• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Yaa… ben de kararsız kaldım, türkiyede genelde önermişler. Olası bi durumda hazırlıklı olmak için iyi olabilir ama yanlış bi sonuçta da boşa stres üzüntü yasamıs oluruz. Aldırmayı asla düşünmeyeceğimiz için her koşulda değişen bir şey pek olmayacak aslında..
Bizzat yengemde ve bi akrabada gördüm. Yengeme down sendromu aldır diye baskı yaptı doktor. Yengem çok üzüldü hamileliğini öyle geçirdi bu da Allahtan diyerek sonuç maşaallah zehir gibi bi çocuk çok akıllı. Akrabada %99 engelli dedi kadın aldıracaktı bakamam diyerek kaynanası sen doğur ölene kadar ben bakıcam dedi. Sonuç sapasağlam bi çocuk. Yani hamileliklerini yaşayamadılar hep mahzundular. Bana da deseler ben de çok üzülürüm bu örnekleri bilsem dahi. Bu yüzden düşünmüyorum tavsiye de etmem açıkcası

Canım günlük pedler fazla sıvı emdiği için önerilmiyor diye biliyorum. Kağıt havlu tercih edilmeliymiş
Evet onu Bende duymuştum ama fitil kullanırken o kadar geliyordu ki dışarı çıkacaksam mecbur takiyordum mesela
Şuan kullanmıyorum çünkü gebelik akintim falan da yok, o yönden rahatım 😌

Bende de geçen hafta çok fazla sıvı geldi bir defaya mahsus. İç çamaşırım komple ıslandı yani. Sonrasında kontrole gitmedim daha. Perşembe düşünüyordum ama içim hiç rahat değil yarın hatta bugün bile gidebilirim.
Gir banada haber ver doktor ne diyecek

İkili test , istatiksel bir veri ve zamanında benim arkadaşım 35 yaşında diye , ihtimal yüksek çıkmıştı. Çok üzüldü o da haliyle. Kızı şimdi 5 yaşında, pırıl pırıl bir çocuk. ( 35 yaşın üstündekilere otomatik yapıştırıyorlar etiketi)

Demek istediğim imkanınız varsa, Fetal DNA testi yaptırın.Yaşadığınız ülkeye göre Nifty olur, Harmony olur. Yanılma payları çok çok düşük.

Açıkçası ben tüm imkanlarımı zorlayıp yaptırmak istiyorum Allah’ın izniyle. Sadece Down Sendromu değil, başka anomaliler de aranıyor çünkü.
Ben ilk gebeliğimde yaptırmış, sonra ikili, dörtlü hiç bir teste gerek duymamıştım.

Merhaba. Biraz erken değil mi. Acaba ben geç kalmış mi olur muyum ya da. 23 'ün de gidicem.
Merhaba, erken değil internetten de baktım ikili test 11-14. haftalar arası yapılıyor. Eğer onu kaçırırsanız üçlü test 16-18. Haftalar arası yapılıyormuş onu yaptırırsınız tabi doktorunuz daha sağlıklı bilgi verir

Bizzat yengemde ve bi akrabada gördüm. Yengeme down sendromu aldır diye baskı yaptı doktor. Yengem çok üzüldü hamileliğini öyle geçirdi bu da Allahtan diyerek sonuç maşaallah zehir gibi bi çocuk çok akıllı. Akrabada %99 engelli dedi kadın aldıracaktı bakamam diyerek kaynanası sen doğur ölene kadar ben bakıcam dedi. Sonuç sapasağlam bi çocuk. Yani hamileliklerini yaşayamadılar hep mahzundular. Bana da deseler ben de çok üzülürüm bu örnekleri bilsem dahi. Bu yüzden düşünmüyorum tavsiye de etmem açıkcası
Benim de çevremde böyle çok örnek var yüksek olasılıkla hasta denilip sapasağlam doğan çocuklar. Ben de kan vermeyeceğim yarın doktorum ultrasondan burun kemiği ense kalınlığına baksın yeter inşallah onlar normal çıkar, üçlü testi de yaptırmayı düşünmüyorum.

Benim de çevremde böyle çok örnek var yüksek olasılıkla hasta denilip sapasağlam doğan çocuklar. Ben de kan vermeyeceğim yarın doktorum ultrasondan burun kemiği ense kalınlığına baksın yeter inşallah onlar normal çıkar, üçlü testi de yaptırmayı düşünmüyorum.
Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı güzel evlatlar versin

Y
Yaa… ben de kararsız kaldım, türkiyede genelde önermişler. Olası bi durumda hazırlıklı olmak için iyi olabilir ama yanlış bi sonuçta da boşa stres üzüntü yasamıs oluruz. Aldırmayı asla düşünmeyeceğimiz için her koşulda değişen bir şey pek olmayacak aslında..
Ikincinde yaptırmadım. Üçüncü de de düşünmüyorum açıkçası. Doktoruma da bağlı. Sana öyle bi fiyat söylediyse genetik test olabilir fazla bi ücret sanki. Yatırırsın istersem cinsiyeti de kesin öğrenirsin. Benim ilk olsaydı bende yaptırırım herhalde genetik :) turkiyede çok pahalı istesem de yaptırmazdım zaten. Rahim kapalı bi kutu iyi derler kötü çıkar kötü derler iyi çıkar. Teslimiyet önemli. Rabbim sağlıklı doğmasını nasip etsin hepimizin bebislerini inşallah.

Kızlar size bişi danışıcam. Şimdi kaynanam bi eltim iki görümcem aynı şehirdeyiz ve kaynanam aile ilişkilerine çok önem verir. Yani gelinlerden birinin annesi gelse ya başı ağrırsa bile muhakkak gelir. Ki ben hastalığın ilk günü ziyaretlerine hep karşıyım yani zaten hasta rahatsız etmiyim derim yapım böyle neyse bu ayrı konu. Ben de ilişkileri güçlendirmek için eltimin annesi köye gitti geldi gittim yanına. Nesnesi rahmet etti gittim. Kızı hastalandı gittim yani kızının dişi bile ağrıdı gittik eşim istedi kırmadım. Kaynım yurtdışında. Eltim de hastalık hastası bi insan yani sürekli acildedir ve çoğuda doktor onaylı gereksizdir. Gecenin bi vakti tek gitmesin diye boşu boşuna acile gitmişliğimiz de var bikaç kere. Ama gelgelelim eltim bana karşı böyle değil. Ben hemen hamile kalamadım toplum içinde ya ben hemen hamile kalıyorum bana doğum kontrol ilacı öner Allah olmayana versin beni göstererek sana versin der. Çocuk istediğimi bile bile keyfini çıkar çocuk çok zor der biraz geçince de ay ama hayat çocuk derdi içime otururdu hepsi çünkü bi defa değil bikaç defa oldu. Histereskopi oldum gelmedi annem başka şehirden geldi yine gelmedi hamile olduğumu da biliyor ama iki gün önce yolda karşılaştık sadece eşimle konuştu suratı asık yüzüme bile bakmadı. Bugün de kaynanam aradı ayağına bişi olmuş herhalde dedi eşinle gel. Tek geleyim dedim yok dedi. E dedim başka erkek olacak mı yok dedi. Dedim tek eşim için rahatsız olmasın ben sabah gelirim kaynanam yok illa akşam eşinle gel dedi. Eşimle de konuştum illa akşam beraber gidelim sabah git akşama kadar kal dedi. Ben de sinirlendim tavrını sen görüyorsun biliyorsun sabah görümcem de orda onunla zaman geçer diye gidiyorum akşam gelmem dedim. Eşim de sinirlendi ya anlıyorum seni ama niye böyle yapıyorsun diyo. Ya madem anlıyorsun başkası beni takmazken ayaklarına götürme dedim. Ben ameliyat oldum kapımı çalmadı b idiş ağrısına ayağına götürüyorsun beni bu duruma sokma arkamda dur ki değer vermek zorunda kalsınlar dedim o da sinirlendi ben de çok sinirliyim öyle kapattık telefonu. Bana bi bakış açısı getirin kızlar. Değersiz hissediyorum ki kimse öyle hissettiremez bana buna da sinirleniyorum. Sizce yanlış mı bakıyorum olaya

Son düzenleme:
Merhaba ben yarın ikili test için gideceğim 11-14. haftalar arası yapılıyor diye biliyorum. Ama sadece ultrasondan ense kalınlığı, burun kemiğine baktıracağım, kan vermeyeceğim çünkü Allah korusun istenmeyen bir durum olsa bile aldırma gibi bir düşüncem yok. Yarın da bir sıkıntı çıkmaz her şeyi normal gözükür inşallah duanızı istiyorum 🤲🏻
İnşallah her şey sağlıcakla ilerler arkadaşım. Tam kaç hafta kaç günlük oluyorsunuz

Back
X