2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Benim de gelmiş ama evde işten sonra koşup hemen bakacağım çok heyecanlıyım:))))
hepsi çok minikler el kadarlar çiçeğim. kalbim eriyor
mest oldum serdim tek tek ortaya.
ben çeyiz sermiş insan değilim hiç bana göre de olmadı ama bunları böyle kaldırmadan sergileyesim var
gidip gelip dokanıyorum elliyorum :)))
akşam babasıyla da bi mest oluruz bakarız öyle paketlerim yeniden

Kanaman yoksa, bebeğin hareketleri düzenliyse hiç stres yapma. 28. hafta dediğine de 1.5 ay var, çok az kaldı esasında. Bu kadar tedbire güneş hanım da kayıtsız kalamayacak.
Ah canım ya o kafa içindeki konuşmalar hiç susmuyor bende de, bol bol meditasyon bol bol nefes çalışması Bolca da dua ve teslimiyet başka türlüsü zor.
Aslında bak yarıyı geçtik, bundan sonrası daha kolay geçecek. Geriye doğru saymanın zevkine erişmemiz lazım :)

Ne için erken doğum riskiniz var

biz neleri atlattık çok şükür o yüzden sinirsel bakımdan daha stabil şekilde yönetiyorum bu süreci
minik tospa'm çok güçlü o içimde durmaya kararlı ben de tutmaya kararlıyım:)))
ben en başından beri geriye sayıyorum ki hatta sonunda 3 bucuktan aşağı da düştük 3 ayı görsek tamamız biz
çok daha zevkli oluyor :)))

Ne için erken doğum riskiniz var
genel olarak riskli bir gebelik geçiriyorum zaten.
1. trimester kanamayla geçti 7 hafta sürdü.
plasenta aşağıda.
rahmimde perde var ve kalp şeklinde üstten basık. bu da bebeğin gelişmesi için alanı kısıtlıyor.
anladığım kadarıyla bu durum da plasentanın yukarı çıkamamasına sebep oluyor. aşağıda olmasının da getirdiği riskler var filan.
yıkılmadık ayaktayız :)))

Kızlar isim konusunda kafam çok net iken birden çok karıştı. Çevremde ismini ne koyacaksınız diye soranlara Asaf deyince yüzleri bir ekşiyor, beğenmiyorlar gibi falan oluyor, hemen şunu koy bunu koy demeye başlıyorlar. Bende böyle olunca istemsiz soğudum isimden. Başka isimlere de bakıyorum ama içime Asaf kadar sinmiyor. Halbuki hamile kalmadan önce eşimle belirlemiştik isimleri erkek olursa Asaf, kız olursa Hüma olacaktı. Sizce nasıl yarın birgün büyüyünce ailem de bana nasıl isim koymuş der mi acaba çocuk. Ben ismimden çok memnunum anneme de hep derim iyi ki bu ismi seçmişsiniz diye mesela. Ne bileyim kafamı çok karıştırdılar. Aslında kulaklarımızı biraz da tıkamamız lazım çevreye karşı biliyorum ama insanın da kafasını bulandırıyorlar illaki

Benim de öyle soğuttular geçen annem diyo ki yengen o ismi beğenmemiş koymasın demiş sen başka isim düşün oldu dedim baş üstüne insanlar nerde durması gerektiğini bilmiyor isim çok şahsi bi zevk burda okuduğum bazı isimlere içimden ben olsam koymam diyorum onlr da benimkine diyodur ama kimseye koyma da demem hadsizlik bu velhasıl biz de hala isimsisiz

Benim arkadaşım da rahimde perde vardı 32. Haftada doğum yaptı ama çok şükür çok sağlıklı bebişi gıkda bir süre küvezde kaldı şu an çok iyiler hiç sıkıntı yapmayın bir çok kişininyaşadığı bir sorun bu hamileliğini dinlenerek geçirmişti

Aynen dediğiniz gibi. İnsanlarımız hassas davranmayı öğrenemedi gitti. Tabiki zevk meselesi. Herkesle aynı fikirde olmak gibi bir mecburiyet var sanki.
Ben hiç bir yorum yapmazdım arkadaşlarıma falan güzel isim, ismiyle yaşasın der geçerdim. Sonuçta beğenmiş ve koymuş onun tercihi deyip saygı duymak gerek.
İşte bende sizinle aynı durumdayım şuanda isim olayına mola vericem biraz yoksa sonu kısır döngü

Ben perdeyi bi tık kestirdim aslında ama operasyonun barındırdığı risklerden dolayı tamamen sıfıra sıfır kesilmesi mümkün değil.
Evet üzücü stresli bi gebelik ama Ben bu olasılığa yıllardır kendimi mental olarak hazırladım zaten.
bi sürprizle karşılaşmadık en azından
Allah nasip ederse sağlıklı şekilde alırız kucağımıza. Yapabileceğimiz şeyler kısıtlı.
Yaşam sınırı için 28 i geçmesi önceliğim devamında ne kadar sabredersek o kadar güzel olacak inşallah:)
Rabbim hepimize 38 Li haftalara erişmeyi nasip etsin.

Allah arkadaşınızın bebişine de kendisine de sağlık sıhhat mutluluk versin

Böyle durumlarda sizin fikrinizin ne önemi var diye bağırasım geliyor
hanımlar eşlerinizle birlikte sizlerin içine sindiyse boşverin hayalinizi yaşayın o bebek sizin bitti gitti. Kararsızlığa düşerseniz başkası beğenmedi diye olmasın herkes kendi adına baksın ya
Asaf da mis gibi isim.
Hüma desen çok severim ben de 2. İsim olarak düşünmedim değil
Ben bir şey diyecek gibi olan olursa sen doğurunca koyarsın diyorum banane isterse 60 yaşında olsun
2 hevesimiz var kimseyi ilgilendirmez yine sinirlendim sizin yerinize de

Modumu yükselttin valla ne yalan diyeyim, çok sağol
Zaten kolay kolay değiştirmem çünkü ağzımda, kulağımda alıştı o isme. Çok teşekkür ederiz teyzesi
Aslında doğru öyle yapmak gerek ablak ablak baksınlar sonra Sinirleniyor tabi insan her konuya illaki bir yerden müdahil olacaklar. İşleri rast gitmez yoksa

ne demek
hayır önce herkesin diline bi hayır duası gelmesi lazım.
önce sen bi iyi dilekte bulun karşındakine. rabbim sağ salim kavuştursun o günlere desene bi.
isim de isim size ne ya size ne.

Aaa doktor bana da dedi rahim biraz kalp şekilde bebek kasılı duruyor diye ama benim plesanta ön duvarda dedi hatta yoruluyor musun diye sordu ona yormuştu önce sonra belki rahim şeklinden dolayıdır ileriki haftalarda bakacağız demişti

Bence ikisi de cok guzel isimler hatta ben de erkek olursa asaf koymayi dusunmustum. Insanlarin begenmesi onemli degil ki. Cocuklar zaten o ismi duyarak buyudugu icin onlara hic garip gelmiyor. Bir sey diyen olursa sen dogur da o dedigin ismi koy dersin ben de insanlarin dedigini cok kafaya takan bi insandim son zamanlarda bir sey diyenlere cevap vermeye basladim insan o kadar rahatliyormus ki ben dusunecegime onlar dusunsun :)
Gecen kayinpederim kendi annesinin ismini kizima koymak istedi ben de kendi kizlarina koysaydin keske onlarin ismini anneleri koymus dedim. Tabi saygisizlik seklinde degil gulerek. Demeseydim 3 gundur icime dert olmustu her seye karisiyor diye sinirleniyordum suan soyledim unuttum bile

ne demek
hayır önce herkesin diline bi hayır duası gelmesi lazım.
önce sen bi iyi dilekte bulun karşındakine. rabbim sağ salim kavuştursun o günlere desene bi.
isim de isim size ne ya size ne.
Çok haklısın ama kalpler kötü olunca, dillerinden de hayırlı şeyler dökülmüyor maalesef.

He yaa zaten hormonlar tavan yapmış, zor tutuyoruz kendimizi. Gelmeyin üstümüze

sen neler aldın bi liste yap da paylaş hele bakem bi
ebebek siparişm geldi kutu açılışı yapmaya gidiyorum teteteyyyy
Canım benim ki o kadar karışık ki beş altı tane alt beş altı tane zıbın var Dr brown's un biberonunu aldım. Sevi bebeden reflü yatagi aldım ama liste yapmadım bakıp çıkaracagim ama

Canım gerçekten hiç merak etme inşallah sağlıkla gelecekler bana bir doktor plesanta aşağıda dedi mesela başka doktor değil dedi .

inşallah kuzum. kilosuna hiç takılmıyorum genel gelişiminde sorun olmasa yeter :) besler büyütürüz evelallah.
allah şifa versin bebişe de annesine de, gelişimi sorunsuzca devam eder inşallah.
Kız şimdi üç yaşında çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı canım . Inşallah olmaz sende de sıkıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…