2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Aynen öyle işte dediklerini duysan nasıl kavga etmedin dersin belki. Çok şeyler varda Allah sabır versin ne diyelim

Kuzum zor biliyorum ama bir kulağından girsin diğerinden çıksın cidden. Şu en güzel zamanlarını zehir etme boşver. Zaten eşinin işi gereği çocuğun büyüyüne kadar uzakta kalacaksın belki tek başına zor olacak ama karışanın göçenin olmayacak kim ne dedi durumlarına düşmeyeceksin gelirse bir annen gelir yardıma zaten. Aman öyle bir konusuyorlar ki geçen bi akrabanın eşi doğum yaptı kız zaten 45 kilo 1.57 filan anca boyu vardır çok zayıf bir kızdı hamile kaldı ilk 4 ay kusma etme zor geçirdi neyse sağ salim doğum yaptı 2.850 doğmus cocuk ay gör etrafta konusulanları hani sanırsın kız uzaylı doğurdu. Bide ani sezeryan vs olayları oldu sütü de geç geldi resmen kadını analıktan avaroz ettiler. Ben 40 cıkmamıs cocuk ziyaret etmeyi sevmem 10. Günde sezeryanlı kadının başına üşüştüler çocuk görme adı adında. Zihniyet cahiil. Bazen bunları duyunca şey diyorum o halimdeyken annemden başkasını görmesem keşke diye ama işte maalesef o süreçleri bizde yaşayacaz. Ay hele bide benimki tedaviyle oldu ya görsen tepkileri tedaviyle oldu ya işte millet bir dikkt ederken sen iki dikkat edeceksin bilmem ne. Kanamalarımın oldugunu söyledikten sonra tepkileri yüzünden çok zor günler geçirdim. Niye tedaviyle olmuş cünkü. Şimdi kanama oldugunda eşim de bende kimseye söylemiyoruz bide şu iyilik adı altında işte dikkat et şunu yapma bunu yapma benim karnımda ki çocugun durumunu snaa mı sorcam ona bir şey olursa her şeyden önce ilk benim canım yanacak söylemende ki niyet ortada. Ben evlendim 5 ay sonra eşimin kardşei evlendi hemen hamile kaldı onunla bile kıyaslandım. Aramızda 5 ay var alt üstü. Herkesin cocugu oldu senin oğlunun tedaviyle oldu geç oldu sanırsın eksik hissediyoruz biz onlara göre. Arkadaşım şey dedi doğumdan sonra sakın kimseye bir şey sorma aç interneti ara beni 2 çocugu var onunda ben sana yardımcı olurum. Zihniyeti bozuk bunların bu sefer çocuk en ufak hastalıkta tedaviyle oldu gözüyle bakarlar diyor hakta verdim. Amaan her ailede var böyle cahil tipler. Ben duymuyorum yoruldum artık Rabbime havale ediyorum herkesii 🤷🏻‍♀️

Amin canım pırt diye doğurmak nasip olsun😂😂
Ya benimde anlamadığım sezeryan olanlar normal doğumu övüyor normal olan sezeryanı yaşamadan bilemezsin. Ben psikolojik olarak doğumu çok zor görüyorum o anı yaşamak zor geliyor. Tabi şimdi epidualle 4 cm den sonra hissedilmiyormuş ama oranın kesilip içinden bebişin çıkması düşüncesi kafamı kemiriyor bakalım ne olacak belki bi cesaret yaparım normalde😂

Benim sancı anım çok cij zordu canım ama doğum anı ve doğumdan sonram. Çok kolay ve güzeldi odamı bile kendi ellerimle süsledim benide sezeryanı kesisi çok korkutuyor. Rabbim hayrılı olanı nasip etsin hepimize.

Kuzum zor biliyorum ama bir kulağından girsin diğerinden çıksın cidden. Şu en güzel zamanlarını zehir etme boşver. Zaten eşinin işi gereği çocuğun büyüyüne kadar uzakta kalacaksın belki tek başına zor olacak ama karışanın göçenin olmayacak kim ne dedi durumlarına düşmeyeceksin gelirse bir annen gelir yardıma zaten. Aman öyle bir konusuyorlar ki geçen bi akrabanın eşi doğum yaptı kız zaten 45 kilo 1.57 filan anca boyu vardır çok zayıf bir kızdı hamile kaldı ilk 4 ay kusma etme zor geçirdi neyse sağ salim doğum yaptı 2.850 doğmus cocuk ay gör etrafta konusulanları hani sanırsın kız uzaylı doğurdu. Bide ani sezeryan vs olayları oldu sütü de geç geldi resmen kadını analıktan avaroz ettiler. Ben 40 cıkmamıs cocuk ziyaret etmeyi sevmem 10. Günde sezeryanlı kadının başına üşüştüler çocuk görme adı adında. Zihniyet cahiil. Bazen bunları duyunca şey diyorum o halimdeyken annemden başkasını görmesem keşke diye ama işte maalesef o süreçleri bizde yaşayacaz. Ay hele bide benimki tedaviyle oldu ya görsen tepkileri tedaviyle oldu ya işte millet bir dikkt ederken sen iki dikkat edeceksin bilmem ne. Kanamalarımın oldugunu söyledikten sonra tepkileri yüzünden çok zor günler geçirdim. Niye tedaviyle olmuş cünkü. Şimdi kanama oldugunda eşim de bende kimseye söylemiyoruz bide şu iyilik adı altında işte dikkat et şunu yapma bunu yapma benim karnımda ki çocugun durumunu snaa mı sorcam ona bir şey olursa her şeyden önce ilk benim canım yanacak söylemende ki niyet ortada. Ben evlendim 5 ay sonra eşimin kardşei evlendi hemen hamile kaldı onunla bile kıyaslandım. Aramızda 5 ay var alt üstü. Herkesin cocugu oldu senin oğlunun tedaviyle oldu geç oldu sanırsın eksik hissediyoruz biz onlara göre. Arkadaşım şey dedi doğumdan sonra sakın kimseye bir şey sorma aç interneti ara beni 2 çocugu var onunda ben sana yardımcı olurum. Zihniyeti bozuk bunların bu sefer çocuk en ufak hastalıkta tedaviyle oldu gözüyle bakarlar diyor hakta verdim. Amaan her ailede var böyle cahil tipler. Ben duymuyorum yoruldum artık Rabbime havale ediyorum herkesii 🤷🏻‍♀️
Of çok çok çok sinir bozucu. Allah kötü niyetli insanları def etsin beter etsin. Var ya o kadar çok araştırıyorum ki her şeyi kimseden medet ummaya kalkmayayım telaş yapıp üzülmeyeyim diye biraz da.
Burda bi şeyler okudukça eşime diyorum şimdiden telefonlara ben bakmayacam haberin olsun iyi der kapatırsın herkese 🙃

Spinal daha iyi cunku 24 saat sonra yurumen gerek misal genelden sonra aciyi hemen hissediyorsun ya spinal olunca kafan 5 6 saat rahat hic aci yok canim rahatla uyuyup dinlenebilirsun sonrada zaten agri kesici veriyorlar yuruyorsun spinal epidular anestezi en iyisi bu yuzden doktorlar tercih ediyor genelin biraz demode buluyorlar artik korkmayacaksan epidural iste ama yok stres yaparim korkudan dersen genel sonucta sonunda acisi ayni kesi ayni ilesme surecide ayni
Haklısın evet canım çok buyuk bir acıyla uyanmıştım.olmadi birde bu yeni yöntemi deneyelim ins korkmam bu arada çok teşekkürler

Haklısın evet canım çok buyuk bir acıyla uyanmıştım.olmadi birde bu yeni yöntemi deneyelim ins korkmam bu arada çok teşekkürler
Rica ederim canim yardim edebildiysem ne mutlu bana insallah saglicakla alirsin yavrunu kucagina en onemlisi miniklerimizin sagligi ❤️🧿ne sekilde gelirseler gelsinler bez anneleri olarak her seye gogus gereriz yeterki iyi olsunlar 🙏🤰

Allahim ne kötü niyetli insanlar var ya ayıp günah kimse bizim başımıza gelir demiyor . Hiç canını sıkma tedavi ile de olsa inan ne farki var ki benimde bu hamilelik tedavili inan farkı yok geçer bu günlerimiz inşallah

Rica ederim canim yardim edebildiysem ne mutlu bana insallah saglicakla alirsin yavrunu kucagina en onemlisi miniklerimizin sagligi ❤️🧿ne sekilde gelirseler gelsinler bez anneleri olarak her seye gogus gereriz yeterki iyi olsunlar 🙏🤰
Amin canım oğlum 8 yaşında çok istiyor bir kardes sırf onun için aynen öyle insan evladı için gerçekten canını veresi gelir sağlıkla gelsin kuzular;)

Piskoloji.... Ben ilk 3 ay oglumu hatir icin emzirdim desem yalan olmaz bebek cok guzel tamam mi ama benim olduguna hic inanmadim bilmiyorum nedenini ama bu 3 ay surdu sonra bicak gibi kesildi birden lohusalik piskolojisiymis depresyon duyorlar ondan olmusum bilmiyordum bile ben 22 yasinda anne oldum daha kendim cocuk geliyordum belki kendime su an o an ki dusuncelerime anlam veremiyorum insan anne olunca canindan can ruhu bile kendine ait gibi olmuyor ne bileyim ogulum icin katil olurum ama hic bir kimse icin bu dunyada bunu yapmam ornek biraz sert oldu kabul ama annelik acayip bir sey bazen kocam kizip bagiracak gibi oluyor hemen dikiliyorum karsisina koruma ic gusu kocami bile o an dusman gibi goruyorum yaaa insallah hepiniz anne olursunuzda bu duygulari tadarsiniz rabbimden hepiniz icin diliyorum kardeslerim 🙏❤️
İnşallah canım. Hepimiz tadarız bu güzel duyguyu. İnşallah sende bu sefer daha güzel bir psikolojiyle büyütürsün bebişini🤲🏻😘

Benim sancı anım çok cij zordu canım ama doğum anı ve doğumdan sonram. Çok kolay ve güzeldi odamı bile kendi ellerimle süsledim benide sezeryanı kesisi çok korkutuyor. Rabbim hayrılı olanı nasip etsin hepimize.
Dikiş olmadı mı sende yoksa o an hissedilmiyor mu bişey?

Ben bu zihniyeti bildiğim için eşimin ailesine tedavi olduğumuzu söylemedim hatta bi önceki ay aşılama dahi yaptırmıştık tutmamıştı onu da söylemedik. Kendi ailemden de yakın gördüklerim biliyor sadece tedavi olduğunu onun dışında herkes normal oldu sanıyor. Yumurtlama tedavisi desen insanlar tüp bebek algılar kimseyi o kadar yakın görüp böyle hassas bi konuyu anlatmamak lazım. Kimseye güvenmiyorum çünkü en hassas noktandan vururlar seni böyle de acımasız insanlar var

İnşallah bir doktora inanıp ona güvenebilsem 3 doktor değiştirdim şimdiden hiçbiri mi kafama uymaz 😔
Sen seni her hafta çağıracak, gittiğinde bebeği saatlerce gösterip seninle konuşacak bir doktor arıyorsun bence ama bulamazsın öyle bir doktor yok ne yazıkk ki :110: hepimizin endişe tedirginlikleri oluyor evet hele kontrolün üzerinde 3 hafta geçmişse 1 hafta daha dayanmak zor oluyor acabalar başlıyor kafada. Doktor bulmak yerine kendimizi törpülememiz gerekiyor, sakin kalmayı, sabretmeyi öğrenmemiz gerekiyor bence. Sen bu evham, bu panikle nasıl doğuracaksın ben bile dşünüuorum vallah :)

Bende de var insülin direnci ama hamilelikte daha ölçtürmedim. Meyveyi süt ürünleriyle tüket. Tek başına meyve dahi olsa onun şekerini tüketme yanına bir süt ürünleri iyi oluyor. Ara öğünlerinde çiğ kuruyemiş tüket. Beyaz ekmek tüketiyorsan tam buğdalı ekmeğe çevir. Yaz gelmeden son balık tüketimlerini arttır. Bir de doktorun risk yok yürüyüş yapabilirsin dediğinde günde yarım saat dahi olsa yürüyüş yap insülin direncini hareket halinde olmak güzel dengeliyor. Yoğurt ayran süt kefir artık hangisini seviyorsan ara öğününde muhakkak tüket. İnsülüni oda dengeliyor aniden artırmıyor. İnsülin direnci+polikistik over ve aile büyüklerinin hepsii şeker hastası olan biri olarak nacizane bir tavsiyem. Ve tabiki doktorun en net bilgiyi verir sana
canım selam araştırırken gördüm bu yazını. İnsülin hapı hamilelikte kullanılıyor mu bilgin var mı? benimde insülin direncim yüksek çünkü.

Canım benim 2.olacak Allah nasip ederse. Bende sezeryan dan korkiyurm hemde nasıl. Rabbim hayırlı sağlıklı normal doğum nasip etsin bana. Her annenin tercihine saygı duyarım. Arkadaşım korktu sezeryan oldu iyiki oldum diyor. Ben normal oldum iyiki oldum diyorum. Tabi kimi keşke sezeryan olsaydım normal zordu kimi ise keşke normal olsaydı sezeryan zor. Diyor yani doğum kişiye özel.
O nedenle hayırlı olan olsun hakkımzda kolayca pırt diye doguralim
Ben de sezeryandan çok korkuyorum. O kesi izi içimi bir garip yapıyor. İnşallah normal doğum yapabilirim

Ya seni yerim 🤩💕

Yaaa 😍😍 Ay daha bu akşam sofrada konuştuk biz de, seneye tam bu zamanlar 6 aylık olacak ek gıdaya başlamış oluruz yanımızda ağzına yoğurt veririz azar azar o da yer diye. taklit yapıyoruz ye çocuğum aç ağzını filan diye 🤣
Biz de aynı şeyleri hayal ettik eşimle. Şimdiden bu kadar güzel bir hisse gerçeği nasıl tatlı olacak kim bilir. Rabbim gönlümüze göre versin.

Ben 2 haftadir kullaniyorum canim. Her sabah ac karnina dilde eritilerek iciliyor. Ilk bir kac gun cok etki etmedi bende hatta bu bile kesmiyor diye dusundum ama sonra etki etmeye basladi genel olarak gunduzlerim daha rahat geciyor aksama dogru basliyor bulantim ama eskiye gore daha hafif siddetli. En azindan bir seyler yemeye basladim her ne kadar ev yemegi vs yiyemesemde. Ben o kadar kotuydum ki haftalarca kafam yattigim yerden kalkmadi, kalkip gittigim tek yer acilde serum almakti. Hatta 3 gune yakin hicbir sey yiyemedigim icin doktor hastanede bile yatirdi 1 gun sivi besledi. Gece yatmadan da prilam aliyorum. Boylelikle idare etmeye calisiyorum suan.
Canım ilacı yazmıyorlar değil mi, ben parayla 140 liraya aldım. Sen ne kadar veriyorsun? Her hafta alacağım, birazını ödeseymiş devlet iyi olurmuş :)

Of çok çok çok sinir bozucu. Allah kötü niyetli insanları def etsin beter etsin. Var ya o kadar çok araştırıyorum ki her şeyi kimseden medet ummaya kalkmayayım telaş yapıp üzülmeyeyim diye biraz da.
Burda bi şeyler okudukça eşime diyorum şimdiden telefonlara ben bakmayacam haberin olsun iyi der kapatırsın herkese 🙃

En güzeli kesinlikle ay zaten doğumdan çıkmış kadınıda aramazlar ya 😅 bizim millet hemen herşeye anında aramaya çok meraklı. Hayır birde kadın öyle bir anda niye senin sesini duysun ki 🤦🏻‍♀️

Back
X