• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar merhaba. Aranızda suni sancıyla dogum yapan var mı? Normal doğum olmasını çok istiyorum ama bebek çok yukarda inmedi bir türlü. Doktor pazartesi gel suni sancıyla başlatalım dedi hiç aklımda olmadığı için biraz tedirginim tabi var mıdır aranızda tecrübelerini aktarabilecek🙈
Ben yaptım ama çok kısaydı. Hastaneye gittiğimde 9 cm açıklığım vardı. Yol 1 saatti ve kendimi çok sıktım. Kendi sancımda ah bile demedim açıkçası. Hem çok heyecanlıydım hem de aşırı ağrı hissetmedim. Daha çok baskı gibi. Sanki bebek çıkmak istiyor gibiydi. Tabi çatala çıktım ıkinamadım. Çok yorgundum. Bebek kanala girdi görüyorum onu bir kez ıkınsan gelecek dedi. Hemen serumu taktı 10 dk serumu aldım. Yani şimdi göz korkutmak da istemem ama baya şiddetliydi. Sakin ol çok panik yaptın dedi bana. Ikınayım mi dedim. Ikın dedi. Cidden bir kez ıkindim ve bebek hızla çıktı. İçeri girmem doğurmak 15 dk sürmüştür. Ama suni sancı bayağı tarifsiz bir ağrıydı 😀 belki dozajı filan vardır bilemiyorum. Benimki son sistemdi 😀

Ya kızlar her iki göğsümü düzenli emen bebiş dünden beri sol göğsümü emmiyor kavga ediyor sinirleniyor ağzına alıp çekmiyor.sonra basıyor yaygarayı. Sağ tarafta sorun yok onu emiyor. Sol tarafı emmediği için şişti bugüb 2 kere sağdım maşallah güzel de süt çıktı ama anlamadım neden böyle yapıyor olabilir fikri olan var mı
Süt akış hızı fazla olabilir o göğsünün. Biraz sağdıktan sonra onu teklif edebilirsin

O tazikli süt bendede var ya duzgun ememiyor o yuzden eminde bogazinda kaliyo morariyor her emzirmede ayni sorun😔😔
Benim de öyle malesef, eğer epey dolmussa boğuluyor gibi oluyor. Bugün azıcık sağarak verdim daha iyi oldu. Çok da sagmamak gerek onsut de şu ihtiyacı açısından önemli. Doktora da danisicam pzt günü, ne yapmam daha mantıklı olur diye

Merhabalar. Bu sayfayi takip ediyordum.Ama listeye kayitli degildim.
Ben de dun doğum yaptim. Normal dogumdan 10 cm açıklıkla mecburi sezeryana döndü. Bebegim sancilari kaldiramiyordu . Çok şükür hemen sezeryanla kavustum oğluma. InsAllah siz de en kısa zamanda kavusursunuz . Sağlıkla alirsiniz kucaginiza.

selam kızlar ikinci gunden. bebek bakmak sezeryanken zormus gercekten ama ilk gun bu nee nasi gecicek bu agri ben nasi kalkicam diye aglarken doktor yarina ayaklanirsin diyince yuzune sövmek isterken gercektende ikinci gun yuzde elli ye iniyomus tabi oluyo agri sizi ama agri kesiciler mucize gibi bi anda iki buklumken dogrultuyo Allah herkese kolay dogum nasip etsin bebis iyi sukur ama biraz erken geldiginden uyumaya meyilli emzirmek icin biraz cebellesiyoruz enn enn buyuk tavsiyem hastanede yaninizda gercekten anlayisli ve bebek le ilgilenebilicek birini goturun hayat kurtarir hasta bez bol bol alın kendinize tavsiyem en pamuklusundan bol rahat önü dügmeli gecelik öyle sus pus gozunuz gormuyo helede sezeryandan sora
Kizzz ne süslenmesi 🤣 insanın şaftı kayiyor sezeryandan sonra ancak 2.gunu toparlanıp biseyler yapabiliyor insan 🙈🙈
Hastaneden çıkınca arabaya nasıl bindiniz ya? Ben binemedim 😁 neyse ki ev yakındı da eve kadar yürüdüm.
Yürümek daha feci yaa arabaya zor bela bindim çukurlardan setlerden geçerken sulalesine sovmusumdur eşimin 😏🤣
49 cm 2880 gram doğdu mavişim 🥰🥰🥰
Ekliyorum canım sağlıkla büyüt bebeğini ❤️

Merhabalar. Bu sayfayi takip ediyordum.Ama listeye kayitli degildim.
Ben de dun doğum yaptim. Normal dogumdan 10 cm açıklıkla mecburi sezeryana döndü. Bebegim sancilari kaldiramiyordu . Çok şükür hemen sezeryanla kavustum oğluma. InsAllah siz de en kısa zamanda kavusursunuz . Sağlıkla alirsiniz kucaginiza.
Merhaba hayırlı olsun önemli olan bebeğinizin ve sizin sağlığınız zor oldu mu peki o kadar açılmayı beklemek ilk Bebek miydi
maviss_34 maviss_34 nasıl gidiyor canım yeni hayat? Alışabildiniz mi birbirinize :)

İlk sayfaya baktım da hey gidi hey çok az kalmışız🙋‍♀️
Ahhh kuzucummm alışmaya çalışıyoruz ilk gün sanki başkanının bebeği gibi geldi eşimle ikimize hala bitane oğlumuz varmış gibi neyseki dün durumun gayet farkına vardık 😅 bir de eve gelip yerleşince artık iki çocuklu hayat diyosun abimiz şimdilik seviyor merhamet gösteriyor çok şükür 🥰 kıskanması için elimizden geleni yapıyoruz kucağına veriyoruz sevdiriyoruz altını değiştirirken yardım istiyoruz mutlu oluyor inşallah böyle debam eder canim ❤️🧿 bebeğe gelince de beni emzik olarak kullanıyor ya emmek istiyor çok güzel ama uyuyup kalıyor emerken 🙈🙈

selam kızlar lohusalıkdan bildiriyorum her seye agliyorum bebek biraz zayıf 37 haftada dogdugu icin ona da uzulyorum birileri yorum yapıncada uzulyorum sora kendime kzyorum benmi yanls bise yaptim diye onada uzulup agliyorum ay zormus bu psikoloji yaa bak gene agliyorum sora gene tansiyonum ckyo

Ya sondadan eğer ondan değilsede
İdrar yolu enfeksiyonu olmayasın
Bnm sancım bi ara oldu enfeksiyon olmuş antibiyotik verdi geçti sonrasında
Bi süre idare edeceksin ama dik yürümeye çalış daha rahat edersin
Bn 2 sezeryanlıyım çok şükür hiç bir sorum yaşamadım çok rahat geçti hep 🙃
Bebişinin gülüşü herşeui unutturur
Galactago damla kullandım Bn süt arttırıcı e bebekte var kullanmak istersen dene
Ayaklarını sıcak tut hem kendinin hem bebişin sormak istediğin bişi olursa sorabilirsin 🤗
Maşallah ya gerçekten zor oldu benim. Enfeksiyon değil sanırım organların toplanmasıyla alakalı galiba.
Patikleri ilk günden geçirdim gazdan da çok etkileniyorum 🥹 galactaco damla ben de aldım henüz düzgün kullanmadım süt çok şükür var ama bebeyi yine uyandıramıyoruz 🥲
Teşekkür ederim sizin gruba bi ara uğrayacağım bakamadım uzun zamandır ipin ucu kaçtı 😂🥰
Çok geçmiş olsun bir an evvel bebeğine kavuşursun canım inşallah, kendini kötü hissetme desek de boş ama biz anne olduk olacağız hayatın zorluklarına +1.
Malesef hem çevrenin hem sosyal medyanın bize gösterdiği kusursuz doğum ve sonraki süreçler..
Ama her zaman ve belki de çoğu zaman esas gerçek burda senin ve diğerlerimizin yaşadıkları. Çok kısa sürede toparlar bebeğin ve kavuşursunuz Allah’ın izniyle🙏
Canım merak ediyorduk seni @Birbasak’tan aldık haberleri çok geçmiş olsun.
Bu bir süreç biliyorsun, ama yaşarken çok zordur eminim tahmin edebiliyorum 🙏
Güçlü başladın güçlü devam etmen şart, her şey kısa zamanda düzene girsin inşallah ve kavuşun güzel güneşle🧿
💕 lalacım evdeyiz çok şükür sarılığımız da 9 a düşmüş yavrukuş hep uykulu azcık uyanık kalsa sorun kalmayacak ama 🥲

Geliyor gelmekte olan kendine dikkat et bol dinlenmeye çalış sen de lütfen 😘

Ahhh idrar acısııı, sezaryende bi süre oluyo o tuvaletini yaparken sancın oluyo, iki büklüm yürüyüşler geçicek merak etme 21. Günden söylüyorum şuan yürüyüşümde oturuşumda hiiiç bi engelim yok ve ben ilk günleri çok sancılı geçirdim geçicek sabır
O kadar canım acıyor ki Tuvaletimi yarıda kesmem gerekiyor resmen. Tahmini ne zaman geçiyor ona göre hevesleneyim 🥹🥹
Kuzum çok geçmiş olsun zamanla dahada toparlayacak miniğin 🙏 idrar yaparken zorlanma yanma acı gibi his bende de vardı doktor normal demişti bir hafta sonra geçti. Sende bir sor istersen
Sağolasın canım benim inşallah, siz nasılsınız 🥹
Evet Benim doktor da hiç üstünde durmadı canım. Bakalım inşallah benim de geçer son 2 gün diyelim o zaman 🙏🏻🥲
Bir gun bi bakmissin 1 günde 50 gr çıkmıs sen kendini stres yapma bebisini kucagina aldiginda hissetmesin pitircik ben küvezdeyken hep eve gitcegimizi felan anlatirdim 😁
Ya inşallah biliyor musun eve geldik yine uyandıramıyorum sütü sağıp enjektörle verdim artık mecburen. Falakaya yatırsak da kar etmiyor :)
Ah küvez süreci olan anneler ne büyük sabrınız var. Hepinize hep en güzel günler nasip olsun inşallah.
Kavuştum cok şükür şimdi tadından yiyesim geliyor bam başka bi duyguymuş 😍siz nasılsınız bebeginle
Dünyaya adapte olmaya çalışıyoruz kuzucum :) için eriyor değil mi benim de yüzüne gözüne bakarken gözlerim dolu dolu oluyor hep 🥹

Hiç endişe etme🥰 azıcık titreme heyecan oluyor anestezi verilince. Ama toparlıyorlar anında anestezi ekibi 🥰 çıkınca da bir oh çekiyorsun. Bol bol yürüyorum. Yürüdükçe ağrım azalıyor. İnşallah çok güzel geçer senin de güzel haberlerini alacağız 😍😘🥰🥰
İnşalah canım ya🤗 şuan bende olumlu düşünüyorum inş son günlerde kafaya takmam düşünmem🤪☺️ Biraz kurbanlık koyun gibi bekliyorum şuan düşünmemeye çalışıyorum 🥰 peki doğumdan sonradan itibaren ciddi acı ağrın oldu mu çok yoracak? Uyuşmanın etkisi geçerken çok kötü olurum bebeğimle ilgilenemem diye de biraz korkuyor insan 🥺

Maşallah ya gerçekten zor oldu benim. Enfeksiyon değil sanırım organların toplanmasıyla alakalı galiba.
Patikleri ilk günden geçirdim gazdan da çok etkileniyorum 🥹 galactaco damla ben de aldım henüz düzgün kullanmadım süt çok şükür var ama bebeyi yine uyandıramıyoruz 🥲
Teşekkür ederim sizin gruba bi ara uğrayacağım bakamadım uzun zamandır ipin ucu kaçtı 😂🥰

💕 lalacım evdeyiz çok şükür sarılığımız da 9 a düşmüş yavrukuş hep uykulu azcık uyanık kalsa sorun kalmayacak ama 🥲

Geliyor gelmekte olan kendine dikkat et bol dinlenmeye çalış sen de lütfen 😘

O kadar canım acıyor ki Tuvaletimi yarıda kesmem gerekiyor resmen. Tahmini ne zaman geçiyor ona göre hevesleneyim 🥹🥹

Sağolasın canım benim inşallah, siz nasılsınız 🥹
Evet Benim doktor da hiç üstünde durmadı canım. Bakalım inşallah benim de geçer son 2 gün diyelim o zaman 🙏🏻🥲

Ya inşallah biliyor musun eve geldik yine uyandıramıyorum sütü sağıp enjektörle verdim artık mecburen. Falakaya yatırsak da kar etmiyor :)
Ah küvez süreci olan anneler ne büyük sabrınız var. Hepinize hep en güzel günler nasip olsun inşallah.

Dünyaya adapte olmaya çalışıyoruz kuzucum :) için eriyor değil mi benim de yüzüne gözüne bakarken gözlerim dolu dolu oluyor hep 🥹
Ne yap et uyandır 🥹 Bnm oğlum öyleydi uyandırmak işkenceydi
Kızda aksine hiç uyumuyordu 🥹
Bi kaç güne daha iyi olursun merak etme
Kimyon çayı iç gazında olmaz sen rahatlayınca bebede rahat olur bol protein ağırlıklı beslen

Sütün tazyikli geliyor olabilir, vermeden önce biraz sağarak vermeyi dene istersen

Düzenli sağ normale döner güzelim

Süt akış hızı fazla olabilir o göğsünün. Biraz sağdıktan sonra onu teklif edebilirsin
Yanıtlarınız için teşekkürler 🙏şimdi yine verdim , 1-2 saat önce sağmıştım zaten, önce biraz kavga eder gibi oldu ama normale döndü galiba 🙏

Oyyy maşallah minnoşa
Vayy senin dr seni baya dusunmus bi minosete kalmadan agrilarin diniyordur 🤩 gidebiliuormusun bari hastaneyr yoksa evdemi vurduruyorsun
Sarılık iyi az cikmis zaten açlık suresi 3 saati gecmedigi surece sıkıntı olmuyor. 3 saaten sonra acliktan kan sekeri dusuyor uykusu agirlasiyir agirlastikxa uyanamiyo uyanamadikca emmek gecikiyor kısır donguye giriyor banada ebeler anlatmisti canim dikkatli olun fındıklar 💗💗💗
Gidiyoeum canm iyice ayaklandım şükür aksama kadar dolanıyorum sagı solu toplayabliyorum aksam bi tık daha agırlasıyorum o kdar🥲biraz lohusalıktan dolayı heralde duygusalm bişi olucak diye korkudan aglıyorm herseye aglıyorm kısacası🤗

Back
X