2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ben leke olur olmaz beyaz sabunla çitiliyoruk canım. Eğer dışarda vs leke olsuysa da eve geldiğimde hemen çitileyip suda bekletiyorum zaten 2 günde bir makine çalısıyor bebeğin kıyafetlerinde onların içine atıyorum
Koyde makina bozuk bir de deterjan götürmedim. Geldim yikadim ama cikmadi simdi sabunla citilesem cikar mi bilemedim

Hanımlar selam. İki gündür memeye yapışık benimki dün yazmıştım. Ayrıyetten gece uykusu hariç gündüz ve akşam uyumuyor. Gözlerini ve yüzünü kızartana kadar ovuşturuyor. Bu uykusuzluktan mı alerjiden mi. Büyük kızım çok yapardı her besin denemesinde aynı böyle olurdu. Şu kan olmasa gerçekten herseyi bırakacağım. Çocuk iyice hassasiyet geliştirdi herşeye. Ben zaten hiç birşey yemiyorum. Güvenli menüyü bulamadım tam olarak ki bazı semptomlar aynen devam. Genel anlamda huysuz bi bebek olmadığı için de konfor alanımı terk edip yeni besin eklemiyorum. Eylül annelerine bakıyorum gazı olanlar huysuzluğu olanlar hep geçti. Bize aylarca belki bir iki yıl diyet yolları. Hayır bir de işe yarasa. Neyi yapsam öbürü doğru gibi geliyor bana 😪 Yardım lütfen..

Bence de hiic alakasi yok uzun sure emmeyince gogus sut doluyor cekerken de fiskiriyor iste. Buyudukce gecer diye dusunuyordum bu bogulmalar ama gunes hanim bizden 1.5 ay falan buyuk. Sizin hala gecmediyse muhtemelen bizim de gecmezdi.
Benim minik sizinkinden zayıf olabilri 😬 çeneyle alakası var mı bilmem ama. Bazen çok iyi tolere edebiliyor eğer meme yumuşak ise o an dolu değil ise.
Ama dediğin gibi mesela önceki gün emmedi göğsüm çok sertleşti. Dün komple boğularak geçti. Bugün yumuşaklar, sadece 1 sefer tıkandı.

Kızlar gündüz uyanıklık süreleri arttı nasıl zaman geçiriyorsunuz ? Ben emziriyorum sabah bir tur daha uyuyor sonra anakucağına alıyorum kahvaltı vs sonra oyun halısı en son babası gelmesine yakın dönence oyuncak ve kitap yapıyoruz sizin rutinleriniz nasıl ?
rutin mutin yok bam bam bam 🤣
Allah ne verdiyse benim enerjim varsa onun keyfi ne istiyorsa istasyon istasyon geziyoruz resmen 😬 en son geçen gğn oyun halısına ekstra çıngırak asıp karnına hışırtılı kitap koyup yanında şarkı söylüyordum sakinleşsin diye 🤣
bzm ağlama krizleri hep gezmek istemeyle alakalı, yere koyuyoruz ağlıyor gezdirince susuyor.gece 1olmadan yatmıyor uyku sorunmz cok. bnm hiç sütüm yuzunu gözünü bulamıyor bazen yutkunma seside duymuorm hatta inan 1saat emenler var yazınca korkuodm bzmki hep kısa emdi ama kilo alımı maşallah iyi diyo dr. lar. buara yenıdoğan gbi 2,3saat aralıklarla emmeye kalkıo hic 4saatı göremedim haftaya işede başlıycm yarım gun çalısıcam 1sene.yapabılırsem yapıcam yapamazsam ücretsiz izin alıcm. dönme hareketi içn önce elleri orta hatta birleştiriolar daha snr ayakların ıkısını kaldrma ilk çnce yarım snr tam tur şeklinde oluyor. çıngırak tutmuyor oyun halısındaki şeleri tutuyor ama eline bişe ver odha yok. bzmkide yanımızda yatmaya alıstı o kötü oldu yatağında kesinlikle yatıramıyorm abisi 5yaşına kadar yattı diyebılırm😬bır ay gecsin beşikten park yatağa terfi ettrcm bakalım ozmn ne yapıck
Evet gezme mevzusu bizde de var. Yatmayacak hanfendi. İnanılmaz laf dinliyor alıyoruz yanımıza mutfağa geçiyoruz, eşimle konuşurken anakucağından izliyor sakince ama bıraksan oyun halısında durmaz 😄
Ya sen deneyimlisin uyku emarelerini mikaçırıyorsun acaba ?
Ben 8 de ısrarla uyutmaya çalışırdım 10-11 gibi uyurdu şimdi zamanla 8 e kadar çektim.
Ya bizim süt yüzünü bulasa kaç yazar bu kesinlikle sütün çokluğuna gösterge değil. İlk ay hem göğüslerim taş gibi hem de baştan aşağı ıslanırdım çocuk süt içinde kalırdı ama ne oldu yine gitti 1 kg filan aldı.
Hala fışkırıyor ama çocuk 3. Ayda 700 gr aldı. Keşke fışkırmasa da memede dursa diyorum 😪

Bizimki de 12 gibi uyanıyor sabaha kadar saat başı kalkıyoruz genel olarak. 4. Ayda uykumuz geriledi baya

Sen de işe başlıyorsun demek yarım gün olmasına çok sevindim evden biraz uzaklaşmak iyi gelecektir hep öyle söylüyorlar 🤩 sen yokken kim bakacak?

Ya dediklerinin aynısı yapıyo hatta üst gövdeyi hafif çeviriyor ama ben sinirden yapıyo sanıyordum çünkü inanılmaz ağlayarak uyanıyor o anlarda 😬 4. Aya girer girmez başladı. Tetikte olayım o zaman döner yakında 🥰

Benimki de hala her yerde reflü yatağında yatıyor. Uyku arası onda emziriyorum uyanmıyor. Reflü yataksız hayata nasıl alışıcam bilmiyorum 😪 kucağımda desteksiz emziremiyorum, zaten uyanıyor o şekilde 😪
Biz arada ayrı odada uyuyoruz zaten artık mıkırdanma yok direk son ses çığırıyor 🥲
Dün gece salonda kp odamızda eşimle ben bi anda ayağa fırladık böyle bir bağırma yok 🤣 biz alışkınız da kp çok korktu 🥲

Yanınızda derken baya aynı düzeyde aynı yatakta mı yatıyorsunuz ?
-Sunshine -Sunshine canım sizde sakral gamze vardı ne oldu
Kuzum kalça ultrasonunda bakıldı içeriyle bağlantısı yokmuş şükürler olsun. Nazar boncuğumuz olsun inşallah diyorum 🥹

Hanımlar selam. İki gündür memeye yapışık benimki dün yazmıştım. Ayrıyetten gece uykusu hariç gündüz ve akşam uyumuyor. Gözlerini ve yüzünü kızartana kadar ovuşturuyor. Bu uykusuzluktan mı alerjiden mi. Büyük kızım çok yapardı her besin denemesinde aynı böyle olurdu. Şu kan olmasa gerçekten herseyi bırakacağım. Çocuk iyice hassasiyet geliştirdi herşeye. Ben zaten hiç birşey yemiyorum. Güvenli menüyü bulamadım tam olarak ki bazı semptomlar aynen devam. Genel anlamda huysuz bi bebek olmadığı için de konfor alanımı terk edip yeni besin eklemiyorum. Eylül annelerine bakıyorum gazı olanlar huysuzluğu olanlar hep geçti. Bize aylarca belki bir iki yıl diyet yolları. Hayır bir de işe yarasa. Neyi yapsam öbürü doğru gibi geliyor bana 😪 Yardım lütfen..
Ben yazmışım gibi 😪 göz yüz ovuşturms bizde de var. Ben uzun zamandır diyetteyken geçmiyor bu. Neyden kaynaklanıyor çözemiyorum bi türlü. Dediğin gibi güvenli bi menüden emin olsam tek tip beslenmeye razıyım ben de.
Yediklerinizi yazıyor musunuz? Biraz yardımı olur bence

inanın bnmkide gözünü yüzünü okdr ovuşturuyorki kendime kızdm yenı dr. a gttm neden sormadım diye. hatta bazen dık tutunca kıyafetime bile sürtüyor. ama bizmkinin alerjık olduğunu düşünmüyorum çok şükür. abisi alerjıkti acaba besin değilde toza karşı mı var bilmiyorum.

kizlar bu arada ben oyun halisi almamistim hediye gelir diye dusunup ama gelmedi😂
Simdi alicam insallah piyanolu olanina goz koydum. siz hangi marka ya da hangi modelini kullaniyorsunuz memnun musunuz?
Yere koyuyor musunuz alttan soguk almiyor mu bebisler

Canım ben meşhur markanın muadilini aldım. O kadar para vermeye gerek görmedim. Zaten ufaklıktan çok 6 yaşındaki ablası oynuyor şuan 😅 F/p olarak beklentimi fazlasıyla karşıladı. Altına da minder atıyorum. Yoksa çok ince zaten halısı.

Ben yazmışım gibi 😪 göz yüz ovuşturms bizde de var. Ben uzun zamandır diyetteyken geçmiyor bu. Neyden kaynaklanıyor çözemiyorum bi türlü. Dediğin gibi güvenli bi menüden emin olsam tek tip beslenmeye razıyım ben de.
Yediklerinizi yazıyor musunuz? Biraz yardımı olur bence

Canım yediklerimi yazmıyorum çünkü 1.5 aydır aynı şeyleri yiyorum. Bu süreçte sarı normal bebek kakasi görürken bir sonraki seansta su gibi yemyeşil kaka görüyorum. Akıl alır gibi değil.

inanın bnmkide gözünü yüzünü okdr ovuşturuyorki kendime kızdm yenı dr. a gttm neden sormadım diye. hatta bazen dık tutunca kıyafetime bile sürtüyor. ama bizmkinin alerjık olduğunu düşünmüyorum çok şükür. abisi alerjıkti acaba besin değilde toza karşı mı var bilmiyorum.
Omzumda burnunu kırmasından da çok korkuyorum 😬
Bir de toza alerjisi varsa geçmiş olsun. Aç aç hergun ev supuremem 😬

Benim minik sizinkinden zayıf olabilri 😬 çeneyle alakası var mı bilmem ama. Bazen çok iyi tolere edebiliyor eğer meme yumuşak ise o an dolu değil ise.
Ama dediğin gibi mesela önceki gün emmedi göğsüm çok sertleşti. Dün komple boğularak geçti. Bugün yumuşaklar, sadece 1 sefer tıkandı.

Allah ne verdiyse benim enerjim varsa onun keyfi ne istiyorsa istasyon istasyon geziyoruz resmen 😬 en son geçen gğn oyun halısına ekstra çıngırak asıp karnına hışırtılı kitap koyup yanında şarkı söylüyordum sakinleşsin diye 🤣

Evet gezme mevzusu bizde de var. Yatmayacak hanfendi. İnanılmaz laf dinliyor alıyoruz yanımıza mutfağa geçiyoruz, eşimle konuşurken anakucağından izliyor sakince ama bıraksan oyun halısında durmaz 😄
Ben 8 de ısrarla uyutmaya çalışırdım 10-11 gibi uyurdu şimdi zamanla 8 e kadar çektim.
Ya bizim süt yüzünü bulasa kaç yazar bu kesinlikle sütün çokluğuna gösterge değil. İlk ay hem göğüslerim taş gibi hem de baştan aşağı ıslanırdım çocuk süt içinde kalırdı ama ne oldu yine gitti 1 kg filan aldı.
Hala fışkırıyor ama çocuk 3. Ayda 700 gr aldı. Keşke fışkırmasa da memede dursa diyorum 😪

Bizimki de 12 gibi uyanıyor sabaha kadar saat başı kalkıyoruz genel olarak. 4. Ayda uykumuz geriledi baya

Sen de işe başlıyorsun demek yarım gün olmasına çok sevindim evden biraz uzaklaşmak iyi gelecektir hep öyle söylüyorlar 🤩 sen yokken kim bakacak?

Ya dediklerinin aynısı yapıyo hatta üst gövdeyi hafif çeviriyor ama ben sinirden yapıyo sanıyordum çünkü inanılmaz ağlayarak uyanıyor o anlarda 😬 4. Aya girer girmez başladı. Tetikte olayım o zaman döner yakında 🥰

Benimki de hala her yerde reflü yatağında yatıyor. Uyku arası onda emziriyorum uyanmıyor. Reflü yataksız hayata nasıl alışıcam bilmiyorum 😪 kucağımda desteksiz emziremiyorum, zaten uyanıyor o şekilde 😪
Biz arada ayrı odada uyuyoruz zaten artık mıkırdanma yok direk son ses çığırıyor 🥲
Dün gece salonda kp odamızda eşimle ben bi anda ayağa fırladık böyle bir bağırma yok 🤣 biz alışkınız da kp çok korktu 🥲

Kuzum kalça ultrasonunda bakıldı içeriyle bağlantısı yokmuş şükürler olsun. Nazar boncuğumuz olsun inşallah diyorum 🥹
resmen ortamızda yatıyor. yatak baya büyük eşim bi ucta bn bi uçta beyfendi kendi yatağı gbi sahıplendi😁bizde yatma şöyle abisi bırakmıyor snr onu yatrm derken kitap okumada yanımıza gelsin buğra şöyle yapsın etsin derkn bir bakıorm herkes yatmıs benle buğra kalmısız. yakında yan dönmeleri başlıck ozmn az kalmış. kayınvalıdem bakıck eşim tek cocuk, kayınvalıdem de baya genc hadi dedim bunda başlım çnkü cok sarmala girdim. aşırı derecede ev temizliği düzene düştüm. en azından bır nefes alırım herşey daha düzenli olucak gbi hissediyorum. evle işimde yakın bakalım nasıl olacak. buarada ek gıdayı sormussn bnde tam 6 ayı beklemıcm 5.ayda başlarım ilk oğlumda cok hatalar yaptım bunda yooook okdr titiz davranmıcm kesinlıkle. hala bizi cok yorar hic birseyı karıstrmaz. bunu anam babam usulu aşırı alerjenler harıç ayına uygun sebzelerle dewm edicm.

Canım yediklerimi yazmıyorum çünkü 1.5 aydır aynı şeyleri yiyorum. Bu süreçte sarı normal bebek kakasi görürken bir sonraki seansta su gibi yemyeşil kaka görüyorum. Akıl alır gibi değil.

Omzumda burnunu kırmasından da çok korkuyorum 😬
Bir de toza alerjisi varsa geçmiş olsun. Aç aç hergun ev supuremem 😬
gunde kaç kere süpürüyorum bilmiyorum ama aşırı derecede elleri gözünde burnunda

Koyde makina bozuk bir de deterjan götürmedim. Geldim yikadim ama cikmadi simdi sabunla citilesem cikar mi bilemedim
Makineye at su çektir geceden sabaha suda beklet öylede geçebilşr

Çok şükür 🙏🏻

-Sunshine -Sunshine canım özellikle sana yazmak için girdim topiğe. Asaf ın ishali için doktor biogaiya kullan geçmezse maflor a geç demişti. Erken mi yazdım bilmiyorum ama maşallah diyeyim dün akşam verdim çocuk bütün gece sadece 1 kez emmek için uyandı ve hiç tuvaletini yapmadı. Bağırsakları rahat etti yavrumun. Bu sabah çok az bişey yapmış. Denemeyi düşünüyordun ya bilgin olsun diye yazayım dedim
Biz de biogaia yüzünden mi kabızız acaba ya, düzenli kullandık kullanalı kaka yapmıyor çocuk

Doğdu güneşimiz bugün 5ten bu yana ayaktayız 🥹 Uykusu var ağlıyor ama uyumuyor 😒
P pohpoh86 bende işe başlayacağım şubatta yarım gün benimde eğer yapamazsam ücretsiz ile bitiricem seneyi eşimde gelir gideri karşılamıyor boşver diyor zaten tayinciyiz bu sene 1-2 yıl çalışamam gittiğimiz yerde bakacak kimse olmaz 🫠

resmen ortamızda yatıyor. yatak baya büyük eşim bi ucta bn bi uçta beyfendi kendi yatağı gbi sahıplendi😁bizde yatma şöyle abisi bırakmıyor snr onu yatrm derken kitap okumada yanımıza gelsin buğra şöyle yapsın etsin derkn bir bakıorm herkes yatmıs benle buğra kalmısız. yakında yan dönmeleri başlıck ozmn az kalmış. kayınvalıdem bakıck eşim tek cocuk, kayınvalıdem de baya genc hadi dedim bunda başlım çnkü cok sarmala girdim. aşırı derecede ev temizliği düzene düştüm. en azından bır nefes alırım herşey daha düzenli olucak gbi hissediyorum. evle işimde yakın bakalım nasıl olacak. buarada ek gıdayı sormussn bnde tam 6 ayı beklemıcm 5.ayda başlarım ilk oğlumda cok hatalar yaptım bunda yooook okdr titiz davranmıcm kesinlıkle. hala bizi cok yorar hic birseyı karıstrmaz. bunu anam babam usulu aşırı alerjenler harıç ayına uygun sebzelerle dewm edicm.
Ayyy eşim çok ters yatar ben cesaret edemem hiç 😄 daha alışmamıştır çok anlamıyordur ama ayırdın ayırdın 😄 anlamaya başlamaları yakın gibi 🥲
Kv Genç olması çok iyi çocukla tam anlamıyla ilgilenebilecektir o halde. Özellikle yeni emekleyip yürümeye başladıkları dönem zor oluyor takip etmesi.
Burası olmada ayrı ayrı yedirip ilerde tatları karıştırmayan bi çocukla uğraşacaktım kesin 😄 sayenizde karıştırıp karıştırıp yediricem 😀
Evde eşimden bi tane daha olsun istemiyorum 😄

kizlar bu arada ben oyun halisi almamistim hediye gelir diye dusunup ama gelmedi😂
Simdi alicam insallah piyanolu olanina goz koydum. siz hangi marka ya da hangi modelini kullaniyorsunuz memnun musunuz?
Yere koyuyor musunuz alttan soguk almiyor mu bebisler
Canım ben piyanolo aldım ama yere koymuyorum koltuk ve ya beşik içine koyuyorum biz müstakilde oturduğumuz için yer çok soğuk ev sıcak ama o riske girrmiyorum

Kizlar yetistirememe durumu sizde de vardir . Evde yetistirememe fobisini nasil gecirdiniz🤦‍♀️ simdi uyandim cocjk da uyuyor muhtelemen bez ve emme isleminden sonra kahvaltiya musaade erecekse kahvalti yapacagim yoksa zor . Dün gaz derdi vardi 1 mi 2 demi yattim ne . 7de bir emdirdim. Sabah esim giderken uyandi ama bende guc derman yok. O zaten 1 saatte emmez dedim ve sizdim. O da zaten sızıyor. Oyle boyle cocuk 8 saat uyudu. Simdi kalksam kahvaltiya musaade etmez :)

Back
X