2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Merhaba benim de ilk çocuğumda detaylı ultrason da bebeği besleyen damarlarımin dar olduğunu söylemişti Dr hatta bebeğin düşük kilolu doğabilecegini ve tansiyon u sürekli kontrol etmem gerektiğini gebelik zehirlenmesi riski olabiliyormus hatta kan sulandırıcı kullanmıştım doğuma kadar , korkma demişti ama ben yine de kafama takmıştım tabi. işte beyaz tenlilerde vs bu durum olabilir gibi bı açıklama yapmıştı sonra kendi doktorum o önemli değil demişti gerçekten de hamdolsun bir sorun yaşamadım bebeğim normal kiloda doğdu tansiyon vs de çıkmadı inşallah sizin de öyle olur ben aylarca düşünmüştüm siz kafanıza takmaya çalışın Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızi

Takmamaya

Arkadaşlar günaydın.

Canım teşekkürler dediğin gibi ben de dediğin doktoru yani Kağan Kocatepe’yi takip ediyorum. Dedikleri mantıklı geliyordu, bir bebeğin doğacağı kilo anne rahmine düştüğünde bellidir demişti.
Ben doktora aradaki gelişim geriliği dediğiniz ne zaman kapanır deyince, genelde kapanmaz artarak devam eder deyince iyice strese girdim.
En son ben çok panik olunca, benim kaç kilo doğduğumu sordu. 2.400 dedim. Genetik olabilir küçük doğması dedi. Bakalım doktorlar ne diyecek. Kilo alımının düşük olması sağlıklı olmasını etkilemesinden başka takıldığım bişey yok.

Tatlım teşekkürler.
Doktor aradaki fark açılabilir deyince sanki gelişim geriliği iması yapınca çok kötüledim.
Bebeği besleyen damar genişliği daralma eğilimindeymiş, bu da genelde tansiyon hastalarında görülen bir durummuş. Geçenlerde en son doktor kontrolümde 9-5ti tansiyonum. Stresli bir gündü benim için, çok düşük dediler hatta.
Hiç yükselmedi, fakat ailede tansiyon var mı dedi evet annemde deyince; sende de 32. Haftadan sonra çıkabilir dedi. O da damarlarda daralmaya sebep oluyor dedi.

Canım ben hem oksapar hem corasprin kullanıyorum. Doğuma kadar da kullancam. Bu, olası bir tansiyon yükselmesine karşın önlem amaçlı damarların daralmasını kontrol içinmiş. Bebeğe giden damarlar daralma eğilimindeyse, tansiyon diyorlar. Damara giden kan basıncı tansiyonu belirliyor ya.
Bir dahaki doktor randevumu sordu, 3 hafta deyince bu değerlerle daha erkene çekilebilir deyince benim stresimi düşün. Aşırı gerildim.
Doktora attım sonucumu hala cevap gelmedi.
Bu tarz yorumlar yapılan 2 tanıdığım ile konuştum dün. İkisine de bendeki gibi bebeğe giden damar genişliğinin sınırda olduğunu söylemişler, gerilik olabilir bebeğin gelişiminde demişler. Fakat bebekler sadece küçük doğmuş. Onun dışında herşey normal dediler. Küçük olması hiç umurumda değil sağlıklı olsun da.

Kuzum 32 az bir hafta değil sonrasında zaten sürekli kontrol altında oluyoruz öğrenmesek o zaman sorun olurdu bir durum olursa müdahale ederler hemen doğsa da sıkıntı olmaz inşallah
İnşallah canım çok teşekkür ederim. İnsanın kendi canı olunca sakin olamıyor. Dün çok paniktim bugün iyiyim Allah’a şükür.

Teşekkür ederim canım
Evet canım tam olarak sorunumu anlatmışsın. Dediğin gibi 2 tanıdığım ile olan konuşmada bu sonuca varınca bir nebze rahatladım.
Ben de küçük doğmuşum, annemde tiroid varmış. Bunun da etkili olduğunu söylemişler ona kendi hamileliğinde. Belki ben de tiroid sorunu yaşıyorum hamileliğimde. Onunla bağlantılı da olabilir. Hayırlısı bekleyip göreceğiz.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Hamilelik ne zor süreç, doğana kadar bir sürü soru işaretlerine takılmamaya çalışarak gün doldurmaya çalışıyoruz. İnşallah benim de sizin gibi olur

İnşallah arkadaşım sizlerle konuştum çok iyi geldi hepinizden Allah razı olsun
Sakin olmaya çalışmamız lazım, inşallah yapabiliriz.

Bence gayet sağlıklı minnoş burunlu bir cimcime başka bir şey değil...
inşallah canım
İnşallah
10 gün sonra güzel haberleri veririm inşallah

Merhaba bende Tekirdağ Çorlu da oturuyorum. Kadin dogum doktoruna gitmek istiyorum varmi onerebilcrginiz doktor

Doktorunuza güvenin bende fındık burunlu güzel bir bebek gördüm. İnşallah testin sonucuda temiz çıkacak ben ona inanıyoruum bol bol dua edin içinizi ferahlatın Allahın izniyle hiç bir şey yoktur
İnşallah sizde bana dua edin
Evet benimde içimden geçen öyle aslında benimde burnum küçük. Tamamen bana benzemeside görünüş olarak beni öyle düşündürdü. Yine de rahatlamak için test yaptırdım inşallah sonuç güzel çıkar
Bana da aynı şeyi dediler ve hiç bir şey yaptırmadım benim doktorum gerek de duymadı istersen yaptır ama herhangi bir şey yok bebekte içini rahat tut dedi sonucunuz çıkınca haber verir misiniz bana da
Aslında doktorda bana illaki yaptır demedi. Her şeyi çok güzel sadece burun kemiği kısa dedi oda tek başına yeterli bir bulgu değil dedi. İçini rahatlatmak istersen yaptır dedi. Bende sadece içimi rahatlatmak için yaptırdım gebeliği sonlandırma gibi bir düşüncem yok. İnşallah ikimiz içinde güzel sonuçlanır tabiki çıkınca sonuç haber vereceğim.

Çok haklısın ya maalesef hem yaşlanıyorlar hem de ülkeler arası görüşmek daha büyük problem. Uzakta kalacağımıza yanımızda olsunlar tabi ki daha önemli bu.
İyi düşünmüşsünüz:)
Bence hiçbir problem olmayacak.
Kendine dikkat edersin daha bilinçli olursun sadece bu sürede. Dediğin gibi bebek sağlıklı doğsun da yeter.
Ki bence öyle de olacak
Hem sen de zayıf bir bebekmişsin
inşallah canım

İnşallah

10 gün sonra güzel haberleri veririm inşallah
İnşallah

Ederiim canım

Canım benimki de bir hafta geride şu an ve doktor gayet normal dedi . Kendini üzme hiçbir şeye bu haftalarda gelişim geriliği falan olmaz dedi.

Canım benimki de bir hafta geride şu an ve doktor gayet normal dedi . Kendini üzme hiçbir şeye bu haftalarda gelişim geriliği falan olmaz dedi.
Aynen kesinlikle takmayın benimkide gecen aylarda 1 hafta geriydi simdi yakalamis yani bunlar normal ileriki aylarda iyice toparlicaklar öne bile geciyormus

Aynen kesinlikle takmayın benimkide gecen aylarda 1 hafta geriydi simdi yakalamis yani bunlar normal ileriki aylarda iyice toparlicaklar öne bile geciyormus
Evet benim geçen dört gün geriydi şimdi beş altı gün çıktı belki cihazdan da kaynaklanıyor olabilir . Bebeğin organlarında da sıkıntı yokmus

Kızlar merhaba dün doktora gittim bebiş iyiymiş plesanta aşağıda demişlerdi öyle değil dedi . Benim de beş altı gün geri çıktı ondan birşey olmaz gelişim geriliği bu haftalarda olmaz dedi . Salı günü de detaylı ultrasonum var lütfen dua edin kızlar hayırlısı ile güzel haberler alayım .

Eklentiler

• IMG-20220604-WA0006.webp
    9 KB · Görüntüleme: 68
Amin canım senden de
Yaparız ya biz neler atlattık bunun da üstesinden gelicez inşallah
Canım sen nasılsın daha iyi misin son gelişmeleri okuyamadım ben durumlar nasıl . Tekrar gittin mi iki damarı doğru mu görmüş

Merhaba bende Tekirdağ Çorlu da oturuyorum. Kadin dogum doktoruna gitmek istiyorum varmi onerebilcrginiz doktor
Canım çorluda reyapta erkek doktor var oğuz bey sanırım ismi yanlış olmasın o çok iyimiş hep devlette çalışmış ama ben tekirdağ yaşam gözde hanıma gidiyorum makinası ilgisi çok çok iyi detaylıyı hep o yaptı her gittiğimde her mesaja anında döner

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…