Merhaba benim de ilk çocuğumda detaylı ultrason da bebeği besleyen damarlarımin dar olduğunu söylemişti Dr hatta bebeğin düşük kilolu doğabilecegini ve tansiyon u sürekli kontrol etmem gerektiğini gebelik zehirlenmesi riski olabiliyormus hatta kan sulandırıcı kullanmıştım doğuma kadar , korkma demişti ama ben yine de kafama takmıştım tabi. işte beyaz tenlilerde vs bu durum olabilir gibi bı açıklama yapmıştı sonra kendi doktorum o önemli değil demişti gerçekten de hamdolsun bir sorun yaşamadım bebeğim normal kiloda doğdu tansiyon vs de çıkmadı inşallah sizin de öyle olur ben aylarca düşünmüştüm siz kafanıza takmaya çalışın Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımıziCanım çıktım ama canım sıkıldı biraz şimdi şimdi kendimi toparladım.
Bebeğin bütün organları normal ama bebeğin gelişimi 1 hafta geriden geliyor dedi.
Bebeği besleyen damarların genişliği tam sınırdaymış.
32. Haftadan sonra hipertansiyon çıkabilirmiş bende.
Doktordan haber bekliyorum. Perinatolog, bir daha görmem gerekebilir belki seni dedi.
Baya sıkıldı canım.
TakmamayaMerhaba benim de ilk çocuğumda detaylı ultrason da bebeği besleyen damarlarımin dar olduğunu söylemişti Dr hatta bebeğin düşük kilolu doğabilecegini ve tansiyon u sürekli kontrol etmem gerektiğini gebelik zehirlenmesi riski olabiliyormus hatta kan sulandırıcı kullanmıştım doğuma kadar , korkma demişti ama ben yine de kafama takmıştım tabi. işte beyaz tenlilerde vs bu durum olabilir gibi bı açıklama yapmıştı sonra kendi doktorum o önemli değil demişti gerçekten de hamdolsun bir sorun yaşamadım bebeğim normal kiloda doğdu tansiyon vs de çıkmadı inşallah sizin de öyle olur ben aylarca düşünmüştüm siz kafanıza takmaya çalışın Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızi
Canım benim gittiğim perinatolog bebeğin bir hafta önde ya da geride olması çok normal hiçbir problem yok demişti. Kağan Kocatepe’yi dinlediğimde de aslında bu önde veya geride olması tamamen bebeğin doğacağı kiloyu belirlemede fikir veriyormuş. Atıyorum bir hafta önde olan şu ortalama şu kiloda doğar geri olan şu kiloda doğar gibi..
Şu zamana kadar bariz bir gelişim geriliği olsa bu çok daha fazla olurdu sanki.
Tabi ben tamamen yorum yapıyorum en iyisini doktorun bilecektir ama sakın kararlar bağlayacağın bir duruma girme bak organları da güzel gelişmiş.
Bir sorun olsa bu aşamaya kadarki süreçte daha belirgin bir gerilik olurdu diye düşünüyorum.
Tatlım teşekkürler.Canim 1 hafta ileri geri sorun degil sende biliyorsundur. Damar beslenmesi sinirda ne demek tam bilemedim ama guzel beslenmeyle sorunun asilabilecek bisey oldugunu dusunuyorum. Organlari herseyi tam neguzel, hic canini sikma
Hiper tansiyon cikacagini nasi anladi? Daha bisey cikmadan uzulme hic. Benim hep 10-6 veya 11-6 tansiyonumbana dusuk geliyo ama ebe duper diyip duruyo anlamadim gitti
Canım ben hem oksapar hem corasprin kullanıyorum. Doğuma kadar da kullancam. Bu, olası bir tansiyon yükselmesine karşın önlem amaçlı damarların daralmasını kontrol içinmiş. Bebeğe giden damarlar daralma eğilimindeyse, tansiyon diyorlar. Damara giden kan basıncı tansiyonu belirliyor ya.Kuzum bu damarların sınırda olması mı hipertansiyon ile ilişkili yani? Bu aslında hipertansiyon varlığında mı gelişen bi sorun mu ?
Dur bakalım ya sonuçta bebeğimiz sağlıklı mı sağlıklı. Birer hafta ileri geri olması biliyorsun ki aşina olduğumuz şeyler hiç belli olmuyor.
Benim süreçlerimizden anladığım işimizi şansa bırakmadan beslenmelerimize çok dikkat edeceğiz. Hem şekere hem tansiyona dikkat edeceğiz. Sen de bilincinde olursun bu durumun Allah’ın izniyle bi sıkıntı olmaz inşallah.
Kendi doktorların bi yorumda bulundu mu?
İnşallah canım çok teşekkür ederim. İnsanın kendi canı olunca sakin olamıyor. Dün çok paniktim bugün iyiyim Allah’a şükür.Kuzum 32 az bir hafta değil sonrasında zaten sürekli kontrol altında oluyoruz öğrenmesek o zaman sorun olurdu bir durum olursa müdahale ederler hemen doğsa da sıkıntı olmaz inşallah
Teşekkür ederim canımKuzum 32. haftada hipertansiyon ciksa bile sorun olmaz ki. 28. haftayi zaten gectikten sonra saglikli bir sekilde yasiyor bebekler .
Sen hic bozma moralini. stress daha cok etkiler yavrunu tansiyondan .
iki damar olup saglikla dunyaya getiren insanlar cok var .
hem kan akisinda sorun varsa zaten bebe aspirini ile basliyorlar , anne ile bebek arasindaki kan akisi artsin diye. sen hic uzulme
canim zaten tansiyon damar problemi bir nevi. anne vucudunda dolasimda sknti var demek , buda pleaanta ile anne arasinda ki damardaki gecisleri etkiliyor. yani anneden bebege yeteri kadar gecis saglanmadigi icin gelisim skntisi olabiliyor . ondan gebelik tansiyonu tehlikeli deniliyor farkedilmezse ama zaten teshis konulmussa kullanilabilen bir suru ilac var. Insanlar cok rahat 36.-38. haftalari goruyorlar.
Çok teşekkür ederimMerhaba benim de ilk çocuğumda detaylı ultrason da bebeği besleyen damarlarımin dar olduğunu söylemişti Dr hatta bebeğin düşük kilolu doğabilecegini ve tansiyon u sürekli kontrol etmem gerektiğini gebelik zehirlenmesi riski olabiliyormus hatta kan sulandırıcı kullanmıştım doğuma kadar , korkma demişti ama ben yine de kafama takmıştım tabi. işte beyaz tenlilerde vs bu durum olabilir gibi bı açıklama yapmıştı sonra kendi doktorum o önemli değil demişti gerçekten de hamdolsun bir sorun yaşamadım bebeğim normal kiloda doğdu tansiyon vs de çıkmadı inşallah sizin de öyle olur ben aylarca düşünmüştüm siz kafanıza takmaya çalışın Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızi
İnşallah arkadaşım sizlerle konuştum çok iyi geldi hepinizden Allah razı olsunÇok şükür ki onlar normal.
Gelecekle ilgili bizi böyle korkutmasalar olmuyor mu ya belki çıkmayacak tansiyon nerden biliyor
Bende 2 gün çok kötü oldum sonra herşey olacağına varır dedim stres dhaa kötü etkiliyor bebişlerimizi.
Bu gece bile sabaha kadar uyuyamadım hep rüyamda tek umblikal arter deyip sayıklıyordum
İnşallah haftaya daha güzel şeyler duyacağız detaylılarımızdan
inşallah canımBence gayet sağlıklı minnoş burunlu bir cimcimebaşka bir şey değil...
İnşallahOy maşallahbence bu bebişin burnu o kadar güzel olacak ki diyeceksiniz ki zamanında ne korkmuştum :) içinizi ferah tutun
Evet, adaçayı kesinlikle yasak kanama ve kasılmayı arttırdığı için. Ben içmedim, ama gargarasını yaptım. Antiseptik olduğu için boğazda ne kadar durursa o kadar iyi geliyor diye okumuştum, gerçekten iyi de geldi. O yüzden gargara yapmayı özellikle bir kez daha vurgulamış olayım, teşekkürler
10 gün sonra güzel haberleri veririm inşallahEvet dün görünce araştırdım biraz öyleymiş
İnşallah hiç ilerlemez hiç de doktorun dediği şeyler yaşanmaz
Katılıyorum varsa bile önceden teşhis ve tedavi ile yönetilebilecek bi süreç
Bebişimiz de sağlıkla vaktiyle gelecek bence Allah’ımın izniyle
Kuzum önce maşallah diyelim ya
Ne kadar güzel öyle annesine benzemiş demek kiBelki de sadece minnak Burunludur bence öyledir
Allahım bu 10 günde sana iç ferahlığı versin inşallah. Tertemiz sonuçlar alırsınız umarım tüm anneler için dua edeceğim
Merhaba bende Tekirdağ Çorlu da oturuyorum. Kadin dogum doktoruna gitmek istiyorum varmi onerebilcrginiz doktorBiz tekirdağa bağlı bir köydeyiz yazlık yer burda hastanede kadın doğum doktoru yok tekirdağa gidiyoruz ya da çorlu oda işte dediğim kmler özel bir hastane yapılıyor şuan buraya ama benim doğuma yetişmez ama hiç olmazsa çocuk doktoru alternatifi olur burdaki hastanede çocuk doktoru var Allahtan istanbulda adalar gibi düşün burayıda çok kötü hastane olayı
İnşallah sizde bana dua edinDoktorunuza güvenin bende fındık burunlu güzel bir bebek gördüm. İnşallah testin sonucuda temiz çıkacak ben ona inanıyoruum bol bol dua edin içinizi ferahlatın Allahın izniyle hiç bir şey yoktur
Evet benimde içimden geçen öyle aslında benimde burnum küçük. Tamamen bana benzemeside görünüş olarak beni öyle düşündürdü. Yine de rahatlamak için test yaptırdım inşallah sonuç güzel çıkarYakın bi arkadaşımın bebeğine burun kemiği yok denecek kadar az demişler zamanında; tabi inanılmaz bir panikle doktor doktor gezmişler.
Sonuç çocuk şimdi 5 yaşında ve hala burnu çok küçük çok da güzel
Allah’ın izniyle sizin de öyle olacak
Aslında doktorda bana illaki yaptır demedi. Her şeyi çok güzel sadece burun kemiği kısa dedi oda tek başına yeterli bir bulgu değil dedi. İçini rahatlatmak istersen yaptır dedi. Bende sadece içimi rahatlatmak için yaptırdım gebeliği sonlandırma gibi bir düşüncem yok. İnşallah ikimiz içinde güzel sonuçlanır tabiki çıkınca sonuç haber vereceğim.Bana da aynı şeyi dediler ve hiç bir şey yaptırmadım benim doktorum gerek de duymadı istersen yaptır ama herhangi bir şey yok bebekte içini rahat tut dedi sonucunuz çıkınca haber verir misiniz bana da
Ona da şaşıyorum nerden öğrendi bunları ona da şaşıyorumHahaha çok keyifci olacaklar belli oldu şimdideno minicik bacaklarla nasıl bağdaş kurmuş allahım yarabbim
Çok haklısın ya maalesef hem yaşlanıyorlar hem de ülkeler arası görüşmek daha büyük problem. Uzakta kalacağımıza yanımızda olsunlar tabi ki daha önemli bu.simdi bir yasinda daha cok kucukken yuvaya vermek istemiyorum . ben mecbur ise donmek zorundayim, yoksa gecinmemiz zor .
Birimiz gunduz birimiz aksam calisarak idare edebiliriz ama o zaman da birlikte oldugumuz zamanlar cok kisitli olucak. Tr ye gitmem en az 2 sene sonra oda ise donucem de para biriktircem de vs. annemlerin gelmesi daha isimize geliyor. yoksa onlarda torununu iki senede bir kac hafta gorebilecekler. uzakta olmanin zorluklari malesef .
Gerci bizde bir yandan annemler burada yanimizda olsun istiyoruz cunku iki senede bir gidebiliyoruz ve her gittigimde biraz daha yaslandiklarini goruyorum , buda beni uzuyor , yanlarinda degiliz diye. belki ozamanlarin telafisi olur bu 1.5 sene
Bence hiçbir problem olmayacak.Arkadaşlar günaydın.
Canım teşekkürler dediğin gibi ben de dediğin doktoru yani Kağan Kocatepe’yi takip ediyorum. Dedikleri mantıklı geliyordu, bir bebeğin doğacağı kilo anne rahmine düştüğünde bellidir demişti.
Ben doktora aradaki gelişim geriliği dediğiniz ne zaman kapanır deyince, genelde kapanmaz artarak devam eder deyince iyice strese girdim.
En son ben çok panik olunca, benim kaç kilo doğduğumu sordu. 2.400 dedim. Genetik olabilir küçük doğması dedi. Bakalım doktorlar ne diyecek. Kilo alımının düşük olması sağlıklı olmasını etkilemesinden başka takıldığım bişey yok.
Tatlım teşekkürler.
Doktor aradaki fark açılabilir deyince sanki gelişim geriliği iması yapınca çok kötüledim.
Bebeği besleyen damar genişliği daralma eğilimindeymiş, bu da genelde tansiyon hastalarında görülen bir durummuş. Geçenlerde en son doktor kontrolümde 9-5ti tansiyonum. Stresli bir gündü benim için, çok düşük dediler hatta.
Hiç yükselmedi, fakat ailede tansiyon var mı dedi evet annemde deyince; sende de 32. Haftadan sonra çıkabilir dedi. O da damarlarda daralmaya sebep oluyor dedi.
Canım ben hem oksapar hem corasprin kullanıyorum. Doğuma kadar da kullancam. Bu, olası bir tansiyon yükselmesine karşın önlem amaçlı damarların daralmasını kontrol içinmiş. Bebeğe giden damarlar daralma eğilimindeyse, tansiyon diyorlar. Damara giden kan basıncı tansiyonu belirliyor ya.
Bir dahaki doktor randevumu sordu, 3 hafta deyince bu değerlerle daha erkene çekilebilir deyince benim stresimi düşün. Aşırı gerildim.
Doktora attım sonucumu hala cevap gelmedi.
Bu tarz yorumlar yapılan 2 tanıdığım ile konuştum dün. İkisine de bendeki gibi bebeğe giden damar genişliğinin sınırda olduğunu söylemişler, gerilik olabilir bebeğin gelişiminde demişler. Fakat bebekler sadece küçük doğmuş. Onun dışında herşey normal dediler. Küçük olması hiç umurumda değil sağlıklı olsun da.
İnşallah canım çok teşekkür ederim. İnsanın kendi canı olunca sakin olamıyor. Dün çok paniktim bugün iyiyim Allah’a şükür.
Teşekkür ederim canım
Evet canım tam olarak sorunumu anlatmışsın. Dediğin gibi 2 tanıdığım ile olan konuşmada bu sonuca varınca bir nebze rahatladım.
Ben de küçük doğmuşum, annemde tiroid varmış. Bunun da etkili olduğunu söylemişler ona kendi hamileliğinde. Belki ben de tiroid sorunu yaşıyorum hamileliğimde. Onunla bağlantılı da olabilir. Hayırlısı bekleyip göreceğiz.
İnşallahinşallah canım
İnşallah
10 gün sonra güzel haberleri veririm inşallah
Amin canım senden deİnşallah arkadaşım sizlerle konuştum çok iyi geldi hepinizden Allah razı olsun
Sakin olmaya çalışmamız lazım, inşallah yapabiliriz.
İnşallah sizde bana dua edin
Evet benimde içimden geçen öyle aslında benimde burnum küçük. Tamamen bana benzemeside görünüş olarak beni öyle düşündürdü. Yine de rahatlamak için test yaptırdım inşallah sonuç güzel çıkar
Aslında doktorda bana illaki yaptır demedi. Her şeyi çok güzel sadece burun kemiği kısa dedi oda tek başına yeterli bir bulgu değil dedi. İçini rahatlatmak istersen yaptır dedi. Bende sadece içimi rahatlatmak için yaptırdım gebeliği sonlandırma gibi bir düşüncem yok. İnşallah ikimiz içinde güzel sonuçlanır tabiki çıkınca sonuç haber vereceğim.
Canım benimki de bir hafta geride şu an ve doktor gayet normal dedi . Kendini üzme hiçbir şeye bu haftalarda gelişim geriliği falan olmaz dedi.Canım çıktım ama canım sıkıldı biraz şimdi şimdi kendimi toparladım.
Bebeğin bütün organları normal ama bebeğin gelişimi 1 hafta geriden geliyor dedi.
Bebeği besleyen damarların genişliği tam sınırdaymış.
32. Haftadan sonra hipertansiyon çıkabilirmiş bende.
Doktordan haber bekliyorum. Perinatolog, bir daha görmem gerekebilir belki seni dedi.
Baya sıkıldı canım.
Aynen kesinlikle takmayın benimkide gecen aylarda 1 hafta geriydi simdi yakalamis yani bunlar normal ileriki aylarda iyice toparlicaklar öne bile geciyormusCanım benimki de bir hafta geride şu an ve doktor gayet normal dedi . Kendini üzme hiçbir şeye bu haftalarda gelişim geriliği falan olmaz dedi.
Evet benim geçen dört gün geriydi şimdi beş altı gün çıktı belki cihazdan da kaynaklanıyor olabilir . Bebeğin organlarında da sıkıntı yokmusAynen kesinlikle takmayın benimkide gecen aylarda 1 hafta geriydi simdi yakalamis yani bunlar normal ileriki aylarda iyice toparlicaklar öne bile geciyormus
Canım sen nasılsın daha iyi misin son gelişmeleri okuyamadım ben durumlar nasıl . Tekrar gittin mi iki damarı doğru mu görmüşAmin canım senden de
Yaparız ya biz neler atlattık bunun da üstesinden gelicez inşallah
290 bizimde canım ama yine fark varmış çok masraf var zaten400 tl olmus gerci sizin illerde nasil bilmiyorum son haftalar her hafta gidicez
Bende gideyim diyorum temmuz bayram gelmeden bide giderim dedim4-5 haftads bir gidiyorum ben ya çok sık gitmemeye çalışıyorum
Canım çorluda reyapta erkek doktor var oğuz bey sanırım ismi yanlış olmasın o çok iyimiş hep devlette çalışmış ama ben tekirdağ yaşam gözde hanıma gidiyorum makinası ilgisi çok çok iyi detaylıyı hep o yaptı her gittiğimde her mesaja anında dönerMerhaba bende Tekirdağ Çorlu da oturuyorum. Kadin dogum doktoruna gitmek istiyorum varmi onerebilcrginiz doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?