En güzeli canım dayanabildiğin kadar evde sancı çekmen öyle olunca hem gittiğinde açılman artmış oluyo hem de doğum daha hızlı gerçekleşiyor
Gözün aydın öyle yA da böyle sağlıkla doğmuş en önemlisi o. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsinHanımlar ben geldim biraz uzun olacak ama anca gelebildim. Çok kötü bir doğum tecrübem oldu gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama. Normal doğum diye çıktığımız bu yolda suyum geldi hastaneye gittik. Açılmam 1 cm di. Ama nst de hiç sancım çıkmıyordu bir süre hareketler squat merdiven gibi hareketler yaptım bana mısın demedi açılma. Sonra fitil verdi fitille sancılarım başladı ama nst ye yansıyan bir şey yok. Sonra yavaştan damardan suni sancı verildi ama en yavaş hızda 2 saatte onu aldım ama o kadar zorlandım ki nst ye bakıyoruz bebek hayet iyi ama yine de benim sancım nst de 45 i geçmiyor ama ben dayanamıyorum. Gece 12 de kesecekleri halimden ötürü 11 de kestiler suni sancıyı. Kendi sancımla devam etmem istendi sabah 4 te açılmam 4 santim olmuştu ama yine nst de sancı yok ama ben artık acıdan anne diye inliyormuşum. 4 gibi Gece doktorumla konuştuk bebeğin kanala yakın olduğunu ama sancılarımın ve kasılmamın onu kanala itmeye yetmeyeceğini sezeryana geçebilme durumunu tekrar anlattı. Sabah geldiğinde acıdan perişan haldeydim ve benim açılmamın 5 cm olduğunu söyledi ebe. Düşünün 4 ten sabah 8.30 a kadar sadece 1 cm açılma ve kendimden geçirecek acılar. Normal doğum istiyorum diyorsan yine suni sancı vermek zorundayım ama bu sefer bir tık da olsa arttırmak gerekiyor dozu dedi ama ben yaklaşık 15 saat dayanılmaz acılar çektim ama sonuçta sezeryan istedim ne onu ne de kendimi daha fazla sıkıntıya koymak istemedim artık dayanacak gücüm, devam edebilecek inancım yoktu kendime. Sezeryana girdik ve kızımı kucağıma aldım bugün de kızımın kan sonuçlarını aldıktan sonra çıkacağız hastaneden. Çok şükür bebeğim iyi ben iyiyim sezeryan ağrım var tabi ama acıya dayanaklıyımdır aslında bakmayın yukarda anlattıklarıma gerçekten çok kötü bir deneyimdi benim için Allah kimseye yaşatmasın bunu. Hiç pişman değilim sezeryana geçtiğimiz için öbür türlü kim bilir daha neler çekecektim düşünmek bile istemiyorum. Allah'ım herkese kolaylıkla üstesinden gelmeyi nasip etsin. Kızımım adı Zeynep tam 3 kilo doğdu 52 cm. Anlattıklarım umarım kimsenin moralini bozmaz bunu doktorunu geç dinleyen bir insan olarak söylüyorum . 2 Gr aklım olsaydı en baştan ona güvenir hiç o katlanılmaz sancıları çekmezdim . Olsun benim de nasibimde bu varmış diyerek bu doğum hikayesini silmek istiyorum aklımdan belki sonrasında komik bir anı olarak anlatabilirim ama o an şuan değil.
demekki doktordan doktora değişiyoOnu ben yazmıştım şaşırdığım için, biz de 1kg aldık, doktorumuz gayet iyi dedi
Birşeyler oluyor öyle ya da boyleeeKızlar kızlar
Bekliyorum hala, daha azaldı sancılar tolere edebiliyorum. Bu pembe akıntı da hala devam ediyor rahim açılıyormuş ebe öyle söyledi. Evde beklemeye devam .
yok bebeğin daha 1 haftalık ama 200 250 gr civarı aldı bi haftada1ayda 1kilo az mı? Şakamı bu. Efsane bı artış . Hiç boşuna takılmayın. Hiçbir doktor az demez nede. Öyle demiş onu da anlamadim
valla bilmiyorum ben de çokta kilolu olmasına takılmıyorumda şimdi sadece anne sütüyle besle mama vsrme dedi doktor doydumu doymadımı emin olamıyorum bazen ama çiş kaka miktarı iyi gibi geliyoBenim bebeğim az kilo alıyor diye bu durumu baya sordum doktora ebeye baika bir doktora.25günlüğüz hepsi haftada en az 150gr almasını isteriz 150 alıyorsa kafana takma dediler benimki mama ve sütle ancak alıyor bu gramı milletinki nasıl bir kilo alıyor şaşırıyorum
Benimde size benzer ama yinede içiniz rahat etmezse bi gidin doktora. Koku vs varmı diyede sormuştu sağlık ocağındakilerdeNormal ped şimdi tuvalete gittim 4 kere sildim hep kan tuvalet kıpkırmızı oldu. Bi de oglen saat 3 gibi olmuştu arada pek biseu gelmedi
Şimdi ne durumdasın canım mesajları okumadım daha. Evet ikiz 3 yaş abi ablamız var.Senin 3. Bebişin mi? Ah maşallah Allah hepsine uzun ömür sana da bol bol güç kuvvet versin canım
Haftaya bugünlerde ben de sizin telaşlarda olacağım Allah nasip ederse, çok heyecanlıyım benim ilk tecrübem. Erken dönem 2 kaybım var süreç benim için biraz sancılıydı ama şükür ki son virajdayız. Bol hol tavsiye alırım inşallah
Bende hafif hissedlir derecede var ama herhalde idrar enfeksiyonu vardır azda olsa diyorum. Sizin şiddetlimi . Bende çok rahatsız edici değilSezeryan olan anneler çiş yaparken çok yanma acı hissi oluyo normal mi
Evet hala var sadece biraz hafiflediSezeryan olan anneler çiş yaparken çok yanma acı hissi oluyo normal mi
Şimdi ne durumdasın canım mesajları okumadım daha. Evet ikiz 3 yaş abi ablamız var.Bilgiler tazeyken dahada tazelendik kızımla her zaman yardımcı olmaya çalışırım tabi. Benimde 2 kaybım var seni anlıyorum az kaldı inşallah bebeğinle sağlıcakla kavuşmana
Kuzular evdeyim sancı aralıkları uzadı biraz, ebeyle iletişim halindeyiz. İlk bu tıkaç açıldığında sancılar daha yüksek olurmuş benim gece olanki gibi.
Maşallah canım sana durumu iyi yönetiyorsun ve çok iyi yapıyosun evde olmak her anlamda iyi oluyo gerçekten. Inslalah gittiğinde kısa sürede doğumun gerçekleşir. Çömelme hareketleri de yap bol bol.Kuzular evdeyim sancı aralıkları uzadı biraz, ebeyle iletişim halindeyiz. İlk bu tıkaç açıldığında sancılar daha yüksek olurmuş benim gece olanki gibi.
Sonra bi pasif döneme geçip bir daha aktifleşirmiş. Doktora gideceğim ama elim boş gitmek istemiyorum, pilates topunda yuvarlandım yeteri kadar şimdi biraz gidip merdiven çıkıp ineceğim. Akşam üstüne doğru da doktora gidip bi baktırayım diyorum. Geceki sancılar kalmadı ama ne olur ne olmaz belki yine gelir o zamana kadar.
Sağ Salim alırım kucağıma inşallah
Allahım kolay eylesin canımKuzular evdeyim sancı aralıkları uzadı biraz, ebeyle iletişim halindeyiz. İlk bu tıkaç açıldığında sancılar daha yüksek olurmuş benim gece olanki gibi.
Sonra bi pasif döneme geçip bir daha aktifleşirmiş. Doktora gideceğim ama elim boş gitmek istemiyorum, pilates topunda yuvarlandım yeteri kadar şimdi biraz gidip merdiven çıkıp ineceğim. Akşam üstüne doğru da doktora gidip bi baktırayım diyorum. Geceki sancılar kalmadı ama ne olur ne olmaz belki yine gelir o zamana kadar.
Sağ Salim alırım kucağıma inşallah
Yok bebekten bebeğe değişiyor, bebek doymadigi için sürekli huzursuzmusdemekki doktordan doktora değişiyo
Merhaba siz doğum yaptınız mıKızlar benim merak ettiğim bir konu var, ben evliliğimin ilk yılında vajinismus oldum daha sonra tedaviyle yendim ama asla jelsiz ilişkiye giremiyordum hala da öyleydim, bu durumda olup normal doğum yapan var mı acaba, bu hafta çatı muayenesi falan yapılacak sanırım ve hala korkuyorum
Ya sütünüz güzel çıkıyor diyor hemşireler göğsümü sıkıp cıkarıyorlar sarı sarı küçük damla sağınca elle mesela bardağa damlamıyor ama az gibi. Sıkınca görünüyor süt bebekte çekiyor canı isteyince ama gece sabaha kadar uyumadım ya gözlerim kapanıyor bi türlü ememedi beş dk sonra çığlık çığlığa zorla emziriyorum ilk 5 dk çekiyorGalactago veya bestlak damla alsınlar hemen baslayin kullanmaya,uyumaya calisin sut gelmesede bol bol emzirin gelecek endişelenmeyin bu arada pompa sağma makinesi isteyin süt cikiyomu bakin hem .sut degilde kolostrum yani
Verdirmediler kan şekerine baktılar iyi dediler ama gece doğru düzgün ememedi aç kaldı diye kendimi yedim sonradan sarılık olmasın diye bugün gündüz hemşirelerle düzgün emzirdik bi şu emzirmeyi emmeyi öğrenip alışsak stres gidecekKız yumurta kapıya dayanmış artık ne psikolojisi bu
Gözün aydın canım yani mama verseler güzel olur seni emdikten sonra az bi cc sütün gelene kadar bebişi de seni de rahatlatırdı
Canım muhtemelen gitmişsindir hadi hayırlı doğumlar olsun açıklık ilk başta yavaş yavaş oluyor ama sonra sancı hızlandıkça birden artıyor bi bakıyorsun çatala oturmuş doğum yapıyorsun rabbim kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin bir avazda inşallah
Yaa doktor iyi dediyse ne takılıyorsun emzir sen bol bol yediğine içtiğine dikkat et protein al mutlaka 1 ayda ne alacak bi bak bakalım
Ediyorum canım ama uykusuzluktan gece annemle öldük. Az önce 1 saat falan uyuduk avent emziği çok seviyor onu denedim mecbur uyumak için onun sayesinde uyudum sizinkilerde ilk günlerde emzik verdiniz mi sorun olmaz inş mecbur kaldım uykuya geçişte verip alıyorum sadece şu aralar.Sen emzirmeye devam et canım çektikçe gelecektir de neden mama vermiyorlar aç kalması daha kotu biz saklı gizli almıştık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?