalbi görüntüleyemediler bi türlü. Mesai bitimine kadar çikolata ye, tuvalete git bi türlü dönmedi bebek. Beyinde de iki tane kist var deyince panik olduk dün de özele gittik 600 lira ödedik detaylı ultrason için.
ay sana kötüsü denk gelmiş yaa.Haftaya gidiyorum canım, o kısmı daha kimseyle görüşmedik ama ilk taşınırken taşıma şirketinin ayarladigi kadın vardı buzdolabındaki bütün malzemelerim çöp olmuştu. Ağzı açık kavanozları bile ters şekilde kutuya doldurmuş onlarda dökülmüş bütün malzemeler çöp tabi. Birde taşımacı adamla tartışmaktan çoğu işi ben yaptım
allahım sağlık sıhhat versin.Detaylı ultrasonda bebeğin beyninde koroid pleksus kisti görüntülendi iki tane. Doktor 30. haftaya kadar kaybolmasını bekliyorum dedi. İnşallah öyle olur, üzüldük biraz ama başka bir şey demedi en azından. Başına gelen veya bilgisi olan var mı kızlar?
umarım eşinle fikir birliğine varırsınız.Genetikte sıkıntı çıkarsa da yapacak bişey yok ama herşeye hazırladım kendimi genetik test yaparsam kafam daha rahat olur. Eşim kabul etmezse haftaya ailemin yanına gidince orda yaptırım diye düşünüyorum
gözümden kaçmış da olabilir söyleminde bulunduysa kesinlikle başka doktora gitmeni öneririm.İnşallah öyle olur canım. İleriki haftalar için öyle konuştu zaten heralde o zmaan daha çok beslenme kilo alma durumunda sıkıntı çıkabilirmiş
İnşallah görmemiştir diyorum gözümden kaçmış da olabilir dedi.
Büyük ihtimal gördüğüm gibidir yoktur dedi bir damar ben tekrar bakıcam gözden kaçırmış olabilirim de dedi. Bi de bu bir eksiklik değildir diyor böyle olanlar da var ve hiçbir problem yaşamamış olanlar.ay sana kötüsü denk gelmiş yaa.
inşallah kolaylıklar halledersiniz kuzum.
haftaya gitme işine çok sevindim artık biraz uzaklaş oradan :)
allahım sağlık sıhhat versin.
doktorların kaybolmasını bekliyorum gibi yorumları genelde doğru sonuç veriyor. bu söylemi içinizi ferahlatsın.
zamanla güzel haberlere dönüşür inşallah.
umarım eşinle fikir birliğine varırsınız.
bilinmezi beklemek daha zor.
gözümden kaçmış da olabilir söyleminde bulunduysa kesinlikle başka doktora gitmeni öneririm.
iyi yorumları olan bi perinatoloji uzmanı bul bence. bol deneyimli yıllardır bu işi yapan.
katılıyorum arkadaşıma çünkü bu doktorla enerjiniz de uyuşmamış hiç.
bebişte allahın izniyle hiçbir şey yoktur
Çok geçmiş olsun. İçinizi ferah tutun. Fetal DNA testi yaptırmış mıydınız?Detaylı ultrasonda bebeğin beyninde koroid pleksus kisti görüntülendi iki tane. Doktor 30. haftaya kadar kaybolmasını bekliyorum dedi. İnşallah öyle olur, üzüldük biraz ama başka bir şey demedi en azından. Başına gelen veya bilgisi olan var mı kızlar?
inşallah hiçbir problem yaşamazsınız canım, varsa bile.Büyük ihtimal gördüğüm gibidir yoktur dedi bir damar ben tekrar bakıcam gözden kaçırmış olabilirim de dedi. Bi de bu bir eksiklik değildir diyor böyle olanlar da var ve hiçbir problem yaşamamış olanlar.
Burda çok sınırlı perinatoloji uzmanı küçük bir şehir bildiğim 3 tane var zaten biri devlet biri bu medikalpark bir de özel kliniği olan bi doktor var
Devlete randevu düşürmek imkansız diğer özel olana gitmeyi düşünüyorum. En kötü istanbula gidince iyi bir doktor bulup tekrar görünürüm
Ahh ya.. bende ayni durumu yasadim, ben prilamdan biraz daha agir bir ilac kullaniyorum zofer muadili. Gecen gun kendimi iyi hissedince 4 gun almadim ust uste ama yine bulanti ve kusma.. dayanamadim bugun tekrar basladim,asla gecmemis gecti sanmistimAyyy kızlar 2.trimester çok güzel tüm şikayetlerim bitti diyordum ya… 2 gün sadece 2 gün prilam içmeyeyim dedim. Çok kötüyüm şuanda şiddetli bulantım var. Meğer benim bulantım geçmemiş. Şuanda en şiddetli bulantımı yaşıyorum. Prilama sanırım doğuma kadar devam edeceğim.
Canım inşallah birşey çıkmaz . Bol bol ya Şafi çek içini ferah tutmaya çalış . Doktorundan da bir haber gelsin . Bak adam ağzıyla demiş bazı bebekler üç damar olsa bile sıkıntı olabiliyor diye .Merhaba kızlar uzun zamandır yazamadım hep üstten takip ettim.
Malum taşınma işlerim vardı daha yeni bitti sayılır hala taşınamadık 2-3 güne hallolacak inşallah
Bu aralar taşınma stresinden yorgunluktan bıkmışken tam taşınma bitince rahatlayıp ailemin yanına gideceğim derken annemin zatürre olup hastanede yatırdıklarını öğrendim durumu ciddiydi oksijenle rahat nefes alabiliyordu çok şükür bugün durumu iyiye gitmeye başladı tam çok Şükür rahatladım derken detaylı ultrasona girdim.
Doktor baktı baktı tek kelime etmedi sinir oldum sözde perinatoloji uzmanı ayrıntılı bakıp anlatsın diye gittik neyse. İşte bittiği zaman söylicem dedi ama anormal bişey görmedim şu ana kadar dedi meyve suyu içip biraz dolaşıp gel tekrar bakalım dedi neyse gittik sonra geri geldik baktı bitirdi ultrasonu. Daha girer girmez zaten sormuştu ikili üçlü tarama yaptınız mı diye bizde hayır dedik. Neyse işte baktığım kadarıyla dedi 2 sorun görünüyor elimizde yüzde kaç riskli olduğunu bilmediğimiz tarama testleri yok bir de plesentadan bebeği besleyen 3 damar olması gerekirken sende 2 tane var dedi bu da ileriki haftalarda gelişim geriliği yaratabilir bir de genetik hastaalık riskini arttırabilir filan ben orda koptum zaten haftaya tekrar gel bakalım dedi kendi doktoruma attım sonucu cevap vermedi daha. Şu ana kadar hep günüyle uyumlu gitti bi sorun görmedi beni takip eden doktorum. Bugünde günüyle uyumlu çıktı 20+6da 373 gram 24 cm çıktı.
Bu 3 damarın 2 damar olması dışında da bi sıkıntı göremedim dedi herşey normal sadece bu sıkıntılı dedi haftaya tekrar bakıcam dedi. 3 damar olup gelişim geriliği olan da var 2 damar olup gelişimi düzgün gününde olan da var dedi kafamı allak bullak edip gönderdi genetik test yaptırmak istiyorum muhtemelen doktor da ister ya da amniyosentez eşim yaptırmayalım diyor içini ferah tut bi sıkıntı yoktur diyor napıcam bilmiyorum. Bana dua etmenizi istiyorum içime sıkıntı soktu bu doktor gitmeseydim diyorum keşke ne güzel kafam rahattı hareketlerini hissediyordum normal rutin kontrolümü yapıp gelsem günüyle uyumlu çıkacak mutlu olacaktım şimdi bu kadar yorgunluk ve sıkıntının üstüne 1 hafta nasıl geçecek hiç bilmiyorum
Sırf bu stresi yaşamamak için ikili üçlü tarama yaptırmadım detaylı ultrasonda yüzünü görüp mutlu olacaktım eliyle yüzünü kapattı göstermedi bile
Sagolasin canım en iyisi görüşmemek zaten missay sana kötüsü denk gelmiş yaa.
inşallah kolaylıklar halledersiniz kuzum.
haftaya gitme işine çok sevindim artık biraz uzaklaş oradan :)
allahım sağlık sıhhat versin.
doktorların kaybolmasını bekliyorum gibi yorumları genelde doğru sonuç veriyor. bu söylemi içinizi ferahlatsın.
zamanla güzel haberlere dönüşür inşallah.
umarım eşinle fikir birliğine varırsınız.
bilinmezi beklemek daha zor.
gözümden kaçmış da olabilir söyleminde bulunduysa kesinlikle başka doktora gitmeni öneririm.
iyi yorumları olan bi perinatoloji uzmanı bul bence. bol deneyimli yıllardır bu işi yapan.
katılıyorum arkadaşıma çünkü bu doktorla enerjiniz de uyuşmamış hiç.
bebişte allahın izniyle hiçbir şey yoktur
Kızlar tiroidleriniz normal mi? Benim ilk yüksek çıktığı için dahiliye doktoru o bulantı yapar demişti. Şimdi tiroid değerlerim normale döndü ve bulantılarım da geçti çok şükürAhh ya.. bende ayni durumu yasadim, ben prilamdan biraz daha agir bir ilac kullaniyorum zofer muadili. Gecen gun kendimi iyi hissedince 4 gun almadim ust uste ama yine bulanti ve kusma.. dayanamadim bugun tekrar basladim,asla gecmemis gecti sanmistim
Merhaba kızlar uzun zamandır yazamadım hep üstten takip ettim.
İnşallah öyle olur canım. İleriki haftalar için öyle konuştu zaten heralde o zmaan daha çok beslenme kilo alma durumunda sıkıntı çıkabilirmiş
İnşallah görmemiştir diyorum gözümden kaçmış da olabilir dedi.
Büyük ihtimal gördüğüm gibidir yoktur dedi bir damar ben tekrar bakıcam gözden kaçırmış olabilirim de dedi. Bi de bu bir eksiklik değildir diyor böyle olanlar da var ve hiçbir problem yaşamamış olanlar.
Burda çok sınırlı perinatoloji uzmanı küçük bir şehir bildiğim 3 tane var zaten biri devlet biri bu medikalpark bir de özel kliniği olan bi doktor var
Devlete randevu düşürmek imkansız diğer özel olana gitmeyi düşünüyorum. En kötü istanbula gidince iyi bir doktor bulup tekrar görünürüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?