Benim de gelmiş ama evde işten sonra koşup hemen bakacağım çok heyecanlıyım:))))sen neler aldın bi liste yap da paylaş hele bakem bi
ebebek siparişm geldi kutu açılışı yapmaya gidiyorum teteteyyyy
hepsi çok minikler el kadarlar çiçeğim. kalbim eriyorBenim de gelmiş ama evde işten sonra koşup hemen bakacağım çok heyecanlıyım:))))
Kanaman yoksa, bebeğin hareketleri düzenliyse hiç stres yapma. 28. hafta dediğine de 1.5 ay var, çok az kaldı esasında. Bu kadar tedbire güneş hanım da kayıtsız kalamayacak.kafama taktığımın farkında değildim. geçen gece kabus görüyormuşum. eşim uyandırdı hala kendime gelemedim :))
şaşırmayı çok isteriz yani.
geriye bakınca onca zaman hızlı geçmiş gibi geliyor halbuki stres sıkıntı boldu.
ama şu haftalar hiç ilerlemiyor gibi geliyor :)
inşallah hep dua ediyorum elden bir şey gelmiyor :)
Ne için erken doğum riskiniz varkuzu ekim ayı istediği kadar sıcak geçsin zaten yenidoğan kendi kıyafetimize göre 1 kat fazla olması gerekiyor. vücut ısı dengesi henüz sağlayamadıkları için. o yüzden ben genelde tulum aldım 3 aylık. ince inceler. kısa kol 1 tane sadece
vücut tipi önemli tabi ama ben iri bi bebek beklemiyorum pek. aman elimde kalırsa kalsın fazlası dert değil :))
neyse benim derdim 28 e temel hazırlığımı bitirmek. baya baya erken doğum riskim var çünkü.
ha bebişim bekleyebilir içimde canıma minnet ama ben bi de hazırlıksız olmanın gerginliğini yaşamak istemiyorum. 1 aya yıkar katlar her şeyimi hazır eder beklerim.
biz neleri atlattık çok şükür o yüzden sinirsel bakımdan daha stabil şekilde yönetiyorum bu süreciKanaman yoksa, bebeğin hareketleri düzenliyse hiç stres yapma. 28. hafta dediğine de 1.5 ay var, çok az kaldı esasında. Bu kadar tedbire güneş hanım da kayıtsız kalamayacak.
Ah canım ya o kafa içindeki konuşmalar hiç susmuyor bende de, bol bol meditasyon bol bol nefes çalışmasıBolca da dua ve teslimiyet başka türlüsü zor.
Aslında bak yarıyı geçtik, bundan sonrası daha kolay geçecek. Geriye doğru saymanın zevkine erişmemiz lazım :)
genel olarak riskli bir gebelik geçiriyorum zaten.Ne için erken doğum riskiniz var
Benim de öyle soğuttular geçen annem diyo ki yengen o ismi beğenmemiş koymasın demiş sen başka isim düşünKızlar isim konusunda kafam çok net iken birden çok karıştı. Çevremde ismini ne koyacaksınız diye soranlara Asaf deyince yüzleri bir ekşiyor, beğenmiyorlar gibi falan oluyor, hemen şunu koy bunu koy demeye başlıyorlar. Bende böyle olunca istemsiz soğudum isimden. Başka isimlere de bakıyorum ama içime Asaf kadar sinmiyor. Halbuki hamile kalmadan önce eşimle belirlemiştik isimleri erkek olursa Asaf, kız olursa Hüma olacaktı. Sizce nasıl yarın birgün büyüyünce ailem de bana nasıl isim koymuş der mi acaba çocuk. Ben ismimden çok memnunum anneme de hep derim iyi ki bu ismi seçmişsiniz diye mesela. Ne bileyim kafamı çok karıştırdılar. Aslında kulaklarımızı biraz da tıkamamız lazım çevreye karşı biliyorum ama insanın da kafasını bulandırıyorlar illaki
Benim arkadaşım da rahimde perde vardı 32. Haftada doğum yaptı ama çok şükür çok sağlıklı bebişi gıkda bir süre küvezde kaldı şu an çok iyiler hiç sıkıntı yapmayın bir çok kişininyaşadığı bir sorun bu hamileliğini dinlenerek geçirmiştibiz neleri atlattık çok şükür o yüzden sinirsel bakımdan daha stabil şekilde yönetiyorum bu süreci
minik tospa'm çok güçlü o içimde durmaya kararlı ben de tutmaya kararlıyım:)))
ben en başından beri geriye sayıyorum ki hatta sonunda 3 bucuktan aşağı da düştük 3 ayı görsek tamamız biz
çok daha zevkli oluyor :)))
genel olarak riskli bir gebelik geçiriyorum zaten.
1. trimester kanamayla geçti 7 hafta sürdü.
plasenta aşağıda.
rahmimde perde var ve kalp şeklinde üstten basık. bu da bebeğin gelişmesi için alanı kısıtlıyor.
anladığım kadarıyla bu durum da plasentanın yukarı çıkamamasına sebep oluyor. aşağıda olmasının da getirdiği riskler var filan.
yıkılmadık ayaktayız :)))
Aynen dediğiniz gibi. İnsanlarımız hassas davranmayı öğrenemedi gitti. Tabiki zevk meselesi. Herkesle aynı fikirde olmak gibi bir mecburiyet var sanki.Benim de öyle soğuttular geçen annem diyo ki yengen o ismi beğenmemiş koymasın demiş sen başka isim düşünoldu dedim baş üstüne insanlar nerde durması gerektiğini bilmiyor isim çok şahsi bi zevk burda okuduğum bazı isimlere içimden ben olsam koymam diyorum onlr da benimkine diyodur ama kimseye koyma da demem hadsizlik bu velhasıl biz de hala isimsisiz
Ben perdeyi bi tık kestirdim aslında ama operasyonun barındırdığı risklerden dolayı tamamen sıfıra sıfır kesilmesi mümkün değil.Benim arkadaşım da rahimde perde vardı 32. Haftada doğum yaptı ama çok şükür çok sağlıklı bebişi gıkda bir süre küvezde kaldı şu an çok iyiler hiç sıkıntı yapmayın bir çok kişininyaşadığı bir sorun bu hamileliğini dinlenerek geçirmişti
Kızlar isim konusunda kafam çok net iken birden çok karıştı. Çevremde ismini ne koyacaksınız diye soranlara Asaf deyince yüzleri bir ekşiyor, beğenmiyorlar gibi falan oluyor, hemen şunu koy bunu koy demeye başlıyorlar. Bende böyle olunca istemsiz soğudum isimden. Başka isimlere de bakıyorum ama içime Asaf kadar sinmiyor. Halbuki hamile kalmadan önce eşimle belirlemiştik isimleri erkek olursa Asaf, kız olursa Hüma olacaktı. Sizce nasıl yarın birgün büyüyünce ailem de bana nasıl isim koymuş der mi acaba çocuk. Ben ismimden çok memnunum anneme de hep derim iyi ki bu ismi seçmişsiniz diye mesela. Ne bileyim kafamı çok karıştırdılar. Aslında kulaklarımızı biraz da tıkamamız lazım çevreye karşı biliyorum ama insanın da kafasını bulandırıyorlar illaki
Benim de öyle soğuttular geçen annem diyo ki yengen o ismi beğenmemiş koymasın demiş sen başka isim düşünoldu dedim baş üstüne insanlar nerde durması gerektiğini bilmiyor isim çok şahsi bi zevk burda okuduğum bazı isimlere içimden ben olsam koymam diyorum onlr da benimkine diyodur ama kimseye koyma da demem hadsizlik bu velhasıl biz de hala isimsisiz
Modumu yükselttin valla ne yalan diyeyim, çok sağolBöyle durumlarda sizin fikrinizin ne önemi var diye bağırasım geliyor
hanımlar eşlerinizle birlikte sizlerin içine sindiyse boşverin hayalinizi yaşayın o bebek sizin bitti gitti. Kararsızlığa düşerseniz başkası beğenmedi diye olmasın herkes kendi adına baksın ya
Asaf da mis gibi isim.
Hüma desen çok severim ben de 2. İsim olarak düşünmedim değil
Ben bir şey diyecek gibi olan olursa sen doğurunca koyarsın diyorum bananeisterse 60 yaşında olsun
2 hevesimiz var kimseyi ilgilendirmez yine sinirlendim sizin yerinize de
Benimde çok oluyordu magnezyum eksikliği dedi doktor, suda eriyen bişey yazdı.kızlar geceleri bacağıma kramp giriyor bir haftadır, sizde de oluyor mu? çaresi var mı?
ne demekModumu yükselttin valla ne yalan diyeyim, çok sağol
Zaten kolay kolay değiştirmem çünkü ağzımda, kulağımda alıştı o isme. Çok teşekkür ederiz teyzesi
Aslında doğru öyle yapmak gerek ablak ablak baksınlar sonraSinirleniyor tabi insan her konuya illaki bir yerden müdahil olacaklar. İşleri rast gitmez yoksa
Aaa doktor bana da dedi rahim biraz kalp şekilde bebek kasılı duruyor diye ama benim plesanta ön duvarda dedi hatta yoruluyor musun diye sordu ona yormuştu önce sonra belki rahim şeklinden dolayıdır ileriki haftalarda bakacağız demiştibiz neleri atlattık çok şükür o yüzden sinirsel bakımdan daha stabil şekilde yönetiyorum bu süreci
minik tospa'm çok güçlü o içimde durmaya kararlı ben de tutmaya kararlıyım:)))
ben en başından beri geriye sayıyorum ki hatta sonunda 3 bucuktan aşağı da düştük 3 ayı görsek tamamız biz
çok daha zevkli oluyor :)))
genel olarak riskli bir gebelik geçiriyorum zaten.
1. trimester kanamayla geçti 7 hafta sürdü.
plasenta aşağıda.
rahmimde perde var ve kalp şeklinde üstten basık. bu da bebeğin gelişmesi için alanı kısıtlıyor.
anladığım kadarıyla bu durum da plasentanın yukarı çıkamamasına sebep oluyor. aşağıda olmasının da getirdiği riskler var filan.
yıkılmadık ayaktayız :)))
Bence ikisi de cok guzel isimler hatta ben de erkek olursa asaf koymayi dusunmustum. Insanlarin begenmesi onemli degil ki. Cocuklar zaten o ismi duyarak buyudugu icin onlara hic garip gelmiyor. Bir sey diyen olursa sen dogur da o dedigin ismi koy dersinKızlar isim konusunda kafam çok net iken birden çok karıştı. Çevremde ismini ne koyacaksınız diye soranlara Asaf deyince yüzleri bir ekşiyor, beğenmiyorlar gibi falan oluyor, hemen şunu koy bunu koy demeye başlıyorlar. Bende böyle olunca istemsiz soğudum isimden. Başka isimlere de bakıyorum ama içime Asaf kadar sinmiyor. Halbuki hamile kalmadan önce eşimle belirlemiştik isimleri erkek olursa Asaf, kız olursa Hüma olacaktı. Sizce nasıl yarın birgün büyüyünce ailem de bana nasıl isim koymuş der mi acaba çocuk. Ben ismimden çok memnunum anneme de hep derim iyi ki bu ismi seçmişsiniz diye mesela. Ne bileyim kafamı çok karıştırdılar. Aslında kulaklarımızı biraz da tıkamamız lazım çevreye karşı biliyorum ama insanın da kafasını bulandırıyorlar illaki
Çok haklısın ama kalpler kötü olunca, dillerinden de hayırlı şeyler dökülmüyor maalesef.ne demek
hayır önce herkesin diline bi hayır duası gelmesi lazım.
önce sen bi iyi dilekte bulun karşındakine. rabbim sağ salim kavuştursun o günlere desene bi.
isim de isim size ne ya size ne.
Canım benim ki o kadar karışık kisen neler aldın bi liste yap da paylaş hele bakem bi
ebebek siparişm geldi kutu açılışı yapmaya gidiyorum teteteyyyy
Canım gerçekten hiç merak etme inşallah sağlıkla gelecekler bana bir doktor plesanta aşağıda dedi mesela başka doktor değil dedi .Hatırlıyorum tabii, çok teşekkür ederim desteğin için.
Ben de Kağan Kocatepe'den öyle dinlemiştim.
3 hafta olayını öğrendiğim de iyi oldu tedbiri elden bırakmadan takip edeceğim. Çok çok teşekkürler tekrar.
Kız şimdi üç yaşında çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı canım . Inşallah olmaz sende de sıkıntıinşallah kuzum. kilosuna hiç takılmıyorum genel gelişiminde sorun olmasa yeter :) besler büyütürüz evelallah.
allah şifa versin bebişe de annesine de, gelişimi sorunsuzca devam eder inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?