2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
12. hafa değil mi?
Canım 12. Haftada olan ikili test. Ayrıntılı ultrason da yapılabiliyor ama hepimizin yaptırdığı şey ikili test.
En güzeli kesinlikle ay zaten doğumdan çıkmış kadınıda aramazlar ya 😅 bizim millet hemen herşeye anında aramaya çok meraklı. Hayır birde kadın öyle bir anda niye senin sesini duysun ki 🤦🏻‍♀️
Kız hemen herkes yok sütü var mı yok doyuyor mu derdine düşüyor. Sana ne ya sana neee yani. Benim çocuğumun ihtiyacını benden iyi kim düşünebilir ? Hadsizler ya. Senin fikrinin ne önemi var vasat herif yani. Bize çok karışan eden olmamasına rağmen ben bu sinirle sülalenin sevilmeyeni olurum herhalde bu gidişle 🤣
Burda yazılanları okudukça içimde Volkan patlıyor :kızgın:Allah hepimizin yardımcısı olsun
Merhaba arkadaşlar, zaman hem hiç geçmiyor hem de çokk çabuk geçiyor gibi haftaya CVS testi var güzel geçsin ve güzel haberler alıyım diye dua edin lütfen 🙏🏻
Canım benim rabbim içine ferahlık versin, tertemiz sonuçlarla yüzünü güldürsün inşallah. Kolaylıklar dilerim 💛🌸
Günaydın herkese mutlu huzurlu cumalar.
İlaçlarımın çoğunu kullanmayı bırakınca 1 kilo vermişim bugün tartıldım çok sevindim. :deli:
Demek ki ödemdi çoğu. An itibariyle +1 kiloyla 4. ayın içindeyim.
Ya ne güzel :) ben de 1 ya da 1,5 kilo aldım herhalde tuvalet düzeninden dolayı emin olamıyorum 🤣 ama benim aldığım kilo komple PİDE 🤣 1 haftada aldım 🤣

Canım 12. Haftada olan ikili test. Ayrıntılı ultrason da yapılabiliyor ama hepimizin yaptırdığı şey ikili test.

Kız hemen herkes yok sütü var mı yok doyuyor mu derdine düşüyor. Sana ne ya sana neee yani. Benim çocuğumun ihtiyacını benden iyi kim düşünebilir ? Hadsizler ya. Senin fikrinin ne önemi var vasat herif yani. Bize çok karışan eden olmamasına rağmen ben bu sinirle sülalenin sevilmeyeni olurum herhalde bu gidişle 🤣
Burda yazılanları okudukça içimde Volkan patlıyor :kızgın:Allah hepimizin yardımcısı olsun

Canım benim rabbim içine ferahlık versin, tertemiz sonuçlarla yüzünü güldürsün inşallah. Kolaylıklar dilerim 💛🌸

Ya ne güzel :) ben de 1 ya da 1,5 kilo aldım herhalde tuvalet düzeninden dolayı emin olamıyorum 🤣 ama benim aldığım kilo komple PİDE 🤣 1 haftada aldım 🤣
Amin canım 🤲🏻💕

Merhaba 😊korkmaniza gerek yok, ben iğnenin her türlüsünden korkarım, hastalandığımda bile asla igne tercih etmem ama inanin bana çok az hissediyorsunuz.
Yok az hissetmek değil bele vurulduğu için çok küçükte olsa riski var heryerde yazıyor ondan istemiyorum açıkçası

Yok silme acı da olsa bu da bi tecrübe :) kulağa küpe oldu. Benim de kesin sezaryen olacak. Genel anestezi istemiyorum şimdilik. Bi an önce çocuğu görmeyi istiyorum su an :)
Artık doktoru tembihlerim hocam bana bi çizik at hissetmediğimden emin olayım derim 🤣

Ah evet ya bu heyecanlar bile ne güzel. 🤩Bir de yanımızda olunca nasıl güzel olacak kim bilir 😭💛💛💛

Katılıyorum benim annemin de cok zor olmuş 3 sezaryen zaten. Doğduğum gün bi fotoğraf var hastanede. Annem sapsarı ölügibi yatıyor, ben babamın kucağında abimler yanında küçücük çocuklar. Zor yani.
Ama eşimin bi halası var cok severiz anlatıyor. İki çocukta evde doğmuş. Hatta birinde evde yalnızmış eşi ebeyi almaya gitmiş ebe yetişmeden doğuruvermiş:)
Çok şükür bi sıkıntıları da olmayınca çok kolay geçmiş onun doğumu işte:) herkesinki kendine özel.
Rabbim hepimize kolay sağlıklı ve vakitli doğum nasip etsin inşallah.
Kızlar sanırım bu doğum olayında genetik yatkınlık devreye giriyor annem 5 doğumun 4 ünü evde yaptı ve çok kolay doğururdu.Sancı kısmında eziyet çektim açılmam olmadı ama doğumum çok kolay oldu.Allah nasip ederse tekrar normal doğurmayı düşünüyorum. İnşallah bu sefer kesiye de gerek kalmaz.

Kızlar sanırım bu doğum olayında genetik yatkınlık devreye giriyor annem 5 doğumun 4 ünü evde yaptı ve çok kolay doğururdu.Sancı kısmında eziyet çektim açılmam olmadı ama doğumum çok kolay oldu.Allah nasip ederse tekrar normal doğurmayı düşünüyorum. İnşallah bu sefer kesiye de gerek kalmaz.
İnşallah canım rabbim herkese kolay doğum nasip Etsin

:hamarat:Ooo pideler. Valla sen çok iyi almışsın. Hiç hareket etmeden geçirdin onca ayı neticede.
Ay şimdi tartıldım 54.10 çıktım. kıyafetler cok ağırlık yapıyormuş meğer. Ocak 22 de 53.55 mişim. Yarım kiloyla kapamışım ilk trimesteri 😂
Ama bu benim başarım değil iştahım çok açık geceleri de midem bulanmasın diye yiyorum sürekli. Allahtan mide küçük :rolleyes:

Canım suanlik Doruk ismindeyiz eşimle. Dış baskılara karşı daha bisey demedim🤦🏻‍♀️
Aşırı bi baskı oldu en son, sağlıklı mi değil mi o merak edilmedi de ismi sorun oldu

Karşı taraf 🙃
Sorma koymak istesemde isimden soğudum kendi babasının da ismi ısrar ediyor işte

Aynen öyle işte dediklerini duysan nasıl kavga etmedin dersin belki. Çok şeyler varda Allah sabır versin ne diyelim
Mesajlarını gördüm şok oldum. Sonuçta siz gitmeyecek misiniz nüfusa? Onlara sessiz kal canını sıkma boşuna, cevap verdikçe cahilliklerinden canın sıkılacak iyice sinirin zıplayacak.
Beğendiysen koyun ismi onlara ne ya her şeyin içindeler sinir bozucu insanlar.

Canım ilacı yazmıyorlar değil mi, ben parayla 140 liraya aldım. Sen ne kadar veriyorsun? Her hafta alacağım, birazını ödeseymiş devlet iyi olurmuş :)
Bende ilk once parayla almistim canim, bizim ozel saglik sigortamiz var ama gebelik yazdiginda recetede karsilamiyor bende aile hekimine bulanti kusma tanisi altinda yazdirip karsilattim, ama bildigim kadari ile devlet karsilamiyor.

şimdi tartıldım 54.10 çıktım. kıyafetler cok ağırlık yapıyormuş meğer. Ocak 22 de 53.55 mişim. Yarım kiloyla kapamışım ilk trimesteri 😂
Ama bu benim başarım değil iştahım çok açık geceleri de midem bulanmasın diye yiyorum sürekli. Allahtan mide küçük :rolleyes:
Ya ne güzel 54 filan en son lisede 54tüm galiba :KK53: Ameliyattan sonra istesen de çabuk doyuyosun değil mi? Ben öyle duymuştum.
Ben tedavilerden ötürü çok aldım, ve öyle kaldım hayatımda66 olduğum zaman dahi olmamışken, 66 ile hamile kaldım şu an 67yim.

Kızlar kafama takılan birşey var. doktorum 12. haftamdan sonra folik asiti bıraktırıp, yerine multivitamin, demir takviyesi ve d3 vitamini verdi. Kafama takılan D3 vitamini size de verdi mi doktorlarınız. İlacın prospektüsünü okuduğumda gebelikte rutin olarak kullanılması önerilmemektedir diyor. Damlalıklı bir şişede her gün suya 2 damla damlatıp içiyorum ama içim de rahat etmiyor. Bu 3 ilacı gebeliğin sonuna kadar kullanacaksın, bittikçe kontrollerinde söyle yazayım dedi. Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim

Bu durum utanılacak bişey değil ki be canım. Benim 6. tedavimle oldu bebeğim şükür. Önceleri biz de söylemedik ama çok abuk subuk laflar duyup rahatsız olmaya başlayınca söyledim sonunda. Herkes ona göre hassas davransın, saçmalamasın diye.

Utanmak değil de canım valla hassas davranmadı kimse tam tersi saçmaladılar o süreçte 🤷🏻‍♀️

Valla anne sensin, senin emeğin herkesten fazla. Karıştırma isme başkalarını. Eşin de anlayışlı olmalı. Sen sun isimleri o da oylasın madem en rahatı.
Eşim direkt ben o ismi beğenmedim der keser atar annesine, çok anneci değil benim annem annesi sanki annemin üstümüzde emeği çok o da sağolsun farkında.Zor zamanda torun için emek vermeden sadece isme karışmak çok adil değil yani .Kız torun isteğini anlayabiliyorum ama sonuçta ömür boyu ben o isimle hitap edeceğim çocuğuma benim hakkım isim hakkı☺️

Ne terbiyesiz insanlar var ne demek eksik muamelesi yapmak? İleride öyle bir duruma gelecek ki dünya çok insanın tedavisiz bebeği olmayacak. Bu kadar katkılı besleniyoruz, herşey yapay çünkü.
Kimin ne yaşayacağını ne bilebilirsin?

Öyle zaten onlar tabiri caizse ceket atıp hamile kalmıslarda bizim nesil biraz zorlanıyor. Ya velevki eski nesillede kıyaslamayalım kendimizi imtihan herkesin farklı. Rabbim bu meyveyi tattırmak için biraz uğraş emek olmasını istedi demekki. Belki hemen verseydi başka bir şeyle imtihan edecekti. Ya ben artık cahil bile diyemiyorum bu insanlara hani cahil diyoruz ya bilgiye ulaşamıyor edemiyor görmeden geçirmeden büyümüş etmiş diye bence cahilden de kötü bir şey bunlar

Ya ne güzel 54 filan en son lisede 54tüm galiba :KK53: Ameliyattan sonra istesen de çabuk doyuyosun değil mi? Ben öyle duymuştum.
Ben tedavilerden ötürü çok aldım, ve öyle kaldım hayatımda66 olduğum zaman dahi olmamışken, 66 ile hamile kaldım şu an 67yim.
Vallahi bende en son 66 olduğumda lisedeydim :kk77: :D 30 yaşımdayım. 80 ile hamile kaldım 81 kiloyum şimdi :(

takip ediyor musun bilmiyorum ama instagramda umrantoo diye bir kadın varya en son süt konusunda bi video çekti gülmüştüm baya 😂 ay bilmiyorum o süreçleri inşallah hepimiz kolaylıkla atlatırız kızlar. Rabbim yardımcımız olsuun🙏🏻

Kuzum zor biliyorum ama bir kulağından girsin diğerinden çıksın cidden. Şu en güzel zamanlarını zehir etme boşver. Zaten eşinin işi gereği çocuğun büyüyüne kadar uzakta kalacaksın belki tek başına zor olacak ama karışanın göçenin olmayacak kim ne dedi durumlarına düşmeyeceksin gelirse bir annen gelir yardıma zaten. Aman öyle bir konusuyorlar ki geçen bi akrabanın eşi doğum yaptı kız zaten 45 kilo 1.57 filan anca boyu vardır çok zayıf bir kızdı hamile kaldı ilk 4 ay kusma etme zor geçirdi neyse sağ salim doğum yaptı 2.850 doğmus cocuk ay gör etrafta konusulanları hani sanırsın kız uzaylı doğurdu. Bide ani sezeryan vs olayları oldu sütü de geç geldi resmen kadını analıktan avaroz ettiler. Ben 40 cıkmamıs cocuk ziyaret etmeyi sevmem 10. Günde sezeryanlı kadının başına üşüştüler çocuk görme adı adında. Zihniyet cahiil. Bazen bunları duyunca şey diyorum o halimdeyken annemden başkasını görmesem keşke diye ama işte maalesef o süreçleri bizde yaşayacaz. Ay hele bide benimki tedaviyle oldu ya görsen tepkileri tedaviyle oldu ya işte millet bir dikkt ederken sen iki dikkat edeceksin bilmem ne. Kanamalarımın oldugunu söyledikten sonra tepkileri yüzünden çok zor günler geçirdim. Niye tedaviyle olmuş cünkü. Şimdi kanama oldugunda eşim de bende kimseye söylemiyoruz bide şu iyilik adı altında işte dikkat et şunu yapma bunu yapma benim karnımda ki çocugun durumunu snaa mı sorcam ona bir şey olursa her şeyden önce ilk benim canım yanacak söylemende ki niyet ortada. Ben evlendim 5 ay sonra eşimin kardşei evlendi hemen hamile kaldı onunla bile kıyaslandım. Aramızda 5 ay var alt üstü. Herkesin cocugu oldu senin oğlunun tedaviyle oldu geç oldu sanırsın eksik hissediyoruz biz onlara göre. Arkadaşım şey dedi doğumdan sonra sakın kimseye bir şey sorma aç interneti ara beni 2 çocugu var onunda ben sana yardımcı olurum. Zihniyeti bozuk bunların bu sefer çocuk en ufak hastalıkta tedaviyle oldu gözüyle bakarlar diyor hakta verdim. Amaan her ailede var böyle cahil tipler. Ben duymuyorum yoruldum artık Rabbime havale ediyorum herkesii 🤷🏻‍♀️
Canım öncelikle sagolasin uzun uzun yazmışsın. Bu cahillik tamamen, ama nasıl cahillik biliyor musun bisey bilmeyip öğrenip tamam demek değil. Kafasının dikine gitmek.
Allah hepsine akıl fikir versin diyelim başka elden bisey gelmiyor.
Suanlik tedavi konusundan bisey diyen yok olursa en hassas konulardan biri zaten. O zaman bisey denmeden durulmaz
Bizim konu başka şeyler genellikle sadece çocuk meselesi değil
Ama yine de teşekkür ederim canım, bakalım doğumda da burdayız gibi ne söylenecek edilecek bilemiyorum. Umarım düzgün geçer sürecimiz

Back
X